• 9.376.713 stemmen

The Prince of Egypt (1998)

Animatie / Avontuur | 97 minuten

Genre: Animatie / Avontuur

Alternatieve titel: De Prins van Egypte

Geregisseerd door: Brenda Chapman, Steve Hickner en Simon Wells

Met onder meer: Val Kilmer, Ralph Fiennes en Sandra Bullock

Gesproken taal: Hebreeuws en Engels

Releasedatum: 17 december 1998

Plot The Prince of Egypt

"The power is real. The story is forever. The time is now."

De Egyptische farao Seti geeft het bevel om alle Hebreeuwse baby's te verdrinken. Een wanhopige moeder plaatst haar zoon in een mandje, die terecht komt bij de koningin. Moses wordt opgevoed als een broer van de troonopvolger Ramses. Jaren later worden de broers van elkaar gescheiden wanneer Moses achter zijn ware achtergrond komt. Hij krijgt van God de taak om als boodschapper te fungeren, en de onderdrukte Hebreeuwse bevolking te leiden naar een eigen land.

Moses (stemrol)

Hotep (stemrol)

Huy (stemrol)

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Dan raad ik je ook Joseph:King Of Dreams aan.Deze vond ik beter dan Prince of Egypt.

Angrod_Pallanén

Ik heb hem al meerder malen in mijn handen gehad ja, maar het lijkt me zo afgezaagd....ik ben ten eerste niet gelovig dus TPOE heeft het heel goed gedaan, maar Jospeph lijkt me zo saai (off-topic)...maar als JIJ hem beter vind..

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Angrod_Pallanén schreef:

Ik vond het een erg mooi verhaal.

PS:Ik heb je toegevoegd op MSN.

soom

Het is duidelijk dat de tekenaars niet echt goed hebben gelezen in de bijbel.

Zippora, waar Mozes mee getrouwd was, was al een oudere dame toen zij en Mozes het volk uit de handen van de Egyptenaren hebben geleid. Natuurlijk begrijp ik wel dat ze beter een mooi meisje konden tekenen dan een oude taart, maar erg waarheidsgetrouw zijn ze niet.

Angrod_Pallanén

Trouw aan de bron hoeft ook niet altijd, ik stoor me er niet aan dat het niet letterlijk van de bijbel is, hoeft verder toch ook niet?

Verdorie, heb ik weer gemist..

Prachtige film al een paar keer gezien

maar hij blijft mooi 4*

Angrod_Pallanén

Ik wacht nog op de Special Edition (mocht hij ooit komen).

Angrod_Pallanén schreef:

Nee dat is waar, heb je helemaal gelijk in

Doet er ook niet toe. want the prince of egypt is gewoon een mooie film:)

soom

Nou ik erover na denk, horen de animaties niet waarheidsgetrouw te zijn? Disney doet wel onderzoek. Pixar ook, maar Dreamworks hoeft dat niet te doen dus?

avatar van otherfool

otherfool

Goh, had ik deze nog niet becijferd?

De eerste Dreamworks tekenfilm heeft een zwaar thema zonder gevoel voor humor, en is buiten het splijten van de zee (hier al eerder aangehaald; mooie scene) eigenlijk nergens echt mooi gedaan. Ronduit matigjes. 2*.

avatar van Hanniej

Hanniej

Prachtige film!! Dikke 5*

avatar van Film Pegasus

geweldig debuut van Dreamworks dat zich hiermee als concurrent van Disney naar voren werkt. Dreamworks moest nog wat leren, maar het is wel een zeer verdienstelijke poging. Knappe beelden en door het zware thema dat niet altijd in de smaak valt, origineel en anders dan de soms melige Disneyfilms. 3,5 sterren

avatar van danijel

danijel

Hartstikke mooie film van Dreamworks inderdaad. Voor in dit tekenfilm. Hartstikke mooie film, vanaf het begin begint het al spannend te worden en trekt je aan om zelfs verder te kijken.;

avatar van film_kaza

film_kaza

niet echt leuk verhaal. ook geen humor, dat vind ik altijd wel leuk in een film.

film_kaza schreef:

Bedoel je in een animatiefilm of in een film algemeen? Je hebt geen humor nodig om een topfilm te maken. Natuurlijk ben ik er helemaal van overtuigd dat dit een topfilm is en jij waarschijnlijk dat dit een ietwat matige film is, maar als je naar het verhaal kijkt dan is hij toch echt steengoed. Dit is een film die je niet moet kijken met de verwachting humor te vinden en flauwe gebeurtenissen, maar echt een die een goed verhaal heeft en ook erg serieus is voor het doen van Dreamworks.

avatar van D-ark

D-ark

Dreamworks debuut is meteen een erg goede animatie film geworden.

Goede stemen goede animatie en vooral een boeined verhaal

3.5

avatar van Thomas83

Thomas83

Fraaie animatiefilm over het verhaal van Moses, met een lekker sfeertje, mooie tekeningen, en wat erg mooie liedjes.

Het zeer serieuze verhaal af en toe toch nog met de nodige luchtigheid verteld, maar nooit in die mate dat de film kinderlijk of totaal niet meer serieus wordt. De toon vind ik dus vrij goed gekozen.

Leuk filmpje!

avatar van film_kaza

film_kaza

Angrod_Pallanén schreef:

Humor in een film is altijd wel leuk. Als je het verhaal saai en niet goed vind dan heeft hij helemaal niks te bieden. Wil wel altijd weten hoe het einde is.

film_kaza schreef:

Dat kan je ook zeggen van films die niet jouw humor hebben of andere films zonder humor. Maargoed, het punt was dat deze film jou niet kon interesseren

avatar van Phoebe318

Phoebe318

Een hele mooie en leuke film! Een dikke 5!

avatar van Kisje

Kisje

Hele mooie film, toch zeker voor een animatieverhaal, en heeft ook een zeer mooie soundtrack!

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

heel mooie animatiefilm.

geweldige cast en verhaal .

ik geef 3.5

avatar van moviegirl2

moviegirl2

mooie film met prachtige muziek.

avatar van Sophiee..

Sophiee..

Zeer mooi geanimeerd, prachtige ontroerende liedjes en mooi verhaal.. Krijg er elke keer weer kippenvel van:) En je hoeft niet te geloven om deze film te waarderen.

avatar van Mezelf

Mezelf

Ik kan er ook alleen maar van zeggen :

Super mooie film met geweldige muziek!!!

kan hem elke dag wel kijken:)

avatar van *Alice*

*Alice*

eerlijk waar, dit is echt een mooie animatiefilm! de muziek is geweldig vooral het nummer die mariah carey en whitney housten hebben gezongen. Ik geef 'm 4,5 sterren!

avatar van ick(L)

ick(L)

Ik vond het wel een leuke film,, vooral leuke liedje geef deze een film een 4.5

avatar van tesskuipers14

tesskuipers14

geweldige film! ik zoek overal naar de dvd..maar kan hem nergens vinden..weet iemand waar in hem kan kopen?

Angrod_Pallanén

Klik op vergelijk de prijzen van de DVD bovenin de pagina.

Maar ik wacht totdat Dreamworks eindelijk besluit een SE uit te brengen.

avatar van Sam_Bracke

Sam_Bracke