Genre: Actie / Komedie
Geregisseerd door: Jason Eisener
Met onder meer: Rutger Hauer, Molly Dunsworth en Brian Downey
Releasedatum: 12 mei 2011
Plot Hobo with a Shotgun
"Delivering justice, one shell at a time..."
Een dakloze burgerwacht (Rutger Hauer) trekt naar een nieuwe stad en vindt zichzelf opgesloten in de stedelijke chaos. Het is een stad waar de criminaliteit regeert en de misdaadbazen het voor het zeggen hebben. Bij het zien van dit stadslandschap gevuld met gewapende overvallers, corrupte agenten, misbruikte prostituees en zelfs een pedofiele kerstman besluit de dakloze gerechtigheid te brengen in de stad op een manier die hem het beste ligt: met een jachtgeweer.
Hobo
Bumfight Filmaker
Chief of Police
Dirty Cop
masterrossi
Net gekeken, me kapot gelachen
Heerlijke pulp waar je niet te veel over na moet denken en vooral niet al te serieus naar moet kijken.
Triple G
Niet bepaald een ster in het genre. Toch met enkele heel strakke scènes en over het algemeen best onderhoudend. Aardig, maar had hier en daar wel wat scherper gekund.
Je moet overigens wel weten waar je naar gaat zitten kijken. Is niet zo bijzonder ingewikkeld. Heb reeds veel gasten hier gelezen met een bak gal maar die kennelijk volkomen blind een film op zetten.Beetje jammer.
mikey
Niet echt 70's vigilante maar eerder een eind J-80 GWAR videoclip met een overdaad aan gore en sadisme. Ondanks demonische ridders op motoren o.a., zijn de Tom Cruise boys wel het meest weerzinwekkende van de film. You're a terrible father
Laks
Wat een film. Genoeg extreem, brut, ranzig en vooral over the top geweld en moorden om je zeker niet te vervelen. Plot was zo eenvoudig en ridicuul dat het eigenlijk allemaal nog beter en grappiger werd. Een zwerver die droomt om een eigen zaak in grasmaaien te beginnen, maar ipv een grasmaaier een shotgun koopt om wraak te nemen op de criminele Drake en zijn zonen
Vooral vanaf dat The Plague tevoorschijn komt, wordt de film pas helemaal geweldig en wordt alles nog veel walgelijker en over the top. Verder vond ik ook het verhaal met de zwerver dat meisje wel een leuke toevoeging. Heb mij geen moment verveeld en de film was op alle vlakken erg vermakelijk, geschift en over the top, 4,5*
Daphny.
Gewoon verschrikkelijk vond ik dit. Heb echt niks kunnen waarderen hieraan, behalve dat Rutger Hauer wel cool in zijn rol was. Ik snap dat het allemaal met een vette knipoog bedoeld is en dat het niet serieus is enzo, maar echt waar, ik snap niet hoe dit een komedie kan heten. Kan over het algemeen wel tegen wat bloedvergieten maar dit gaat me echt te ver. Werd ook niet gecompenseerd door een goed verhaal of wat dan ook. Grappig vond ik het allerminst. Misschien ben ik een watje. So be it. 1 ster.
Pirmais
Dat vond ik niet grappig, ik vond het meer gaan naar de "zalig effect" afdeling.
Al DeNiro
Zeer vermakelijke, gruwelijke en bloederige variant op Death WIsh met een fantastische Hauer.
Pirmais
Direct afgezet. Niks voor mij.
Ik vind u goed, jij zet de film af maar jij geeft tenminste geen 0.5* ofzo
Robbiebobbie
Gezien alle reacties had ik al rekening gehouden met een type B-film. Maar het blijkt een C-klasse te zijn. Over het algemeen. Rutger Hauer leent zijn goede acteerkunsten steeds vaker voor dit soort trash. De special effects, als je ze zo kunt noemen, waren wel goed. Het verhaal was nog te mager om mager te kunnen noemen. Humor heb ik ook niet kunnen vinden, of je moet er met een zieke geest naar kijken.... Voor Rutger 1 ster, anders was het nog minder geweest....
