Genre: Actie / Fantasy
Speelduur: 110 minuten / 127 minuten (extended cut)
Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Zack Snyder
Met onder meer: Emily Browning, Abbie Cornish en Jena Malone
Gesproken taal: Engels en Duits
Releasedatum: 24 maart 2011
Plot Sucker Punch
"Feed Your Head"
'Sucker Punch' speelt zich af in de jaren 50. Baby Doll (Emily Browning) wordt door haar kwaadaardige stiefvader naar een psychiatrische inrichting gestuurd. Zijn plan is om binnen vijf dagen lobotomie op haar toe te passen. Door de trauma's die ze er oploopt creëert ze haar eigen wereld waarin alles mogelijk is. Ze raakt geïnspireerd door dat wat er zich afspeelt en beraamt een plan om te ontsnappen.
Baby Doll
Lobotomy Nurse / High Roller Girl #1
The Doctor / The High Roller
The Wise Man / The General / The Bus Driver
Dstalker8
Maar het was toch uiteindelijk haar keuze om naar de Highroller te gaan. En hij had wel zijn ideale scene gemaakt maar na het geforceerd knippen voor PG13 leek het op misbruik.
AC1
Gek ik heb vrijwel nooit last van vervelend publiek , maar ga dan ook vooral overdag. SP is wel een film voor in de bios, op tv of in de thuisbios zal het veel minder een kick zijn. Het is tenslotte puur audio visueel.
Nog meer 'kicken' kan ik niet aan.
N23
Deze discussie wordt met de minuut beter
wanneer komt PG-16 uit eigenlijk?
Nee, ze wordt overgeleverd aan de high roller, ze is immers de gevangene in een boordeel. Maar dat essentiële stuk komt dus niet eens aan bod. Hoe kom je erbij dat het haar keuze zou zijn?
Deze discussie wordt met de minuut beter
wanneer komt PG-16 uit eigenlijk?
Nooit, want PG 16 bestaat niet.
Naomi Watts
Wat is TC en hoezo heeft hij die scene weggehaald?
Heeft hij niet, in Amerika zit die editted down scene er gewoon in.
Dus wij krijgen hier een film die niet klopt......
(Omdat Snyder geen sexscene kan regisseren...)
Dstalker8
Ze nam het laatste beetje controle dat ze had, en besloot zichzelf op te offeren zodat sweet pea vrij kon gaan.
Naomi Watts
Dus wij krijgen hier een film die niet klopt......
(Omdat Snyder geen sexscene kan regisseren...)
Hij heeft hem gewoon geregisseerd en daarna ge down edit voor de MPAA. Dat hij in de states er wel in zit en hier niet is ook echt zijn schuld wou je zeggen?
Dstalker8
Heeft hij niet, in Amerika zit die editted down scene er gewoon in.
Echt, uit de interviews blijkt dat hij het heeft geschapt?
Naomi Watts
Begreep van Amerikanen die ik ken dat de sexscene full frontal eruit is gehaald maar Snyder een vervange editted down versie van die sexscene erin heeft gedaan. In de context daarvan geniet ze er dus niet van en is het hele gebeuren dus vooral off-screen.
Dat het er hier niet in zit, omdat de scene niet goed werkt volgens Snyder en daardoor het verhaal (Het beetje verhaal dat de film heeft) niet klopt verwijt ik inderdaad de regisseur.... lijkt me niet meer dan logisch. had hij die scene wel goed geregisseerd, had hij 'm er wel in gelaten, had de film geklopt.
Naomi Watts
Hij zit er in de states gewoon in, hij heeft de down eddited versie niet geknipt. En hij heeft er dus helemaal niets mee te maken dat de gedown editte versie er hier niet eens in zit. Je gaat nu zelfs lukraak conclusies trekken dat die scene er helemaal niet in zit (en het slecht geregisseerd noemen) terwijl dat wel het geval is. Dat dat hier in Europa niet zo is, is niet zijn pakkie an. Beetje vreemd dat Snyder te gaan verwijten. Anders had ie er in de states ook niet in gezeten lijkt me.
Hoezo is dat niet zijn pakkie aan? Hij is toch artistiek verantwoordelijk, ook al heeft hij een PG1 moeten afleveren. Moet niet veel gekker worden, straks is alles wat goed is dankzij Snyder en alles wat slecht is niet zijn schuld.... Onder wiens supervisie is de Europese cut dan wel tot stand gekomen?
Anyway, mijn observatie dat het niet klopte is dus wel juist.
Edit: Staat overigens niets over alternate cuts op de IMDB. Is er ergens een link met info hierover?
Naomi Watts
Anyway, mijn observatie dat het niet klopte is dus wel juist.
