• 9.374.710 stemmen

Met onder meer: Saoirse Ronan, Cate Blanchett en Eric Bana

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Italiaans, Arabisch en Spaans

Plot Hanna

"Adapt or die."

De 16-jarige Hanna (Saoirse Ronan) is een unieke tiener. Ze heeft de kracht, de hersens en het uithoudingsvermogen van een soldaat. Dat heeft ze van haar vader (Eric Bana), een voormalig CIA-agent, die haar in Finland opgevoed en getraind heeft als perfecte huurmoordenaar. Als ze door haar vader er op uit gestuurd wordt voor een missie door heel Europa, vindt er een scherpe verandering in haar jonge bestaan plaats. Wanneer ze achterna gezeten wordt door de agenten van een meedogenloze spion (Cate Blanchett) en haar ultieme doelwit nadert, wordt Hanna geconfronteerd met een aantal openbaringen die haar doen twijfelen over haar bestaan en menselijkheid.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Lees alleen maar uitermate positieve recensies over deze film. Ben érg benieuwd!

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Erg interessant uitgangspunt: soort van coming-of-age in combinatie met een thriller, kan leuk worden.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Niet mijn ding (denk ik) we wachten het af

avatar van kichou

kichou

7 juli pas?

Hier in Curacao draait ie al...

Prima film, voldoende actie. Verhaal beetje zwak in beeld gebracht maar voor de actie toch 3.5*

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

** Review.

Update: Nederlandse release is komen te vervallen.

avatar van Prudh

Prudh

Belachelijk. Sony gaat lekker, na Priest ook Hanna?

avatar van StingrayNL

StingrayNL

Erg geweldig kon ik het allemaal niet vinden. Bij tijden zelfs ongeloofwaardig.

Het ene moment trapt Hanna met grootste gemak een stuk of 5 militairen in elkaar, het andere moment loopt ze hard weg voor 2 skinheads.

Beetje vreemd.

avatar van Skrean

Skrean

Heerlijk sfeertje, topcast, topactie, toffe muziek, tof camera werk. nuffsaid

avatar van Gameface

Gameface

Aardig...meer kan ik er niet van maken. Een film met heel veel gaten. Vooral de achtervolging op het meisje door de neo-nazi's sloeg helemaal nergens op. Die gasten maakten het er niet veel beter op. Kreeg er een Blues Brothers gevoel van. Had zoveel meer ingezeten. Was een best een rommeltje..jammer.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Net gezien, en stelde me echt niet teleur, behalve `t soms storende camerawerk zat er veel meer in.

Snelle actiefilm met een goed spelende Bana, Ronan.....maar Blanchett is `t best op dreef.

Met een paar zeer goede scenes, heb ik me prima vermaakt.

En dat is deze film voor mij.

Vermaak.

avatar van Rednas 2

Rednas 2

De film begon goed, maar werd gaandeweg het verhaal steeds minder. Leuke film. maar meer ook niet...2,5 ster.

avatar van skeezicks

skeezicks

Hele mooie film, waar ik werkelijk van heb genoten. Enige minpunt was dat hij mijns inziens net iets te lang duurt.

Een prachtige soundtrack van the Chemical Brothers en een schitterende cast. Saoirse Ronan zet wederom (net als in the Lovely Bones) een zeer overtuigende rol neer en ook Cate Blanchett schittert in haar rol als meedogeloze spion.

avatar van digi

digi

Matig verhaal, waarin wel goed wordt geacteerd.
Jammer genoeg wordt er wel een loopje genomen met de realiteit, waardoor het verhaal erg ongeloofwaardig overkomt
Bij de ontsnapping uit de bunker, zie je auto's met zeker 40 km/u over een manhole rijden en het volgende shot, hangt ze opeens onder de wagen.
Ook is het een raadsel hoe ze Erik en Hanna vervolgens hebben opgespoord, want ze gebruiken geen communicatiemiddelen of creditcards en laten verder geen sporen achter.