Nunslaughter
Ik had iets hogere verwachtingen na de begingeneriek. Zowel het lied, de kleuren, het camerawerk/shots en lettertype/kleur zouden zo van Cannibal Holocaust of <enter random 70s flick> kunnen komen. Jammergenoeg word deze sfeer niet waargemaakt. Het was nochtans mogelijk, maar het over-the-top acteerwerk van de 2 irritante zonen breekt met dit alles. Gelukkig zit er ook nog goeds in deze film, gore, humor, revenge, massa's knipoogjes naar cultfilms, maar toch blijft het vaak geforceerde al het lekkers wat tenietdoen.
Lexcoaster
Fantastisch geweldadige onzinfilm. Not everybody's cup of tea, dat begrijp ik. Maar wel lekker over-de-top actie- en gorevermaak zoals we ze weinig tegenkomen. En Rutger Hauer kickt nog steeds ass! Wat een charisme heeft die vent.
DjFrankie
Ik verwachtte hier niks van, maar was erg positief verrast, deze film heeft me continue weten te boeien, liefhebbber van de japanse slashers zullen dit ook weten te waarderen.
Alleen de komedie heb ik gemist.
John Lee Hooker
Het begon best aardig met een zwerver die vanalles op zijn pad kreeg en moest toekijken hoe de mensen in zijn buurt werden mishandelt. Ruige afslachtingen, een heftige colourcorrection en natuurlijk onze Hauer. Jammer genoeg kreeg dit verhaal een flauw en kinderlijk vervolg zonder een greintje realisme. Vanaf het moment dat de Hobo zijn shotgun afrekent wordt de hele zaak opgeblazen en inspiratieloos ingevuld met slappe badguys en stomme bijrollen. Slechts een greep uit de ergernissen: Abby gooit de televisie stuk op de grond als Hobo zegt dat die niet mee hoeft, dokter scheld zijn patient uit voor vuile hoer, Abby kan lassen en monteren terwijl ze altijd op straat heeft gestaan, Drake schiet vrijwillig zijn zoon dood na een simpel dreigement en de burgers gaan als een stelletje idioten op
zwerverjacht. Daarbij waren er verschillende momenten dat Abby en Hobo elkaar op het nippertje wisten te redden terwijl je dat mijlenver al zag aankomen.
Deze opzet had best potentie maar met zo'n clichématige aanpak vind ik er niet veel meer aan.
funnyhow
hier ben je voor of tegen ... ik ben een voorstander
dit is pulp van de bovenste plan ... een b film met de grote B
Mr Thee
De "felle kleuren en contrasten" in de film vond ik wel goed gekozen.Het begin beloofde dus wat: mooie beelden. Even had ik de hoop dat de film verrassend zou zijn. Een wat ergerlijk detail was al snel: de jas van Rutger Hauer wat te nieuw. Ik sluit me overigens aan bij John Lee Hooker over de door hem genoemde ergernissen (...) al meen ik dat deze ergernissen vooral ergerlijk werden doordat de film er niet in slaagt te excelleren in absurditeit.
Natuurlijk moet je deze film niet gaan kijken met de hoop dat je een heel diepgaand en interessant verhaal krijgt te zien. Het verhaal was echter wel héél voorspelbaar. Het ging de spanning niet ten goede; het werd een vrij slappe film. De karakters van de bad guys maken helaas een verre van onuitwisbare indruk. Te weinig humor wellicht...? Een film als dit krijgt denk ik pas echt status als de bad guy je bij blijft. Met alleen absurditeiten kom je er niet. Er zijn al te veel van dit soort films om de film echt hoog te waarderen.
Rutger deed het verder goed. Grappige keuze om op je oude dag nog aan zo'n film mee te werken!
De verwijzing naar de "bumfights" maakt het een soort tijdsdocument, maar daar is alles mee gezegd.
Humphrey
Wat een draak van een film, nog te slecht voor een type B-film. Ik schop hier tegen veel schenen, als ik zeg dat dit complete rommel is en dat er mensen zijn die hiervan houden ...
Natuurlijk valt er over smaak niet te discussiëren, maar dit is echt wel tè gortig. Echt jammer dat een monument als Rutger Hauer hier de hoofdrol in vertolkt. Die man is toch ernstiger dingen gegund. 0,5*.

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Tucker and Dale vs. Evil
Komedie / Horror, 2010

Kung Fury
Actie / Komedie, 2015
prostituerenshotgunpooierdystopieburgerwachtbloedbadwreedheidgeweldwhite suit psychotronic