Genre: Thriller / Drama
Met onder meer: Fedja van Huêt, Barry Atsma en Jeroen van Koningsbrugge
Gesproken taal: Nederlands en Pools
Releasedatum: 16 december 2010
Plot Loft
Vijf getrouwde mannen delen stiekem een loft, waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en liefjes ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in de loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Noodgedwongen proberen de vrienden zelf uit te zoeken wat er gebeurd is en waarom, maar al vlug beginnen ze elkaar te wantrouwen en zal blijken dat ze veel minder van elkaar afweten dan ze dachten. Remake van de gelijknamige Vlaamse versie uit 2008.
Bart Fenneker
Nathalie Stevens
Annette van Eijk
Eva Fenneker
gillie24
Ik heb het niet zo op Nederlandse films, kijk er zelden naar. Deze dan toch gekeken door de goede recensies, maar ik vond hem verre van indrukwekkend.
De opbouw van de film met flashbacks zat goed in elkaar, de sfeer is goed, het tempo blijft het er wel in, maar de acteurs en gesprekken tussen hen waren weer zo Nederlands, dus af en toe niet om aan te horen en/of aan te zien. Jeroen van Koningsbrugge speelt niet Willem maar speelt zichzelf. Zelden iemand zo slecht 'dronken' zien spelen.
Leland Palmer
Deze 2e Loft voelt grotendeels aan als een exacte kopie van het origineel uit '08, maar toch vond ik dit een prima gemaakt en erg vermakelijk filmpje. Helaas blijft het gevoel wat een film ''bijzonder'' of echt sterk kan maken wel uit, maar dat is eigen schuld. Dan moet je maar met iets nieuws komen.
Denk ik toch de reden dat het hier al snel ophoudt met een solide voldoende. Maar da's geen probleem. Aardige cast, met Atsma en van Huêt als koplopers, van Koningsbrugge is vooral grappig, maar zwak als het echt op acteren aan komt. Het plot + de uitwerking kent weinig verrassingen.
Want we hebben het al eerder gezien allemaal. Voor de rest niet zoveel op deze remake aan te merken eigenlijk. Qua regie; tempo, muziek, etc. zit het allemaal wel goed. Het vrouwelijk schoon mag er (weer) zijn, maar ik had ook niet anders verwacht. Op naar de US-versie. Voldoende voor deze.
RaouL#1
Verassend goede film.
Plotwendingen die ik niet zag aankomen, en dat is iets wat me niet vaak overkomt.
Ralf81
Ben het met RaouL eens: sterke Nederlandse film met verrassende plotwendingen.
Beetje jammer is het slechte acteerwerk van vooral Van Koningsbrugge. In komedie komt ie misschien goed uit de verf, in drama is ie bar slecht en totaal niet overtuigend.
Over het bloot als vast ingrediënt in de Nederlandse film (zo ook hier) - het liefst zo vol mogelijk in beeld - ga ik het niet eens meer hebben. Het zal wel weer "functioneel" zijn......
eddyeddy
Een film die me positief verrast heeft. verhaal zat goed in elkaar en zoals al eerder genoemd verrassende plotwendingen. De casting had wel de plank misgeslagen bij de zogenaamde "vrouwelijke ondervrager" zoals ze in de aftiteling werd vermeld, wat een drama.
Voor de rest een onderhoudende film die me bleef boeien.
vcrrr
Nederlandse films staan mij vaak wat tegen. Op de een of andere manier komt het nooit echt geloofwaardig op me over. Ook deze film heeft, zeker in het begin, een vrij hoog 'Baantjer' gehalte - maar - naarmate de film vordert wordt het spannender. Al met al heeft deze film me, tegen de verwachting in, wel degelijk kunnen overtuigen! Nie gek!
juliasanne
kan best een goede film zijn, maar das wel makkelijk. als je bijvoorbeeld een stoel ontwerpt, is de tweede stoel simpel werk. (remake) remake remake remake remakeremake
Pim1993
Bah deze viel me tegen zeg.... Heb hem gelukkig niet met tegenzin afgekeken maar ik had wat beters verwacht.
Volgens mij is er maar een zin geschikt voor deze middenmoter: Traag verloop, spectaculair slot.
dirk1978
Goede film. Sfeervol geschoten en op een uitzondering na wordt er goed geacteerd Volgt wel exact dezelfde lijn als de Belgische versie maar beide versies zijn goed. Wel typerend dat een letterlijk kopiemaken van deze Belgische topper meteen ook een van de beste Nederlandse films ooit is.
