• 9.373.625 stemmen

Gone in Sixty Seconds (2000)

Actie / Misdaad | 118 minuten / 127 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 118 minuten / 127 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Gone in 60 Seconds

Geregisseerd door: Dominic Sena

Met onder meer: Nicolas Cage, Giovanni Ribisi en Angelina Jolie

Releasedatum: 10 augustus 2000

Plot Gone in Sixty Seconds

"Ice Cold, Hot Wired."

Het broertje van de gestopte autodief Memphis (Nicolas Cage) raakt in de problemen na een mislukte opdracht voor een crimineel. Memphis moet met een groep oude vrienden binnen 1 nacht 50 auto's stelen om zo het leven van z'n broer te redden.

Memphis Raines

Otto Halliwell

Mirror Man

avatar van beekie

beekie

Ik vond hem eerlijk gezegd teleurstellend. Het einde bij die bbq was behoorlijk cliché. Zaten nog wel meer clichés in trouwens. Angelina Jolie voegde vrij weinig toe in deze film. Totaal geen diepgang. Nicolas Cage speelde wel ok.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Een van de slechtste filmen die ik zag dit jaar. Je verwacht een 'flashy' film met geweldige actie en daarbovenop nog een hoop steracteurs.

Helaas is de realiteit even anders: een bijzonder trage film waarin eerst een dom excuus wordt gegeven voor het stelen van 50 auto's, vervolgens een langdradige wervingscampagne: "wilt gij meedoen, wilt gij meedoen?" en dan worden er vrij vlot tientallen auto's gepikt. Het stelen zelf is ook niet bijster interessant en alles gebeurt dan nog eens in donkere decors waardoor je al helemaal niets ziet.

1,5* en ik ben nog lief

avatar van Werwolf

Werwolf

iman schreef:

Dit is dus gewoon een Super Stoere film.....leuk verhaal lekkere muziek ...mooie auto's ..en sja A. Jolie is ook niet verkeerd.....gewoon een film die je vaak (heel vaak) kan zien....

Je neemt me de woorden uit mijn mond. Lekker vlotte wegkijk film.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Ben het volledig eens met Werwolf en Iman.

De eindstunt is trouwens wel een beetje 'overdone'. > 3.5*

avatar van xenne

xenne

13 in een dozijn verhaal dat nergens echt kan boeien ... beetje raar dat zulke goeie(?) acteurs geinteresseerd waren in dit project. tenzij je houdt van mooie auto's kun je deze maar beter vermijden. een 2-tal sterren

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

jij vond zeker ook niks van The Fast and the Furious?

avatar van wesbrina

wesbrina

Een regelrechte flop in mijn ogen.

Mag niet eens in de schaduw staan van ´The fast and the furious`1 punt.

avatar van Efv

Efv

Had ook nog een vraagje. Weet iemand het nummer van eleanore in de film. Het is het rustige nummer. Kan het nummer nergens vinden. Thanx

avatar van Davidian

Davidian

Redelijke film, 2.5 sterren vanwege Eleanor

avatar van neal

neal

wesbrina schreef:

Een regelrechte flop in mijn ogen.

Mag niet eens in de schaduw staan van ´The fast and the furious`1 punt.

over flops gesproken

avatar van ~Burner~

~Burner~

Ik vond het wel een aardige film. als je van auto's houdt is ie wel leuk (af en toe ook pijnlijk om te zien). Ik ging er met een lage verwachting in, en dan valt de film toch wel mee. het is geen wereld film, maar hij kijkt wel lekker weg.

avatar van Modar

Modar

de zoveelste keer dat ik deze film heb gezien blijft gewoon een supergave film. Dat mensen deze film niet gaaf vinden snap ik niet eigenlijk misschien meten jullie het teveel met het oude deel ?

ik vind deze film in ieder geval TOP vinden toen ik hem in de bios zag en nu nog steeds 4.5 ster voor deze film!

avatar van Werwolf

Werwolf

Efv schreef:

2 nummers ken ik uit de film:

ZZ Top - Low Rider

Moby - Bring Sally Up

Weet niet zeker of een van de twee het 'eleanore' nummer is wat je bedoelt..

avatar van Amrod Calaelen

Amrod Calaelen

Efv schreef:

Hier heb ik de complete soundtrack, en daar staat het nummer 'Keys to Eleanor' op. Mail maar voor meer info of zo...

