Genre: Roadmovie / Komedie
Geregisseerd door: Terry Gilliam
Met onder meer: Johnny Depp, Benicio Del Toro en Christina Ricci
Releasedatum: 11 maart 1999
Bekijk via Netflix
Woensdag 4 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Fear and Loathing in Las Vegas
"Buy the ticket, take the ride"
Journalist Raoul Duke (Johnny Depp) en zijn geflipte advocaat Dr. Gonzo (Benicio Del Toro) reizen af naar Las Vegas om een sportevenement te verslaan. Met het voorschot dat ze hebben gekregen gooien ze hun hele kofferbak vol met allerlei soorten drugs en beginnen ze aan een psychedelische roadtrip, op zoek naar de 'American Dream'.
Raoul Duke
Bell Boy
Lacerda
Reporter
maxcomthrilla
Ach, kom. Personages die over van alles lopen te brallen zul je bedoelen.
Pastichio Rocker
Daar gaat het boek dan ook over. Het is een film over twee uur egotripperij van twee junks. En dat is vrij hilarisch. Als je trippy beelden wilt zien kijk dan inderdaad maar naar NBK of U-Turn.
- 12092 berichten
NBK een tripfilm?? Mijn god, wat een hoop slechte kunstgrepen bij elkaar en onovertuigende tripscènes en clichée dialogen.. Stone heeft er totaal geen kaas van gegeten
Juist de bizarre close-ups, dan weer blurry beelden en vele terugflitsen (die elkaar allemaal toch snel afwisselen, sneller dan een Japanse manga on speed vaak) maakt dat je hier naar een volstrekt uit de realiteit getrokken film zit te kijken.. de Bazooka Circus als goed voorbeeld, waar je opeens zelf op dat draaiplateau staat zodra Depp daarop staat, meesterlijk. En relaxed is de eindtrip allerminst natuurlijk, ook al komt ie in flarden voorbij. De dialogen zijn über in deze film, maar natuurlijk ook letterlijk van een meester afkomstig
Vooral in combi met de beelden gen-i-aal! Zelden zoveel details uit een film gehaald bij her en her en herbekijken.. Gilliam stijgt boven zichzelf uit hier.
Pastichio Rocker
Ik heb niet gezegd dat NBK een tripfilm is.
Leland Palmer
Vooral in combi met de beelden gen-i-aal!
PLEASE. Tell me about the fucking golf shoes!
En dan al die dino's die ineens omkijken.
Geniaal, hoe kom je erop. Opzich kan ik best begrijpen dat mensen dit niet grappig vinden, maar ik vind het hilarisch en echt briljant. Makkelijk de grappigste film ooit voor mij.
Pastichio Rocker
Dat stuk bij die draaiende bar in Bazooka Circus is ook geweldig:
Tegen een serveerster: "Do you get paid to screw that bear?"
maxcomthrilla
Vreselijk mensen, echt vreselijk!
Ik vind het juist een gemiste kans dat er niets spectaculairs te zien is, dat maakt dat je alles vrij nuchter beleefd ondanks dat de film weg wil uit de realiteit wat zo dus niet lukt. Bovendien zit je opgescheept met 2 egotrippende losers die geen eens grappig zijn.
Pastichio Rocker
Gelukkig denkt niet iedereen er zo over.
- 12092 berichten
Precies, oftwel: jouw gevoel voor humor is die van een ander niet.. in dit geval des te beter!
En dit zijn voor mij 118 pure minuten kompleet weg van iedere realiteit waar ik op dat moment mee bezig zou kunnen zijn!
Don Dijk
Mischien heb je wel gelijk.
Maar als ze trippen, zijn die gasten fucking hilarisch.
Ramon K
Eens. Toch al een paar keer gezien maar op een paar coole scenes na blijft de film voor mij erg matig. En de twee hoofdrolspelers blijven vrij irritant.
AddictedToMovies
Gaat over meer dan enkel felle kleurtjes. Ik vind ze in ieder geval wel aan elkaar gewaagd. De scene buj de incheckbalie vind ik beter dan alles uit SS5+. F&l is ook wat diverser. Maar dat wil je vast niet horen.
Mag het iets minder met al die afkortingen?
NBK, is Natural Born Killers, ok. Maar wtf is SS5+? Of F&I?
Survive Style 5+ en Fear and Loathing in Las Vegas.
Jeewee
Ik vraag me af of je hem wel echt hebt gekeken? Ik heb nog nooit zulke vervreemdende camerashots en decors gezien in combinatie, en al helemaal niet in een film die daar qua onderwerp perfect bij aansluit.. ik verneem graag welke film (maker) dat dan beter doet?
Nou ik kan je verzekeren dat ik de film wel gezien heb.
Wat ik bedoel is dat ik het filmwerk allemaal veel te handmatig vond, onervaren misschien? En die onervarenheid springt er in mijn ogen altijd uit bij Gilliam. Qua camerawerk kun je dit bijvoorbeeld goed vergelijken met Twelve Monkeys die ook helemaal niet zo goed was geregisseerd.
Als je het hebt over 'vervreemdende camerashot en decors' heb je het goed mis want het camerawerk was gewoon niets bijzonders!
Als je nou bijvoorbeeld de Coen brothers op het regisseurstoeltje had gezet bij deze film was die een stuk beter uit de verf gekomen. Daarmee bedoel ik dat de film dan wat meer zou 'zweven'. Wat er mist in het camerawerk in deze film is, is dat de camera zelf geen drugs op heeft. De camera is een nuchtere observeerder die maar gewoon alles bekijkt. De camera staat zelf buiten het verhaal en neemt daarmee de rol van de kijker over. De kijker moet buiten het verhaal staan, en de kijker moet nuchter zijn en de kijker moet observeren (ja kijken ja:P). En daarom mag de camera zelf wat meer meegaan in die trip - waar je dus niks van meekrijgt omdat alles van zo'n afstand wordt bekeken.
Volgt men mij nog?
Pastichio Rocker
Gilliam en onervarenheid in één zin, dat ik dat nog mee mag maken.
Jeewee
Een beetje flauw om uit een heel verhaal één zin tegen te spreken zeg.....
Jeewee
Dit dreigt kinderachtig te worden. Is er nog iemand die inhoudelijk wil reageren of iets zinnigs te zeggen heeft in de discussie?
- 12092 berichten
Tsja, ik ben het gewoon niet eens met je analyse over het camerawerk.. Heb juist het idee dat ik midden in de film, en dus de trips, zit. De camera staat er vaak scheef voor of cirkelt over ze heen, komt dan weer van onderaf.. juist daardoor krijg ik een beetje dat wiebelige gevoel dat de mannen zelf ook hebben oiv ether e.d. Nee, ik vind het camerawerk hier duidelijk één van de grootste pluspunten. Stone heeft dat in Natural Born Killers juist uitermate afstandelijk en ongeïnspireerd aangepakt, de Coens weet ik niet zeker. Die hebben wel wat op met absurdisme, maar opvallend camerawerk? Lijkt me nou niet echt een Coen handelsmerk..
Pastichio Rocker
Nou ja, Roger Deakins verstaat zijn vak wel hoor.
Leland Palmer
Deakins is één van de besten in z'n vak, maar als hij samen met de Coens en hun team deze film hadden gemaakt, had het gewoon heel anders (en nooit zo goed) geweest als de mensen die verantwoordelijk zijn voor dit eindresultaat. Althans, dat kan ik me niet voorstellen. Ik heb overigens ook ergens gelezen dat een paar (grote) regisseurs dit als ''onverfilmbaar'' beschouwden en dan ook positief verbijsterd waren over dit eindresultaat van Gilliam. Weet niet meer waar ik dat gelezen heb jammergenoeg.
Pastichio Rocker
Ze zijn er dan ook jaren mee bezig geweest voordat Gilliam het klusje klaarde, en hij heeft de zegen van Thompson (die overigens hilarisch commentaar levert op de film bij de Criterion release).
83Utreg!
Ik beleefde deze film eigenlijk als één grote trip, soms grappig vaak bizar, en soms volledig gestoord en ontspoort. Kortom een unieke film, een aanrader voor iedere (ex) drugsgebruiker.
Bottleneck
Wat een vermaak, de film neemt je mee op reis door schitterend weergegeven trips.
Tel daarbij de meesterlijke Johnny Depp op, hilarische uitspraken, fantastische beelden en kleurgebruik, camerawerk, een bizar verhaal en je hebt een bom van een film.
En natuurlijk Jefferson Airplane:
One pill makes you larger, and one pill, makes you small.
And the ones that mother gives you, don't do anything at all.

