Genre: Avontuur / Thriller
Bekijk via Netflix
Bekijk via CANAL+
Plot Hanna
"Adapt or die."
De 16-jarige Hanna (Saoirse Ronan) is een unieke tiener. Ze heeft de kracht, de hersens en het uithoudingsvermogen van een soldaat. Dat heeft ze van haar vader (Eric Bana), een voormalig CIA-agent, die haar in Finland opgevoed en getraind heeft als perfecte huurmoordenaar. Als ze door haar vader er op uit gestuurd wordt voor een missie door heel Europa, vindt er een scherpe verandering in haar jonge bestaan plaats. Wanneer ze achterna gezeten wordt door de agenten van een meedogenloze spion (Cate Blanchett) en haar ultieme doelwit nadert, wordt Hanna geconfronteerd met een aantal openbaringen die haar doen twijfelen over haar bestaan en menselijkheid.
Hanna Heller
Bob
Head of Ops
Burton
Adammeh
Zeer mooie film! Alleen viel me een aantal dingen op.
Het Arabisch(=Darija) dat gesproken werd was een alleen in Marokko gesproken dialect, terwijl ze zei dat ze Arabisch sprak, wat dus een heel andere Arabisch is. Ook zou ze de Arabisch, die ze sprak, nooit kunnen leren omdat het alleen een gesproken Arabisch is en geen geschreven Arabisch.
Ook vond ik het raar dat bij het huis van de moeder van Johanna of wat dan ook, de moeder van Hanna, het glazenstukje voor de foto van Johanna besmeerd was met bloed en er een kogel doorheen ging terwijl de kogel niet door het hoofd van het oude vrouwtje ging toen ze neer werd geschoten.
Een 7,5 afgerond, een magere, 4 sterren =D
Vince2301
Deze film wist me te verrassen. Vooral vanwege de net wat andere aanpak. In dit geval scoort originaliteit wat beter bij me dan 'hetzelfde maar dan heel goed uitgevoerd'.
Veel 'onlogischheden', maar wel vermakelijk.
gondwana
Het is al direct duidelijk dat er hier geen realisme wordt nagestreefd. Deze film moet dan eerder in een Crank/Shoot'emUp optiek worden gezien. Het verhaal doet er niet echt toe, punt is dat er gejaagd wordt doorheen prachtige decors, dat die actie op een verfrissende manier wordt getoond en dat de soundtrack je bloed sneller doet pompen. De occasionele homoseksuele Duitse moordenaarskring vind ik best grappig en volgens traditie.
Behalve de zeer slordige laatste 15min. vond ik deze film top en zeker een cinemabezoek waard.
NTsuno
Een leuke, maar aparte film. Hij blijft boeien, al is het verhaal wat simpel vind ik zelf. Maar Ronan acteert fantastisch. Leuke acties en best een aanrader om te kijken.
Senta
Wat een waardeloze film. Traag, saai en simpel. en kwam erg slecht op gang. Ik heb hem na drie kwartier uitgezet, ik kon mn ogen niet openhouden. Nee dit is niet aan mij besteed.
Nightfalls
Hier is maar 1 opmerking voor: Wat een rare film. Vooral in het begin, toch een verrassend einde die ik ondanks alles toch wilde weten.
Een 3,5
Geweldige film. Toen de film begon, dacht ik dat het een lange trage zit zou worden, maar al snel komt het tempo er in, mede dankzij de sterke soundtrack. De sfeer deed me wat denken aan Lola Rennt met momenten. Saoirse Ronan ken ik enkel van Atonement en recent The Lovely Bones. Maar ze kan de film perfect dragen. Het komt in elk geval mooi uit met Cate Blanchett al tegenspeler. Eric Bana is het enige minpunt in de film. Blijft een tweederangsacteur. Verder zit de film wel als gegoten met de nodige humor, visueel mooie scènes, passende muziek en vooral een eigen stijl. Joe Wright kon me al overtuigen met Atonement (al is dat niet met deze film te vergelijken) en ben wel benieuwd naar meer van hem. Een aanrader deze film!
Filmkriebel
I just missed your heart
Ik vond hem ook heel goed en twijfel alsnog tussen een 4 en 4,5. Saoirse Ronan is ongetwijfeld een opkomende ster van wereldformaat. Ze kiest goede films om in te spelen (Atonement, The Way Back) en acteert zoals het hoort.
