• 9.375.149 stemmen

Met onder meer: Saoirse Ronan, Cate Blanchett en Eric Bana

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Italiaans, Arabisch en Spaans

Plot Hanna

"Adapt or die."

De 16-jarige Hanna (Saoirse Ronan) is een unieke tiener. Ze heeft de kracht, de hersens en het uithoudingsvermogen van een soldaat. Dat heeft ze van haar vader (Eric Bana), een voormalig CIA-agent, die haar in Finland opgevoed en getraind heeft als perfecte huurmoordenaar. Als ze door haar vader er op uit gestuurd wordt voor een missie door heel Europa, vindt er een scherpe verandering in haar jonge bestaan plaats. Wanneer ze achterna gezeten wordt door de agenten van een meedogenloze spion (Cate Blanchett) en haar ultieme doelwit nadert, wordt Hanna geconfronteerd met een aantal openbaringen die haar doen twijfelen over haar bestaan en menselijkheid.

avatar van Wulfios

Wulfios

Eerst en vooral, was die regisseur high toen hij het verhaal schreef?
Ik bedoel, seriously, 2skinheads en een homo die een zaak van amerikaans staatsbelang moeten oplossen?
Ook staat dat vrouwmens om de 1 of andere reden altijd op de goeie plaats met haar geweer

Komaan zeg, kan het nog ongeloofwaardiger?
Ik was van plan deze film met een koreltje zout te nemen, want het hoofdpersonage moet nu eenmaal meegaan tot het einde van de film, maar dit ging er ranzig over.

En hoe kan nu iemand opgespoord worden in the middle of nowhere in marokko?
En op een heel tentenkamp vinden ze die dan ook direct terug & als ze weg gaan nog eens.

avatar van Drikturpin

Drikturpin

Ik vond dit nou een goeie film zit van alles in.

Ja en Wulfios zo ken ik er nog wel een paar wat een onzin kraam jij uit zeg.

Oke smaken verschillen maar 0,5 is erg laag lees dan even unieke tiener. Ze heeft de kracht, de hersens en het uithoudingsvermogen van een soldaat.

Kijk hem dan niet.

avatar van Wulfios

Wulfios

Wrm loopt ze dan weg van 2 skinheads en een homo?

avatar van Wernertje

Wernertje

Tja smaken verschillen, natuurlijk.

Maar als je een beetje film kennis hebt of veel films kijkt kun je niet ontkennen dat dit toch niet echt een bijzondere film is.

Het idee is wel goed en aardig maar de uitwerking is gewoon super slecht. De maker doet bijna alles verkeerd in deze film.

Normaal ben ik niet zo kritisch en kan ik soms nog best mee gaan in de film, maar dit was gewoon slecht.

Het overtuigde gewoon niet, met name de slechteriken die waren meer lachwekkend dan dat het allemaal serieus moest over komen.

Het leek wel of ze de acteurs uit een jackie chan film hadden gebruikt en als of ze halve wegen van de film dachten laten we er een avonturen/jeugd film van maken.

Dood zonde gewoon, omdat met dit verhaal je best een aardige film had kunnen afleveren, maar de maker heeft het gewoon verprutst. En nu is het gewoon een film die op dvd gemiddeld gaat lopen en over 2 jaar aan het begin van de avond door sbs 6 wordt uitgezonden en dan weinig kijkcijfers oplevert.

En als film liefhebber met een beetje kritische blik zal je dit ook zeker zo zien.

Maar goed smaken verschillen en kijk ik misschien anders naar een film dan anderen en zijn andere sneller tevreden over een film dan ik dat ben.

avatar van video-dude

video-dude

leuk prentje..

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Wulfios schreef:

Zelfs de actiescènes trekken op niets. Vuilbak ermee

Kan goed zien dat je niet meedenkt met een film, en gewoon alleen maar in je opneemt wat je ziet... Ga niet helemaal op je in, maar wat die 2 skinheads en de homoseksuele man betreft...
Volgens mij werden ze er flink voor betaald, Iedergeval 1 ding die je in je had kunnen opnemen.
En de one-man rescue actie in Taken? Die kon wel? met je 4.5...

avatar van scorepio

scorepio

Buiten de hoofdrolspeeltster (Saoirse Ronan ) , vond ik eigenlijk niets goed aan deze film. Het verhaal is zwak , onduidelijk , onlogisch en nooit spannend.

