• 9.375.867 stemmen

Gesproken taal: Engels, Roemeense, Russisch en Servisch

Releasedatum: 10 november 2011

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot The Whistleblower

"Nothing is more dangerous than the truth."

Kathryn Bolkovac is een agente uit Nebraska die de zware taak krijgt om de politiemacht in het door oorlog verscheurde Bosnië weer op orde te krijgen. Wanneer ze het land een beetje door begint te krijgen begint ze tekenen te zien van een verschrikkelijke ondergrondse industrie, niet alleen van de criminelen die aan het hoofd staan, maar ook van de Verenigde Naties zelf. Nadat ze een vrouw ontmoet die ontsnapt is uit de handen van een mensenhandelaar die vrouwen verkoopt als seksslaaf, begint Katryn te zien hoe groot deze industrie is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van wimnoot

wimnoot

Rachel Weisz en Monica Bellucci! Ik denk dat er een aantal jongens op het " leukste/mooiste actrice topic" erg blij gaan worden!

Trailer

avatar van schram101

schram101

Precies een jaar later de nieuwe trailer.

Nieuwe Trailer The Whistleblower - Video op FilmTotaal

Die trailer stond hierboven ook al gelinkt hoor.

Trailer (YouTube)

avatar van schram101

schram101

Klopt, maar ikzelf kijk daar niet zo vaak en dit zie je ook veel sneller staan.

avatar van K.A.N. de Laar

K.A.N. de Laar

Een zeer aangrijpende film. Als de helft ervan waar is, is dat al gruwelijk genoeg. Het camerawerk vond ik soms wat onrustig en enkele bijrollen of figuranten leden aan overacting, maar absoluut een boeiende film.

avatar van Waku

Waku

Film die je meeneemt naar de smerige en corrupte wereld in de vrouwenhandel. Al zou maar 1% waar zijn wat in de film beweert wordt betreffende de VN dan keert je maag al om.

Verhaal zit goed inelkaar, "The Whistleblower" pakt en laat niet los van begin tot eind.

Zeker een aanrader.

avatar van stinissen

Inderdaad een vieze corrupte wereld van de vrouwenhandel met een negatieve hoofdrol voor de VS en de VN. Rachel Weisz is top als Kathryn Bolkovac die trouwens nu in Amsterdam woont.

avatar van Theunissen

hmmmmmmm Monica Bellucci, Whistle en Blower dat klinkt goed

avatar van blurp194

blurp194

Af en toe komt er zo'n film langs die me bij m'n keel grijpt, me kwaad maakt over de rotheid van de mensen en de maatschappij waarin we leven. Dit is zo'n film.

Hoe verachtelijk vrouwenhandelaren ook zijn - hun klanten zijn altijd nog een paar treden lager op de ladder van de menselijkheid. Blijkbaar kan het nog lager - dan hebben we het over het onderwerp van deze film, de 'hulpverleners', de VN en de bedrijven die het uitvoeren van VN-missies etc. tot een lucratief handeltje maken - en de mensen die daarvoor werken. Wat een door en door verrot zooitje ellende is dat. En - we weten het natuurlijk - dit verhaal is 'inspired by true events' - dus, de werkelijkheid is nog veel rotter dan wat je hier te zien krijgt.

Rachel Weisz laat - zoals al vaker - een paar heel mooie scenes zien. Als voorbeeld, na de zoveelste tegenslag zien we haar door een gang lopen - dat maakt echt indruk op me, hoe sterk haar verslagenheid op dat moment overkomt - de angst, de vervreemding van haar omgeving, en de wanhoop straalt er vanaf. Alsof ze een paar maten kleiner is dan de scene daarvoor.

Wat de rest van de cast doet is daarmee eigenlijk nauwelijks meer opvallend - en da's haast letterlijk, ik had Nikolaj Lie Kaas en Monica Bellucci - die trouwens een lelijk kreng speelt, en daar overtuigend mee wegkomt - al nauwelijks herkend. Vanessa Redgrave wel, mooie kleine rol voor haar.

Kortom, deze film moet je niet zien omdat er mooie vrouwen in meespelen, maar voor het overdonderende verhaal en indrukwekkende spel van Rachel Weisz - zo'n karakter, dàt is pas mooi.

avatar van Theunissen

Boeiend en ook wel aangrijpend drama hoewel de echte misdaden tegen de vrouwen niet te zien zijn (alleen op foto's). Dat men de misdaden niet in beeld brengt vind ik eigenlijk wel een gemis in deze film want daardoor is het min of meer een soort of steriel RTL 4 drama filmpje geworden. Rachel Weisz deed het overigens goed in haar rol als Kathryn Bolkovac maar de rollen van Vanessa Redgrave en vooral Monica Bellucci (ze zag er ook niet uit) zijn niet noemenswaardig. Het is niet bepaald een promotiefilm voor de VN, maar dat zelfs in die organisatie dingen niet kloppen verbaasd me totaal niet. Wel leuk om te weten dat Kathryn Bolkovac nu in Nederland woont.

avatar van oxford

oxford

In een zin: Super aangrijpende film. Boeiend van begin tot het einde.

avatar van Tolkienfan

Tolkienfan

sluit me helemaal bij oxford aan. Geweldig!

avatar van Raffael77

Raffael77

Een Kameraad van vroeger was daar ook actief maar dan als transport chauffeur en vertelde toen al zieke verhalen van NL zijde die ook schuldig zijn aan deze praktijken. Hele peloton van verschillende niveaus verkrachte meisjes daar zo lang dat het bloed langst de benen gutste en velen zijn er ook aan bezweken. Dit soort info mocht niet naar buiten lekken want het leger heeft zo'n zijn methodes om iemand het zwijgen op te leggen. Geestelijk is hij er kapot gegaan.

