• 9.377.078 stemmen

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Johnny Depp, Winona Ryder en Dianne Wiest

Releasedatum: 26 juli 1991

Plot Edward Scissorhands

"Innocence is what he knows. Beauty is what she sees."

Edward is gecreëerd door een uitvinder, die echter stierf voor hij z'n karwei af kon maken. Hierdoor heeft Edward scharen waar eigenlijk zijn handen zouden moeten zitten. Wanneer een vrouw bij zijn grote landhuis aanbelt en hem daar vindt, neemt ze hem mee naar haar huis om bij haar familie te wonen. Al snel weet hij zich aan te passen aan de voor hem ongewone omgeving.

avatar van Vera

Vera

Raar dat ik nog niet eens deze film beoordeeld heb!

Vind dit echt een meesterwerkje: mooi sprookje en vooral Edward is erg lief Mooi verhaal en goed geacteerd..Tim Burton weet het altijd weer mooi te maken

4,5 *

avatar van Mojo Pin

Mojo Pin

Een knap gemaakte en stijlvolle film, maar dat liefdesverhaaltje had van mij niet zo gehoeven. 3*

avatar van Niqk

Niqk

jeuj.. tim burton + johnny depp is altijd kassa

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Mooi sprookje, met een erg goede Depp.

De hele film boeide, al was het wel leuker geweest zonder het liefde-gedoe.

Echt iets voor Burton, de sfeer, het verhaal, de personages. Het was een vermakelijk filmpje.

avatar van straatlantaarn

straatlantaarn

johnny depp heeft in de hele film maar 169 woorden gezegd! dat is heel erg weinig voor een hoofdpersoon...

verder erg goede film! irriteerde me af en toe wel aan het feit dat johnny zo weinig zei..

*4,5

avatar van JJ_D

JJ_D

straatlantaarn schreef:

johnny depp heeft in de hele film maar 169 woorden gezegd!

Zelf geteld?

avatar van Chocolat

Chocolat

Ik hou van deze films (en van Edward). Hij is gewoon zo schattig. Ik vind het een erg zielige film. Eerst is Edward geliefd bij iedereen en daarna moet de buurt niks meer van hem hebben. En die Kim zoekt hem zelfs nooit meer op. Triest einde. 4*

avatar van sangha

sangha

Leuke film, maar na een paar keer gaat hij wel vervelen. Misschien moet je een tijdje wachten voordat je hem de tweede keer gaat kijken, maar bij de meeste films heb ik dat niet. Edward is natuurlijk wel een schatje in de film (zoals chocolat ook al zei). Dat de film mij na een tijdje irriteert ligt niet aan Johnny Depp (die speelt geweldig) maar eerder aan Peg Boggs. De hele tijd met haar schoonheidsmiddeltjes, dat gaat irriteren.

avatar van indoOwtjuh

indoOwtjuh

Ik vind het een mooie zielige film. Edward was heel goed gespeeld. Er zit zeker wel een boodschap in deze film. Tim Burton & Johnny Depp, zeker een goeie combinatie voor een film. De tranen begonnen wel te vloeien tijdens die sneeuwscene

avatar van Diiva

Diiva

Ik kreeg als kind altijd nachtmerries van Scissorhands.. Toch ben ik het stiekem blijven kijken Nu ik het zo nu en dan nog terugkijk vind ik het echt een geweldige film! En geen nachtmerries

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Vond het echt een hele leuke film.

Zo'n mooie sfeer en leuke personage van Depp!

Ook altijd weer goed gespeeld, en je kon soms de emoties van Edward in zijn ogen lezen.

Heel mooi sprookje ook, en alle personages hebben wel wat!

Aan het eind best wel zielig, maar ja dat maakt het dan ook wel weer goed!

Tim Burton heeft het heel goed gedaan vooral de sfeer vind ik erg goed!

avatar van Gehenna

Gehenna

Geen overweldigend sprookje als bijvoorbeeld Big Fish, Millions of City of the Lost Children maar is zeker wel aardig en ziet er goed uit. 3.5*

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Film die snel gaat irriteren eigenlijk.. verdient die hoge waardering hier niet. 3*

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Ik vond het wel een mooi, zielig filmpje met een typisch Burton sfeertje.

avatar van SiSsY bOY

SiSsY bOY

Wat een fantastische film is dit, vandaag voor het eerst na zeker 10 jaar weer eens gezien en het blijft echt een meesterwerk. 4,5*

avatar van CellieY

CellieY

Geweldige film! Super acteer werk van Johnny Depp. Ik vond het zo zielig. Zat zowat te janken toen ik hem voor het eerst zag.

avatar van Diantha93

Diantha93

Mooie film is dit! Johnny Depp acteert erg goed En het verhaal is ook wel mooi!
De ogen van Edward zijn echt sprekend... Dat bewijst dat Johnny Depp goed heeft geacteerd... In de scène met de professor die Edward gemaakt heeft, dat hij doodgaat hè... De acteur die de professor speelde viel toen flauw, en dat hebben ze opgenomen en in de film gedaan! Het was z'n laatste rol, en zijn laatste scène is een doodscène...