avatar van vranque

vranque

Ongeloofwaardig sowieso. Veel foutjes maar allah . De film is absoluut acceptabel en vermakelijk en ik kreeg een beetje een "azumi" gevoel ( de liefhebbers van asians begrijpen dit wel)..

avatar van Jeremiah1989

Jeremiah1989

Epic filmpje, had meer actie verwacht, maar vernieuwende stijl, beetje cult

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Okay, hier en daar iets overdreven, maar in deze film kon dat. vele sferen kwamen voorbij. Ondergrondse geheime lokaties naast oude pretparken die de film weer een sprookjes effect gaf. dit was een film van uiterste wat moeiteloos in elkaar overliepen. En het kon! van mij wel.

acteer: prima. Beeld: prima. OST: Dikke prima (chemical brothers waar ik tijdens de film al aan zat te denken) verhaal: simpel, maar goed uitgewerkt... Cast: ook goed!

kort om, weinig op aan te merken. Ik heb genoten...

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Niet al te beste beurt van Joe Wright.

Een regisseur die zich onsterfelijk leek te maken door het briljante Atonement, maar mede door wat zielig commentaar richting één van mijn favoriete regisseurs Zack Snyder en nu dit, het kan snel gaan. Niet al te beste versie van La Femme Nikita. Erg rommelig, verhaal wordt heel pretentieus gebracht maar is wel heel erg voorspelbaar en nog belangrijker; niet best uitgewerkt. Wel erg rommelig op momenten, op narratief gebied één grote farce. Groot voordeel voor Wright is wel dat hij Saoirse Ronan aan zijn zijde heeft. Elke film die ik met haar zie zorgt weer voor dezelfde gewaarwording; wat kan zij akelig goed acteren. Hollywood's grootste talent zonder twijfel.

Qua concept best aardig maar Wright slaat hier de plank wel mis. Het tempo van het verhaal weet geen constant ritme te vinden, het verhaal is rommelig en bovendien zijn de actie segmenten soms echt lachwekkend slecht. Ook die muziek er onder . Ronan weet in die scenes nog te overtuigen maar Bana maakt er helemaal slapstick van. Niet zijn schuld, gewoon erg slecht geregisseerd. De cinematografie die de vorige Wright's zo typeerde, is nu ook helemaal verdwenen. Onaangenaam opvallend.

Ik had hier wel grote verwachtingen van maar helaas. Wright was iets teveel bezig met kritiek uiten op andermans filmpjes en dat zie je hier aan af. Veel pretenties maar Wright gaat hiermee plat op zijn bek en heeft het geluk dat Ronan hem overeind helpt. Het was weer een genot om Ronan aan het werk te zien, en ze maakt een fan van mij in deze niet al te beste film. Veelzeggend. Ik schrijf Wright nog niet af, daarvoor is Atonement een te groot meesterwerk maar dit is ver onder zijn kunnen.

avatar van mesaj

mesaj

begin is goed dan gaat de film een heel stuk minder ,actie is toch ver te zoeken, een paar vechtscenes en dat is het,had veel meer verwacht

avatar van eppo349

eppo349

Het kon me niet bekoren. Vaag geregisseerd, ergerde me aan de fragmenten met Cate Blanchet, evenals het gebruik van de score.

twee sterren voor Saoirse Ronan.

avatar van Mondragon

Mondragon

Prima om te kijken....hou wel van films over Delta Programming zoals ook Unknown.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

mesaj schreef:

Deze film verkoopt zich ook niet als Actie film, maar Avontuur/Thriller. Dus verwacht dan ook geen actie, en als het er dan toch in zit, is dat mooi meegenomen voor de actie liefhebber...

Wernertje

Ik ga hem vanavond kijken, ik heb er geen echte verwachting bij.

Gewoon op de bank cola en chips en we zien wel wat er uit komt.

dus later horen jullie mijn bevindingen van de film.

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

3* te hoog. 2.5* te laag.

Lastige keus.

