Iron Sky (2012)
Met onder meer: Julia Dietze, Christopher Kirby en Götz Otto
Gesproken taal: Engels en Duits
Plot Iron Sky
"We come in peace!"
Wanneer de Duitsers in 1945 voelen aankomen dat het wel eens verkeerd voor ze kan aflopen, vertrekken ze naar de maan. In een geheime basis houden ze zich schuil en berusten zich op wraak. In 2018 komen ze terug naar de Aarde.
- Trailer (YouTube)
Julia McLennan
Sanders
$pecial
1.5.
Bijna elke film tegenwoordig presenteerd jullie de waarheid.
Ze hebben al die machines al gebouwd, om o.a de mensheid uit te roeien en veel meer. Maar dit willen ze niet graag geheim bewqaren, en ze willen het graag laten zien wat ze hebben gebouwd of waar ze mee bezig zijn, in het echte leven.Zo ook de film Contact. En een boel andere.
Wie deze film het kijken waard vindt, ik zou zeggen: SLAAP LEKKER VERDER
Klap van een molenwiek gehad?
Je lijkt wel die verbleekte neger die op straat staat te schreeuwen.
MGpower
Het verhaal is wat dun, wel vliegende schotels kunnen maken, maar geen kleinere computer.
Dat maakt het verhaal meteen een stukje sterker, is het niet?
BeKOS
had er veel meer van verwacht, visueel best mooi, maar qua verhaal en script een drama. acteerwerk belabbert. 2 sterren nog omdat het er best mooi uitzag.
CJN11
Onbegrijpelijk verhaal eerlijk gezegd soms wel stukjes slecht geacteerd
louisvf
Rotslecht, enkel bekeken uit steun voor de goedkope, onafhankelijke film
cimbom91
Dat maakt het verhaal meteen een stukje sterker, is het niet?
Nou nee, dat maakt het niet meteen een stukje sterker.
Dit kon een leuke komedie worden maar het was totaal niet grappig.
jerry r
een komedie vind ik dit niet nergens echt grappig
visueel best goed gedaan
had er meer van verwacht
Val.Broman
Leuk
Het was ook ongeveer wat ik er van verwacht had, dus ben absoluut niet teleurgesteld, eerder andersom.
Het verhaal is gewoon erg goed voor een 'Nazi' film, er is genoeg diversiteit en de film blijft boeien tot het einde, ik heb mij geen moment verveeld.
En het ziet er allemaal fantastisch uit, prima special effects en mooie sets. Enige wat mij stoorde waren de ruimtepakken van de Amerikanen.
Verder is de cast geweldig, Julia Dietze is een genot om naar te kijken.
Al met al een geslaagde film waar ik erg van genoten heb.
So, you are a formerly dead black model who is now suddenly a living white hobo after spending a weekend on the moon, is that correct?
Je houd hier van en vind het leuk of je haat dit soms films ik ga voor het laatste wat een vreselijke film.
Terror-Freaker
Wat een verspilling van mijn tijd! Ik hoopte dat de film voornamelijk zou draaien om de invasie, maar helaas besloeg dat slechts 20 min (hooguit). Voor diegenen die 'm nog gaan kijken, raad ik het ten zeerste af. Het idee is mooier, dan het uiteindelijke resultaat...
EmanuelScheper
- 1953 stemmen
Pfffffffffffff dat viel tegen. Het idee is leuk. Alleen bar slechte uitwerking. Een 2 om het idee
Diederik58
Vermakelijke en unieke film. Prima geacteerd: Je ligt niet te rollebollen van het lachen, maar ik vind de humor te waarderen. Gelukkig geen Amerikaans vehikel. Duits is tenminste Duits. Een persiflage op de wereldpolitiek en in het bijzonder de Amerikaanse. dr, Strangelove kwam nog even langs. Zelfs het einde lijkt er op. Ook het in het absurde doortrekken van scifi films zoals Star Trek. Trouwens met mooie special effects.
Pazmaster
Matig filmpje. Het idee is leuk maar dit valt toch een beetje tegen. Ook de humor is ver te zoeken. Ik heb hier niet om kunnen lachen. Er had wel meer in gezeten naar mijn idee maar de echte leuke humor blijft achterwege. Het acteren is matig maar kan er net mee door. Ook de special fx zijn niet goed maar ook niet slecht. Matig matig matig. Toch kijkt de film wel lekker weg en verveelt eigenlijk niet. Ik geef 2,5 ster
sofripa
Net niet naar de maan...
Van grootste scenes naar dikke pulp. Het kan allemaal in Iron Sky. Toch ben ik overall positief over dit experiment. Vuorensola heeft volgens mij keihard gewerkt de afgelopen jaren om deze film bij elkaar te financieren/produceren.
Acteerwerk is niet daverend maar kan er mee door. En Dietze is toch wel
. Ik denk dat we een big budget versie van deze cultfilm over een aantal jaren nog wel uit de Hollywood fabriek zien rollen.
