• 9.378.910 stemmen

Anne Frank: The Whole Story (2001)

Drama / Oorlog | 189 minuten / 120 minuten (filmversie)

Genre: Drama / Oorlog

Speelduur: 189 minuten / 120 minuten (filmversie)

Oorsprong: Verenigde Staten / Tsjechië

Geregisseerd door: Robert Dornhelm

Met onder meer: Hannah Taylor Gordon, Ben Kingsley en Brenda Blethyn

Plot Anne Frank: The Whole Story

Het joodse meisje Anne Frank groeit op in Nederland ten tijde van de bezetting door de nazi's. Als de oorlog uitbreekt, worden Anne en haar familie gedwongen om zich te verbergen voor de Duitse bezetters. Het gezin verstopt zich, samen met enkele andere Joodse mensen, in een aantal kamers boven het kantoor van Annes vader, Otto. Anne schrijft, gedurende de tijd dat ze zich verstopt, dagelijks in haar dagboek.

Galantje0012

prachtige film gewoonweg! Hannah Taylor Gordon is echt super in deze film! Ook Ben Kingsley acteerde zeer goed vond ik. Ik heb alleen het einde niet gezien.

is anne gestorven aan tyfus of vergast?

Galantje0012 schreef:
is anne gestorven aan tyfus of vergast?

ze stierf in deze film aan het einde aan de tyfus

Hannibal

Niet alleen in de film hoor, Anne en Margot hadden beiden tyfus. Margot stierf na een val uit haar bed, en Anne is een dag later ook gestorven aan de tyfus. In Bergen-Belsen hadden ze geen gaskamers.

avatar van sekiaku

sekiaku

Wouter schreef:

Maar dat doet hij normaal wel. Net als dat een commerciele omroep reclame uitzendt. Jij wil dat een commerciele omroep de film gratis laat zien. Natuurlijk zou dat charmant zijn (zou het net zo charmant vinden als ze op dierendag gratis een film over dieren uit zouden zenden), maar om dat van ze te eisen gaat veel te ver. Net zoals je niet kunt eisen dat mensen aan liefdadigheid doen.

Het heeft niets met niet willen begrijpen te maken. Het heeft ermee te maken dat jij bevrijdingsdag als zoiets belangrijks ziet dat je vindt dat een commerciele omroep er geen geld aan mag verdienen.

Dat het dat wel doet aan films over AIDS-slachtoffers, honger in Afrika en weetiknietwat vind je blijkbaar allemaal minder erg.

De knieval die jij vraagt is onredelijk. Tenminste: als je vindt dat commerciele televisie bestaansrecht heeft.

Ik vind reclame tussen films ook helemaal niet leuk, maar commercieel bezien is dat het beste moment voor de bedrijven die spotjes willen laten afspelen. En of dat een themadagen zijn of niet, de wereld draait door, en die firma's moeten ook hun geld verdienen.

Om een spotje te mogen laten draaien rond de periode van het nieuws, en tijdens een film, betaal je onmenselijk veel geld. Bijna tot drie keer zoveel als andere momenten van de dag. Als bedrijf, die er zoveel geld in stopt, zou ik er ook niet mee lachen, dat tijdens zo'n film, waar massa's mensen naar kijken, ineens geen reclame wordt uitgezonden.

Hannibal

Off Topic, ik wil over de film lezen, niet over de reclames die tijdens de film worden uitgezonden.

Hier verder aub.

avatar van jufassie

jufassie

Deze film gebruik ik sinds de release op video in de klas (2VMBO) om de leerlingen met de neus op de feiten te drukken vwb vrijheid, fysiek maar ook imaginair. Hij heeft elk jaar een grote impact....Ik draai 'm consequent vlak vóór de meivakantie. In 3-4 stukken.

Misschien leuk detail: "Júf!!! Dat is Gandhi!!!" (Ben Kingsley)

Van mij krijgt hij 5*......

