• 9.372.316 stemmen

Geregisseerd door: Robert Harmon

Met onder meer: Laura Regan, Marc Blucas en Ethan Embry

Releasedatum: 20 februari 2003

Plot They

"Are you afraid of the dark? You should be."

Na getuige te zijn geweest van een afschuwelijke gebeurtenis begint Julia Lund, een studente psychologie, zich te realiseren dat alles dat haar als kind bang maakte wel eens echt zou kunnen zijn. Erger nog: het staat op het punt om haar te pakken te nemen.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Toch wel écht een tegenvaller. Dit had veel leuker kunnen worden, maar helaas krijg je al snel genoeg van het uitgekauwde verhaal en het irritante gedrag van Regan. Er gebeurt ook steeds hetzelfde: de lichten gaan knipperen en dan komen 'ze' eraan.

Zonde: zo'n leuk gegeven, zo'n flutuitwerking. Gelukkig had de film toch nog wel een paar (maar ook niet meer) mooie momenten en daarom toch nog: 2*.

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

frosty schreef:

laat ik nou vergeten te zijn naar het alternatieve einde te kijken..

hoe was dat einde dan??

Poeh, kan ik me al niet meer herinneren... maar dat was iig heel wat beter dan het gewone eind mi...

Of kan ik me dat nou ook al niet meer herinneren...

avatar van Waku

Waku

Black out voor Wes Craven??

Het lijkt me wel.

They is niet eng.

Dus automatisch niet spannend.

De leuke momenten zijn op een hand te tellen

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Wat een bagger!!!

Dat einde..............

Jammer verspilde tijd

avatar van blondegod8

blondegod8

Alweer een tijdje geleden dat ik deze heb gezien. Wat ik me wel voor de geest kan halen is dat het een slechte film was! Volgens mij was ik halverwege in slaap gevallen.......... 2*.., voor de moeite

avatar van JorritS

JorritS

blondegod8 schreef:

Nee volgens mij viel je niet in slaap, hij was op Talpa en kapte gewoon een half uur voor het einde... maar maakte mij niets uit, de film wist mij totaal niet te boeien, 1,5*.

avatar van aleksa

aleksa

irritante film met een zeer irritant gillende Laura Regan.

een 2.0*

avatar van Mr Confused

Mr Confused

Waku schreef:

Black out voor Wes Craven??

Het lijkt me wel.

They is niet eng.

Dus automatisch niet spannend.

De leuke momenten zijn op een hand te tellen

Wes Graven heeft niets met deze film te maken. Hij heeft gewoon zijn naam verleent aan deze prul. Wes Graven presents! Net zoals Quinten Tarantino zijn naam aan Hostel ontleent heeft maar verder er niks mee te maken heeft.

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 2,5. tsja beetje raar filmpje valt niet echt veel over te zeggen

avatar van voskat

voskat

Geen hoogvlieger, maar greep me wel aan omdat ik zelf aan dit soort nachtelijke hallucinatijes lijd.

Niet leuk!

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Matige tot slechte film die niet echt weet te boeien en de hele tijd ongeloofwaardig slecht blijft. Raar dat Wes Craven zijn naam verleend heeft aan zo'n matige film. Vooral het einde was erg slecht. Het alternatieve eind was dan nog veel beter. Als dat het originele einde was geweest gaf ik misschien zelfs 3 sterren, maar nu kom ik echt niet hoger dan een magere 2,5*.

avatar van N811

N811

Mooi wijfie zeg

avatar van Theunissen

Wat een bagger film is dit. De eerste paar minuten deden me denken aan de Boogeyman 1 en toen vreesde ik al het ergste want dat was een slechte film. Daarna kreeg je een shot te zien van de draak van een vrouwelijke hoofdrol speelster (Ik dacht eerst dat het een omgebouwde vent was) en toen wist ik het al vrijwel zeker, dit wordt niets. En helaas werd dat beeld bevestigd naarmate de film vorderde.

De film is niet boeiend en ook niet spannend, na 60 minuten had ik het wel gehad met deze onzin en ben ik naar iets anders gaan kijken.

avatar van 606

vrij aardig maar niet hoogstaand

avatar van maerk

maerk

Nogal domme standaard horror. De film is niet eng en niet boeiend. Het acteerwerk is matig.