Crook
Hahaha deze was goed man! Veel geslaagde politieke grappen, die natuurlijk niet voor iedereen weggelegd zijn. Het is vrij slecht allemaal, maar wel goed in zijn slechtheid. Af en toe zitten ze net op het randje, maar ze gaan er nergens echt overheen. Dat is wel jammer, het had allemaal wel wat botter en lomper gemogen. Desalniettemin erg vermakelijk!
david bohm
Gewaagde film die behoorlijk politiek-incorrect is en waarin voornamelijk prachtig Duits wordt gesproken. Het verhaal wordt met humor en vaart verteld. Vermakelijk. Redelijk tot goed, vooral Julia Dietze is me bevallen.
De opzet van de film klinkt helaas leuker dan de uitwerking van het gegeven daadwerkelijk is. Qua vormgeving en special effects is de film af en toe best indrukwekkend, maar hoofdzakelijk is alles nogal statisch en aan de flauwe kant. Het akteerwerk is nog niet eens zo slecht, maar het script is een amateuristisch rommeltje. Toegegeven, af en toe moest ik best lachen, maar de grapdichtheid is erg laag. Leuk dat een vrij groots opgezette film als dit gemaakt kan worden zonder tussenkomst van een grote filmstudio (de film is gedeeltelijk gefinanciëerd door crowd-funding), maar wanneer het resultaat zo middelmatig is als hier het geval is ga je je toch afvragen wat de toegevoegde waarde is.
Fayerin
geweldig vermakelijk film! Redelijk camp, op of net over het randje maar héél erg onderhoudend. De soundtrack (van Laibach) is uitmuntend, werkelijk prachtig onder de space-beelden en haalt hier en daar het kitscherige er vanaf, wat fijn is! Lekker gestyled, lekker gekleurd gewoon een LEKKERE film die je vooral niet te serieus moet nemen en met de juiste insteek moet kijken. Ik heb er in ieder geval van genoten.
edit; alleen de laatste scene stoorde me, als je dan tóch zoveel moeite doet vooral geen hollywood film te zijn, laat dan ook de they-lived-happily-ever-after scene gewoon zitten.
Biosguru
Iron Sky is dit weekend in de RKZbios te zien. Vrijdag 21:30 & 22:30, zaterdag en maandag 20:00 en 22:00. Vrijdag Schultenbrau en bratwurst 1,- euro. http://www.rkzbios.nl/iron-sky.htm
JacoBaco
Iron Sky, wat moet ik hier nou weer van vinden? Nazi's op de donkere zijde van de Maan? Dat wisten we toch allang? Ik keek in elk geval al zo'n 1,5 jaar uit naar deze film en nu ik de film dan eindelijk gezien heb, viel het best tegen! Met name de eerste helft van de film. Enorm flauw en geforceerd grappig. Het gegeven dat Afro-Amerikanen een zwart pak krijgen en blanke een witte deed me denken aan de TV serie Power Rangers waarin de Aziatische een geel pak krijgt en de Afro-Amerikaan een zwarte. Weet alleen niet zeker of die kerel in het rode pak van Native-Amerikaanse afkomst is.
Maar Iron Sky dus, voordat ik weer afdwaal. Uiteindelijk is het nog best een leuke film waarin vooral in het begin de nadruk op de komedie ligt. Later komt er nog enigszins een serieus randje aan en worden er iets minder grappen gemaakt. Er zitten net voldoende geslaagde grappen in en uiteindelijk trakteren ze ons toch nog op een leuk visueel actiefeestje. Iron Sky is een film met hoogte- en dieptepunten geworden en zo kom ik toch nog op een magere voldoende.
aSMoDeuS
Native-American? Een Indiaan dus.
En voor wie zich afvraagt waar het idee voor deze film vandaan komt: Nazi UFOs - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org
Een soort van "Mars Attacks!" maar dan met nazi's van de maan. Als komedie en als vermaak vond ik de film best geslaagd en ook visueel mocht de film er best zijn. Het verhaal was eigenlijk best grappig gevonden en het eerste gedeelte van de film vond ik best goed, helaas wordt het daarna een wat flauwe en onnozele bedoeling maar gelukkig herpakt de film zich op het einde met een visueel fraai eindgevecht. De cast was niet echt hoogstaand maar ze deden het wel leuk. Al met al heeft deze film me best goed vermaakt en heb ik er ook regelmatig om moeten lachen (vooral om de Duitse opmerkingen hoe flauw ze ook waren).
barcam
B-film over Nazis die op een geheime basis op de maan wonen en de Aarde aanvallen met muziek van Laibach. Concept leek me uitstekend maar probleem is dat buiten de visuele pracht het verhaaltje echt niet veel zaaks is en dat het allemaal veeeel te braaf is.
skipy05
speciale film. Maar wel goed. Niet te veel bij nadenken.
Er zitten wel grappige stukken in. Acteurs deden het niet echt slecht.
Leuk voor een keertje te zien.

Iron Sky: The Coming Race
2019