Battle Los Angeles (2011)
Genre: Actie / Sciencefiction
Alternatieve titels: World Invasion: Battle Los Angeles / World Invasion: Battle LA / Battle: LA
Geregisseerd door: Jonathan Liebesman
Met onder meer: Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez en Bridget Moynahan
Gesproken taal: Duits, Engels en Slowaaks
Releasedatum: 21 april 2011
Bekijk via HBO Max
Plot Battle Los Angeles
"It's not war. It's survival."
Al jaren worden er over de hele wereld ufo’s waargenomen en gedocumenteerd: Buenos Aires, Seoel, Frankrijk, Duitsland, China. Maar in 2011 worden die vage waarnemingen keiharde werkelijkheid wanneer de aarde wordt aangevallen door onbekende krachten. Terwijl overal ter wereld grote steden worden verwoest, houdt alleen Los Angeles nog stand in een strijd die nooit voor mogelijk werd gehouden. Een sergeant van de Marine (Aaron Eckhart) en zijn nieuwe peloton moeten een halt zien toe te roepen aan een vijand die alles overtreft waar ze ooit tegen hebben gestreden.
Michael Nantz
Kathy Martinez
Jessy
Cpl. Jason Lockett
jpbosch
De trailer vind ik zo vet! Maar wat een deceptie als ik de rating van de film zie zeg..
Is het weer zo'n film waarbij de trailer de film als het ware samenvat? (The Day the Earth Stood Still bijvoorbeeld)
GuyB
Niet echt, de vijftal twaalfjarigen die in NY in de zaal zaten lagen na 20 minuten in slaap. Net zoals mijn veertienjarige zus.
De manier van filmen helpt daar natuurlijk bij, vermoeiend om op te kijken en gewoon echt niet interessant meer.
Gonster
Aardige film, kijkt lekker weg, zonder veel na te denken is de film zo over, leuk tijdverdrijf zeg maar
Konstantin
Gewoon weg te slecht, camera werk die hele tijd maar 5seconden de aliens laat zien, of alleen via een vizier(scope) van de soldaten de aliens te zien krijgt wordt wel erg irritant . Nu zijn er wel leuke special effects maar het script is gewoon te slecht voor woorden zoveel cliche's en lijkt er ook op dat het US.army ook wat geld heeft geinvesteerd om mooi propogandische beeld neer te zetten over hun heroïsche marine soldaten.spoiler -- Het einde is wel erg mislukt en erg afgekeken van andere films klein stukje gejat van Tears of the Sun waarin ze hun laatste aanval inzetten lopend in een linie getrokken met hun pistolen (laatste kogels zogenaamd) maar het ergst vond ik toch weer dat de regisseur waarschijnlijk goed geinspereerd is door war of the worlds waarin de alien schepen onder grond zaten voor jaren . Want op het aller laatst wanneer de communicatie van Command Center vernietigd werd kwam het schip uit de grond vliegen die (de gebouwen auto' en asfalt van de schip afviel terwijl de alliens uit het ruimte aanvielen en hoe kunnen ze een schip onder grond hebben met onze gebouwen en auto's boven op hun schip :S erg teleurstellend had zulke hoge verwachtingen voor zoeen film maar geef het een 1 voor film en 0.5 extra voor special effects 1,5 * ster
godertdk
leuke film met aardige aktie. alleen het einde geeft wel ruimte voor een nummer twee.
NathanMandjes
Lekkere actiefilm. Goede special effects, een bourne-identity-stijl qua camerawerk, aardig uitgewerkt concept om een alieninvasie op een realistische manier neer te zetten, maar als grootste kritiek; alle Amerikaanse clichés worden uit de kast getrokken om de film overeind te houden en dat is niet nodig. Toch boven verwachting gescoord, mede door het niet van tevoren verdiepen in de film.Moeten mensen vaker doen.
Martijnnn
Gejat?! Soldaten willen nog wel eens de neiging hebben in linie te lopen en eventueel ook hun pistool te trekken als hun kogels op zijn, dit is gewoon toeval, niets jatwerk.
Wie zegt dat de Aliens al jaren onder de grond zitten? Zoals powerbarbie al zegt, de beste plek voor zon communicatie centrum is onder de grond.
Ik vond de propaganda ook wel mee vallen, wat moeten ze dan doen, de soldaten als mietjes neerzetten? Ze doen hun werk en dat doen ze goed, dan hoeft het niet meteen propaganda te zijn. De Aliens vallen de aarde binnen voor onze grondstoffen, vond die ironische inslag wel leuk eigenlijk.
hannieeej
kijk al die zogenaamde recencisten nou
Film was keiharde actie. helicopter schieten alleen geen blote tieten.
bak popcorn in je mik flesje bier erbij en een fantastische avond.
film was leuk verhaal was er eigelijk niet maar WTF boeit dat in zon film. als je van een verhaal houdt moet je niet naar zo iets gaan. Ik was er met 3 vrienden heen en wij vonden hem wel vet.
Prudh
Threeohthree
@NathanMandje & Hannieeej:
Special FX zijn heus niet beter dan een gemiddelde BSG of Star Gate episode. En als dat al onder de definitie mooi wordt gecategoriseerd dan kan men er mij niet van overtuigen dat die conclusie uit een breedt referentiekader afkomstig is.
Daarmee wil ik niet zeggen dat het visueel spuuglelijk is, maar eentonig is het wel. Het camerawerk is eigenlijk wel het enige dat nog airmiles scoort, bij momenten is er zelfs nog een mooi frame te vinden, maar zelfs in die shots is weinig leven noch creativiteit te bekennen.
