Genre: Thriller / Drama
Gesproken taal: Spaans
Releasedatum: 19 juli 2012
Bekijk via CineMember
Plot Mientras Duermes
"Someone is watching over you"
Cesar heeft zijn fundamentele depressie en apathie voor zijn medemens steeds meesterlijk weten te verbergen door zich voor te doen als een welopgevoede en hardwerkende gentleman. Het enige wat hem dagelijks op de been houdt, is zijn drang de mensen rondom hem ongelukkig te maken. Dit afschuwelijke geheim deelt hij alleen met zijn bedlegerige moeder. Als portier van een appartementencomplex leeft hij zich uit op de inwoners. Wanneer de aantrekkelijke Clara in het complex komt wonen, raakt hij volledig geobsedeerd.
César
Cleaning Boy
Úrsula's Father
César's Mother
schram101
Van de regisseur van [Rec] ..
Ben benieuwd. Rec was een behoorlijk beklemmende film.
FillumGek
Marcos is een geest?
Maar ben wel benieuwd naar deze. Regisseur heeft met oa [Rec] al bewezen een goede horrorregisseur te zijn.
GuyB
Lekker subtiele beschrijving.
Sinds [REC] het beste is wat ik op vlak van horror heb gezien (ik zag er dan wel nog niet veel maar kom...) en [REC] 2 maar weinig moest onderdoen verlang ik hier zeker naar.
davincstyle
Indd
schram101
GuyB
Rustige trailer en toch schrikwekkend als je bekend bent met de regisseur zijn vorige werk.
mcdaktari
Ik vind zijn meeste films wel oke, hier verwacht ik ook weer veel van.
Mac Hammer Fan
De geplaatste poster is erg donker.
Een alternatief is deze:
arno74
Mientras Duermes (letterlijk vertaald: terwijl je slaapt) speelt zich af in een appartementengebouw in Barcelona. Onder de bewoners bevinden zich het oude lieve vrouwtje met haar hondjes, de sjagrijnige oude man, de vrolijke jonge en aantrekkelijke buurvrouw, en het irritante puberende buurmeisje. En niet te vergeten de vriendelijke portier, een in werkelijkheid onverbeterlijke en rasechte kl...zak (en dan druk ik me voorzichtig uit).
De personages alleen al beloven een goede film die qua genre alle kanten op kan (komedie, drama, vervolg op REC, etc.). Deze film kiest al gauw de richting van een spannende (en soms enge) thriller. De nadruk ligt wel op het (psychologische) thrilleraspect, de horror is meer subtiel, en niet van het type "Scream". Een 100% horrorfilm moet je niet verwachten.
Ik vond de film lekker beginnen, het neemt natuurlijk de nodige tijd om de personages voor te stellen, maar ik had wel vanaf de eerste minuut het unheimliche gevoel te pakken.
Het is een film waar de spanning een stijgende lijn kent, waar plotwendingen op slimme wijze worden ingezet (met name als de verdachte wordt opgepakt en de portier ermee weg lijkt te komen, ik dacht dat dat het einde van de film was en dan word je getrakteerd op nog zo'n 30 spannende minuten
) en ook andere originele aspecten kent (zoals dat je met de dader meeleeft en in spanning zit telkens als hij betrapt dreigt te worden, het is hier niet meelijden met de slachtoffers, maar met de dader).
Qua cast, acteerwerk, script, geloofwaardigheid, en sfeer is ook alles dik in orde.
Aanrader.
Goed.
Al is het als geheel misschien iets té gezapig om echt uit te blinken. Meteen ook het enige minpuntje, want Balagueró maakt er weer een fijn filmpje van.
Een soort van live-action, serieuzere Despicable Me dit. César is de ideale klootzak, iemand waar je tijdens de film best nog een beetje voor kan juichen. In die zin ook erg goed dat César uiteindelijk als overwinnaar uit de bus weet te komen. Slimme keuze van Balagueró.
De film neemt z'n tijd, de aanloop is best oké maar de grapjasserij van César had wat mij betreft iets sneller mogen beginnen. Als zorgt het trage begin er wel weer voor dat de wtf momenten later makkelijker te behappen zijn. Visueel verzorgd maar niet uitzonderlijk, hetzelfde kan gezegd worden van de soundtrack.
En zo wordt het vooral een sterk een-tweetje Tosar - Balagueró. Leuke film, aangenaam en vermakelijk, op de juiste momenten spannend en sfeervol. Maar z'n eerdere werk evenaart hij er niet mee. Gewoon een vlot en kwalitatief tussendoortje wat mij betreft.
Luis Tosar is geweldig als de conciërge César in deze heerlijke thriller vol met spanning en suspence , deze man is een van de beste acteurs van Spanje en zullen we nog veel meer van horen. Marta Etura als Clara was ook top en speelde ook al samen met Luis Tosar in Celda 211 (2009) De regie was in goede handen namelijk Jaume Balagueró die al vele degelijke films heeft afgeleverd
Jaume Balagueró een echte aanrader !
Rednas 2
Origineel verhaal met uitstekende acteurs! Een film die je gewoon een keer gezien moet hebben.
Ruime voldoende: 3,5 ster.
HALVE TAMME. (moderator series)
Ik vind Mientras Duermes toch wel wat weg hebben van de Resident.Dat neemt niet weg dat ik zeer tevreden ben over deze ijzersterke spaanse thriller.Luis Tosar speelt fenomenaal.Zoals meerdere mensen al vermelden:een aanrader.
mcdaktari
Inderdaad een prachtige spaanse thriller weer maar om nou te zeggen dat Tosar fenomenaal was? Nou nee, hij is ook niet slecht integendeel maar fenomenaal is wel heel hoog gegrepen. Of het moet zijn dat je snel onder de indruk bent dat kan natuurlijk ook, maar ik moet zeggen dat de film opzich heel goed was.
