• 9.377.648 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Italië

Geregisseerd door: Mark Pavia

Met onder meer: Miguel Ferrer, Julie Entwisle en Dan Monahan

Plot The Night Flier

"Evil Has a Flight Plan."

De rivaliteit tussen Richard Dees en Katherine Blair, twee reporters van het sensatieblad 'Inside View', laait hoog op als ze van hun uitgever een sappige opdracht krijgen. Een mysterieuze piloot die op kleine en verlaten luchthavens landt, zou zich tijdens nachtelijke moordpartijen te goed doen aan het bloed van buurtbewoners. In zijn privevliegtuig volgt Dees het bloederige spoor van deze moderne vampier. Hij zet getuigen onder druk om de meest akelige details te onthullen en drukt daarbij de meest wansmakelijke foto's af die hij kan vinden. Maar ook Blair laat zich niet onbetuigd om achter de waarheid te komen. Het lot zal haar hierbij een aardig handje helpen.

Richard Dees

hollandpride

wel leuk, maar toch niet goed genoeg voor stephen king vind ik. een 3,0

avatar van Doom

Doom

The Night Flier is een onverwachts sfeervolle verfilming van het boek dat geschreven is door niemand minder dan Stephen King. Regisseur Mark Pavia maakt goed gebruik van de mystery rondom de piloot. We zien de mysterieuze piloot namelijk vrijwel de gehele film niet duidelijk. Alleen tijdens donkere sfeervolle scenes komt hij naar voren met zijn cape om. Dit maakt het einde, wanneer je het gezicht van de mysterieuze piloot ziet, erg sterk.

Helaas is alleen het hele gedoe tussen Richard Dees en Katherine Blair vrij storend. De ruzie tussen deze twee reporters zorgt niet alleen voor een storende factor, maar ook voor behoorlijk wat voorspelbare scenes. Dit neemt natuurlijk een deel van de spanning weg. Ook mag niet worden vergeten dat alle acteurs eigenlijk vrij matig bezig zijn. Maar oke, wat wil je ook met acteurs als Miguel Ferrer en Julie Entwisle.

Ik sta er overigens van te kijken dat The Night Flier uit 1997 komt. Ik had veel meer het gevoel dat ik naar een jaren 80 horror zat te kijken. Dit komt voornamelijk door de sfeer.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Vond wel aardige acteer werk.En op sommege momenten wert het wat saai.Maar de film bleef aardig boeiend. En een onverwacht einde! 2,5 sterren Soms wat wazig

avatar van Jimmy009

Jimmy009

Best wel enge film, vooral dan de laatste scene. Deze film is goed om eenmaal tot tweemaal te zien. Maar niet meer. 3*

Niet echt een typische stephen king, maar zeker wel spannend. Veel mensen die hem hebben gezien vinden het einde slecht, maar ik vind dat het einde wel bij deze film past.

avatar van Fuzzyman

Fuzzyman

Dit vond ik best een leuke B-film best vermakkelijk 3 sterren.

avatar van Don_Mat

Don_Mat

Sterke film, echt goeie stephen king film.

avatar van 606

Don_Mat schreef:

Sterke film, echt goeie stephen king film.

vond ik ook super creapy

3,5 ster

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Had hier eigenlijk niks van verwacht, een vampier die in een vliegtuigje rondvliegt. Maar is nog best vermakelijk en zeker niet een standaard horrorfilmpje. Er blijven echter nog wel wat vragen liggen na het zien van deze film (plotholes).

avatar van killerfreak

killerfreak

film roept een duidelijk horrorsfeertje op met passende achtergrondmuziek, maar de acteerprestaties laten af en toe toch te wensen over. Einde laat de kijker met nog wat vragen zitten, maar zo slecht is dat nu ook weer niet; niet alles moet verklaard worden in een film, zolang het de kijker maar (een beetje) weet te boeien

avatar van xenne

xenne

redelijke film, zag er wel stukker ouder dan hij in feite is... zou jaren '80 geschat hebben. verhaal is oké, best wel origineel, einde nogal vaag, cast nogal wisselvallig (Ferrer goed, de rest minder) ... 2½

avatar van Mescaline

Mescaline

Aardig horror filmpje leuk om een keer gekeken te hebben niks meer niks minder.

Voldoende 3 sterren.

avatar van horrorjp

horrorjp

Hoe meer verfilmingen ik van Stephen King zie hoe meer fan ik van hem word! Deze is ook weer zeer leuk en spannend. Heb me de 93 min. zeker vermaakt.

3,5 *

avatar van donemans

donemans

hahahaha wow dit lijkt me echt een aanfluiting wil hem voor de grap wel es zien :O

avatar van mikey

mikey

Grappige horror en typisch King. Die altijd wel fantasievolle verhalen weet te verzinnen. De sfeer in de film is goed en vaak eng. Ferrer is altijd leuk om te zien, doet het hier ook erg goed.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Best wel een vermakelijke horror film. Ze zijn er stukken slechter van Stephen King.

Het acteren is redelijk en het verhaal is wel boeiend.

Voor de "die-hard" horror fan is dit wel een aanrader(tje) aangezien ie toch niet duurder is dan 5 euro.