Belgische versie heeft bij mij een lichte voorkeur.
joko16
Ja ik sluit me aan bij Dirk1978:
De belgische versie, het orgineel vond ik ook sterker.
realiteitspaard
Het kan dus wel: Een goeie Nederlandse film maken. Eindelijk, eindelijk! Een interessant verhaal dat geen horror-elementen (denk aan schrik-effecten) kent, maar toch een zekere spanning creeert. Mooie plottwisten tegen het einde, en een goed acterende cast!
4,5 sterren. Ik zat te denken aan 5, maar de film is niet perfect.
realiteitspaard
Zeer zwakke film.
De pluspunten zijn het camerawerk, de locaties, sfeer en belichting. Dat ziet er puik uit en zeer goed gedaan, zeker voor Nederlandse standaarden.
Maar man o man, dat acteerwerk!! Te-nen-krom-mend. Het ontstijgt het niveau van GTST niet en is zeer onovertuigend. Barry Atsma, wat een overrated acteur. Op geen enkel moment dacht ik: hij meent het.
De 'vriendengroep' lijkt nergens op een vriendengroep, de acteerprestaties zijn bedroevend. Daarbij ook nog eens zeer tenenkrommende dialogen tijdens de politieverhoren, plus die kerel denkt dat ie Huub Stapel is. Sneu.
Ik vind de film een afrader, maar, sjonge...hele lekkere tieten te zien:) Dat dan weer wel..
Kerel ben jij blind? Kun je wel praten over belichting en camera-werk wat in bijna elke film degelijk in elkaar zit, maar de acteurs acteren bij vlage misschien onovertuigend maar ze acteren op zeer hoog niveau vergeleken met tv-rommel als GTST.
Het is misschien een mening van jou kant, maar ik moet toch zeggen dat dit wel een zeer onnozele conclusie is, sorry.
Maar goed, als je naar belichting en tieten kijkt moet ik me toch afvragen wat voor een filmliefhebber je bent haha! Niet iemand die kennelijk kwalitatief hoogstaande films van Nederlandse bodem (en die zijn er niet veel) kan verdragen
tvanthiel
Mee eens! Ook ik heb me zitten ergeren aan de dialogen.......En de kritiek op Van Koningsbrugge voelde ik exact hetzelfde. De plotwendingen zijn leuk, maar verder vond ik 'm tegenvallen...
Zeriel
Matigheid troef. Volgens de hoes,
Mooi loft, dat wel.
De Draadstaal sequenties met JvK vond ik dan wel grappig, alleen de film had er niet omheen gehoeven.
qwatje
Ik kan me niet voor stellen dat als je het origineel uit 2008 kent, je dit een goede film vindt!
Wat een slap aftreksel, soms tenenkrommend acteerwerk, met name van Jeroen van Koningsbrugge. Die past echt niet bij zijn rol in de film....
Ik vond het filmwerk dan best wel Oké, maar ja, ik heb het voorrecht gehad het origineel in de bios gezien te hebben, kan hier dus weinig mee. 1.5* voor het filmwerk.
Pindaa
Heb het origineel niet gezien maar vond dit wel een goede film. Jeroen van Koningsbrugge had beter gewoon zichzelf kunnen spelen i.v.p. Willem. Ik vond dat chico kenzari een geweldige rol heeft neergezet als Tom in de film. Zeer goed acteerwerk.
Piede
Heb de originele film niet gezien dus kan daar niet over oordelen. Het eerste uur was redelijk, daarna werd het in eens erg vet!
Alleen het acteerwerk van Van Koningsbrugge was ver onder de maat. En dan te bedenken dat hij in de making of (als hij gewoon zichzelf is) wel leuk is. Laat hem maar lekker komedie maken.
Fran
- 1953 berichten
Ook ik heb het origineel niet gezien. De film heeft me wel weten te boeien. En de ontknoping zag ik ook niet aankomen. Ik vond de plotwendingen ook wel erg goed in elkaar gezet. Het acteerwerk was niet van iedereen even goed. Atsma vond ik wel overtuigend overkomen. Vooral op het moment dat uitkwam wat voor een gluiperig mannetje het eigenlijk is. Op het puntje van mijn stoel heb ik niet echt gezeten maar het is best een leuk filmpje om naar te kijken.
dennis1979
Kijk, dit is nou een Nederlandse film waar een liefhebber, kwalitatief gezien, vrolijk van wordt!
