The Night Flier (1997)
Verenigde Staten / Italië
Geregisseerd door: Mark Pavia
Met onder meer: Miguel Ferrer, Julie Entwisle en Dan Monahan
Plot The Night Flier
"Evil Has a Flight Plan."
De rivaliteit tussen Richard Dees en Katherine Blair, twee reporters van het sensatieblad 'Inside View', laait hoog op als ze van hun uitgever een sappige opdracht krijgen. Een mysterieuze piloot die op kleine en verlaten luchthavens landt, zou zich tijdens nachtelijke moordpartijen te goed doen aan het bloed van buurtbewoners. In zijn privevliegtuig volgt Dees het bloederige spoor van deze moderne vampier. Hij zet getuigen onder druk om de meest akelige details te onthullen en drukt daarbij de meest wansmakelijke foto's af die hij kan vinden. Maar ook Blair laat zich niet onbetuigd om achter de waarheid te komen. Het lot zal haar hierbij een aardig handje helpen.
Richard Dees
Claire Bowie
Ellen Sarch
Terminal Cop #1
Pitbull
Staan behoorlijk wat positieve stukjes op internet over deze film. Perfecte uitzendtijd, ben benieuwd.
jester
18 jaar volgens de DVD-cover? Dat moet een pittige versie zijn. Ik ken het verhaal van Stephen King wel, ik zal hem vanavond opnemen. Helaas zijn er maar weinig verfilmingen van Stephen King die de moeite waard zijn.
BoordAppel
Een stuk beter dan andere low budget King verfilmingen. De acteurs waren allemaal behoorlijk en de make up was erg goed. Toch was ie af en toe wel een beetje saai en kon ie niet genoeg boeien. Al met al 3* verdient.
jester
Inderdaad een aardige film, met overtuigende make up. Met het oorspronkelijke verhaal van Stephen King had het echter weinig meer te maken. Het einde (met name de "helscene") vond ik niet zo sterk. Toch 3 sterren.
Justice4All
Jammer dat het halverwege opgehouden is. Ik dacht dat er nog een deel zou komen.
D-Lo
Goeie Stephen King verfilming met veel bloed en overtuigende make up. Dat alleen al is belangrijk in een horrorfilm natuurlijk. Ook de acteerprestaties zijn goed. Vooral Miguel Ferrer is heerlijk als het hoofdpersonage Richard Dees. Lang geleden dat ik iemand nog zo overtuigend een smeerlap heb zien spelen.
De DVD lag in Kruidvat voor een vijftal €, en dat bedrag is hij zeker waard.
3,5/5
HALLOWEEN
De DVD lag in Kruidvat voor een vijftal €, en dat bedrag is hij zeker waard.
Ja daar heb ik hem gisteren nog gekocht,en ik vond hem heel spannend. En je hebt gelijk,het is inderdaad een goeie Stephen King verfilming.
Purmerend
Goeie Stephen King verfilming met veel bloed en overtuigende make up.
Helemaal mee eens. Alleen vond ik het geen topper.
Wat ik bijvoorbeeld raar vond was dat in die scene dat Dees voor het eerst het gezicht van die vampier ziet. Dat is in een huis en het waait er heel erg hard, toch vreemd in een dicht huis.
Maar het gezicht van die vampier is mooi uitgewerkt.
Chainsaw
Toch één van de mindere Stephen King verfilmingen. Er zaten toch teveel niet boeiende scenes in en de film werd daardoor nogal traag. Dat vampierfilms niet echt aan mij besteed zijn, blijkt ook wel een beetje uit deze film, hoewel je toch duidelijk Stephen King's draai aan het verhaal kan herkennen, waardoor de film toch wel weer wat vermakelijks heeft. Zoals bijvoorbeeld het einde.
Krappe voldoende, 2,5 sterren.
Horrorfanaat
Pluspunten: Goed acteerwerk en een aantal spannende scenes.
Minpunten: Aantal saaie scenes en een heel erg slap en vaag einde.
Scream
Ik vind it een prachtfilm, en zeer eng en spannend, maar wie kan mijn vraag beantwoorden: Waarom word die ''night flier'' later gewoon van dat mormelhoofd naar een gewoon mensenhoofd, waarom!! wie kan mijn vraag beantwoorden!! Een goede aanrader voor de echt filmliefhebbers!!
darkcity
Op een paar goede scenes na vrij standaard en saai filmpje, nooit echt spannend en erg voorspelbaar en weinig overtuigend acteerwerk.
Jammer want het idee is wel goed, er zaten dan wel wat goede scenes in (helscene), maar dat kon het allemaal niet redden. 2.5 ster.
Edie
Ik kan je vraag helaas niet beantwoorden Scream. Ik heb de film 2 jaar terug op DVD gekregen, en vond hem best meevallen. De film is best traag misschien, enkele goede scene's en vooral behoorlijke special make-up fx scene's, zoals de snee in de wang van die man in het begin.
Miguel speelt vind ik sterk, wel voelt de film zo 'oud' aan als ik hem kijk, terwijl hij toch "slechts" van 1997 is. Geen film die in me hoofd blijft rondspoken (zoals films als Irreversible dat wel doen..) en daardoor meteen al een mindere film voor mij. Hij raakte me niet, geen echte spanning aanwezig (voelde hem niet iig) wel enkele grappige scene's, en mooie make-up (KNB hé...) maar verder...
2.5 sterren.
tomahawk1973
goede film lekker een echte stephen king film.
Goede make-up en spanning
nickvanzutphen
goed verhaal maar de film zelf viel me toch tegen en zeker omdat de vampier wel erg nep is.
heeft de hoofdrolspeler eigenlijk een soort band met stephen king omdat hij in meerdere stephen king verfilmingen speelt?
