• 9.369.925 stemmen

Geregisseerd door: Pearry Reginald Teo

Met onder meer: Luke Goss, Ed Speleers en Andrew Pleavin

Plot Witchville

"Let the hunt begin."

Malachy keert terug naar zijn geboortedorpje om de kroon van zijn reeds gestorven vader over te nemen. Er wordt hem verteld dat verschillende heksen het dorpje langzaam uitroeien en al snel raakt hij met hen in gevecht. Zal hij het dorpje kunnen redden?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van 606

Zeker geen slechte film, was best wel aardig gedaan.

acteren viel me niet tegen en de effecten konden er mee door.

Verhaal was best leuk en de sfeer was ook aardig gedaan.

3 sterren.

avatar van gizmo_o

gizmo_o

Bagger van de bovenste plank van een erg lelijke IKEA kast.

Ok, de heks (Buring) was nog wel sexy, maar och och, wat was het acteerwerk belabberd (Speleers ging nog wel) en wat waren de SE beroerd. Meestal vind ik dit soort films wel wat (recent nog Season of the Witch) maar hier is het advies: links laten liggen!

1* voor de sexy heks

avatar van joolstein

joolstein

“What are we going to do? Fight!”

Oei... nadat ik Necromentia (2009) van regisseur Pearry Reginald Teo erg goed vond, wilde ik meer van hem zien. Zodoende pakte ik deze film die hij een jaar later zal maken. Echter was dit een Syfy Channel Original Movie…

Syfy staat nu niet bepaald bekend om hun hoge budget-investeringen wat dus betekent dat de film gevuld is met goedkoop en knullig uitziende kostuums, buiten-scènes (in China opgenomen) die eruit zien alsof het documentaire-beelden betreft en speciale effecten die middelmatig zijn.

De film speelt zich af rond Ex-Bros drummer Luke Goss ( Blade II, Hellboy II: The Golden Army) die als koning het opneemt tegen heksen. Vermoedelijk doordat er ook was bijgedragen aan het budget door China, kwamen er ook nog wat Aziaten in de film rondhangen. Maar voor mij deed het vooral de beeldschone MyAnna Buring (tv-serie The Witcher, Kill List) die ook nog eens verreweg de beste acteerprestatie neerzet.

Inderdaad, is het gebrekkig maar het is zeker het bekijken waard als je van dit soort sword and sorcery-films geniet!

avatar van mrklm

mrklm

Kersverse koning Malachy [Luke Goss] ontdekt dankzij een heksenjager [Simon Thorp] dat zijn volk doelwit is van een hekseninvasie geleid door The Red Queen [Sarah Douglas] en verzamelt manschappen om haar op te sporen en te vernietigen. Absurde middeleeuwse horror met abominabele special effects, bespottelijke kostuums en acteurs die lijken te beseffen dat ze zichzelf behoorlijk voor schut zetten. Een onvervalste draak van een film.