De film is prima en goed verhaal. Acteer werk was prima op een paar zwakke momenten na.

Sommige beelden zijn zo geschoten dat je wel kan raden wat ze aan het doen zijn. Niet alles duidelijk in beeld maar schokkend genoeg om te zien dat corruptie overal is tot het hoogste niveau. Wat ik ook triest vond is het einde wat je bij zoveel zaken ziet.

avatar van erpunited

erpunited

Goede aangrijpende film. Werd alleen langdradig

avatar van Petina

Petina

erpunited schreef:

Goede aangrijpende film. Werd alleen langdradig

Als het langdradig werdt dan is het niet zo'n goede aangrijpende film??

Of begrijp ik dit verkeerd?

Als ik een langdradige film zit te kijken dan zet ik hem af.

Ik straks naar de film kijken, ben benieuwd...

avatar van DESPERADO1

DESPERADO1

aangrijpende film, absoluut niet langdradig.

avatar van Loisb

Loisb

Heftige film! Je zit er meteen in en laat je niet meer los. Geweldige acteerprestatie van Rachel Weisz.

Een aanrader!

avatar van RickZ

RickZ

Harde politieke drama(/thriller) over meidenhandel bij de VNpolitie in onderdrukt Bosnie. Zeker onderhoudend (+aangrijpend),goed acteerwerk en zelfs een klein beetje spannend.

avatar van usr14112

usr14112

Sterk drama. Geeft een behoorlijk heftig beeld van de vrouwenhandel in Bosnie waarbij medewerkers van de Verenigde Naties volop mee handelen en profiteren. Weisz speelt een overtuigende rol waarbij ze deze handelingen ontdekt en aan de kaak wil stellen. Haar meerderen zitten daar niet op te wachten en werken haar er langzaam uit. Harde realistische film. Vond de film soms iets te snel overspringen van de ene situatie op de andere. Wellicht om wat tijd te winnen. Was niet nodig want het blijft 112 minuten onderhoudend.

avatar van Yugostar

Yugostar

Ik heb de film na 20 minuten afgezet.. een AFKNAPPER wat mij betreft er word totaal geen Bosnisch gesproken acteurs spreken slecht tot geen Bosnisch wat mij betreft hadden ze beter echte Bosnische mensen kunnen inhuren dus van mij een 1. op Sergej Trifunovic na jammer.. het kon een perfecte film zijn als de acteurs ook echt Jugoslavisch spraken. Nep politie agenten niets klopt!

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Stem dan ook niet a.u.b.

avatar van madmax1

madmax1

@ Yugostar.

Niet te geloven datje er een afknapper van maakt, waarschijnlijk word in het hele gebied Servo-Kroatisch gesproken

De politiek voert weer hoogtij, bij dit drama

Gelukkig zijn er nog film makers die een slipje van de sluier omhoog tillen.

Zeer beangstigend want deze film overtuigd me van de wan toestanden in een gebied waar men het met de mensenrechten niet zo nauw neemt.

Rachel Weisz., zet hier een prima rol neer als Kathryn Bolkovac die nog menselijk overkomt ,in een van de VN

corrupte bende profiteurs.

Goede film die je laat zien hoe het in werkelijkheid is gegaan.

avatar van tal1b

tal1b

Petina schreef:

Als het langdradig werdt dan is het niet zo'n goede aangrijpende film??

aangrijpende onderwerp, maar film werd idd erg langdradig.

avatar van madmax2011

madmax2011

@ yugostar

helemaal mee eens AFKNAPPER

avatar van mauwiewauwie

mauwiewauwie

prima film die de menselhandel laat zien! Het is heel moeilijk om deze films te maken.?Maar ik vind deze toch zeer de moeite waard.

Best aardige film. Met name het verhaal is op zich tamelijk schokkend en ook vooral wat onderbelicht in onze media heb ik het idee.

Alsof men hier wel genoeg had van schandaaltjes na het Srebrenica-echec.

Weisz doet het ook prima, maar het is allemaal zoals zo vaak in dit soort films wel erg zwart-wit neergezet wat betreft de goodies en de baddies.

avatar van badfans69

badfans69

Meer info over de vrouw uit deze aangrijpende film, Kathryn Bolkovac linkje

avatar van Toontje35

Toontje35

Had het idee dat er te weinig verhaal voor deze film was. Daarom was er in het begin weinig te beleven en moeilijk door heen te komen.

Laatste uur werd het boeiend en spannend.

Verhaal is schokkend en confronterend

avatar van martijntjuhh

martijntjuhh

Toontje35 schreef:

Laatste uur werd het boeiend en spannend.

Verhaal is schokkend en confronterend

helemaal mee eens!

avatar van top030

top030

Misselijkmakend goede film over wat de schijnwaarheid is over de mensen die je doen laten geloven dat ze helpen. Waargebeurd verhaal wat goed neergezet is en de woede in je naar boven laat komen.

Het hoofddoel lijkt dan ook geld te zijn en dat is het enige wat telt. Weisz kiest haar rollen zorgvuldig zoals in The Constant Gardener , The Lovely Bones en dream house.