Hanna is een vlugge actiefilm die doet denken aan Salt. Hanna is een getrainde huurmoordenares die op de vlucht raakt. Dit kon een zeer banale film geworden zijn, ware het niet dat Joe Wright voor een prachtige en soms dromerige visuele uitwerking koos. De beelden in de sneeuw, het Grimm-huis, Marokko, ... lokaties die blijven hangen. Ook de actiescènes zijn dik in orde. Het gevecht waarbij Eric Bana vijf CIA-moordenaars te lijf gaat in de metro is in één vloeiend shot gefilmd, die scène met die containers is geniaal, hoe die camera een glimp omhoog laat zien terwijl Ronan van de ene container naar de andere springt. Het einde, waarin Cate Blanchett in de mond van de wolf staat is een sterk symbool. . Het is om je vingers van af te likken.
Niet alleen de actie en het camerawerk schitteren, ook de muziek van de Chemical Brothers geeft energie en de verhoudingen tussen de verschillende personages blijven wazig. Rond de identiteit van Hannahs ouders blijven de vragen hangen. Voor mij één van de beste actiethrillers van dit jaar. Deze schandalig lage score ergert me een klein beetje.
Mobilemel
Ik was ook verrast. ik kan t ook goed begrijpen dat sommige mensen m hebben uitgezet na 20 minuten omdat het vreemd begon. Deze inleiding was echter nodig. De harde actie die er na kwam compenseerde dit alles. Ik vind het echt een kunstzinnige film. Met een paar super acteurs zoals de 16 jarige hoofdrolspeelsters en haar vijand. Mooi gefilmd en prachtige natuurlandschappen tussendoor. voor mij een 3,5.
Raffael77
Mooie rauwe film dat wel weg heeft van een soort Filmhuis film maar wel goed gedaan.
Apart is de film wel maar met goed acteer werk en mooie soundtrack is de film voor mij wel geslaagd.
BS
Eigenlijk alles wat ik wou zeggen is al verteld en ik sluit me erbij aan.
Verassend goed, interesant, beetje raar, goede actie en apart in beeld gebracht.
Handig verdiende 3,5*
b00ts
Mooi camerawerk. Daar houdt de film dan ook mee op. Waardeloos verhaal en dito actie.
jeandb
Waar gaat deze film nou eigenlijk over? Een super meisje maar ze is niet altijd super (vorm van de dag?). Vader verlaat de Noordpool in een pak? Gaat ie een paar honderd kilometer lopen? Waarom geen jas aan? Hij komt vervolgens ergens zwemmend aan? Waarom scheiden vader en dochter zich überhaupt om later weer ergens samen te komen? De "bitch" wil het meisje stoppen maar later als ze een pijl in haar lijf heeft rent ze weer weer weg i.p.v. nog eens op het meisje te schieten. De supervader is levensgevaarlijk, hem moeten ze als eerste uitschakelen, kan de "bitch" niet vermoorden (slechte vechtscenes). De "bitch" rent net zo snel als het supermeisje. Misschien is ze een "superbitch" ? Supermeisje gaat een jongen kussen maar neemt hem toch maar in de houtgreep? Flutverhaal met dito actie. Psychidelische muziek om er een surrealistiche sfeer aan te geven. Wat mij nog het meest verbaasde is dat Eric Bana in deze film speelt. Wellicht is hij in geldnood?
Dirtdiver
Vreemde film die me ondanks de duur en langdradige stukken toch bleef boeien.
notoirefilmhater
Hele vervelende film dit. En vreemd dat het op IMDb een 7,1 scoort (Op MovieMeter gelukkig minder).
Het verhaal, waarbij de grootste plotwendingen extreem voorspelbaar zijn, weet op geen enkel moment te boeien (inclusief bergen plotholes). Het is vooral interessant om het interessant doen, met vage (irritante) psychidelische muziek eronder.
Het (wraak)plot is bovendien filterdun. De manier waarop de film gemaakt is, doet me denken aan de Engelse uitdrukking: "All Style, No Substance". Waardeloos dus: 1,0*.