Hmm, Anne Frank

Ik heb niet zoveel met Anne Frank of met joden die ondergedoken zaten.

Ik -persoonlijk- vind de film te dramatisch. Het is natuurlijk "waargebeurd" en het is/was natuurlijk allemaal heel erg in de concentratie kampen.

Maar ik hou het me liever op de verhalen van Elie Wiesel, Primo Levi of Filip Muller. Allemaal van hen hebben Auschwitz meegemaakt. En Filip Muller was zelfs een sonderkommando (degene die de gaskamers ontruimt en de lichamen verbrandt).

@Jufassi@

Ik zou deze film trouwens niet voor de klas draaien, ikzelf (14, ook 2de klas) zou de documentaire Shoah draaien.

Het is een documentaire en daar word je WEL met de neus om de feiten gedrukt.

avatar van zohanna

zohanna

Ik vond de film zeer prachtig.

En echt triestig.

Zeker dat laatste van die vader.

Ik zat bijna te huilen

Bartholomeus N

Dan moet je vooral de verhalen van Filip Muller horen.

Hij was een sonderkommando

Hij ruimde de doden uit de gaskamer op, de kinderen, vrouwen, de ouderen..

Hij moest er de gouden tanden en vullingen van de slachtoffers eruit halen. En hij verbrandde de lichamen van de kinderen en andere slachtoffers in de krematoria.

Vele sonderkommando hebben na de oorlog zelfmoord gepleegd.

Hannibal

Shoah is een zeer aangrijpende documentaire, en de verhalen van de sonderkommando waren ook zeker te gruwelijk voor woorden, maar niemand kan ontkennen dat de Joden in de kampen het meest hebben geleden van iedereen.

Ikzelf ben wel zeer geïnteresseerd in het lot van de Joden en het onrecht wat ze is aangedaan. Wat Anne Frank zo bijzonder maakt, is haar onschuld, en haar enorme wijsheid. Ze werd in het Achterhuis als een kind behandeld, en dat was ze natuurlijk ook, maar aan de andere kant was ze al veel volwassener als haar ouders dachten.

Toen haar vader na de oorlog het dagboek van Anne las, was hij ook verbaasd en geschokt om de volwassen gedachten van zijn dochter te lezen.

Ik vind deze film zeer aangrijpend en ik was, hoewel ik het verhaal natuurlijk van begin tot einde al kende, echt emotioneel aangedaan.
Ik vind iedereen perfect in de rol passen, en er werd met overtuiging gespeeld.

Dit is, bij mijn weten, de enige film die niet eindigt bij de arrestatie van de Franks, en verder gaat tot en met de terugkeer van Otto Frank.
Ben Kingsley heeft bij mij voor deze rol niets dan respect afgedwongen.
Hannah Taylor-Gordon als Anne Frank is weergaloos goed, ik heb een kind nog nooit eerder zo goed zien acteren. Kippenvel!

De gesprekken van Anne met haar vriendin Hannah bij 'de muur' in het kamp Bergen-Belsen zijn Oscar-waardig, steengoed. Op het moment dat ze vertelde dat haar vader was vergast en helemaal geen familie meer had, behalve de doodzieke Margot, moest ik een hele dikke kikker wegslikken.

Dit kan alleen maar resulteren in de volle 5* en een internetbestelling van deze film.
Dat we ooit Pim Fortuyn als "grootste Nederlander" hebben verkozen is een grof schandaal.

Maar Anne Frank vond ik eigenlijk ook niet "grootste nederlander" waardig.

Anne Frank was ook een zeer inteligent meisje, maar mensen uit deze tijd kijken niet verder dan Anne Frank.

Als mensen jodenvervolging horen dan denkt waarschijnlijk 60%: Anne Frank. Is ook niet slecht hoor want het is een heel goed voorbeeld wat er in de WO2 gebeurde.