tapilatu
geniale film, qua drugs films die ik gezien heb deze toch wel 1 van de mooiste! Het idee dat 1 van hun in een trip zit en soms dingen anders ziet is gewoon geweldig. Vooral de openingscene....deze trekt je meteen mee in het wereldje van LSD! Voor mensen die trainspotting en reqiuem for a dream leuk vinden maar toch meer humor willen... VOILLA...
Zizzo
aardige film, maar weinig gelachen. johnny depp is echt de ster van de film,benicio del toro is wel ok, maar meer ook niet. film is iets te lang naar mijn zin 118 minuten is lang als het continue in een vage sfeer bevind. verhaal is bijna niet aanwezig, leuk eens gezien te hebben. meer ook niet.
krizl
Hate it or not hé !
Ik kan er wel inkomen dat sommige mensen deze film maar niks vinden ( of laat staan snappen
Dit is echt wel een zeer unieke film in zijn genre ! misschien komt zijn oudere broer ''where th buffalo roam'' dicht in de buurt maar dat is dan ook de enige zover ik weet
Anyway F&L scoort hoog op alle gebieden, de dialogen zijn AF, camera, kleurgebruik , acteerwerk ,....
Ik denk deze film wel 50 keer gezien te hebben en moet nog steeds lachen van begin tot eind
Subliem gewoon !!
een dikke 5*
Leland Palmer
.... en misschien binnekort The Rum Diary van Bruce Robinson die in 2010 zou verschijnen, weet iemand hier meer over ?
Staat hier ook al gewoon op de site. De opnames zitten er al op, dus dat project bevindt zich al in een aardig ver stadium. Aangezien de post-productie fase ook al in een behoorlijk ver stadium zit verwacht ik binnenkort de eerste trailer eigenlijk. Dat hoop ik in ieder geval, ben erg benieuwd.

De tien best beoordeelde films van de jarige Johnny Depp (60)

Vijf willekeurige goed beoordeelde indiefilms op Prime Video

Trainspotting
Drama / Komedie, 1996

The Big Lebowski
Komedie, 1998
casinojournalistgebaseerd op boekjaren 70cocaïneparanoiahallucinatiefake identitylsdrondritsurrealismedonkere komedieadvocaatlifterlas vegasdrugsbuddywoestijncultfilmgonzo journalist fake identitycadillac convertiblepolice conventionpsychedeliahotel suite