• 9.379.002 stemmen

Met onder meer: Fedja van Huêt, Barry Atsma en Jeroen van Koningsbrugge

Gesproken taal: Nederlands en Pools

Releasedatum: 16 december 2010

Plot Loft

Vijf getrouwde mannen delen stiekem een loft, waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en liefjes ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in de loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Noodgedwongen proberen de vrienden zelf uit te zoeken wat er gebeurd is en waarom, maar al vlug beginnen ze elkaar te wantrouwen en zal blijken dat ze veel minder van elkaar afweten dan ze dachten. Remake van de gelijknamige Vlaamse versie uit 2008.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Bart Fenneker

Eva Fenneker

avatar van raymon

raymon

bigwillem schreef:

vage en rare film on nederlands niet leuk!!

hmmm, als je zin heb ga er iets op in. Leg is uit....

avatar van AGE-411

AGE-411

bigwillem schreef:

vage en rare film on nederlands niet leuk!!

Die zin lijkt me ook "on-Nederlands".

avatar van jippie2010

jippie2010

ik had geen hoge verwachtingen, en toch greep de film mij gaandeweg.

In het eerste deel zorgen de flashbacks voor een trage spanningsopbouw,

maar dat wordt later goed gecompenseerd.

Redelijk geacteerd, spanning tot het eind en niet voorspelbaar.

Ik word zowaar enthousiast over een Nederlandse film, tot ik me bedenk

dat het beste aan de film, het scenario, niet Nederlands is...

Toch een verdiende 3.5

avatar van papaEd

papaEd

boeiende remake van de Belgische versie. Heb me prima vermaakt vanavond.

mnrk

Een prima remake van de Belgische versie....

Het verhaal zit goed in elkaar en de gehele film kijkt prima weg.

Ik vond alleen de acteurs in de Belgische versie meer overtuigen dan de acteurs in deze versie.

avatar van stinissen

Uitstekende remake die lekker weg kijkt ook de cast was erg overtuigend.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11918 berichten

mnrk schreef:

E

Is de "dikke "dame in deze film niet dezelfde als uit de C1000 reclame ?

Plus Supermarkten. Vond het wel behoorlijk lef van haar.

avatar van Spetie

mnrk schreef:

Is de "dikke "dame in deze film niet dezelfde als uit de C1000 reclame ?

Nee, dat is Tineke Schouten.

BlueJudaskiss schreef:

Plus Supermarkten. Vond het wel behoorlijk lef van haar.

Mee eens....

Spetie schreef:

Nee, dat is Tineke Schouten.

Oh ja...dat is waar. Bedankt in ieder geval

avatar van Thijs78

Thijs78

Zeer zwakke film.

De pluspunten zijn het camerawerk, de locaties, sfeer en belichting. Dat ziet er puik uit en zeer goed gedaan, zeker voor Nederlandse standaarden.

Maar man o man, dat acteerwerk!! Te-nen-krom-mend. Het ontstijgt het niveau van GTST niet en is zeer onovertuigend. Barry Atsma, wat een overrated acteur. Op geen enkel moment dacht ik: hij meent het.

De 'vriendengroep' lijkt nergens op een vriendengroep, de acteerprestaties zijn bedroevend. Daarbij ook nog eens zeer tenenkrommende dialogen tijdens de politieverhoren, plus die kerel denkt dat ie Huub Stapel is. Sneu.

Ik vind de film een afrader, maar, sjonge...hele lekkere tieten te zien:) Dat dan weer wel..

avatar van Mitchell7041

Mitchell7041

3,5

Vond het een goed verhaald, alleen op sommige momenten werd het iets te langdradig

Acteerwerk was goed, en het camera werk ook.

Typisch nederlands dat het weer vol met sex zit haha

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11918 berichten

Mitchell7041 schreef:

Typisch nederlands dat het weer vol met sex zit haha

Ik ga er serieus steeds sterker van overtuigd raken dat sommige mensen gewoon niet de gave bezitten om een eigen mening te ontwikkelen.

avatar van Multivitamine

Multivitamine

Ook al maak je een remake, dan verwacht ik toch dat je inventief cq creatief bent en soms een vernieuwende draai aangeeft. Niet beters te herinneren is dit letterlijk een 1 op 1 kopie van het origineel.

Groot contrast in de acteurs, de bijrollen zijn significant beter geacteerd dan de meeste hoofdrollen. Zitten zelfs personen tussen die gewoon letterlijk hun tekst vanuit hun hoofd voorlezen..

Het verhaal daarentegen is gewoon sterk, goed camera werk.

avatar van Multivitamine

Multivitamine

Jordy schreef:

Bizar inderdaad, het origineel was voor mij beter te verstaan dan deze film. We hebben de ondertitels maar aangezet.

Gelukkig hebben hier dus meerdere last van. Heb dit zelf vaker bij Nederlandse films dat soms woorden/zinnen echt niet te verstaan zijn, ook niet na 5 keer opnieuw te luisteren.

Helaas ook weer bij deze film dat ze niet even de moeite nemen om ondertiteling toe te voegen die enkel gesproken tekst bevat. Liefst zou ik zelfs nog een exacte kopie van de tekst zien.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Ik vond dit een prima thriller van nederlandse bodem. Ik heb het orgineel nooit gezien dus het verhaal was nog redelijk spannend. Het steekt sowieso allemaal goed in elkaar en het einde was verassend. De allerlaatste scene vond ik dan weer vreemd.