avatar van louisvf

louisvf

Ik heb hier zo'n beetje een dubbel gevoel bij. Sommige scenes zijn zeer mooi weergegeven, anderen zijn dan weer zo lelijk als iets. Verhaal is erg zwak en de cast kon de film niet naar een hoger niveau tillen. Jammer

avatar van Remedy

Remedy

mixmaster schreef:

leuk vermaak is deze film zeker , je verveelt je dan ook niet met de 111 minuten die deze film lang is.

het verhaal is rommelig en zeker niet waterdicht , dat is jammer want deze film had zeker een beter uitgewerkt verhaal verdiend.

acteerwerk is goed en de muziek van The Chemical Brothers zorgt zeker voor een bepaalde sfeer in de film.

toch had er meer in gezeten wat mij betreft als het allemaal wat zorgvuldiger uitgewerkt had geweest.

Ik sluit me hierbij aan.

avatar van Waku

Waku

Apart actie/spionage verhaal maar wel vermakelijk.

Sommige vechtscenes zien er prima uit.

Punt van kritiek is dat het meisje en de personen die betrokken zijn rondom haar keer op keer wel heel snel en makkelijk gevonden worden.

Doordat de achtervolgers (een nicht en wat vage "skinhead" types) een beetje vaag en onnozel overkomen lijkt de film niet altijd serieus genomen te willen worden.

Al met al zeker de moeite van het kijken toch waard.

avatar van jollyjoker

jollyjoker

heb ff de tijd genomen om de film te laten bezinken, nu achteraf van mening (zoals velen al hebben aangegeven) dat er meer in had gezeten. Hoofdrolspeelster is gewoon goed, en de film begon sterk en had meteen mijn aandacht. De slechte keuze van achtervolgers alsmede locatie (fairytale town) waren niet passend, de hippy familie kon erg irritant overkomen. Als het laatste uur in dezelfde stijl als het eerste half was geweest had het een zeer goede film kunnen zijn.

avatar van james_cameron

Originele maar wat wisselvallige aktiethriller, die te lijden heeft onder een nogal karig plot en een continu veranderende sfeer. Dat is sporadisch leuk, maar hier en daar ook storend. Visueel is de film zeer geslaagd, met geweldig camerawerk en een geïnspireerde montage. De soundtrack van The Chemical Brothers is ook super. Jammer dat de rol van Blanchett niet uit de verf komt en het sprookjesmotief er te dik op ligt. Had meer ingezeten. Net als in Atonement zorgt regisseur Wright wel weer voor een indrukwekkend langdurig tracking shot.

avatar van wege

wege

Wulfios schreef:

Zelfs de actiescènes trekken op niets. Vuilbak ermee

Ach Wulfos, aan je taalgebruik is al te zien dat dit soort films iets te hoog gegrepen is voor jou, je hebt wel heel veel van deze film gemist cq.niet begrepen.
Jammer dat je dan ook hiervoor zo'n ongefundeerde waardering voor geeft.
Ik vind het in ieder geval een goed verhaal, passende muziek met eigentijdse opnames die mij geen moment verveeld heeft.
Nee ik ga je domme vragen niet beantwoorden, doe wat je wil maar lees je eigen tekst nog maar eens na .... oh nee,helpt bij jou denk ik niet. Laat maar, kijk liever documentaires die zijn in ieder geval geloofwaardig.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Prima onderhoudende prent. Toffe soundtrack, interessant verhaal en nergens saai.

avatar van RickZ

RickZ

Actievolle misdaadthriller over sterke (maar ongeloofwaardige) meid, het dunne verhaal stelt weinig voor en het einde valt tegen. Toch als brainless actiefilm nog wel vermakelijk, netaan voldoende.

avatar van stinissen

Saoirse Ronan was weer eens rop als het meisje Hanna en heeft na rollen in Lovely Bones, The (2009) , Way Back, The (2010) weer een goede keuze gemaakt om Hanna te spelen alleen had er veel en veel meer ingezeten met meer realisme en meer oog voor detail had dit een goede film kunnen worden maar helaas was de film oppervlakkig en haalt net een voldoende.

avatar van tal1b

tal1b

vre-se-lijke film...

mss teveel verwacht na antonement en the soloist..

begin was veelbelovend, het verhaal opzich was ook niet slecht. Echter na de ontsnapping met die ellllendige film muziek (!) en misselijkmakende beelden ging het snel bergafwaarts. Opzich hoofdrol was ok, overige rollen, (met name rol van cate blanchet brr) kon me helaas niet bekoren.. Al met al, irritante film. 1 voor de moeite, doodzonde van mn tijd.

ralfsjam schreef:

En de one-man rescue actie in Taken? Die kon wel? met je 4.5...

ja maar die film was wél om aan te zien

james_cameron schreef:

De soundtrack van The Chemical Brothers is ook super.

chemichal broters heeft vette muziek, maar absoluut niet passend bij deze film!

avatar van dwid

dwid

Leuke snelle actiefilm, met aardige actiescenes en vele achtervolgingen.