Het einde vindt ik wel behoorlijk ziek, dus goed

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Vond hem ook wel best redelijk goed. Lekker sfeertje. Ik had de film ouder geschat; maar als het hoofdpersonage opeens met een moderne laptop op z'n schoot zit gaat er wel een belletje rinkelen. Het is natuurlijk een B-film maar ik vond dat er toch nog redelijk overtuigend geacteerd werd. De lijken lijken voor mij net teveel op poppen en de vampier zelf vond ik er maar sullig bij lopen. Echt eng word het nergens.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Toch wel een vermakelijke film en typische Stephen King-stijl. Weliswaar komen er wat harde scenes in, maar de reden dat je op je zetel blijft zitten is toch de suspence, het zich afvragen hoe de vork in de steel zit, het uitkijken naar de ontknoping.

Het acteerwerk, daar kan je over twisten. Enerzijds zijn het nu duidelijk geen topacteurs, anderzijds vind ik dat tikkeltje overacting wat Miguel Ferrer hier laat zien, best wel prettig om naar te kijken.

Waarom deze film hier soms als B-film wordt beschouwd, begrijp ik niet goed. Wat maakt van een film dan eigenlijk een B-film ? Het budget of de kwaliteit of de manier van weergeven... ?

De ontknoping vond ik de moeite waard en de aanblik van de Nightflier helemaal de moeite en niet gedateerd.

avatar van darkjaap

darkjaap

ik vond hem nog best wel goed

had er vrij weinig van verwacht maar hij was erg spannend en ook goed geacteerd !

* * * *

avatar van Zinema

Wederom een vermakelijk horrorfilmpje uit de lange rij King-verfilmingen. Deze hangt er een beetje tussen, niet écht goed maar ook niet slecht. Redelijk.

avatar van Ralf81

Ralf81

Vond deze King-verfilming toch niet bij de betere horen. Het verhaal is erg simpel voor een anderhalf uur durende film, waardoor het niet zo blijft boeien. Ook de personages worden niet zover uitgediept als dat we gewend zijn van King (misschien wel in het boek?). De NightFlier zelf is erg sterk en creepy neergezet, tot het moment waarop hij in beeld komt.

Erg verrassende ontknoping, hoewel het natuurlijk wel vreemd is dat nu de zaak is opgelost.....

avatar van aburex

aburex

In het begin wat traag verlopende verfilming van een Stephen King verhaal. Ook de acteurs zijn niet van de beste en de bekendste, maar tot daar aan toe, het verhaal is wel boeiend en het einde is verrassend maar laat toch wel enkele vragen achter.

avatar van Theunissen

Gisteren voor het eerst proberen te kijken maar na 45 minuten viel ik in slaap. Vandaag nog eens gekeken en dit keer viel ik niet in slaap. Het verhaal is best goed en was ook boeiend maar de uitvoering kon beter. Zeker de acteurs stellen niet veel voor. Miguel Ferrer ging nog enigszins maar de rest stelde weinig voor. Einde was best goed en het gezicht van de Night Flier was best creepy. Leuk om eens gezien te hebben.

avatar van Erick1985

Erick1985

Deze film vind ik fantastisch, alhoewel de beeld en geluidskwaliteit om te huilen is. Inderdaad alsof je naar een film uit de jaren 80 zit te kijken. Ferrer zet een goede, ietwat komische rol neer. De soundtrack met een aantal goeie nummers van Sister Machine Gun valt ook te waarderen. Ik heb altijd gehoopt op een vervolg, want het einde is zo open als wat.

avatar van ted_striker

ted_striker

Gave opbouw van het verhaal. Je wordt steeds meer de paranoia van Richard Dees ingesleurd gedurende zijn zoektocht. De interviews met buurtbewoners geven een leuke diepte aan het verhaal en de ongegeneerde klootzak die Dees lijkt te zijn.

De acteurs zijn leuk maar vooral Ferrer is gewoon erg goed bezig en de gore is goed vertegenwoordigd. Het einde is gewoonweg geniaal in gorigheid.

avatar van charmed one

charmed one

ik vond deze best tegen vallen maar ik heb de film wel want ik versamel stephen king films dus hij hoort er bij maar slecht is hij ook weer niet maar gewoon niet een van mijn favorieten

avatar van misterwhite

misterwhite

Het is een leuke film maar helaas is het allemaal zo overdreven raar. Er zitten spannende stukken in en het heeft een leuke sfeer. Maar dat einde heeft mijn goed gevoel over de film een klein beetje verkloot. Maar toch een 3* voor de sfeer en de spanning.

avatar van Malli

Malli

Horror-B-filmpje uit 1997 naar een kortverhaal van Stephen King. Op de hoofdrolspeler na belabberde acteerprestaties en een belichting en een geluid die je doen denken dat de film van begin de jaren 80 dateert in plaats van eind de jaren negentig. Wist mij desalniettemin te boeien tot net voor de ontknoping (dankzij een goede sfeerzetting). Die ontknoping is echter fameus bij de haren getrokken en laat het scenario achter met gaten ter grootte van een krater na de inslag van een meteoriet met de afmetingen van België.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Onbegrijpelijk dat ik deze film nog nooit eerder had gezien, zeker als Horrorfan !

Hij was véél beter dan ik had verwacht, sfeervol zonder onnodige of vervelende scenes, de schaarse make-up effecten zijn héél goed gedaan en de hoofdrolspelers perfect geloofwaardig.

Ik geef hem 7/10,

da's voor mij een héél goeie score.

Een must-see voor elke Horror-Thriller fan

avatar van Sh0cK

Sh0cK

Top film, dit bewijst maar weer eens dat niet alles er realistisch hoeft uit te zien om goed gevonden te worden. Alleen het einde vond ik wat verwarrend. Desallniettemin voor mij een 4,5 waard. Must-see voor de horror-fan.