Goed acteerwerk van Tommie en Bart. Barry Atsma vind ik nooit zoveel bijzonders en Jeroen kan niet erg goed acteren, terwijl hij een van de redenen was waarom ik deze film keek.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Grotendeels gelijkwaardig aan het origineel met de kanttekening dat ik van Koningsbrugge en Gijs Naber niet heel overtuigend vond.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Prima remake van de Belgische versie, die ik vorig jaar zag en net ietsjes beter vond. Atsma vind ik zowiezo een overschatte acteur, die in elke film zijn blote kont wel moet laten zien, want veel meer in huis heeft ie niet, qua acteur. Van Koningsbrugge had bij "Ik hou van Holland" moeten blijven, want ook dat niveau ontstijgt hij hier zeker niet. Aan de andere kant snap ik niet dat van Huêt niet meerdere rollen krijgt aangeboden, want die man verstaat zijn vak. Voor de rest vond ik de film goed te kijken, maar inderdaad soms onverstaanbaar. Ik dacht dat het aan mij lag, maar ik lees hierboven mij precies hetzelfde. Wat overblijft is een, zoals ik al eerder zei, prima remake van een zeer intelligente Belgische thriller, waarvoor hulde. 3,5 *

avatar van wgm50

wgm50

Volstrekt overbodige remake van het prima Belgische origineel. Ik vraag me af: is in NL een film pas goed wanneer er bekende koppen in meedoen?

Dat vond ik in de BE versie zo aantrekkelijk: nieuwe gezichten.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Ik ben nu benieuwd naar de BE versie. Jammer dat ik al weet hoe het af loopt.

avatar van wgm50

wgm50

Absoluut toch de moeite waard!

avatar van Fast Eddy

Fast Eddy

Volgend jaar de Amerikaanse versie ...

avatar van bollepeer

bollepeer

wat een heerlijke film. de verschillende fase's van de film die door elkaar heen liepen was verassend positief. einde zeer onverwachts met verschillende plotwendingen acteurs waren stuk voor stuk goed en jeroen van koningsbrugge erbij is altijd goed voor de humor in de film. film kijkt goed weg. aanrader.

avatar van kasabian

kasabian

ik heb maar een vraag.....waarom deze remake?????

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Tot mijn grote verbazing een fantastische remake die absoluut niet onder doet voor het Vlaamse origineel!

Ik heb een jaartje terug de Vlaamse versie gezien en was daar zeer gecharmeerd van. Daarom was ik heel benieuwd naar deze Nederlandse versie. Dat het verhaal bijna helemaal hetzelfde is maakt niet veel uit.

Nu moet ik wel zeggen dat ik een hoop vergeten was dus sommige dingen kwamen voor mij ook nog als een verrassing.

Laat ik maar beginnen met hetgeen waar ik totaal verrast door was: het acteerwerk.

Bij Nederlandse films stoor ik me 9 van de 10 keer verschrikkelijk aan de acteurs, maar deze film is een uitzondering.

Zelfs Jeroen van Koningsbrugge speelt een heerlijke rol. Barry Atsma is de enige waarvan ik altijd een beetje de kriebels krijg.. Maar goed, hij speelt niet slecht.

Met de sfeer zit het helemaal goed. Het tempo zit er lekker in, de film verveelt geen moment. Goede keuze van Beumer om de flashbacks erin te laten, dat zorgt ervoor dat de kijker steeds nieuwsgieriger wordt naar wat er eigenlijk gebeurd is.

Alhoewel de film weinig toevoegt aan het Vlaamse origineel is dit toch een aanrader.

Dit is gewoon een, zeker voor Nederlandse begrippen, klein toppertje!

avatar van queenie

queenie

Leuk om een keer te kijken, maar ik had er meer van verwacht.

avatar van vanzelfsprekend

vanzelfsprekend

Prachtig hoor.

Met de gebruikelijke elementen voor een Nederlandse film.

Prima niets mis met deze film.

avatar van Toontje35

Toontje35

Dat verhaal daar is niets mis mee. De Vlaamse versie vond ik erg prima.

Maar bij deze film had ik toch een beetje gevoel van overbodige Remake.

Was de Vlaamse er niet geweest? Misschien wel een 4 of 4,5 voor deze versie

avatar van B.A.

B.A.

Saaie standaard thriller, die alle saaie elementen uit het Vlaamse origineel recyclet met af en toe veel minder acteurs. Nou hebben weinig mensen de présence van Jan Decleir, maar zo'n doorsnee kop casten? Ik vond het al niet zoveel en dit is nog minder. Het meisje van de Plus-reclames is de enige die blijft hangen, dat zegt genoeg lijkt me.

Hadwijch Minnis speelt alsof ze zelf die overdosis medicijnen heeft ingenomen en denkt misschien dat ze zo iemand 'lijzig' neerzet. Nee dus.

avatar van Fast Eddy

Fast Eddy

Fast Eddy schreef:

Volgend jaar de Amerikaanse versie ...

Opnames beginnen vandaag.

Spannend voor Eric Van Looy