• 9.379.158 stemmen

Met onder meer: Fedja van Huêt, Barry Atsma en Jeroen van Koningsbrugge

Gesproken taal: Nederlands en Pools

Releasedatum: 16 december 2010

Plot Loft

Vijf getrouwde mannen delen stiekem een loft, waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en liefjes ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in de loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Noodgedwongen proberen de vrienden zelf uit te zoeken wat er gebeurd is en waarom, maar al vlug beginnen ze elkaar te wantrouwen en zal blijken dat ze veel minder van elkaar afweten dan ze dachten. Remake van de gelijknamige Vlaamse versie uit 2008.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Bart Fenneker

Nathalie Stevens

Annette van Eijk

Eva Fenneker

Wernertje schreef:

Dus voor de gene die de films nog niet hebben gezien kijk er gewoon 1 en niet allebei.

Ja of wacht tot 2013, dan komt de 3e film, de Amerikaanse versie.

avatar van SSeagal

SSeagal

Kippie. schreef:

Helemaal mee eens dat hij keer op keer voor een lach op je gezicht zorgt, maar be honest: iedereen kan zo dronken spelen. Hij heeft een grappige uitstraling en dito grappen waar hij de lachers op de hand mee krijgt en met dramatische scènes hier hielp dat niet echt. Begrijp me niet verkeerd, ik moest hard om z'n grappen lachen, maar de dramatische scène (of scènes, is alweer een tijdje geleden dat ik dit gezien heb) vond ik erg matig in tegenstelling tot de voltallige rest van de cast die wat mij betreft wél een Rembrandt hadden verdiend voor hun prestatie.

Mwhoah, hij acteerde best goed serieus ook. Maar goed het is een mening he Hij speelde ook best wel goed in Gangsta Boys, was een wat serieuzere rol.

avatar van Gulio#7

Gulio#7

Leuke film! Ik vond hem zeker spannend en onderhoudend, op het eind wel er veel climaxen achter elkaar maar op zich wel leuk gedaan! Ik vind Jeroen v K echt een leuke acteur in deze film, houd de humor er een beetje in. Ben nu ook best benieuwd naar de Vlaamse versie, is dit precies hetzelfde verhaal?

Al met al geef ik deze film een 3,5

avatar van mixmaster

mixmaster

goeie thriller met veel plotwendingen , ik heb de belgische versie nooit gezien dus kan ik ze ook niet vergelijken.

dit vond ik in ieder geval een prima nederlandse thriller met goeie acteurs.

alleen vond ik , ´´ anders als mijn bovenbuurman ´´ juist Jeroen v K niet zo´n beste rol spelen.

avatar van hedrick

hedrick

Ondanks dat de film aangenaam is om naar te kijken, vind ik dat de spanning wel wat hoger
had mogen zijn en vond ik eigenlijk dat er te weinig aandacht werd besteed aan de plotwendingen,
zoals het afgeven van de Loft sleutel aan Anna Drijver of de frictie tussen Matthias en de wethouder en schoonvader van Tommie. Dit bleef allemaal bij kortstondige scenes waardoor in de lengte van de film er met name veel ruimte overbleef voor waar de Loft eigenlijk voor diende, namelijk het houden van buitenechtelijke relaties. Aan het eind toch nog verrassend, maar dat je echt de clue eruit kan halen over de hele film, nee! Miste dus ook wel de samenhang.
Maar ondanks alles houdt de film de aandacht vast, simpelweg omdat je wilt weten wie de moord op zijn geweten heeft.

avatar van Pauluschhh

Pauluschhh

Jeroen van Koningsbrugge is een prima humoracteur, maar wist zich in de sfeer van deze film niet echt te plaatsen, althans dat vond ik. Verder een zeer strakke film met een erg scherp einde. Heb ervan genoten.

avatar van the first don

the first don

Als je de belgische versie hebt gezien, die zeker de moeite waard is, hoef je deze echt niet meer te zien. Voegt niets toe en is gewoon een kopie van het origineel.

avatar van Wernertje

Wernertje

Spetie schreef:

Ja of wacht tot 2013, dan komt de 3e film, de Amerikaanse versie.

Nee in 2013 komt de Duitse versie en in 2015 de Oostenrijkse en in 2017 de Engelse en pas in 2019 de Amerikaanse.

avatar van MoviemeterME

MoviemeterME

Ik vond de film heel goed. Spannend tot het einde endat ben ik niet gewend van Nederlandse films. Ik moet wel zeggen dat ik de Belgische versie niet heb gezien.

avatar van Jxchick

Jxchick

Een erg goeie film! Spannend van begin tot het einde en zeer verrassend. Ook op het acteerwerk niks aan te merken. Ik was erg aangenaam verrast door het acteerwerk van Fedja van Huêt, die nog vrij onbekend voor me was.

avatar van LauraCharlotte

LauraCharlotte

goed spannend verhaal met meerdere malen leuke wendingen. Alleen het acteer was zo slecht af en toe.

avatar van kelama3

kelama3

Goede film hoor!

