• 9.373.117 stemmen

Oorsprong: Zuid-Afrika

Geregisseerd door: Donovan Marsh

Met onder meer: John Cleese, Troye Sivan en Tanit Phoenix

Plot Spud

Zuid-Afrika, 1990. Er staan twee belangrijke zaken te gebeuren: Nelson Mandela wordt vrijgelaten en, belangrijker, het is het eerste jaar van Spud Milton in een elitaire jongensschool. John Milton komt uit een modaal gezin en wint een beurs om te gaan studeren aan een privéschool in Kwazulu-Natal, Zuid-Afrika. Omgeven door jongens die luisteren naar bijnamen als Gecko, Rambo, Rain Man en Mad Dog, heeft Spud de handen vol om zich aan te passen aan z'n nieuwe thuis. Ondertussen neemt Spud ook z'n eerste stappen op de weg naar de mannelijkheid, een weg die wel eens lang zou kunnen zijn.

John 'Spud' Milton

Mr. 'The Guv' Edly

Henry 'Gecko' Barker

Vern 'Rain Main' Blackadder (as Thomas Burne)

Charlie 'Mad Dog' Hooper

Simon Brown

Eve - Mrs. Wilson

Sparerib - Mr. Wilson

avatar van mathias265

mathias265

Ah !!

Troye Sivan !!

Cant wait to see him in this movie

avatar van aspro

aspro

is deze film ook verkrijgbaar op DVD/blu-Ray?

avatar van baspls

baspls

Sterke film. En goede rol van John Cleese.

avatar van gauke

gauke

De politieke veranderingen in Zuid-Afrika speelden slechts een bijrol in deze komedie over een dertienjarige jongen, die zich, op weg naar de volwassenheid (en alle problemen die dat met zich meeneemt), een buitenstaander voelde op een kostschool. Een verhaal zonder enig risico, soms 'n beetje grappig, boos of sentimenteel, waarbij de regisseur geen enkel risico nam. Wel bewandelde de film bij regelmaat minder interessante zijsporen.

avatar van Hollywood-west36

Hollywood-west36

Meer voor jongeren.

De moeite waard door de rol van Cleese.

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima film, leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

John Milton Ik neem aan dat je naam hier door is beïnvloed ?

avatar van John Milton

John Milton

john mcclane 2 schreef:

John Milton Ik neem aan dat je naam hier door is beïnvloed ?

Haha, nee ik ken dit niet eens

het is een mix van de schrijver/dichter John Milton en Pacino's John Milton in The Devil's Advocate, wat ik (toen ik nog niet beter wist) een meesterlijke film vond. Dat alias is gewoon heel lang blijven hangen. Godzijdank kon ik het iets pretentieuzer maken met die dichter

avatar van mrklm

mrklm

In 1990 begint John Milton aan zijn eerste jaar op een private kostschool in Durban North in Zuid-Afrika. Iedere leerling heeft daar een bijnaam en John krijgt de bijnaam ‘Spud’ vanwege zijn kleine penis en het feit dat zijn teelballen nog niet zijn ‘gevallen’. John maakt al gauw deel uit van een groep die zichzelf ‘The Crazy Eight’ noemt. Onder hen ‘Fatty’ [Blessing Xaba] die het record voor de langste scheet in handen heeft, en ‘Boggo’ [Travi Hornsby], die bekend staat als een onvervalste seksmaniak. Hoewel er nadrukkelijk aandacht is voor de aankondiging die President De Klerk dat jaar maakte over de legalisering van de ANC en het voornemen om Nelson Mandela vrij te laten, is dit uiteindelijk slechts een terzijde in een serie van grappen en grollen, confrontaties met de strenge huismeester [Jason Cope] en wijze levenslessen van de geliefde docent Engelse literatuur [John Cleese]. Harry Potter is dit bepaald niet. Gezien de setting teleurstellend oppervlakkig. John van de Ruit, de schrijver van het gelijknamige boek, heeft een cameo als één van de docenten tijdens de kerkdienst.