Maar mensen moeten eens verder kijken. Verder kijken dan een Film over Anne Frank. Als je dit zo zielig vind, leer en kijk er dan meer van.

Hannibal

Natuurlijk kijken mensen verder. Anne Frank was één van de velen. Anne Frank is gewoon uitgegroeid tot hét symbool van alle slachtoffers in de concentratiekampen. Je kunt mij er niet van niet beschuldigen dat ik niet verder kijk dan een film over Anne Frank, want ik heb stapels boeken gelezen over de tweede wereldoorlog, ben halverwege DVD3 van Shoah, en ben een regelmatige bezoeker van kamp Westerbork (ik woon in de buurt), om daar met ooggetuigen te praten, en dat zijn de beste bronnen die je maar kunt hebben.

Daarom sprak deze film mij zo aan, ik herkende zoveel van de verhalen die ik gehoord heb, dat het voor mij zeer waarheidsgetrouw overkwam.

Maar Anne Frank vond ik eigenlijk ook niet "grootste nederlander" waardig.

Ik wel, met afstand. (hoewel ze nooit echt Nederlandse is geweest, op papier dan)

Maar Anne Frank vond ik eigenlijk ook niet "grootste nederlander" waardig.

daarom zeggen ze ook aan het einde van de film:

her zijn ... kinderen gestorven in Bergen Belsen, Anne Frank is er maar één van.

Hannibal schreef:

Dat van Margot wist ik. Maar van Anne niet.

Zijn er nog andere films van Anne Frank?

avatar van lowhusky

lowhusky

Hannibal schreef:

een paar dagen nadat Margot dood ging, toch?

en ja er zijn meerdere anne frank films

avatar van Quido

Quido

Galantje0012 schreef:

Zijn er nog andere films van Anne Frank?

Tik hierboven in het zoekbalkje Anne Frank in en je vindt de andere films. Deze vind ik overigens de beste.

avatar van lowhusky

lowhusky

of bij zoeken>plotomschrijving>Anne Frank

lowhusky schreef:

een paar dagen nadat Margot dood ging, toch?

Voor zover bekend is ze een dag na Margot, vermoedelijk op 31 maart 1945 overleden. Echte zekerheid is daar niet over, want je begrijpt dat het van de medegevangenen van Anne niet hoofdprioriteit was om de datum bij te houden.

Dit wordt verteld op de dvd: "Anne Frank: De laatste zeven maanden", waarin mensen aan het woord komen (onder andere haar vriendin Hannah) die bij Anne, Margot en Auguste van Pels in het kamp hebben gezeten.

Maar wat doet de datum ertoe, feit is dat ze het niet heeft overleefd, en daarmee hét symbool voor alle slachtoffers is geworden, één van de vele slachtoffers die een dagboek bijhield, die gelukkig door een andere heldin, Miep Gies werd bewaard, waardoor het dagboek nu in 60 talen is te lezen en daarmee alle eer krijgt die het toekomt.

avatar van retberg

retberg

Ik ben al heel lang op zoek naar deze film op dvd!!!

Maar heb tot nu toe nog niks gescoord!

In het buiten land is hij wel verkrijgbaar,maar ik moet uiteraard met ned,ondertiteling hebben!!

Heeft iemand deze voetallig of een tip waar en hoe ik er aan kom!!!

Hannibal

De film is 'voetallig' niet met Nederlandse ondertiteling verkrijgbaar.

Hannibal schreef:

Ik vind iedereen perfect in de rol passen, en er werd met overtuiging gespeeld.

Ben Kingsley heeft bij mij voor deze rol niets dan respect afgedwongen.

dat vind ik ook! deze film is echt supergoed!
ik kreeg ook bijna tranen bij het gesprek van anne en hannah. eigenlijk bij zeer veel stukken van de film, maar dat zal grotendeels aan mij liggen :s

retberg schreef:

Heeft iemand deze voetallig of een tip waar en hoe ik er aan kom!!!

