Biutiful (2010)
Met onder meer: Javier Bardem, Maricel Álvarez en Hanaa Bouchaib
Gesproken taal: Kantonees, Spaans en Mandarijn
Releasedatum: 3 februari 2011
Plot Biutiful
"You don't choose your family. We all belong to somebody, but to belong to Uxbal and Marambra, is both a blessing and a curse."
'Biutiful' vertelt het verhaal van de criminele tussenbaas Uxbal (Javier Bardem), die in een vettig glimmend Barcelona de schakel is tussen een Chinees naaiatelier en illegale Afrikanen die nepspullen verkopen in combinatie met drugs. Uxbal leeft met zijn twee kleine kinderen in een smerig appartementje in een deel van de stad waar toeristen nooit komen. Zijn vrouw, die aan borderline lijdt, is de voogdij kwijtgeraakt. Het is een schimmig en grauw bestaan, waar geen van de betrokkenen veel plezier in heeft. Dat wordt er niet beter op als het doodvonnis over Uxbal uitgesproken wordt na een medisch onderzoek. Hij heeft nog maar een paar maanden te leven. Wat kan Uxbal nog rechtbreien aan de verziekte situatie waarin hij zich bevindt?
Goodfella
Bij Alejandro González Iñárritu:
Javier Bardem in Iñárritu's nieuwste, tof.
Leland Palmer
Verpletterende indruk achtergelaten na de 1e screening in Cannes. Ben benieuwd!
Ik ben benieuwd of ik Inaratu beter kan hebben nu hij Arriaga gedropt heeft. Ik vond al een tijd dat die 'm serieus in de weg zat.
Donkerwoud
Ja, werd wel tijd voor een frisse weg, maar zo te zien doet het qua zwaarte niet onder voor eerdere films toen Arriaga er nog bij was.
Co Jackso
- 21924 berichten
Deze film stijgt met stip naar de top van mijn Must See lijst. De combinatie van Iñárritu, Bardem, arthouse en menselijk drama zijn voor mij de sleutelwoorden die hiervoor hebben gezorgd.
The Eye
De recensie in het nrc maakt me nieuwsgierig Cultuurblog » Eindelijk:een Cannesfilm die voor reuring zorgt - weblogs.nrc.nl
rokkenjager
Ik ben benieuwd of ik Inaratu beter kan hebben nu hij Arriaga gedropt heeft.
Hier nog een.
En dat is volgens mij zo'n beetje dé vraag die ronde doet sinds Iñárritu en Arriaga uit elkaar zijn.
moviefan87
Ik las in de Volkskrant dat geen Nederlandse distributeur zijn vingers aan de film durft te branden. Hij zou 850.000 euro kosten, en dat heeft niemand er voor over.
Hopen dat ie wat grote prijzen wint, dan zal het wel loslopen.
BenicioDelToro
Hier kijk ik erg naar uit. Hopelijk komt er een NL release.
Goodfella
Natuurlijk duikt er wel een Nederlandse distributeur op. Er komen wel 'moeilijker in de markt te zetten' films uit.
Lijkt me overigens weer te gek dit!
triqo
Al is de verhaalstructuur na de trilogie waarschijnlijk wel anders
Jessen0wnt
Ziet er fantastisch uit! Deze zet ik even in mijn ''nog-zien-lijst''
Jessen0wnt
Weet iemand wanneer deze uitkomt in de bioscopen/filmhuizen/ergens anders? NL en of buitenland, maakt niet uit.
moviefan87
Afilm heeft hem aangekocht, verwacht dat ie in het najaar of begin volgend jaar hier gaat draaien.
BenicioDelToro
Ik wilde dit heuglijke feit ook net gaan posten, maar je was me voor!
Xx_se7en_xX
Is de productie echt met Alfonso Cuarón en Quillermo Del Toro?
Ik denk in iedergeval dat deze in het rijtje van Meesterwerken gaat komen.
jarno1975 (moderator series)
Simon Smith (crew films)
Indrukwekkende trailer! Ik snap niet waar het over gaat, maar wil m wel meteen zien...
schram101
Javier Bardem zette in No Country For Old Men een bizarre acteerprestatie neer. Hier lijkt hij dat weer te gaan doen.
Ben echter totaal niet op de hoogte van de regisseur en zijn films trekken me ook niet echt. Even afwachten nog. Trailer is op zich vrij mooi!
Jorick
Al lijken ze je misschien op het eerste gezicht niet aan te trekken, ik raad ze je zeker aan! Erg mooie films, welke je vast niet teleur zullen stellen!
timbo_
Draait op IFFR dus zal wel snel genoeg daarna gewoon in de bioscoop verschijnen.

Vijf buitenlandse films die net een Oscar misliepen

De beste drie van Javier Bardem

Amores Perros