Genre: Actie / Fantasy
Speelduur: 110 minuten / 127 minuten (extended cut)
Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Zack Snyder
Met onder meer: Emily Browning, Abbie Cornish en Jena Malone
Gesproken taal: Engels en Duits
Releasedatum: 24 maart 2011
Plot Sucker Punch
"Feed Your Head"
'Sucker Punch' speelt zich af in de jaren 50. Baby Doll (Emily Browning) wordt door haar kwaadaardige stiefvader naar een psychiatrische inrichting gestuurd. Zijn plan is om binnen vijf dagen lobotomie op haar toe te passen. Door de trauma's die ze er oploopt creëert ze haar eigen wereld waarin alles mogelijk is. Ze raakt geïnspireerd door dat wat er zich afspeelt en beraamt een plan om te ontsnappen.
Baby Doll
Lobotomy Nurse / High Roller Girl #1
The Doctor / The High Roller
The Wise Man / The General / The Bus Driver
AC1
Dit wordt denk ik 1 van de grootste hate it or love it films van 2011.
Hehehe, het lot van al mijn favoriete films.
Naomi Watts
Moet wel zeggen dat ik NW en Jeroen's recensies wel wat overdreven vind, met name dan die top 10 noteringen zijn natuurlijk wel heel erg hoor.
Heel erg? Compleet overwogen en vraag me af of jij wel in de positie bent hier een goed oordeel over te kunnen geven. Er is in onze reviews goed beschreven hoe goed we dit vonden en wat voor effect het heeft gehad op ons enthousiasme. Genoeg gronde wat dit dus rechtvaardigt. Ik snap het niet zo als anderen zich met andermans stem- en top 10 criteria gaan bemoeien.
Bovendien zijn wij dan ook niet vergelijkbaar met neutrale filmkijkers. Ik reken mij en jeroentjuh toch wel tot één van de grootste Snyder fans hier op de site. Aangezien wij vooral erg vorm focussed zijn is het niet gek dat je dus een film van Snyder, die voorloopt op al zijn collega's op dat gebied, in je top 10 gooit.
Dat jij lang wacht met films in je top 10 zetten in je top 10 dat kan, maar wat jij vindt moet je dan ook nog niet eisen bij anderen. Ik snap het niet echt als je daar zoals nu je onbegrip over tentoonstelt. En aangezien je zegt dat dat door de euforie en allerlei andere stierenpoep je mening vertroebeld vraag ik me serieus af waarom jij niet volgende week pas stemt plus een review typt, maar je doet dat zelf ook op de dag dat ie uitkomt. Iets met potten en ketels? Ik heb dat gelukkig niet, ik ben prima in staat films zonder dergelijke invloeden als euforie te beoordelen.
dominion
Your fight for survival starts right now.
Wauw dit is hem dan.
Gisteravond beleeft in de bios en zat al in de droomsequences met mond open.
Wat een visueel meesterwerk is dit toch.
Maar naderhand spijt gekregen dat ik hem in de bios had gezien want wat was het beeld kwaliteit kut zeg !
Was wel fijn geweest als Naomi me had gewaarschuwd.
Zaten ook niet de leukste figuren in de bios een stelletje hangjongeren zaten elke keer hun zweetvoeten naast mijn hoofd neer te zetten dus zal ook maar eens een klacht indienen
Maar ja dat kon de pret niet drukken want nergens wordt het saai en het blijft kunst ook al was het beeld vern**kt.
De film bevat spanning, actie, drama etc.
Maar toch een 50/50 film dus niet iedereen zal er zo over denken als mij.
Was toen met me pa gegaan en die was niet zo enthousiast als mij.
Erg goed verhaal ook en erg vaag.
Hoorde mensen in de bios al zeggen dat dit een kut film was en een 0,0 verhaal had.
Ben ik het dus niet mee eens.
De vaagheid is nou juist zo goed en het einde blijft moeilijk te begrijpen maar alles is gewoon super goed uitgedacht.
Geweldige overgangen ook tussen de realiteit en de dromen wanneer ze gaat dansen.
Laten ze jammer genoeg nooit zien
De schaars geklede vrouwtjes zagen er wel erg geil uit.
Emily Browning en Vanessa Hudgens waren al helemaal te gek met hun strippers pakjes.
De 5 is in dit filmpje ook een erg bekend getal.
Er zijn 5 werelden, speelt zich af in de jaren 50 en ze moeten 5 objecten te zien te pakken te krijgen.
En de 5 is het cijfer voor dit visueel meesterwerk.