Loft is in alle opzichte een uitstekend gemaakte film. De cast is uitstekend; de spanningsboog zeer goed opgebouwd en het verrassingselement is volop aanwezig en evalueert tijdens het verloop van de film, waadoor je als kijker aan het scherm gekluisterd blijft.
Gewoon een hele goede Nederlandse productie waar we trots op mogen zijn.
Tevens is het plot erg origineel en zeer goed uitgedacht, maar deze credits gaan naar onze zuiderburen, saluut!
Emma'
Stem van 4* naar 4,5* verhoogd, tijdens de herziening heb ik toch weer erg genoten. Jeroen van Koningsbrugge wist me meerdere malen aan het lachen te maken en Barry Atsma zag er natuurlijk weer super uit. Over het verhaal is goed nagedacht en het is goed in elkaar gezet. 4,5* dus.
Gon1234
Eindelijk eens een Nederlandse film van hoog niveau!
Er is erg mooi gefilmd en goed belicht, en de kleuren en de omgeving waren ook erg mooi!
Ook over het acteerwerk ben ik zeer positief, er werd duidelijk gepraat, en niet overdreven gearticuleerd.
Gelukkig hebben ze Jeroen van Koningsbrugge een humoristisch typetje gegeven waardoor hij toch nog goed uit de verf kwam, maar daar in tegen bleef hij voor mij in de hele film de komiek, ook op momenten wanneer hij wél serieus moest overkomen.
Wat ik minder aan de film vond is dat de ruzies onrealistisch aanvoelen, en dat het verhaal halverwege de film een beetje aan het afzakken was. In het begin zag ik veel leuke scenes en was alles nieuw, maar later in de film zwakte het op dat gebied wat af. Ook kon je totaal niet raden wie de dader kon zijn, dat werd de gehele film een beetje in het midden gehouden waardoor er voor mij minder spanning was. En waar het einde haar kracht uithaalde, was ook weer haar zwakte. Ik had liever een erg sterk plot gezien waarbij er de gehele film al kleine aanwijzingen waren gegeven dat hij kon zijn was. Maar nu staat het einde eigenlijk een beetje los van het verhaal, want ze hadden Barry Atsma of Jeroen van Koningsbrugge net zo goed de dader kunnen laten zijn.
Al met al wel een vermakelijke film, van Nederlandse bodem! 3*
SaNDuTjE
Over het verhaal is goed nagedacht en het is goed in elkaar gezet. 4,5* dus.
Over het origineel kun je dit inderdaad zeggen, niet van een remake natuurlijk.
Anamorph
Over het origineel kun je dit inderdaad zeggen, niet van een remake natuurlijk.
Waarom niet? Is toch hetzelfde verhaal?
Ik vond het een onderhoudende film, of het nou een remake is of niet.
SaNDuTjE
Wat mij betreft zal het verhaal van een remake geen extra waardering krijgen aangezien daar (in de meeste gevallen) geen enkele moeite voor gedaan is.
fluortje
Ik vind het geen goede film. Het verhaal op zich is best interessant alleen vind ik het aantal wendingen (vooral op het einde) 'n beetje overdreven en het doet allemaal wel erg vergezocht aan.
Wat ik ook erg jammer vind aan de film is dat alle ruimtes veel te mooi en afgewerkt waren. De loft was onrealistisch modern, de verhoor ruimtes van de politie waren wel erg bijzonder verlicht etc. Helaas is dat vaak zo in films, ik hou er niet van.
PSV_Supporter
Niet zo'n geweldige film. Het verhaal maakt nog wel wat goed, maar wat komt de film traag op gang.
Het acteerwerk van van Koningsbrugge is verschikkelijk, hij denkt werkelijk dat hij overal met een gekke bek trekken ermee vanaf kan. Hij is een gimmick van zichzelf geworden.
Dat er nog serieuze antwoorden komen van de ondervraagster is helemaal een wonder, totaal niet geloofwaardig. Zelfs het hulpje van de Cock was overtuigender.
Daarnaast is het jammer dat al vrij vlot duidelijk is dat de vrienden er alles mee te maken hebben, want waarom hebben alleen zij allemaal handschoenen?
Positief vond ik Anna Drijver en Esmee van Kampen (van de Plus reclame).
SaNDuTjE
Positief vond ik Anna Drijver en Esmee van Kampen (van de Plus reclame).
Die reclame nu zal nooit meer hetzelfde zijn

Nederlandse remake van thriller 'Loft' zaterdag te zien op televisie

Spannende Nederlandse dramathriller 'Loft' verdwijnt binnenkort van Netflix

Sonny Boy