• 9.377.664 stemmen

Hobo with a Shotgun (2011)

Actie / Komedie | 86 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Jason Eisener

Met onder meer: Rutger Hauer, Molly Dunsworth en Brian Downey

Releasedatum: 12 mei 2011

Plot Hobo with a Shotgun

"Delivering justice, one shell at a time..."

Een dakloze burgerwacht (Rutger Hauer) trekt naar een nieuwe stad en vindt zichzelf opgesloten in de stedelijke chaos. Het is een stad waar de criminaliteit regeert en de misdaadbazen het voor het zeggen hebben. Bij het zien van dit stadslandschap gevuld met gewapende overvallers, corrupte agenten, misbruikte prostituees en zelfs een pedofiele kerstman besluit de dakloze gerechtigheid te brengen in de stad op een manier die hem het beste ligt: met een jachtgeweer.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Askikker

Askikker

Humphrey schreef:

. Ik schop hier tegen veel schenen, als ik zeg dat dit complete rommel is en dat er mensen zijn die hiervan houden ... Natuurlijk valt er over smaak niet te discussiëren, maar dit is echt wel tè gortig. .

Hoezo valt er over smaak niet te discusieren?

Dat is nou precies wat je hier aan het doen bent

Humphrey schreef:

Wat een draak van een film, nog te slecht voor een type B-film. Ik schop hier tegen veel schenen, als ik zeg dat dit complete rommel is en dat er mensen zijn die hiervan houden ... Natuurlijk valt er over smaak niet te discussiëren, maar dit is echt wel tè gortig. Echt jammer dat een monument als Rutger Hauer hier de hoofdrol in vertolkt. Die man is toch ernstiger dingen gegund. 0,5*.

Je schopt mij niet voor de schenen als je zegt dat ik van deze film hou hoor, klopt gewoon

avatar van Askikker

Askikker

'' Te slecht voor een B-film"

Laat dat nou net ook de bedoeling van deze film zijn. Als je deze film serieus gaat nemen heb je een probleem.

Wel es een Troma of Grindhouse film gezien?

Alles in deze ''moderne film uit 2011'' gaat zo over de kop wat dat genre betreft, ik heb me kapot gelachen.

En alles gefilmd in ''Technicolour''. Ik vond de kleursetting dan ook geniaal, hoewel het zeker dertig jaar oud aan deed, was het toch modern, werkelijk wonderbaarlijk knap gedaan.

Natuurlijk ook niet voor niks dat Rutger de rol heeft aangenomen, die wist wel beter, en... hij speelt hier de sterren van de hemel (zolag je m maar niet serieus neemt)

Mag ik nog ff een een film aanraden? ''The toxic avenger''. Wel iets ouder, maar helemaal anderhalf uur schuddebuiken!

avatar van Humphrey

Humphrey

Askikker schreef:

Nee bedankt , al kan ik je goede wil appreciëren.

avatar van Shinobi

Shinobi

Heerlijke pulpfilm met een geweldige rol van Rutger Hauer als zwerver.

Erg mooi om te zien hoe er zo een jaren 80 stijl erover heen is gegoten. Als deze film in de jaren 80 zou zijn uitgekomen had ik het ook wel geloofd.

Verder lekker veel over-the-top gore en martelingen, top.

3,5 Sterren.

avatar van pieterTk

pieterTk

Heerlijke film, met fantastische actiescènes. Hauer speelt geweldig.

avatar van congo

congo

Heerlijk bloederig pretentieloos exploitation vermaak. Ik vind Hobo With A Shotgun eigenlijk wel een van de beste grindhouse-verfilmingen die er is van vorig jaar. Geniaal dat Rutger Hauer de rol van de 'hobo' speelt en hij doet dit geweldig. Hij lijkt helemaal serieus in zijn rol te zitten en dit maakt de film eigenlijk alleen maar beter. Hierdoor neem je de film nog minder serieus. Het verhaal is dogshit, het acteerwerk zeer over-de-top en de gore is heerlijk in beeld gebracht. Ook de film is erg kleurrijk gefilmd en maakt de sfeer en de cinematografie nog velen malen beter en brengt je terug naar de 70s exploitation. Een mooi filmpje met een heerlijke knipoog naar de exploitation en geweldige kills.

avatar van numb nuts

numb nuts

yes eindelijk weer eens een zware b-film

die gewoon vermakelijk is.

avatar van _Se7en_

_Se7en_

• 2041 berichten

Hahaha, wat was dit joh? Schaats in je rug? Opstaan en gaan met die banaan! Iemand neersteken met je ellepijp, fuck yeah!