5* en een tweede top 10 notering voor meneer Snyder.
AC1
Was het wel een digitale voorstelling?
Ik heb 'm niet in Cine City gezien
. Was het beeld daar echt zo belabberd? Ik mag hopen van niet, want was dit weekend nog wel van plan een paar keer te gaan.
dominion
Doe maar niet Naomi want dit was echt verschrikkelijk.
AC1
Of het wel een digitale voorstelling was? Zo vermijdt ik de UGC in Antwerpen als de pest omdat die geen digitale voorstellingen kennen. Beeld is daar altijd belabberd of het moet recentelijk veranderd zijn.
dominion
Heb geen idee maar het leek net of het een 3D film was maar dan zonder bril.
Fucking wazig en de ondertiteling was ook dubbel.
Fortune
Heel erg?
Denk dat RepRobert bedoelt dat jullie nogal overhaast deze film in je top 10 zetten.
Nu kan mij dat totaal niet boeien hoe iemands zijn top 10 indeelt maar kan wel zeggen dat die snel verandert van jullie. Nu ik misschien een of 2 films per jaar verander in mijn top 10 verandert die van jullie heel erg vaak. Kan ik eerlijk gezegd jullie vernieuwingen aan jullie top 10 ook niet helemaal serieus nemen.
Scherpe waarneming
. Die van mij hebben in het verleden flink geschommeld al heb ik de laatste tijd, juist een erg constante top 10. Het is inderdaad in het begin vooral zoeken naar de juiste tendens en criteria in je top 10 en dat kan het wel eens schommelen. Juist omdat ik zo'n top 10 wel serieus neem. Of het overhaast is moet later blijken, lijkt mij op voorhand moeilijk vast te stellen.
CloudWolf
Sucker Punch, tja...
Als ik er kritisch naar zou kijken, zijn er tig dingen op te merken aan de film. Zo is het verhaal belachelijk, zijn de dialogen zijn zo cliché als het maar kan, is er totaal geen karakter ontwikkeling, is het einde erg verwarrend en een vreselijke anticlimax (hoewel ik de duistere sfeer van de laatste act wel verrassend tof vond), is het acteerwerk erg afwisselend en heeft de film absoluut geen logica. Het zou ook totaal geen voldoende zijn als ik de film objectief zou beoordelen...
Als ik echter de film bekijk uit het oogpunt dat het gewoon is bedoeld als een over-the-top "verstand-op-nul" actiefilm, dan is hij best aardig. Geen hoogvlieger, maar zeker niet zo slecht als de meeste critici zeggen. De hele tweede act voelt als het ware aan als een video game en dat vond ik best tof. Ik moet wel zeggen dat er wel zeker meer gedaan had kunnen worden met de fantasystukjes en ik graag wat minder bordeel had gezien en meer fantasy. Al die stukjes eindigden namelijk veel te snel en in een anticlimax (de derde Samurai was veel te snel dood, het WO1 stuk gebruikte wel een hele blatant Deus Ex Machina, de moederdraak was letterlijk in tien seconden verslagen door Babydoll en die toevallig levende halve robot was als het ware een negatieve Deus Ex Machine (vooral gezien het feit dat geen enkele andere robots weer tot leven kwamen nadat ze in tweeën waren gespleten). Tevens vond ik het jammer dat er eigenlijk geen correlatie was tussen het echte leven en de fantasieën. Ik had de hele film geen idee hoe de fantasy stukjes de dans moesten uitbeelden (misschien is dit ook niet het geval en dan is het gewoon een gemiste kans).
Maar goed, al met al vond ik de film wel vermakelijk omdat ik er niet helemaal serieus naar keek, maar de film bevat duidelijke flaws waar ik gewoonweg niet doorheen kan kijken.
PS: Ik verwachtte eigenlijk een totaal andere film door de trailers. De trailer deed vermoeden dat Carla Gugino's karakter de meiden hielp met de ontsnapping door ze te leren hoe ze naar die fantasiewereld konden gaan en dat de meiden op één of andere manier à la Inception samen in deze wereld vochten voor hun prijs. Om eerlijk te zijn vond ik dat idee toffer dan wat uiteindelijk in de film zat
PPS: Also, ik was wat verward over de setting. De kleding, het decor en het feit dat lobotomie is toegestaan gaven mij het idee dat de film zich in de jaren 40/50 afspeelde (en ik zie in de omschrijving dat dit inderdaad klopt), maar de karakters refereren meerdere keren aan de muziek die te horen is en dat zijn allemaal zeer modern klinkende covers van nummers uit de 60's, 70's en 80's...