Wat realisme betreft zet ik ook mijn vraagtekens in. Zoals bij praktisch elke Alieninvasion film komt de mens terug van een godsonmogelijke positie. Eigenlijk hoopte ik dat de Aliens for once de mensheid volledig uitroeide, maar dat bleek opnieuw te veel gevraagd.
Graag deel ik mee dat ik doorgaans stapelgek ben op no-brian actie nonsense en eye candy's, maar Battle: Los Angeles slaat beide planken volledig mis. Het overdreven drama/vaderlandsliefde/natte oogjes/collectief gehuil staat de actie nonsense in de weg en het visuele is anno 2011 simpelweg saai. Die combinatie draagt bij aan het feit dat het gewoonweg niet vermaakt, en dus niet slaagt in zijn doel.
Materny
Verfrissend en interessant! Op wat Amerikaanse cliché's na, is deze film zeer goed te verteren.
JamesB009
Wat een baggerfilm in mijn ogen. Trailers waren veel belovend. Ik ben na 1 uur weggelopen bij deze film omdat ik toen nog steeds geen idee had wat er gaande was. Erg jammer, had er veel van verwacht.
grid8400
Alien invasie en soldaatjes die er tegen knokken..verhaal was niet al te moeilijk hoor
Volgens mij werd dat in het eerste kwartier al verteld...
Martijnnn
Terwijl ik een tegenreactie wou gaan typen zie ik nu staan dat gaat om propaganda voor het leger, ja daar kan ik wel inkomen, ik dacht op de 1 of andere manier dat hij het had over propaganda voor de VS
Naja toch vind ik propaganda wel een erg zwaar woord, worden in de meeste actiefilms de hoofdpersonen niet als helden neer gezet? Waarom zou het anders moeten zijn met soldaten. toegegeven, ze slaan af en toe wel door zoals met die burgerheld en zijn zoontje, maar vond het verder niet meer storen dan andere oorlogsfilm zoals Black Hawk Down. Ik vond het propaganda gehalte bij War of the Worlds en Transformers bijvoorbeeld veel meer storen
Prudh
Alleen dat einde al. "We already had breakfast." En dat ventje dat min of meer gerecruteerd wordt door het leger. De onverschrokken Amerikaanse soldaat die alles op het spel zet om zijn land te verdedigen? Die uit eigen keuze op zelfmoordmissie gaat? De onbaatzuchtige zelfopoffering voor het grote geheel? Need I go on?
Niet dat ik de film daar kut door vind, au contraire. Heerrrrluk, dit walgelijk chauvinistische recuteringspamflet. Mensen moeten het niet zo serieus nemen als dat het bedoeld is, dan wordt deze film ineens een stuk leuker.
Christiane65
mijn hoofd doet er pijn van
kan niet tegen het camera werk.
Soms waren er bepaalde actie scenes dat je gewoon niet kon volgen door dat de camera zodanig schudde.
Geen film voor mij , eerder voor de 18jarigen in amerika , om ze in het leger te krijgen.
geronimo
- 1955 berichten
2 sterren voor de special effects en omdat ik 'n zwak heb voor Eckhart, maar voor de rest een verspilling van tijd.
tukkerstein
Amusante actiefilm, niet te veel van verwachten, er is genoeg actie te vinden en dan moet je eigenlijk al blij zijn met een film als deze. De film bouwt cliche op cliche, met veel overdreven drama en de standaard perikelen bij een Amerikaanse legerdivisie. De special effects zijn erg wisselend, de explosies zijn soms wel lelijk gedaan, andere scenes overtuigen dan weer wel. Het schudden met de camera vond ik in de rustige scenes erg misplaatst.
En het Amerikaanse leger werkt natuurlijk graag kosteloos mee aan het showen van hun helicopters, vliegtuigen enz., en duidelijk dus ook weer in deze film. We krijgen in, zoals zoveel Hollywoodfilms, veel overbodige shots van de Amerikaanse Defensie.
Wel kijkbaar. 2,5*
Starfish
Leuke film. Het typische Amerikaanse patriottisme verpest een hogere score.
etherman
Vermakelijke film met een te iets 'Wij zijn amerika en wij zullen winnen' gehalte.Een aardige film met een zeer zwak verhaal maar wel weer goede CGI.Waarom de aliens later zo makkelijk te doden zijn vond ik vreemd.Eerst een volledig magazijn nodig en later een paar kogeltjes..Goed begin maar zakte iets naar een matig niveau.
Ceeda7
Vermakelijke actie, mooie plaatjes. Vaak overemotioneel, te langdradig en pro amerikaans.
Toch 2.5 ster.
demik
Toch wel een aardige popcorn film..................Idd erg Amerikaans maar je moet er ook niet teveel bij nadenken, jammer dat er ruimte wordt gelaten voor deel twee die zal ik wel overslaan tenzij die wel zeer goede recensies krijgt.
dannydekoning
pffffffff wat een zure amerikaanse film weer. Ik heb hem niet eens willen uit kijken. 1 ster
eddyeddy
Flauwe, zoutloze film die met net iets teveel amerikaans patriottisme een smakeloze hap is.

Splinternieuwe trailer 'Scrubs'-revival onthuld: kijkers reageren positief

Nieuwe ‘Spider-Noir’-trailer laat Nicolas Cage los in het Spider-Verse

David Thewlis (Lupin) heeft geen interesse in terugkeer naar de 'Harry Potter'-franchise

Is 'Marty Supreme' waargebeurd? Zo verschilt de film van het échte verhaal

District 9
Sciencefiction / Thriller, 2009

Fong Juk
Misdaad / Thriller, 2006
saving the worldheldmarine corpschaosretirementsurvivormeteorspace invasionbuitenaards wezenslagveldoverlevingsergeantlos angeles, californiëstrijdbuitenaardse invasiedangeru.s. marineescapadeheroic missionevil alienchaos and mayhem