Zeer onderschatte film dit, dat volgens mij het verkeerde publiek trekt (de blockbuster liefhebbers die een snelle hap in de regenachtige zomer willen). Hopelijk krijgt dit later toch nog een tweede adem zodat het pareltje toch nog ontdekt wordt door mensen die hier van houden.
parcivalis
Top
In alle opzichten
Casting, acteren, artdirection, soundtrack, finale, alles aan deze film is fijn.
mordang
Een net-niet film. Alles is lijkt top, maar het werkt niet. Er zitten zoveel fouten en onlogische momenten in de film, dat het stoort. Ik vind het uitgangspunt goed, maar er is weinig mee gedaan. Saoirse Ronan speelt overigens wel goed en zou ik best terug willen zien als sterke vrouw (meisje) in een actie film.
Picker
Op zich prima film, maar viel toch wat tegen als je hier al een lange tijd naar uitkijkt. Had misschien te hoge verwachtingen opgebouwd.
Top
In alle opzichten
Komop zeg, het verhaal is filterdun, de plotwendingen voorspelbaar, heeft enorm veel plotholes, hoezo is de film goed dan?
Deze review op IMDb is hilarisch en zegt alles over de slechte kwaliteit van de film:
76 out of 118 people found the following review useful:
How does this film obtain a 7.7 rating? 7.7 Oh, please!!!!!!!!!!!!!!!!!, 23 April 2011
1/10
Author: Geff from United States
Contains spoilers: This film, Hanna, was god-awful. I was angry when I left the theatre after ruining my afternoon watching a film with such a stupid, faulty plot. There are just too many mistakes and holes. Hanna is a 16 year old ANOREXIC-LOOKING supposed genetic super human. Right away you know the casting is all wrong. She looks so weak. Sometimes she kills commandos immediately, and then other times she fights with skin-head caricatures for hours it seems. Silly stuff. To view this film's comments, use the "hated it" filter. I think the film's cast and backers shamelessly used IMDb.com for their selfish, untrue, and dishonest promotion of the film.
No one with half a brain would recommend this film. There are plot holes which should anger you. Also, we are never told why she has to die or why the skinny little girl is a threat to US security. Why does she look longingly, lesbian-like into her new friend's eyes as they are lying in bed together? What happens to that girl and her family? We are not told. What did her foster-father ever do to deserve such treatment from her at the end? He then sacrifices his life for her! She has knowledge of everything in the world, but acts like one of the Beverly Hillbillies when it comes to turning on a light or using electric appliances, but then she just walks into a computer/coffee café and goes online. This is one of the dumbest films of all time. I was just so angry to have wasted my time and money on this film that was rated so highly on IMDb. Why does this film deserve a 7.7 rating? 7.7 Oh, please. Something is really, really wrong with the ratings system if this can happen.
gillie24
Over smaak valt niet te twisten!
Het heeft dus geen zin om mensen die de film wel goed vinden, proberen te overtuigen van hun, in jouw ogen, ongelijk.
Dit is typisch een film die de een fantastisch vindt en de ander helemaal niets, dat begrijp ik ook nog wel.
notoirefilmhater
Over smaak valt niet te twisten!
Natuurlijk kan ik de beleving van een film van iemand anders niet veranderen; maar ik kan op zijn minst vragen waarom ze een film zo vol met plotholes, weinig verhaal en voorspelbaarheden goed vinden. Dit gaat werkelijk alles te boven
gillie24
Als je de positieve reacties op deze pagina leest, dan zie je wat anderen in deze film waarderen.
Cleanshot
Jammer, jammer , jammer.
Zoveel potentieel in de eerste 30 minuten en daarna wordt het met de minuut ongeloofwaardiger en eigenlijk ook nietszeggender.
Teleurstellend, had hier veel van verwacht.
De actie/vecht scenes die er in zaten waren strak, vandaar de 3* maar dat is echt het maximum.
Filmkriebel
In ieder geval is dit geen film die je om de geloofwaardigheid bekijkt... "modern sprookje" definieert de film iets beter.
skipy05
Er goede film zoals verwacht. Wel iets anders uitgedraaid dan wat ik verwacht had. Verhaal is goed. Muziek vond ik op sommige momenten nogal raar. Saoirse Ronan zet toch wel een sterke rol neer. Ik word altijd maar meer en meer fan van haar.
Ze is heel goed in die rol, op het eerste zicht een contrast tussen haar rustige persoonlijkheid en haar activiteiten in deze film. Maar uiteindelijk een geloofwaardige professionele killer. Met de score op de achtergrond geeft dat zeer mooie scènes.

Mary and Max
Animatie / Drama, 2009