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Overbodige film met een belachelijk verhaal. Ik weet zoiezo niet de films van Tim Burton te waarderen zoals iedereen doet.

avatar van Norma

Norma

Toen ik destijds deze film voor het eerst zag was ik meteen verliefd op de kleurtjes, het tragi-komische verhaal en de soms sprookjesachtige scenes! Nu 15 jaar later heb ik de film (eindelijk) gekocht en de magie is er nog steeds: ware liefde! 5 sterren voor dit moderne sprookje.

avatar van FillumGek

FillumGek

Erg mooie film. Mooi modern sprookje van de altijd goede Burton. Stom dat ik deze film nu pas heb gezien.

Gewoon alles klopt in deze film. Sprookjesachtig. Een erg kleurrijk dorpje wordt opgewekt door een mysterieus donker iemand. Ze zijn allemaal benieuwd en Edward valt in de smaak. Erg leuk om te zien hoe Edward steeds geliefder wordt en de klusjes die hij te doen krijgt.
Helaas wordt hij beschuldigd van inbraak en later mishandeling en wilt het hele dorp niets meer met hem te maken hebben, behalve, hoe voorspelbaar, het mooie meisje.

Goed geacteerd door iedereen eigenlijk. Ook mooi om te zien was dat Peggy, in welke situatie dan ook, Edward blijft verdedigen. De muziek was ook erg mooi en de sfeer was gewoon fantastisch. Zoals we gewend zijn van Burton.

Ik twijfel tussen een 4.5 en een 5 maar ik hou het voor nu op 4.5*

avatar van Lientjuh

Lientjuh

Wat een mooie, lieve film! Met mijn favoriete acteur natuurlijk

avatar van _Kirsten_

_Kirsten_

Lang geleden dat ik deze heb gezien. Sinds die film vind ik depp eigenlijk wel een heeeeeeel goeie acteur..een ontroerende film!

avatar van anne J

anne J

Vanmiddag voor het eerst gezien...

Alles is al wel gezegd wat gezegd kan worden (positief).

Ik vind het in één woord: Wauw.

Ik dacht eerst, laat ik het 4.0* geven, maar toen ik er nog eens goed over na dacht. Hij verdient meer.

De sfeer, de boodschappen eronder, hoe Johnny Depp Edward prachtig neerzet - met zo weinig woorden, de muziek, de omgeving, alles .

Echt een mooie film.

avatar van verriet

verriet

echt, super geweldig! zeer goed verhaal

volgens mij vindt echt bijna iedereen deze film goed!!

johnny depp speelt weer eens erg verrassend goed, en hij is in die film nog wat jonger dan nu!

maar ja, als je deze film nog niet gezien hebt moet je die echt bekijken, is zeker de moeite waard

avatar van Remi

Remi

Een schitterend verhaal over een man die verschillend is ten opzichte van anderen. De film ziet er prachtig uit, met leuke humor en een goed verhaal. Johnny Depp speelt hier echt goed en komt meestal ook echt onhandig en charmant over. Tim Burton maakt er een mooie film, echt schitterend. Ik denk dat de meeste zich hier erg goed in kunnen leven, omdat het gevoel eenzaamheid bij iedereen wel bekend is, en dat komt erg mooi naar voren.

avatar van Yphygenia

Yphygenia

Leuke film, maar dat is met de meeste films van Tim Burton wel zo

4,0

avatar van Kasper

Kasper

De hele gedachte waar de sneeuw vandaan komt is toch al brillant!!!

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Remi schreef:

Goed dat je deze leuk vond Remi.

Ik had al wel zo'n vermoeden hoor.

Ik wil Edward zelf ook weer eens herzien, het verhaal blijft me toch weer lokken.

En het is niet erg om Depp weer geweldig te zien acteren.

avatar van sherena

sherena

Leuke film. Ben niet zo direct fan van Depp, maar moet toegeven dat hij best wel een royaal boekwerkje aan mooie films heeft gemaakt. Hij kan echt diverse typetjes neerzetten.

Het verhaal van deze film is goed. Zo'n gedrocht en toch zoveel touche, en passie. Je ziet de schoonheid erdoorheen. TOP

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Dat gedrocht valt toch best mee. Hij is anders maar in bijv. The Elephant Man is het veel naarder om het lichaam te zien van de titelrol.