Kortom: slecht.

avatar van Resh

Resh

ik weet niet echt wat ik van deze film moet zeggen, er zat er meer in en er gebeurde steeds de zelfde dingen keer op keer en het was totaal niet eng maar toch vond ik het geen saaie of vervelende film.

moeite een 3*

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Knap staaltje acteerwerk...

avatar van Chucky92

Chucky92

Wat een klote film, op het eind wou ik juist dat dat wijf doodging, ze was heel irritant

Wanproduct!

avatar van lesamurai

lesamurai

They is echt een zwakke film; DAMN. Niet normaal. HEt acteerwerk is nog wel oké; maar het verhaal slaat gewoon totaal nergens op; het wordt een beetje kinderlijk weergeven wat het naar een diep zwart gat trekt.

kortom: ZWAK, SLECHT, ZINLOOS

avatar van Zinema

Een draak van een film, niet spannend, een matig verhaal en erg veel vaag geneuzel. Direct overslaan deze mislukte thriller. Slecht.

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Ondanks alle zeer slechte berichten die hier staan over de film vond ik dit best een hele redelijke film. Verhaallijn was zeker goed verzonnen. Acteurs waren ook best wel redelijk dus wat moet je nog meer. Er waren ook zat klachten over het einde van de film maar als je de film op dvd hebt bekeken dan weet je dat daar ook een ander einde ( extra) op de disc staat. Die in mijn ogen beter gebruikt had kunnen worden want dat had de film zeker naar hoger level getrokken. Beeldkwaliteit evenals het geluid (5.1) op dvd is gewoon heel erg goed. Dat gaf de film extra sfeer want het geluid komt van alle kanten netjes op je af. Voor mij is de film een dikke voldoende waard en daarom geef ik de film ook 3.5*.

avatar van Chloe Moretz

Chloe Moretz

Ik vond deze film best wel vreemd!

ik vond 'm eigenlijk wel freaky, hij was best spannend maar ik spoelde soms de dvd speler wat door dus ik heb niet alles gezien

warrig verhaal, freaky, erg vreemd en zeer vreemd.

avatar van ;)

;)

niet echt een goede film te veel saaie momenten en het deed mij wa denken aan een slechte versie van the boogeyman.

avatar van MerLiNiuM

MerLiNiuM

toch geen slechte film hoe hier door andere wordt gezegt. alleen einde had beter gekunt dat klopt. misschien een close up van een monster zou mooi geweest zijn. nu zijn het maar shaduw wezens met kikkerachtige poten. verhaal is opzich goed. had misschien wat meer diep gang kunnen hebben daarom 2.5* ipv 3*

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

schreef:

Nog slechter dan 'the boogeyman' dan kijk ik zeker niet naar deze film!

avatar van Baswazz

Baswazz

Schiedammer schreef:

Ben het wel met je eens, best aardig acteer werk goed verzonnen verhaal. Wat betreft het end vin het wel cool zoals deze eindigt.

Als je dan het 2e eind kijk zet het je weer aan het denken.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Kan er me niet erg veel meer van herinneren, dat zegt al genoeg. Ik weet nog dat het vrij eentonig was met die flikkerende lichten en dat er op zich meer uitgehaald kon worden. Ik had wel meer van die wezens willen zien dan wat we nu te zien kregen.

Het einde met die kast vond ik op zich nog wel inorde, maar er was ook nog een ander einde.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

N811 schreef:

Mooi wijfie zeg

Ze heeft wel iets weg van Lauren holly. ( Laura Regan )

Btw, de film op zich ging nog wel.

Niet echt 1 waar ik op zat te wachten, maar was wel een aardig niemandalletje.

avatar van kiwiitje

kiwiitje

heel eerlijk gezegd, niet de beste film van onze horror-week.. we begonnen met deze, maar hij is zooooo slecht dat 1 van de medekijkers zelfs in slaap viel!! en een ander moest kei hard lachen

niet echt een aanrader, en die vrouw,, paar keer blazen en ze waait weg, zo dun! dat was zo al een horror

avatar van Vascago

Vascago

Ik weet niet wat het is dat iedereen zo laag stemt bij deze film, maar ik heb hier toch echt van genoten. Vond het sfeervol en best spannend, ondanks tal van onlogische dingen en het matige acteerwerk.