(mocht je hem nog steeds zoeken natuurlijk)

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Een ongeloofwaardig onzinverhaal, maar wel vermakelijk om een keertje te zien.

avatar van D-ark

D-ark

doet zeker niet onder van het orgineel want ik heb het niet op jaren 70 autos

2,5

avatar van juztin

juztin

ik vind deze film zeker de moeite waard om te kijken.

er word goed in geacteerd en als je van dit genre van aktie en snelheid houd moet je deze film toch echt wel gezien hebben

avatar van joostvanos

joostvanos

Ik vind het ook een heerlijke film. Hij kijkt lekker handig weg, verhaal is niet al te ingewikkeld en er komen een hoop leuke handelingen in voor. Ook de muziek is netjes gekozen en de acteurs doen het goed.

avatar van gregory804

gregory804

Er is toch 1 ding wat helemaal niet klopt, als Memphis op het einde het leven van die politieagent redt, laat die agent hem gaan, maar dan is het toch maar een kwestie van hem weer opzoeken (wat niet moeilijk is want hij zit direct weer bij zijn vrienden) en hem opakken om hem voor de rest van zijn leven te straffen, want hij heeft tenslotte voor miljoenen schade veroorzaken, mensen verwond.
En dan die kerel die geraakt is door zo "verwoest-bol";
verpletterd de auto, dóór een muur, maar de agent "is wel okay"

avatar van brielen

brielen

Heerlijk popcornspectakel - meer niet. 3

avatar van Halcyon

Halcyon

Ik vond vooral Jolie lekker in deze film met haar blonde dreads .

avatar van mitch3ll

mitch3ll

Halcyon schreef:

Ik vond vooral Jolie lekker in deze film met haar blonde dreads .

ja en hoe

maar goed ik vindt het een leuke film met mooie auto's

avatar van code9

code9

Oersaaie 'actie'film die extra tegenvalt gezien de enorme publiciteit die er destijds aan gegeven werd. Cage sjokt en mokt maar wat rond met zijn bekende, pijnlijke grimas en is werkelijk nérgens geloofwaardig in deze baggerproductie met een scenario dat op louter drijfzand is gebaseerd. Zelfs het stelen van de auto's wordt geen moment spannend en het over-the-top-cliché einde bezorgde me bijna een rolberoerte. Superlatieven schieten tekort om deze misschien wel meest overschatte actiefilm in 10 jaar tijd te omschrijven.

'Gone in SIX seconds' - met de doorspoelknop op het toilet, wel te verstaan.

avatar van Edie

Edie

Ik vond het zelf toch wel een vermakelijk film, weer een waar je niet teveel bij nadenken moet en gewoon kijken. Af-en-toe mag dat wel, en op dat gebied steekt deze voor mij best wel erbovenuit, niet geweldig, niet slecht.

avatar van bertmarc

bertmarc

Helemaal eens met code9, niet meer dan 1 ster voor de moeite.

avatar van 606

zeker wel cool deze film cage is the best

avatar van thunderball

thunderball

Deze wel aardig goede film stelt inderdaad toch wat teleur.

Je verwacht gewoon meer spectakel, meer autoachtervolgingen ipv dat je bijna anderhalf uur moet wachten voor misschien maar een minuut of 5 actie.

Wel goed geakteerd en Jolie ziet er lekker uit, ook met blond kapsel!

2 sterren!

avatar van IcU

IcU

Leuk actiefilmpje met een goede cast. Ik vond Jolie eerder eng dan knap, en Nicolas Cage speelde een sterke rol. Inderdaad te weinig spectakel, maar de actie die er in zat was best vermakelijk. 3½*

avatar van smilde

smilde

Mooie auto's en zit leuk in elkaar

avatar van Evil Empire

Evil Empire

Een oppervlakkige actiefilm zoals er al zoveel zijn.