Even een rectificatie, conversatie met die Amerikaan verkeerd opgevat. Snyder heeft er wel voor gekozen die hele scene te schrappen mede door de restrictions die hem opgelegd waren bij die scene.
I had a very tame and mild love scene with Jon Hamm. It was like heavy breathing and making out. It was hardly a sex scene… I think that it’s great for this young girl to actually take control of her own sexuality. Well, the MPAA doesn’t like that. They don’t think a girl should ever be in control of her own sexuality because they’re from the Stone Age. I don’t know what the fuck is going on and I will openly criticize it, happily. So essentially, they got Zack to edit the scene and make it look less like she’s into it. And Zack said he edited it down to the point where it looked like he was taking advantage of her. That’s the only way he could get a PG-13 (rating) and he said, ‘I don’t want to send that message.’ So they cut the scene!”
Daarom heeft ie er voor gekozen 'm te cutten. Je hebt dus wel gelijk, al vind ik het in dit geval niet echt een zwaktebod van Snyder, al kan het inderdaad als je gaat zoeken in het synchroon lopen van de fantasie en de (alternatieve) realiteit.
Ik vind het vreemd, wat in feite is hij ook misbruik van haar aan het maken, zover zelfs dat hij een lobotomie bij haar uitvoert. Dus het lijkt me juist de bedoeling van de fantasiescene dat hij haar verkracht (Lobotomie pleegt).... Ze is ook machteloos in die operatiestoel, dus zie ook niet hoe ze in die situatie de overhand kan nemen en geniet van haar sexualiteit/situatie.
Kortom in begin steeds minder te snappen/waarderen hoe Snyder denkt. Bovendien blijft nog steeds overeind dat hij de scene zo slecht heeft geregisseerd, dat hij 'm er liever uitknipt en het verhaal niet meer klopt..... En van de PG13 wist hij van te voren, dus daar had hij tijdens de opnames rekening mee moeten houden.
AC1
Dus Snyder heeft geen rekening gehouden met het 'verhaaltje'? Heb je ook nog verrassend nieuws voor ons?
Naomi Watts
Voor de synchroniteit was dat iig stukken logischer geweest, en daar heb je nu eigenlijk een groot gat. Waar je terecht aangaf dat het "verhaal" daardoor niet klopt. Dat hij dit had kunne nvoorkomen door met de pg-13 rating rekening te houden ben ik het niet mee eens, de MPAA houdt er natuurlijk erg vreemde criteria op na. Als je ziet wat wel allemaal toegestaan is in deze PG 13 cut qua geweld en verheerlijkerij van de vrouwen, is het vreemd dat zo'n semi sex scene geknipt moet worden. Wel heb je een punt dat je je vraagtekens zet bij de denkwijze van Snyder om de editted down versie ook te laten vallen. Al vind ik dat hij wel een punt heeft. Al is Snyder vooral een style director natuurlijk en zullen we de sexscene wel terug zien op de BD. Daar zit ik dan niet zo mee. Ook al zitten er wat "foutjes" in de plot, ook daar zit ik niet zo mee.
Al DeNiro
Geweldig visueel spektakel en wat een lekkere & stoere chick is die Babydoll.
Einde had ik liever wel anders gezien.
syno
Vijf jonge, mooie, sterke vrouwen, die geen schrik hebben van draken, soldaten en monsters, die wapens kunnen hanteren én nog tijd hebben om een sisterhood uit de grond te stampen, samen in één film om te vechten voor vrijheid en tegen mishandeling. Een film waar een duidelijke, donkere visuele lijn in zit, waar sexy gemixt wordt met stoer, en hippe muziek over zware actiescènes wordt gezet.
Het klinkt fantastisch, te mooi om waar te zijn zelfs. En nog maar eens wordt bewezen dat het cliché klopt. Want welke goede bedoelingen regisseur Zack Snyder ('300', 'Watchmen') ook gehad mag hebben, en welke diepzinnige uitleg de actrices (zie interview) ook aan hun rol mogen geven, 'Sucker Punch' kan nog het best omschreven worden als één grote mislukking.
Het verhaal:
Babydoll (Emily Browning) wordt door haar vader in een gekkenhuis afgezet. Om aan de harde waarheid te ontsnappen, creëert ze een fantastiewereld waar haar nieuwe vriendinnen een belangrijke rol in spelen. Sweet Pea (Abbie Cornish) is het voorzichtige moedertype, en de oudere zus van de wilde durfal Rocket (Jena Malone), die ook Blondie (Vanessa Hudgens) en Amber (Jamie Chung) meebrengt. Samen vechten ze voor vrijheid, tegen onvoorstelbare vijanden, barrières opgeworpen door Blue (Oscar Isaac) en de High Roller (Jon Hamm).