Topcasting ik kon er geen een opnoemen die het niet goed heeft gedaan!

Heeft mij van begin tot eind vastgehouden en laten raden wie de dader was!

avatar van tal1b

tal1b

vond het niks beter dan 't origineel

Wernertje schreef:

Ik maak geen grapje hoor. In 2013 komt er echt een Amerikaanse remake.

avatar van Ben de Hoog

Ben de Hoog

Ik vond dit een hele sterke film. Goed gespeeld door alle acteurs en spanning door de hele film. De filmmuziek heeft daar wel een flink deel aan bijgedragen.

avatar van wimaroca

wimaroca

Ik heb ook de belgische versie gezien,die was goed,maar de deze misschien nog wel wat beter,Fedja van Huêt speelde zeer goed .

En het is zelfs een film die je best 2 á 3 kunt zien,

avatar van Fiegel1972

Fiegel1972

Prima film, zat goed in elkaar. Alleen Jeroen van Koningsbrugge vond ik minder goed, die doet gewoon wat ie vaak doet: onverstaanbaar mompelen en zo. Ik vind hem toch vaak gewoon Jeroen blijven, hij wordt niet echt het karakter dat ie moet spelen...Misschien dat ie daarom juist is gecast als zuiplap...

avatar van Jordy

Jordy

handelaar schreef:

De taal zou je zeggen gezien het Vlaamse dialect niet direct door de gemiddelde Nederlander gemakkelijk kan worden opgenomen echter bleek dat hier de dialogen ook moeilijk te volgen waren!

Bizar inderdaad, het origineel was voor mij beter te verstaan dan deze film. We hebben de ondertitels maar aangezet.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Spetie schreef:

Ik maak geen grapje hoor. In 2013 komt er echt een Amerikaanse remake.

Waarschijnlijk met Wentworth Miller uit Prison Break. Onderhandelingen zijn in de laatste fase.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Ik kijk er al naar uit...

AmazingPP schreef:

Dat weet ik niet. Ik weet alleen dat James Marden en Patrick Wilson er in gaan meespelen.

avatar van Nohands

Nohands

Goede Nederlandse Thriller,goede cast. Vond alleen Jeroen van Koningsbrugge niet echt geloofwaardig overkomen als acteur, meer weer als komiek.

Heb het orgineel van de Belgen nooit gezien, over een tijdje maar eens doen dan en dan de USA versie die er ook aankomt geloof ik...beetje jammer maar goed.

Maar kortom, een must see movie voor een leuk avondje film!!

avatar van Hemelbewoner

Hemelbewoner

Lieve anti-cultuurrelativisten,

Dat het het beste is wat Nederland te bieden heeft, betekent niet dat het goed is.

hiermee eindig ik mijn pleidooi

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Daar is inderdaad geen speld meer tussen te krijgen

avatar van Miss_Fao

Miss_Fao

Ik ben persoonlijk niet zo weg van de Nederlands-talige films. Over deze ben ik nog redelijk te spreken. Zoals anderen al noemen: goed acteerwerk en verbeterd camerawerk. Het verhaal zelf en de scenes vind ik nogal lang duren. Er had meer actie in gemogen.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Na een Nederlandse remake, gaat nu ook Amerika aan de slag:

Utopolis - Nederland

avatar van Bla

Bla

Tja, het blijft een goede film (2 jaar geleden de Vlaamse versie gezien) maar de remake voegt echt bar weinig toe, daarbij is de Vlaamse versie gewoon veel beter. Helaas.

Wanneer Jeroen van Koningsbrugge serieus moet acteren, blijkt opeens dat hij het niet kan.

avatar van moofyman

moofyman

Betere acteurs, mooiere setting, mooiere vrouwen, goed geluid en voor de rest helemaal hetzelfde verhaal en dialogen.

Zeldzaam goeie thriller in het Nederlands.

avatar van timmaah

timmaah

Heb de belgische film niet gezien, maar vond deze steengoed. Bleef boeien tot het einde!

Moet wel toegeven dat Jeroen van Koningsbrugge niet kan acteren. Misschien hebben ze daarom ervoor gekozen om hem 90 % van de tijd dronken te laten zijn, dan valt het niet zo op.

avatar van bigwillem

bigwillem

vage en rare film on nederlands niet leuk!!