• 9.376.040 stemmen

Geregisseerd door: Aaron Harvey

Met onder meer: Forest Whitaker, Bruce Willis en Malin Åkerman

Releasedatum: 27 juni 2013

Plot Catch .44

"If you are going down, take everyone with you"

Tes, Dawn en Kara werken in Vegas, maar redden het financieel nauwelijks. Hun levens veranderen wanneer Tes een interessante vreemdeling ontmoet, genaamd Mel. Wanneer Mel deze meiden een kans aanbiedt voor een beter leven, komen de meiden in een buitengewone situatie terecht met een psychopathische huurmoordenaar, een grauwe truckchauffeur en een gedesillusioneerde kok.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Elineloves

Elineloves

Malin Akerman, Nikki Reed, Forest Whitaker, Bruce Willis en Deborah Ann Woll? Niiice!

De film zelf is iets minder nice, maar wel entertaining, en daar draait het om. Leuke vertelstructuur, fijne afwisseling, redelijke dialogen en leuke acteurs. Prima toch? Forest Whitaker, die mijn inziens niet altijd even sterk en overtuigend acteert, zet hier een erg goed personage neer en ik genoot van de momenten dat hij in beeld was. (Oke, behalve die waar Willis zijn halve gezicht kapot schiet.) Willis lijkt wederom op de automatische piloot, af en toe scherp en droog, maar weeral hetzelfde typetje. De character development rammelt sowieso een beetje.

Maar enfin, al met al heb ik me aardig vermaakt met dit zogenaamde 'slappe Tarantino aftreksel'. Met name door de cast, en zoals eerder gezegd, een vrij goede soundtrack. Af en toe best bruut en soms zelfs nog wel een beetje grappig. Al moest ik ook vaak even lachen op momenten die volgens mij niet echt grappig bedoeld waren....

avatar van cloffie

cloffie

Met deze cast verwacht je een film die van het doek spettert, maar dit was niet het geval. Het verhaal viel erg tegen.

Malin Akerman is altijd een lust voor het oog en speelt haar rol gewoon goed. Bruce Willis is volgens mij getypecast en valt met deze oppervlakkige rol in herhaling, jammer. Forest Whitaker acteert met verve en speelt zijn personage prima. Het verhaal valt tegen maar Akerman en Whitaker redden de film: 2,5p.

avatar van stinissen

Vredelijk slechte film die me totaal niet kon boeien het wordt weer eens tijd dat Bruce Willis in een goede film terecht komt ook jammer dat zo een groot acteur als Forest Whitaker zich hiervoor leende.

avatar van blurp194

blurp194

Trieste poging om iets pulp fiction achtigs te maken. Niet gelukt. Het verhaal gaat nergens over en nergens heen. De dialogen zijn niet boeiend. De personages zijn niet interessant, ontwikkelen zich niet of nauwelijks. Willis lijkt ongeinteresseerd en is ook maar vrij kort in beeld. Whitaker komt dan iets langer in beeld, maar wat hij hier speelt wordt me niet duidelijk. Wel dat het op geen enkele manier boeiend is, en qua acteren iets wat we al veel vaker van hem gezien hebben. En dan gaat de film verder eigenlijk alleen nog maar over Malin Akerman als Tes. Mooie meid, maar haar verhaal past in twee minuten, en de rest van de anderhalf uur kijk je naar niks.

Oh wat ik nog bijna vergeten zou, de soundtrack doet het niet voor mij.

avatar van schram101

schram101

Prima soundtrack in deze grindhouse-achtige film. De Tarantino-look die gecreeerd word is redelijk gelukt, maar Catch. 44 maakt duidelijk dat een 'onzinnige dialoog' niet zomaar onzinnig is. Want echt leuk word het nergens en het zijn de looks van Mali Akerman en de rol van Forest Whitaker (zonde dat we die man niet wat vaker zien in films) die de film genietbaar houden. Hoewel de eerste helft van de film prima te doen is, kakt het plot dan wat in en word het saai. Zonde, want zoals gezegd was het eerste gedeelte behoorlijk aangenaam. De vertelstructuur, uiteraard niet heel origineel maar so what, en de gekleurde namen van de personages die in beeld veschijnen plus de prima soundtrack zijn erg vermakelijk. Maar wanneer we dan te zien krijgen hoe Mel en Tes elkaar ontmoet hebben is de spanning eraf. Ook de climax(?) waarbij Ronny, Tes en Billy elkaar onder schot houden is verre van boeiend, mede door de saaie dialoog gedurende de scene.