Hij was wel wat ongeloofwaardig en het had tevens een beetje een afgeraffeld eind, maar dat mocht de pret niet drukken.

Hier ben ik het overigens wel mee eens:

• 21924 berichten

Al tweemaal uitgesteld en nu helemaal geen releasedatum meer?

Dat klopt:

kappeuter schreef:

Update: Nederlandse release is komen te vervallen.

avatar van mroffbeat

mroffbeat

Totaal onverwacht, perongeluk deze film wezen kijken. Wat mij meteen opviel was de amazing muziek die door de film heen druppelt. Wat blijkt: alle muziek is van chemical brothers!!

Zeer spannende thriler, mede dankzij de muziek had ik hartkloppingen

Geen trailers kijken en stoppen met reviews lezen: gewoon zien!

avatar van Jagged Edge

Jagged Edge

Saoirse Ronan,deed het erg goed Cate Blanchett viel erg tegen en Eric Bana was ok

Snelheid van de film wel lekker niet nadenken ontspannen een 3

• 21924 berichten

Bedankt voor de informatie kappeuter. Dat vind ik in ieder geval behoorlijk jammer. De trailer zag er goed uit, leek mij ideaal om een keer in de bioscoop te zien.

avatar van tal1b

tal1b

ik had een andere film gekozen.

bovendien kunnen trailers behoorlijk misleidend zijn

• 21924 berichten

Het verhaal klinkt goed, de regisseur beschouw ik als een man die zijn vak begrijpt en de acteurs weten wat ze doen. Het zal geen volle zalen trekken, maar het vast een aantal bezoekers aangetrokken.

avatar van djeebee

djeebee

gewoon een vemakelijke film met een buil chips en un pilske, goeiemuziek, mooie opnamens en lokaties en een leuk verhaal.....en dan die dwerg,,,,No...I am the sandman....lache !!!

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Verrassende film die het mindere verhaal prima weet te verhullen met goede acteurs, mooi camerawerk en een gave score.

De iets wat aparte uitstraling van de film spreekt me wel aan, ook al kan het soms nogal rommelig overkomen. Vooral de vele locaties maken het niet echt één geheel, terwijl ze op opzichzelfstaand erg sfeervol zijn. Vooral Ronan speelt naast Blanchett en Bana een prachtige rol, die tegelijkertijd fragiel als zelfverzekerd is. Ook de actiescènes zijn goed geslaagd en lekker rauw, met als hoogtepunt het tracking shot en de ontsnappingscènes ondersteund door de Chemical Brothers score.

Waarschijnlijk zal de combinatie van een kinderspion, skinheads en sprookjes niet iedereen bevallen maar ik vond de bonte verzameling behoorlijk amusant.

avatar van Miss Lola

Miss Lola

Zeer vermakelijk, spannend, gewoon kijken dus.

avatar van gauke

gauke

Een andere film dan we van Joe Wright gewend zijn deze rechtlijnige (zonder omwegen) thriller/drama/soort sprookje combinatie, die je al bij aanvang op het verkeerde been zet, zodat je interesse onmiddellijk daar is. Het gestadige tempo wordt de hele film vastgehouden en wat meteen opvalt is het sublieme camerawerk. Een film, duidelijk gemaakt met passie (hart en ziel), overtuiging en visie en een plot dat zich gedurende het verhaal meer en meer ontvouwt.

avatar van gillie24

gillie24

Ik heb mij eigenlijk prima vermaakt met deze film. Het is weer eens wat anders.

Ja, er had meer uit gehaald kunnen worden, maar desalniettemin kijkt hij zeer lekker weg en is met name Saoirse Ronan weer (na haar uitmuntende prestatie in 'The Lovely Bones') prima op dreef. De muziek van de Chemical Brothers draagt tezamen met de verrassende locaties bij aan een aparte, doch zeer vermakelijke film die mixed feelings zal oproepen, de één vindt het fantastisch, de ander vindt het niets.