Genre: Drama / Oorlog
Speelduur: 189 minuten / 120 minuten (filmversie)
Verenigde Staten / Tsjechië
Geregisseerd door: Robert Dornhelm
Met onder meer: Hannah Taylor Gordon, Ben Kingsley en Brenda Blethyn
Plot Anne Frank: The Whole Story
Het joodse meisje Anne Frank groeit op in Nederland ten tijde van de bezetting door de nazi's. Als de oorlog uitbreekt, worden Anne en haar familie gedwongen om zich te verbergen voor de Duitse bezetters. Het gezin verstopt zich, samen met enkele andere Joodse mensen, in een aantal kamers boven het kantoor van Annes vader, Otto. Anne schrijft, gedurende de tijd dat ze zich verstopt, dagelijks in haar dagboek.
T_fuckin_montana
Het is dat er maar 10 fillems in mijn top tien kunne anders had deze er zeker bij gestaan. Ben kingsly schitterd weer als vanouds in deze geweldige vertolking van het leven van anne frank. Geniaal.
Regan_Robbie24
dit vond 'k nog zieliger dan the cell! deze krijgt van mij een 0,5! hij is wel goe geacteerd, maar verder......... helemaal niets! gewoon een naar rot verhaal! vooral bij dat kamp! verschrikkelijk! hoef 'k nooit meer te zien!
Doom
Ik vond het een hele mooie film, ik weet niet hoe realistisch het was in deze tijd, maar het kwam wel indrukwekkend over. Heb er naar gekeken en niet veel gelet op het acteren enzz eigenlijk, maar gewoon het verhaal zelf, hoe het ging toen enzz... Hoe de spanningen waren, dat is redelijk mooi in beeld gebracht als je het mij vraagt.
3.5 *
dmoie-master
Ik snap niet waarom jullie niety snappen waarom ze haar dagboek herschreef(dit gebeurde deeltelijks tot aan de arrestatie op 4 augustus 1944), haar vader herschreef het later verder af tot roman(als je deze versie wil zien kijk dan naar de versie uit 1959), nadien is het originele dagboek uit gegeven...
Doom
uuhhh waar staat dan dat "we" het niet snappen....
dmoie-master
wel kijk enkele pagina's terug of bij andere films over Anne frank
IcU
Mooie film. Tijdje terug gezien, maar ik kon hem niet vinden op MM. 4,5*
Hellraiser666
Alle 2e wereldoorlog zijn naar maar toch blijft het intressant
5,1
Hee hallow iedereen,
ik heb gehoord dat hier de filmkenners zitten, dus is mijn vraag is deze film nederlands gesproken??
X
koreaan
Deze film heeft een diepe indruk achter gelaten, ik had er vrij hevige emotionele gevoelens bij.
Naar mijn idee een zeer goed verfilmd verhaal.
friet
ik heb 2 jaar geleden op 4 mei een film over anne frank gezien, die nederlands gesproken was en ong. 3 uur duurde, ik zoek deze al vrij lang.. Weet iemand waar ik deze film kan vinden???
Mug
Nederlands gesproken...
Er was een jaren-80 tv-serie met Jeroen Krabbe, Nelly Frijda, en Jip Wijngaarden (als Anne). [staat niet op de site]
friet
hmmm, nou ben ik nog niet veel wijzer geworden. Als iemand die film ook op tv heeft gezien (nederlands gesproken) zeg het even....
Quido
Dat toneelstuk is de enige Nederlandse bewerking. Er is geen Nederlands gesproken film of serie over het leven van Anne Frank.
friet
hmmm... Nou weet ik het ook niet meer, nou ga ik aan mijzelf twijfelen, misschien is het dan toch deze film.. Heb je enig idee waar ik die film vandaan kan halen?
IcU
Nee, Engels gesproken.
Vond ik toch ergens best wel jammer, met zoveel nederlandse acteurs...
dmoie-master
deze film is hier niet verkrijgbaar, ik heb hem nergens gezien(wat ik heel jammer vind)
lottetje
deze film komt meestal op de televisie
maar ik vind dit de beste Anne Frank film.
deze personage's vind ik gewoon ook heel erg goed. en hij laat erg goed het echt verhaal zien. en niet allemaal dingen er om heen.
Angrod_Pallanén
Een prachtige film. Het is al anderhalf jaar geleden dat ik deze film heb gezien en ben er altijd opzoek naar geweest (op DVD). Want ik vind dit echt een top film. Geweldige actrice en de lijdensweg naar de kampen is echt verschrikkelijk, hartverscheurend gewoon. Vooral het einde is echt verschrikkelijk.
4,5
Quido
In Nederland nog niet uit op DVD. Wel in USA en UK (beide geen NL subs). Nu in de aanbieding bij Play.com : DVD Regio 2.
Angrod_Pallanén
Bedankt, maar mijn ouders hebben het niet zo op online winkelen (behalve sites als bol.com) en internationaal is al helemaal out of the question. Ik moet er dus echt een keer tegen aan lopen in een winkel..
retberg
Als er ook maar iemand is die deze film heeft of weet waar ik hem kan krijgen laat het me please weten!!
Uiteraard met ned ondertiteling hé!!
D-ark
Prachtige film over Anna frank ik heb het dagboek ervoor gelezen en ze hebben het dagboek gewoon levend gemaakt.
3,5
funkygirl
heey,
ik heb de film van anne frank the whole story alleen een stukje gezien voordat ze gepakt werden en verder niet.
ik wil graag de dvd kopen alleen ik weet niet waar!!!!!!!!!!!
als iemand het weet zeg je dat dan even a.u.b
Quido
In Nederland nog niet uit op DVD. Wel in USA en UK (beide geen NL subs).