• 9.372.307 stemmen

The Special Relationship (2010)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Richard Loncraine

Met onder meer: Michael Sheen, Dennis Quaid en Helen McCrory

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot The Special Relationship

"Never underestimate the politics of friendship"

Verhaal over de bijzondere relatie tussen de voormalig presidenten van de VS en Engeland, Bill Clinton en Tony Blair. We zien hoe zij elkaar voor hun respectievelijke kandidaturen al troffen en spraken over tactische politiek en hoe zij na hun overwinningen en uitverkiezing tot president hun links-liberale gedachtegoed probeerden te implementeren in de wereld. Ook zien we hoe hun persoonlijke levens en gebeurtenissen in de wereld de relatie beïnvloeden.

Bill Clinton

Hillary Rodham Clinton

Cherie Blair

Jonathan Powell

Jacques Chirac

Alastair Campbell

Foreign Policy Advisor

British Labour MP (onvermeld)

avatar van neo

neo

Voor de derde maal (na The Deal en The Queen) speelde Michael Sheen de rol van Tony Blair.

avatar van stinissen

Geweldige interessante HBO productie met een cast die echt goed is , ik had mijn twijfels omtrent Dennis Quaid als Bill Clinton maar dat was dus niet nodig want Dennis Quaid was gewoon geweldig.

Over Michael Sheen hoeven we niet veel aan toe tevoegen want drie keer Blair spelen , dan weet je het wel hij zou bijna Blair worden.

Ook de mooie Hope Davis als de bijzonder symphatieke Hillary Clinton was top, ik heb echt genoten van deze mooie film.

avatar van gauke

gauke

Intrigerende karakterfilm. Het complexe verhaal wordt met veel vaart verteld vanuit Blair's gezichtspunt en kent een dergelijke ironische benadering, dat het je een beetje verlegen maakt. Michael Sheen's bedreven en begrijpende portrettering van Tony Blair kende ik al uit 'The Queen'. De verrassing is Dennis Quaid die Bill Clinton's stemming, manieren en fysieke houding naadloos heeft overgenomen. Ook de bijrollen (voor een deel ook bekend uit 'The Queen) staan voornamelijk hun "vrouwtje".

avatar van Theunissen

Aardig en vooral interessant drama c.q. documentaire over twee belangrijke jaren 90 gebeurtenissen (Monica Lewinsky affaire en het Kosovo drama) die destijds veel teweeg brachten gezien vanuit het oogpunt van de destijds wereldleiders Bill Clinton en Tony Blair. Het verhaal (soms met authentieke beelden) weet te boeien houdt je in de ban en zit ook goed in elkaar. Ook de speciale band die de twee hadden komt goed naar voren in het verhaal. Met de uitvoering zat het ook goed en dat is vooral te danken aan de uitstekende cast die ook nog eens goed leken op de personen in kwestie (vooral Michael Sheen als Tony Blair). Ook hun gelaatsuitdrukkingen en stemmen (vooral die van Bill Clinton) waren prima geïmiteerd.

P.S. Hope Davis als Hillary Clinton zag er best appetijtelijk uit.

avatar van Decec

Decec

Een goede Drama/Historie film...

Prima verhaal volgen...

Een waargebeurde feiten...

Prima acteerwerk...

Wel leuk bekende acteurs Michael Sheen en Dennis Quaid ...

Prima achtergrond muziek/geluid (Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit, maar soms video speelt dan zie je wel veel geruis...

avatar van scorsese

Aardige film over de relatie tussen de president van Amerika en de minister van Engeland. De film behandelt deze relatie zowel op politiek als vriendschappelijk niveau. Een stukje recente geschiedenis met goed gebruik van archief-materiaal. Echter blijft het allemaal net iets te oppervlakkig. Michael Sheen en Dennis Quaid zijn beiden overtuigend in een rol die ze beiden al eens eerder hebben gespeeld. Ruim 3.0 sterren.

avatar van frolunda

frolunda

Goed gemaakte maar ook een beetje overbodige film die niet al te veel toevoegt aan wat we al weten.De cast doet het wel erg goed,met name Hope Davis als Hillary Clinton.

avatar van Capablanca

Capablanca

Aardige film over een bijzonder stukje historie. Alleen Clinton was niet bepaald een lookalike.