Heel gaaf over the top filmpje was dit. Hauer was briljant, lekkere special effects, belachelijke one-liners.. Jep, heb me prima vermaakt.

avatar van Eraser2

Eraser2

In tijden niet zo'n zieke film gezien! Alles gaat over the top in deze heerlijke exploitation film.
Rutger Hauer speelt zijn rol fantastisch en is echt bad ass. Het verhaal gaat natuurlijk nergens over en de overige cast is 'expendable' , maar zo hoort het ook in een opzettelijk gemaakt B-film.
Overigens ook nog even een vermelding voor de heerlijke soundtrack die vooral vanaf de ziekenhuis scène alleen maar beter wordt. Lekkere synthesizers!

Topvermaak!

psychopath

Je zou toch zeggen na al die jaren in Amerika dat ie het accent is onder controle heeft, vind ze accent vreselijk, je kan zo horen dat ie Nederlands is.

En als er iets is wat ik niet vind om aan te horen is het Engels met een Nederlands accent.

avatar van Reinbo

Uh, hij is Fries.... Verder vind ik je opmerking vreemd. Hij heeft allerminst een opvallend Nederlands accent. Ik bedoel Heb je Krabbé el eens gehoord?

avatar van disneystore

disneystore

Ik had eerlijk gezegd nog nooit van Rutger Hauer, ondanks ik al wel wat films heb gezien waarin hij meespeelt (Batman Begins, Sin City en The Rite) gehoord. 45 minuten in de film komt m'n pa langs en vraagt of het Rutger Hauer is. Had totaal nog niet gemerkt dat ie Nederlands was, laat staan Europees.

psychopath

Nou dan mankeren jullie wat aan je oren, ik heb zelf in Amerika gewoond en me vader 30 jaar en hoor dat gelijk.

En daar is Reinbo weer , damn heb jij wel een leven buiten moviemeter?>< overal discussies heel de dag door en technisch is die helemaal geen Fries want hij is in Breukelen geboren en buiten dat, voor een buitenlander als je uit Nederland komt spreek je met een Dutch accent en geen Frysian accent.

En Krabbé is inderdaad nog erger maar bij Hauer hoor ik het ook duidelijk in deze film.

avatar van Reinbo

Als je 30 jaar in Amerika hebt gewoond zal je het wellicht horen. Kan daar zelf als nederlander moeilijk over oordelen, maar vind het bij hem enorm meevallen. Vind zijn stem en van mijn part mede door het accent altijd erg prettig on te horen, terwijl ik dat bij Nederlanders met een sterk nederlands accent juist niet vind. En hij werkt natuurlijk ook al 30 jaar in Amerika....

Welke films ken jij eigenlijk van hem. Kom er zo gauw niet veel tegen in je stemmenlijst.

psychopath

Dat klopt, ik heb echt gigantisch veel films gezien waar ik nog niet heb op gestemd maar ben dan ook niet zo fanatiekeling als jij, laat me even denken... Turks fruit was geloof ik de 1e die ik van hem zag, daarna blind fury en moet zeggen als kind vond ik hem goed, nu wat minder maar als kind was ie ok, uhm, wedlock, Escape from Sobibor,the Hitcher, Blade Runner, Nighthawks en een hobo with a shotgun. En dan nog een paar films waar die kleinere rollen in speelde.

avatar van Thorak

Thorak

psychopath schreef:

Dan kun jij nog heel wat van hem leren, want jouw Nederlands lijkt nergens op!

Reinbo schreef:

Sinds hij weer full-time in Nederland woont, woont hij in Friesland, maar hij is zeker géén Fries! Hij is sowieso geboren in Breukelen (Utrecht)...

Thorak schreef:

Dan kun jij nog heel wat van hem leren, want jouw Nederlands lijkt nergens op!

is Hauer je vriendje ofzo? Maar goed, vind het prima hoor, ik ben beter in me Engels als in me Nederlands en dat jij vind dat me grammatica niet oke zegt nog steeds niks want als ik al jullie berichten erbij pak, staat boordevol met fouten.

avatar van hellboy.ray

hellboy.ray

• 2056 berichten

Het is geen goede film, maar leuk genoeg voor een avondje met vrienden naar het stappen.

Grootste probleem is dat deze film bedoeld te grof, te 'slecht' & te 'goor' wilt zijn en

daardoor net de plank mis slaat. Als het iets subtieler gebracht was had het naar mijn mening

nog best leuk en 'goed' kunnen zijn.

Iets subtieler?

