• 9.370.985 stemmen

Geregisseerd door: Catherine Breillat

Met onder meer: Carla Besnaïnou, Julia Artamonov en Kerian Mayan

Gesproken taal: Frans

Plot La Belle Endormie

Er was eens, ergens in een ver kasteel, de geboorte van een kleine prinses genaamd Anastasia. De oude fee Carabosse knipt de navelstreng door terwijl drie jonge feeën ademloos verschijnen. Te laat echter: Carabosse heeft een vloek uitgesproken: op de leeftijd van 16 jaar zal het kind haar hand prikken en sterven. Maar de drie feeën proberen de vloek te verzachten. In plaats van te sterven zal Anastasia honderd jaar lang slapen.

avatar van Querelle

Querelle

Doornroosje van Catherine Breillat?... In plaats van wakker gezoend worden, .....

avatar van Montorsi

Montorsi

Kende nog niks van Breillat, maar dit is opzich niet verkeerd.

De film had ook niet veel langer mogen duren, eindigde op het juiste moment. Een leuke mix van sprookjes, dromen en jong-volwassen liefde. Had hier en daar wat beter afgewerkt kunnen worden, maar bijzonder is het zeker.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Breillat + Doornroosje = A Match Made in Heaven

avatar van Fransman

Fransman

Catherine Breillat heeft een eigen invulling gegeven van het sprookje De Schone Slaapster, dat meer weg had van een soort Alice in Wonderland. Ook goed hoor, want het is wat spannender en afwisselender dan honderd jaar slapen. Ze tovert ons prachtige plaatjes van bos- en sneeuwlandschappen voor en we zien een stoet bonte personages voorbij trekken. Al wist ik niet altijd waar ik nou precies naar zat te kijken, naar een kinderfilm of naar een sprookje voor volwassenen. Dat dubbele is waarschijnlijk precies haar bedoeling. Het slot is in ieder geval meer voor grote meisjes.