Nee zonde, de potentie is er, de grote namen zijn er (en hun screentime valt zeker niet tegen) en Akerman is er, maar helaas maakt Catch. 44 het niet waar.

avatar van Timmy757

Timmy757

Een 'geen-idee-wat-ik-ermee-aan-moet' film. De regisseur is duidelijk fan van Tarantino, gezien de dialogen (waarvan een aantal toch wel relatief zwak). Welnu ik ben zelf ook wel liefhebber van Tarantino films, Inglourious Basterds en Reservoir Dogs zijn mijn favoriet, Kill Bill 1+2 en Death Proof heb ik wel liggen maar moet ik nog kijken, al komt het er steeds niet van, heb het vaak druk. Mijn kooptempo ligt momenteel ook beduidend hoger dan het kijktempo, eigenlijk raar, want kopen kost ook tijd. Misschien gewoon maar eens een filmmarathon houden met mezelf. Enfin, als deze film door Tarantino was geregisseerd was hij ongetwijfeld sterk geweest, nu was het toch wel wat zwakjes, met name ook de acteer prestaties onlangs een redelijk cast. ik geef 3*, misschien wel te veel maar ach, ik heb me toch ook weer niet verveeld in de bios.

avatar van Decec

Decec

Een redelijke actie/misdaad/drama/thriller film...

Redelijk verhaal...

Redelijk acteerwerk...

Bekende acteurs Bruce Willis en Forest Whitaker...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital 5.1)...

avatar van Theunissen

Helaas niet meer dat een matige dertien in een dozijn Misdaad / Drama.

De film probeert cool en leuk te zijn, maar het tegendeel wordt juist bewerkstelligd. Het flauwe eenvoudige voorspelbare verhaal stelt weinig voor en hetzelfde geldt ook min of meer voor de uitvoering. Het is ook allemaal niet origineel en echt leuk (te geforceerd) en vaak had ik zoiets van "dat heb ik al eens eerder gezien in films" (inderdaad bij Quentin Tarantino films en dan veel beter, inclusief de dialogen). Ook de vele flashbacks en introducties van personages doen het verhaal en het tempo niet goed en het einde vond ik behoorlijk langdradig en flauw. Gezien de cast met Forest Whitaker, Bruce Willis (eigenlijk maar een kleine rol en die speelde hij ook nog eens slecht, met name zijn introductie) en Malin Akerman had ik eerlijk gezegd wat beters verwacht, maar van die cast doet alleen Forest Whitaker het goed en leuk. Malin Akerman ziet er natuurlijk niet onaardig uit, maar acteren kan ze helaas niet. De overige minder bekende cast is het noemen niet eens waard, zo slecht waren ze.

Nee, dat was al met al een behoorlijk tegenvallende film en alleen Forest Whitaker en de duur van de film redden deze film nog een beetje.

avatar van Film Pegasus

Een Tarantino wannabe die toch wel z'n best doet. De film lukt het nooit om helemaal te overstijgen naar topniveau, maar blijft de nieuwsgierigheid wel trekken. Enkele opvallende grapjes zoals de cd van Bruce Willis in de auto. Verder het vergelijk met Tarantino nog maar eens opgooien. Zie bvb Pulp Fiction en Reservoir Dogs. Hier blijkt toch (los van de kwaliteit van Tarantino) dat het niet evident is om iemands stijl over te nemen. Of te kopiëren. Alles is aanwezig, maar mist de nodige kruiden. Een gemiste kans.

avatar van Quentin

Quentin

Deze film is voor het misdaadgenre wat Thierry Baudet voor de politiek is: een stortvloed aan pretentieuze poep en flauwe clichés die al snel gaat vervelen. En dan dat accent van Whitaker ...

avatar van cor1946

cor1946

Het enige wat goed was is de soundtrack. De rest, wat een k.....film. Hoe kunnen ze het verzinnen. 2 sterren voor de muziek. Het acteurs werk en verhaal pffff.

avatar van coumi

coumi

Dezer dagen nog een keer gezien en ik heb geen berouw van mijn drie en halve ster. Pulp Fiction meets Reservoir Dogs…...Harvey doet er niet geheimzinnig over waar hij de mosterd heeft gehaald. Uiteraard niet zo goed als de voorbeeldfilms maar toch best te doen. Lekkere gekke rol van Whitaker, wat niet gezegd kan worden over Willis die met zijn ongemotiveerde bijdrage al een voorschot nam op de flutfilms die hij heden ten dage durft af te leveren. Jammer wel dat deze Catch.44 ergens halverwege wat stil valt, te veel middelmatig geweld dan en de aanstekelijke morbide humor word dan losgelaten, zodat het niet meer dan een light versie van een redelijke Tarantino film is.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Pfff...wat een stuurloze kutfilm. En dat met al die bekende acteurs. Nee, helaas...amper de moeite uitkijken waard of je moet graag naar Akerlund willen kijken.

avatar van mrklm

mrklm

Drie jonge vrouwen denken snel geld te kunnen verdienen door een klus aan te nemen waarbij ze een drugstransactie moeten verstoren. Het loopt echter volledig uit de hand waardoor het ontaardt in een stand-off tussen Tea [Malin Akerman] en Billy [Shea Whigham]. De situatie wordt nog ingewikkelder wanneer Ronny [Forest Whitacker] tussenbeide komt. Redelijk actiethriller met Bruce Willis als de illustere opdrachtgever, maar het is voornamelijk een samenraapsel van ideeën uit betere genrefilms. Whitaker houdt het gelukkig interessant als de doortrapte Ronny.