Naomi Watts
De muziek moet je wel los zien van de setting zelf. Als het nou inderdaad ging om dat ze die liedje in-film zongen. Al snap ik je verwarring overigens wel hoor
Van de maker van 300 en Watchmen is nu niet bepaald een aanbeveling wat mij betreft. Maar de trailer zag er goed uit en Guardians was wel ok. Verwacht hier dus wel iets van. Hopelijk weet Snijder mij hiermee wel te overtuigen......
Naomi Watts
Lijkt mij qua vorm wel wat voor jou en Chick kicking ass lijkt me ook wel wat voor jou. Enige hold back blijft dat je 300 en Watchmen niet zo sterk vond. Afgezien daarvan kan dit wel wat voor je zijn omdat jij ook wel wat kan met style over substance. Ik verwacht wel dat dit je gaat bevallen.
CloudWolf
De muziek moet je wel los zien van de setting zelf.
Dat snap ik, maar het feit dat de karakters er expliciet naar verwezen deed vermoeden dat de muziek wel degelijk daar werd gedraaid.
Trouwens, Zack Snyder heeft wel weer een top soundtrack afgeleverd. Er zaten wat minder geslaagde covers in *kuch* Where Is My Mind *kuch*, maar over het algemeen waren het erg interessante moderne takes op klassiekers
Naomi Watts
Dat heb ik gemist trouwens, kan zijn dat dat inderdaad zo is en dan is je punt al helemaal goed te begrijpen. Vandaag zie ik 'm nogmaals, ga er eens op letten. Vooral de mash up van Queen vond ik aangenaam maar komt vooral omdat ik niet zo veel met Queen heb. Ik vond de versie van browning van Sweet Dreams van de Eurythmics ook niet echt verkeerd trouwens. Ik vond 'm veel sterker zelfs
dominion
Waar ga je hem kijken Naomi.
Toch niet in CineCity hoop ik.
Tonypulp
reactie op rep_robert.
Uiteraard mee eens. Het is niet alsof deze film over een week, maand of jaar ineens minder bijzonder is, zoals SP is er geen ander en komt er geen ander....totdat Snyder weer opstaat. Lijkt me niet lastig om voor jezelf te bepalen, blijft gewoon rotsvast op #1. One of a kind
De soundtrack was het enige aspect wat mij nog helemaal moest overdonderen...and it did
Fanboy gedrag he. Overigens niks mis mee, laat iedereen zelf bepalen welke films de meeste indruk maken in je leven. Ik denk dat ik me best zal vermaken met deze Sucker Punch, maar dat 4* de maximaal haalbare score zou zijn. Ik sta altijd wel open voor dit soort vermakelijke pulp. Probleem is wel dat het goed uitgewerkt moet zijn om herhaling en verveling te voorkomen. Daar ben ik wat bang voor bij SP, gezien de speelduur.
Voor mij wel. Ik moet zeggen dat ik altijd erg heb genoten van Snyder films. Ook The Legend of the Guardians was prachtig om eens te zien. Watchmen is trouwens zeer onderschat; echt een klein pareltje. De Dawn of the Dead remake vond ik zelfs briljant. Misschien wel de beste zombiefilm die is gemaakt in de ''nieuwe tijd''.
dominion
Saai wordt hij echt nergens Ajax en die 2 uurtjes kijk je zo doorheen.
silverfaustx
deze film wordt omschreven als n nieuwe meetlat voor slechte flims
Eindelijk weet Snijder te overtuigen, maar net niet helemaal.
Laat ik beginnen met te stellen dat de dansjes fantastisch zijn, vooral die op White Rabbit. Heerlijke bombastische geweldscinema. Een soort Lord of the Rings battle op angel dust. Kortom cinema zoals ik het graag zie en hoor. Nu ben ik meestal ook wel te vinden voor films die uitgaan van een 'freedom of the mind' concept zoals ook deze, maar een verhaal verkopen is niet Snijders ster kant. De scenes in het weeshuis zijn wel aardige en kijken prima weg, maar het doet me te weinig. Waarschijnlijk door een stukje overstyling in zowel beeld als personages. Ik vond het zeker niet slecht (stukken beter dan Burlesque
), maar werd er helaas niet in meegezogen. Zat soms een beetje te wachten op het volgende dansje. Beetje vergelijkbaar met Avatar waar je (ik) steeds wer terug verlangde naar Pandora)