BellaVita
spannend, eng en goed verhaal. Ik vond zelf de vampier juist helemaal niet nep! niet de beste verfilming van Stephen King 's boeken, maar wel een leuke horror film.
spidey2003
Dat deze film, zo'n lage score krijgt, snap ik echt niet...
Persoonlijk vind ik het een meesterwerkje. Hij blijft boeien tot het einde en wordt nooit saai.
Een van de beste Stephen King films ooit gemaakt!
5 *
Ik heb hem trouwens op de kop kunnen tikken voor 3 euro. Het beeld is alleen 4x3, maar voor die prijs is dat geen ramp. Al hoop ik, dat er ooit nog eens een widescreen editie van wordt uitgegeven, hier in Nederland.
Sparkle
Ik vond hem nu niet meteen slecht, maar om te zeggen goed... Het boeide wel, en ik wou ook echt weten hoe het ging eindigen maar horror of spanning heb ik niet echt ervaren.
Naomi Watts
Aardige film. Vermakelijk verhaaltje, goede make up en Miguel Ferrer maken hier toch een lekker filmpje van. Ferrer gaat weer lekker los als onbeschofte etter. Ferrer die maar weer laat zien waarom hij 1 van mijn favoriete acteurs is. 3,5*
Gilz
Ik snap werkelijk niets van die lovende kritieken.....
Toen ik m de 1e keer zag heb ik een paar keer heel goed gelachen, maar als comedy is hij niet bedoeld, dus ik vind het een ongelooflijk slechte film
De film weet geen moment te overtuigen, (het slappe verhaal van een spookpiloot die landt op verlaten luchthavens :S was natuurlijk al hindernis nr. 1, en die is niet bepaald goed genomen)
De spanning wordt constant knullig verneukt door kleine knullige 'enge' cliche's en idiote scenes als de volgende:
Dees komt een bar binnen waar de nightflier net een drankje heeft genuttigd (= al n debiel idee, een vampierpiloot met een zwarte mantel en horens op zn kop die even wat drinkt in de kroeg, je zou zeggen eerder iets voor scary movie) maar de nightflier is net weg.
Hij vraagt de barkeeper: 'hoe zag ie eruit?'
Zegt die gozer:'ja, weet ik veel, hij was verkleed!''
Waarna het vliegtuigje nog even onheilspellend overraasde
Misschien moet ik niet op deze (kritische) manier naar de film kijken, met de nodige biertjes op kan je met vrienden zeker wel lachen hierom, maar dat lijkt me niet de bedoeling van de maker
0,5 helaas
Edie
Hij vraagt de barkeeper: 'hoe zag ie eruit?'
Zegt die gozer:'ja, weet ik veel, hij was verkleed!''
Waarna het vliegtuigje nog even onheilspellend overraasde
Hij kon toch van gedaante verwisselen? Of iig zijn gezicht veranderen... Dat gebruikt ie natuurlijk voor zulke dingen, ook als ie zou moeten tanken e.d. Maar het blijft een beetje een vreemde/rare film..
Toch voor mij een leuke welverdiende voldoende.
Filmfanaat
Mijn eerste dvd, 4.99 euro! En echt een mooie ouderwetse superhorror
! Weet je wat, ik ga hem nou ook kijken..
forelli
Da's een heel goed idee (ik heb hem ook op dvd) ik ga hem nu ook maar weer eens kijken, kan niet wachten tot zaterdag
BlueSword
Mijn eerste dvd, 4.99 euro! En echt een mooie ouderwetse superhorror
! Weet je wat, ik ga hem nou ook kijken..
je kon ook in bartsmit ''stephen king DVD 4 box'' kopen.
8 euro voo"r:
golden years 1 en 2
the night flier
quicksilver highway
stuk goedkoper eigenlijk...is dat die 8 euro eigenlijk wel waard voor die films?
mikoz
Kan altijd wel genieten van die Stepehn King B-verfilmingen.
Raar verhaal natuurlijk en het zag er ook niet zo al te best uit , toch wel vermakenlijk en ook een mooi eind met hier en daar wat mooie scenes.
Krappe 3*
U-96
- 2081 stemmen
Leuke en lugubere film over een uiterst mysterieuze seriemoordenaar die zich vervoert in een even mysterieus vliegtuigje en iedereen vermoord die hij tegenkomt op het vliegveld. De verhaalopbouw is prima en er zitten zat toffe scènes in. Memorabel is toch wel die scène met die hond die achter Ferrer aanrent en even later opeens weer rustig zit waar hij oorspronkelijk zat.
Miguel Ferrer is erg goed als journalist zonder emotie die totaal opgaat in zijn werk. Tegenstander Julie Entwisle akteert zeer matig en zonder overtuiging. Gewoon jammer.
Je zou bij een film verwachten dat de man en vrouw zo standaard een stelletje worden, maar het tegendeel blijkt. Entwisle wint de strijd om het verhaal van de moordenaar, terwijl Ferrer wordt aangezien als de moordenaar. Prima, mooi einde.
Never believe what you publish... Never publish what you believe...
leroy*
echt wel mooi
voor mij een meesterwerkje vooral dat eind en is die nog niet gepakt
ik snap alleen de score nirt dat moet minstens een 3,5 zijn, eerder een 4,5 maar dat vind ik
Filmfanaat
Hier ben ik weer, een goede sterke toch realistische film voor zijn tijd en ook zeer eng.
Staat niet voor niets '16' jaar en ouder op.
Maar nou heb ik een vraag, hoe kan dat dat monster op het einde een gewoon mens wordt.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

The Monster Squad
Horror / Komedie, 1987

Silver Bullet
Horror, 1985
journalistluchthavenvampiervliegtuigondoodverslaggeverreeks moordenfemale corpsetabloid reporter