Pazmaster
Horror? Nee! Thriller? Ja!
De film komt een beetje traag over en is niet zo heel erg spannend, maar het is al met al toch wel een aardige film. Het acteren kan er mee door en het verhaal is wel interessant. Vooral het einde is te gek! Aanrader! 3,5 ster van mij
TimF
Sterke psychologische Thriller. Nu kunnen Thrillers heel erg saai zijn, maar dat is deze absoluut niet. Hoewel er niet eens heel veel actie in zit, verveelt de film geen minuut. Dat komt door goed acteerwerk en een voelbare sfeer. Voor de horrorfans zit er ook wel een aantal momentjes in.
3.5 tot 4 sterren
_Casper_
vond de film helaas een beetje tegenvallen, ik hou van spaanse films maar deze was echt 1 van de mindere die ik gezien heb.
SNap trouwens niet dat het een horror/thriller is... want tis alles behalfe horror, tis een beetjeeen trage thriller.
de film begint vrij traag en vrij onduidelijk, pas later in de film word duidelijk hoe het verhaal in elkaar zit.
Ik heb de film bijna afgezet maar toen begon het toch een beetje spannend te worden en bleef ik toch kijken... de 2e helft van de film was wel aardig en dan gebeurd er genoeg dat je toch blijft kijken omdat je wilt weten hoe het afloopt en verder gaat.
Dus de 2e helft zorgde er toch voor dat ik em 2.5* geef
Filmkriebel
Ik sluit me aan bij Casper, vond hem ook redelijk tegenvallen. Luis Tosar is overtuigend als rabiate mensenhater die achter zijn beleefdheid een monsterachtige persoonlijkheid verbergt, en ook Marta Etura heeft toegevoegde waarde. Maar het is allemaal zo absurd dat de spanning vanzelf wegsijpelt. De film is overwegend thriller maar ik vond het ook erg dicht aanleunen bij de zwarte komedie, vooral met dat jonge meisje die hem blackmailt en de gesprekken met zijn seniele moeder. Ik weet niet goed wat Balaguero voor ogen had en wat voor film hij zijn publiek wilde bezorgen. Luguber is het wel, spannend nauwelijks en een streepje zwarte humor vond ik er ook in terug. In ieder geval niet de thriller waaraan ik me verwachtte. Kleine 3*
Halcyon
Ik kan niet zeggen dat ik een grote fan ben van Balagueró. Zijn films zijn altijd interessant genoeg om te willen zien, maar telkens loopt er wel wat mis. Dat is met Mientras Duermes helaas niet anders. Hoewel het geheel weer fraai geschoten is met een Barcelonees appartementsgebouw als setting en het scenario waterdicht is, mist de film durf. Cesar is een onvervalste klootzak en dat blijkt ook uit zijn acties, maar de gevolgen zijn nogal flauwtjes. Balagueró had hierin beslist veel verder mogen gaan, zodat het echt smerig of choquerend had geweest. Dialogen hadden ook een pak scherper gemogen. Nu blijft de film zoals gezegd wat braafjes, ondanks de suspense die bij vlagen wel voelbaar is.
joey1973
Geniaal, wat een ongelooflijke kl**tzak, je leeft helemaal mee met de slachtoffers en staat telkens versteld van zijn acties. Eigenlijk 4 sterren, maar vanwege de "lekkere" nasmaak toch 4,5.
killer13
wat een schande, deze ligt nu al 3 weken klaar en ik heb nog steeds niet de tijd kunnen maken om hem te zien
orbit
- 12092 berichten
Een uitstekende thriller op basis van een aloud gegeven. In de handen van een Amerikaanse maatschappij zou dit meteen 20 in een dozijn zijn (sterker, zag laatst een film die hier als twee druppels op leek, the resident), maar in de handen van deze Spanjaarden is het een frisse en onderhoudende thriller met een knipoog.
vranque
Ik zat op 4* maar ben het eigenlijk wel eens met @Halcyon
terug naar 3.5* derhalve.
Ook niet verkeerd.
iggybiggie
maar de gevolgen zijn nogal flauwtjes
Tja, daarover valt te twisten. Een vrouw stiekem bezwangeren, haar minnaar vermoorden en haar vervolgens ook nog netjes op de hoogte stellen van je daden zou ik zelf niet 1-2-3- flauwtjes noemen. Maar misschien ben jij meer gewend!
Noodless
Misschien is de film uiteindelijk wat braafjes gezien de beelden, maar zijn uiteindelijke daden zijn toch wel choquerend en ingenieus te noemen. Het scenario wordt goed opgebouwd en heeft een aantal spannende momenten. Zo staat de ontsnappingswijze in Clara's appartement bij het onverwacht binnenkomen van Clara en haar nieuwe vriend vol spanning. Dan zit je als kijker echt op het puntje van je stoel. Het acteerwerk is prima, vooral Cesar speelt een voortreffelijke slimme engerd die zich als een ware gentleman zich voordoet.
7,5/10

One Life
Biografie / Drama, 2023

Venuto al Mondo
Drama, 2012
barcelona, spanjejaloeziechantagemanipulationbriefconcierge sociopatheenzaamheidcaretakerstalkingcrueltyapartment buildingreceptionistpolice investigationradio show misbruikchloroform