Hannibal schreef:

De film is 'voetallig' niet met Nederlandse ondertiteling verkrijgbaar.

Neem hem dan gewoon op ofzo volgend jaar in mei

Hannibal

Heb ik al gedaan in juni jl.

Bovendien heb ik hem ook al op DVD, welliswaar zonder ondertiteling, maar dat maakt me niets uit.

matthijs_013

nee, voor zo'n mooie film maakt dat niet uit nee

avatar van Th.H.Kelder

Th.H.Kelder

Anne Frank The whole story is wel met de Nederlandse ondertiteling te koop alleen als VHS band bij

Amazon levertijd o9ngeveer 3 weken( Komt uit de USA )

de prijs is 10 dollar is ongeveer 8,95 €

exclusief verzenden

Maar Anne Frank vond ik eigenlijk ook niet "grootste nederlander" waardig.

omdat het ook geen Nederlandse was...

avatar van bokeboke

bokeboke

Heb een paar verdelers op Amazon gemailed en ze kunnen niet zeker zeggen dat het Nederlands ondertiteld is. Kan je me zeggen hoe je dat hebt aangepakt. Als ik bij de vhs versie ga kijken dan kan je Nederlands , Duits Frans ... enz als mogelijkheid.

avatar van dmoie-master

dmoie-master

Ik heb echt gehuild toen ik deze film voor het eerst zag en dat is al meer dan een jaar geleden, blijkbaar was die laatst op tv dus heb ik besloten die te downloaden, nu heb ik die dus binnen en ben ik zelf alles aan het ondertitelen, wat blijkt er is wat mis met de audio en dat valt niet te herstellen dus heb ik de helft van de film ondertiteld voor niets, maar goed ik hoop dat ze hem gauw weer uitzenden aangezien die niet op dvd uitkomt. van mij krijgt de film een 10 want het is de meest acurate die ik zag. Om terug te komen op de impact die Anne's dagboek had dan kan ik zeggen dat het dankij deze film was dat ik met haar in contact kwam. Ik ben haar dagboek gaan lezen en heb andere films gekocht, behalve deze dan, ik heb de cd-rom gekocht en had er laatst les over (de hele klas werd gek van me aangezien er een aantal mensen Hitler 'cool' vinden en ik steeds mijn gal stond te spuwen op de oorlog enz) dus ik was in m'n nopjes, als ze deze film nu nog op dvd zouden uitbrengen zou ik helemaal in m'n nopjes zijn. Nu nog Fort Breendonk bezoeken (concentratiekamp in Belgie, volgens anderen die er heengingen is het een akelige plek, best te geloven) en het Anne Frank-huis zou ik ook graag eens gaan bezoeken, maar deze film verdient dus een tien en niet alleen de decors zijn goed verzorgd maar ook de acteerprestaties en zo kan ik wel even doorgaan.

Ik huil niet snel bij films maar bij deze moest ik toch steeds een traantje wegpinken ik heb meerdere en verschillende films van Anne Frank gezien maar ik vond deze toch het beste. En ook ik will zeggen dat Anne Frank niet de enige was zij is een van de duizenden die zoiets hebben overkomen en misschien wel ergere dingen.

Met deze film word er op gewezen hóe iets slechts de oorlog eigenlijk is en ik hoop uit de grond van mijn hart dat zoiets niet meer gebeurt, maar helaas gebeuren zulke dingen nog steeds dagelijks en dat vind ik verschrikkelijk

al met al vond ik het een kei goeie film en ik geef hem 5*

mariamadebom schreef:

al met al vond ik het een kei goeie film en ik geef hem 5*

je hebt echt groot gelijk.

ze hebben in die jaren minstens 6 000 000

mensen vermoord in concentratiekampen.

dat ze het nu nog niet beginnen inzien, begin ik te denken dat apen minstens 10 keer intelligenter zijn dan mensen...