Maar los van die kritische noot heb ik me zeker vermaakt, leuke dames, super actie en een geweldige soundtrack deden de 110 minuten voorbij vliegen. Verder snap ik niet dat deze film voor 12/pg13 is, want het is behoorlijk gewelddadig en ook de gevangenissetting was geen pretje.
Geef het geheel de voorkeur van de twijfel en ga toch voor een kleine 4,5*
Edit: Omdat het geheel toch niet helemaal overtuigt ga ik toch maar voor de dikke 4*, herziening zal moeten uitwijzen of het die extra half verdient.
Scherpe waarneming
Daar doelde ik eigenlijk ook op hoor, je hebt wel een mooi praatje klaar dat je alles prima kan beoordelen, maar ondertussen verandert zo'n top 10 wel gemiddeld 1x per maand. Of je kijkt natuurlijk gewoon heel veel goede films, dat kan ook
Bij mij persoonlijk zit er ook heel veel nostalgie in mijn top 10, dan is het moeilijk voor nieuwe films om ze eruit te verstoten. De tijd wijst het uit of films een tijdje later nog steeds 5 sterren verdienen bij mij, dat moet eigenlijk de grootste kracht zijn van film.
Ondanks dat Sucker Punch een visueel festijn is vind ik niet alles er realistisch uit zien, in de fantasiewerelden zie je het CGI gebruik toch wel overduidelijk. Denk persoonlijk zelf niet dat deze film over een aantal jaar nog makkelijk overeind staat. Ik vind Watchmen en 300 er visueel gelikter uitzien dan Sucker Punch.
Gelukkig heb ik een zwak voor dit soort fantasierijke omgevingen, dan kan ik nog makkelijker genieten.
wimnoot
zoo! eeen 4,5 van reinbo!
ben blij dat ik hem over een paar minuten zelf kan gaan zien!i
en we hebben de zaal helemaal voor ons zelf in leiden!
Ik geniet ontzettend van exploitation, dat weet je, maar wanneer een regisseur om de haverklap met onzin komt, heeft het geen effect meer op mij. Goede exploitation is die exploitation die onbedoeld hilarisch is, of op momenten zo uit de bocht vliegt dat het het juiste effect heeft. Machete, Bitch Slap, niet helemaal mijn ding. Sucker Punch schaar ik daar, met de verwachtingen die ik nu heb, onder. Een stortvloed aan coolness en daarmee denkende ook daadwerkelijk cool te zijn. Werkt bij mij niet. Dat was het grootste pijnpunt aan 300, en dan ook nog zo enorm gelikt. Nee, dan is het allang niet leuk meer.
Sucker Punch is ook helemaal geen exploitation (Daarvoor is het veel te braaf) . Het is gewoon style over substance comic strip cinema dei zwaar leunt op graphics die we al lang kennen uit de game industrie. Soort cinematografische equivalent van een lekker nummer van Rammstein afgewisseld met wat wannabehip top 40 werk. Goede mix van dance en rock. Nergens geniaal in het detail, maar wel erg lekker als geheel. Als ik mijn score moet verduidelijken geef ik een 5 aan de actiiescenes en een 3 aan de rest. Gemiddeld 4, maar omdat het geheel wel een stukje unieke cinema biedt (die in IMAX perfect tot z'n recht komt) toch een kleine 4,5*. (Toch maar 4+ van gemaakt, het geheel weet toch niet te overtuigen en voor een 4,5 moet het toch wel echt top zijn.)
Naar wat voor bioscoop ben jij geweest dan? Zag 'm zelf in Pathe 4 Imax, en daar kan qua beeld en geluidskwaliteit toch echt niets tegen op. Snap sowieso niet dat je het beeld in de bios kut kan noemen, want 35 mm is 4 keer de kwaliteit van 1080P, een ook nog eens veel kleur getrouwer aangezien 98% van de monitoren en tv's verkeerd staan afgesteld. Of je moet de softfocus cgi look niet mooi gevonden hebben, maar dat is nu eenmaal de keuze van Snyder.

'Star Wars'-film 'The Mandalorian and Grogu' voorzien van nieuwe beelden

Levensecht Netflix-drama 'Private Life' met Paul Giamatti maakt indruk

'The Investigation of Lucy Letby' gezien? Op Netflix vind je ook deze vergelijkbare documentaires

Waargebeurde film 'The Mauritanian' van Kevin Macdonald is woensdag op televisie

Genius Party

Fast Five
Actie / Drama, 2011

Inside I'm Dancing
Drama / Komedie, 2004
bordeelasielontsnappendraakrobotgeweldinmatealternative imaginationlobotomyrape culture girls with guns