Saoirse Ronan speelt zonder twijfel iedereen van het scherm, Cate Blanchett is weer eens heerlijk bitchie en Eric Bana doet ook niet heel slecht.

Maar daar heb je wel al het goede van de film mee gehad. Rommelig script met gaten zo groot als de Grand Canyon.

Nou ja, we houden het op 2.5*

Herkijkwaarde: 0

Wernertje

Spionage/thriller locatie Duitsland waar kennen we dat nog meer van?

Duitse skinheads in Marokko?

Bij het zien van de eerste vijftien minuten dacht ik dat het nog wel wat kon worden, maar daarna veranderde het al gauw en had ik het gevoel als of ik naar een vrijdagavond naar twaalf uur sbs 6 film zat te kijken.

Wat een saaie en langdradige film, weinig actie en als ie er al was dan zag het er niet echt super uit. Een mager verhaal dat totaal niet goed uitgewerkt is.

Sommige scenes waren van de hak op de tak en Cate Blanchett en Eric Bana vielen echt super tegen kwa acteer prestaties.

Ik vond het net geen B film maar hij zit er wel aardig tegen aan, niet in de bios vertonen maar gewoon gelijk op dvd. In de bios is het zonde van je geld.

En de hoge waardering voor deze film kan ik niet bepaald echt begrijpen.

2 sterren en dat is ruim gegeven.

avatar van cb009250

cb009250

StingrayNL schreef:

Erg geweldig kon ik het allemaal niet vinden. Bij tijden zelfs ongeloofwaardig.

Beetje vreemd.

Ten eerste zijn het meer dan alleen maar 2 skinheads. Ten tweede rent ze weg om de mensen te beschermen waar ze in de bus mag meerijden.

avatar van Scorpiejoo

Scorpiejoo

film was goed weg te kijken, dus van mij een 3 kan me niks voorstellen

bij sommige opmerkingen zoals "saai en langdradig" rommelig script

maar goed ,

avatar van libra666

libra666

Matige film, goed begin maar valt na een kwartiertje weg in een zeurend geheel het getrainde meisje als super-killer doet bijna niets dan steeds weglopen de actie-scenes zijn zeer beperkt en erg realistisch vind ik het allemaal niet

Wernertje

Inderdaad het irriteerde mij gewoon in de film dat het meisje wat een super getrainde killer moest voorstellen in het begin geen moeite had om zwaar getrainde/bewapende militairen uit te schakelen, maar daarna de grootste moeite had om twee skinheads uit te schakelen.

En met name dit laatste vond ik toch wel de grote flop in de film, normaal gesproken worden er coole uitziende en meedogenloze killers ingezet maar in plaats daar van twee skinheads en een soort homo uitziende figuur.

Maar ook de locaties waren totaal niet boeiend en interessant het gebroeders grim park?

Normaal gesproken post ik vaak maar 1 bericht, maar bij deze film kan ik er echt niet over uit hoe zwak en slecht alles in deze film was. En met name dat Cate Blanchett en Eric Bana zich voor deze film hebben geleend.

Maar ik moet wel zegen dat Saoirse Ronan het aardig doet en ik denk dat we van haar in de toekomst nog veel meer gaan horen. Nu is zei natuurlijk wel 1 van de up coming actrices maar ik denk dat zei uit gaat groeien tot 1 van de grote.

Maar waar ging de film eigenlijk over? behalve dat de hoofdpersoon een getrainde killer was?

avatar van mixmaster

mixmaster

leuk vermaak is deze film zeker , je verveelt je dan ook niet met de 111 minuten die deze film lang is.

het verhaal is rommelig en zeker niet waterdicht , dat is jammer want deze film had zeker een beter uitgewerkt verhaal verdiend.

acteerwerk is goed en de muziek van The Chemical Brothers zorgt zeker voor een bepaalde sfeer in de film.

toch had er meer in gezeten wat mij betreft als het allemaal wat zorgvuldiger uitgewerkt had geweest.