Opvallende visie:
Dat 'Sucker Punch' een fantastische actiefilm zou worden, gericht op plezier, vertier en mannen, was al duidelijk als je de trailer bekeek. Ook duidelijk was dat Snyder een duidelijke visie had, een visie over kleurgebruik, camerastandpunt en de soundtrack.
Visueel en auditief valt er wel iets te zeggen voor 'Sucker Punch' en zeker de manier waarop rocknummers op eclectische wijze gebruikt worden ter versterking van de actiescènes.
Snyder kan niet wegsteken geïnspireerd te zijn door videogames, en bij het bekijken van de film had je wel eens de indruk in een game beland te zijn. Dat is uiteindelijk het grootste plezier dat Snyder zijn film kon doen: dat maakt dat de film grotendeels wegkomt met de absurditeit en ongeloofwaardigheid.
Totale afwezigheid van visie:
Er is echter geen ontsnappen aan het pijnlijke gebrek aan coherentie, opbouw en logica. De verhaallijn hangt met haken en ogen aaneen, zelfs met tonnen goede wil zijn de actiescènes te ongeloofwaardig, er worden aanzetten gegeven die niet worden waargemaakt (de dansscène!), terwijl in andere scènes de gebeurtenissen zich in onwaarschijnlijk hoog tempo opvolgen. Dialogen zijn nagenoeg afwezig, en als er iets gezegd wordt, worden er vooral clichés gebraakt.
De veelbesproken 'vrouwelijke strijdsters' zijn nauwelijks verhulde prostituees die vechten in hakken en hotpants, in die mate dat zelfs een antifeminist zich vragen begint te stellen. Babydoll kijkt bendrukt de camera in, terwijl haar blonde haren zachtjes wapperen in de wind en haar lippen extra in de verf zijn gezet. En dan overdrijven we nog geeneens.
Knipknip:
Zelfs als je niet veel verwacht van 'Sucker Punch' verlaat je de cinema met het gevoel dat er veel tijd en geld is verspild. Snyder heeft wel veel scènes moeten wegknippen, wat misschien deels de krakkemikkigheid verklaart, maar daar heeft het publiek geen boodschap aan. Het is zijn job als regisseur om het geheel presentabel en logisch te maken, en daar is hij niet in geslaagd.
Falcon103
pkpaul
heerlijk
Maakt de film weer net wat heftiger, als je die vrouwen in voorbereiding ziet ^^
Vanessa Hudgens is duidelijk de Terry Crews van Sucker Punch.
Al was Terry Crews zijn rol in de Expendables wel veel leuker en noemenswaardiger dan die van Hudgens natuurlijK!
NightSpirit
Wooow, kom net uit de bios, en ik vond hem echt heel gaaf! Er zaten echt een aantal pluspunten in waardoor je ziet dat Snyder gewoon een briljante regisseur is. Bijvoorbeeld die Nazi-robots die eindelijk is een keer Duits praatte i.p.v Engels met een Duits accent. Dat zijn echt pluspunten hoor. Verder was het 1 geweldig bombardement aan adembenemende special effects, met een lekker vlot goed doordacht verhaal die niet te moeilijk werd.
Al met all een briljante films, hier heeft Snyder echt mijn respect mee gewonnen. Hij is echt voor liefhebbers van actie, SF, fantasy, drama, thriller.... En ga zo maar door.
Vanessa Hudgens is duidelijk de Terry Crews van Sucker Punch.
Dames en actie zien er wel beter uit zonder al die overdreven photoshopfilters.
dutchtuga
heerlijk
Valt toch mee? Vind het niet bepaald stoer. Hudgens zou het zo afleggen tegen Ellen Ripley
jacobine_rodijk
Hudgens zou het zo afleggen tegen Ellen Ripley
Adonis DNA stroomt door haar aders heen?
Nakkie13
WINNING.
Vanavond ga ik dus naar Sucker Punch en ik weet bijna zeker dat ik hem ga haten. Dat is mooi, want dan kan het alleen maar meevallen.
Kan moeilijk slechter zijn dan Skyline of Season of the Witch.
Al DeNiro
Beste scene van de film blijft toch als Babydoll haar eerste dans heeft op muziek van Bjork en in haar fantastie de opdrachten + wapens ontvangt en vervolgens opneemt tegen drie reusachtige samurai-demons, waarvan de laatste opponent met trillende handen en enige aarzeling zijn zwaard trekt
Een betere scene heb ik dit jaar nog niet gezien.

'The Investigation of Lucy Letby' gezien? Op Netflix vind je ook deze vergelijkbare documentaires

Waargebeurde film 'The Mauritanian' van Kevin Macdonald is woensdag op televisie

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Fast Five
Actie / Drama, 2011

Inside I'm Dancing
Drama / Komedie, 2004
bordeelasielontsnappendraakrobotgeweldinmatealternative imaginationlobotomyrape culture girls with guns