Hoe wil je subtiel een bus voor schoolkinderen verbranden en iemand onthoofden met een putdeksel

avatar van Hollywood007

Hollywood007

Een film van een speciaal genre dat je moet liggen. Het deed me denken aan een Grindhouse productie. Ik kan wel genieten van dit soort films en heb me dus kostelijk geamuseerd. Je moet dit soort films ook niet te ernstig nemen natuurlijk. Rutger Hauer is subliem. Zelfs deze rol speelt hij met overtuiging en weet hij me te boeien.

Voor mij persoonlijk dus een film die top is.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

psychopath schreef:

Dit bericht is niet echt een sterke verdediging van je grammatica...

avatar van gotti

Op enkele scenes na is dit helaas niet best. Camp met een knipoog maakt het helaas nog niet goed. En ook Hauer kan hier niet veel aan veranderen...

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

gotti schreef:

Iets hoeft niet 'goed' te zijn om vermakelijk te wezen. Deze film vond ik hoogstvermakelijk, dus volgens mijn criteria 'goed'. Dan komen we aan bij jouw criteria waarop jij jouw negatieve mening baseert, en die noem je niet. Dan vind ik het eigenlijk vreemd dat je bericht als 'mening' tagged..

avatar van gotti

Lexcoaster schreef:

Hoe kom je er bij dat ik de film (bij vlagen) niet vermakelijk vond. Dat heb ik nooit gezegd. En ik geloof dat er ook mensen zijn die het graag kort houden. Ik wil zelf ook niet door pagina's oeverloos gelul heen ploegen om te zien wat men er van vond.

avatar van hellboy.ray

hellboy.ray

• 2056 berichten

Testa-Rossa schreef:

Iets subtieler?

ik had het niet zo zeer over de moorden, maar meer over enkele acteurs

die toch iets verder over-the-top acteerden in deze nonsense 'grindhouse'

Testa-Rossa

Ah ok, ik meende even dat het verhaal je wel aansprak (en dat stelt toch maar weinig voor).

Maar je hebt gelijk, bij vlagen was het wel behoorlijk over-the-top geacteerd inderdaad (bijv. door die zonen van Drake), persoonlijk vond ik het niet echt storend omdat het wel in lijn is met de overige idioterie maar ik kan me voorstellen dat je dat liever wat subtieler had gezien.

avatar van dualcia

dualcia

Indrukwekkend, over de top, flinke horror-elementen, poeh.

Ik hou wel van bloed vliegend over het scherm en wat shockerende beelden in een film. Maar in deze film zaten toch wel een aantal angstaanjagende scenes. De gedachte aan zoveel, zulk extreem gestoorde mensen blijft toch wel in je hoofd zitten. Ik kreeg er tijdens de film wel de kriebels van.

Toch blijft het heerlijke actie en het is natuurlijk zo ver mogelijk over het randje gebracht, dus daar blijft je gedachte niet te lang bij hangen. Maar poeh, wat een lading grof geweld kan er in krap anderhalf uur op je afkomen.

Niet teveel over nadenken, ik kan het prima waarderen, een *4

En oh ja, Rutger Hauer doet het helemaal goed!

avatar van T-man

T-man

Als je denkt een filmpje met Hauer te gaan kijken, think again! Als je deze film als een serieuze actie/komedie wil beoordelen, niet doen. Alles in deze film gaat over de top. Ik heb het idee dat deze film met opzet zo slecht is gemaakt om er een C film van te maken. Ik kan het erg waarderen. Heb genoten van de actie, de zeer extreem grove momenten, het volledig over the top gaan in werkelijk alles. Het is een film voor een speciaal publiek, ja Grindhouse.

avatar van RuudC

RuudC

In het vliegtuig op een laptopje gekeken. Ik zat aan het gangpad. Gelukkig sliepen de meeste medereizigers, maar ik heb meerdere malen achterom gekeken of niemand toevallig een glimp opving van dit B-pareltje. Ik had geen trek in problemen met een stel Russen. Ik had wel een knal- en gorefestijn verwacht, maar dit ging wel heel hard, heerlijk hard! Soms wordt het zo smerig dat ik zelf enige moeite had om te kijken. Dat doe ik absoluut niet snel. Hoe kom je eigenlijk in godsnaam op het idee om iemand met haar eigen ellepijp een putdeksel op te laten tillen??? Briljant smerig, dat dan weer wel! Zo waren er wel meer momenten, maar daar viel wat makkelijker om te lachen. Rutger Hauer speelt wel vaker in goedkope producties. Niet altijd een succes, maar hier is hij briljant. Hij komt opvallend goed tot zijn recht in dit opgeblazen spektakel. Dat Hobo With A Shotgun na verloop nog de fantasytour op gaat met die blikken kerels, brengt een slim stukje afwisseling op het juiste moment. Heerschend stukje B-pulp!