• 9.371.057 stemmen

Sling Blade (1996)

Drama | 135 minuten / 148 minuten (director's cut)

Speelduur: 135 minuten / 148 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Billy Bob Thornton

Met onder meer: Billy Bob Thornton, Lucas Black en J.T. Walsh

Releasedatum: 21 augustus 1997

Plot Sling Blade

"A simple man. A difficult choice."

Karl Childers, inmiddels een volwassen man, wordt ontslagen uit een psychiatrisch ziekenhuis waarin hij vanaf zijn twaalfde heeft gezeten na de moord op zijn moeder en haar vriend. Hij keert terug naar het dorp waarin hij opgegroeid is, en vindt ondanks zijn verstandelijke handicap een baantje bij een reparatieshop. Karl raakt bevriend met de jonge Frank.

Doyle Hargraves

Karl's Father

Bill Cox

Scooter Hodges

Jordy

zal voor jou wel een hel zijn dttom, als BB Thornton hater

door hem geschreven, geregisseerd én gespeeld

avatar van dttom

dttom

Sinds deze film haat ik hem. Iedereen vind hem zo fantastisch acteren ik vind het maar irritant.

Jordy

yep sorry, vond 'm ook fantastisch

De film is erg traag, maar nooit saai. Dit komt grotendeels door de uitstekende rol die Thornton neerzet, ik heb echt nog nooit zo overtuigend een geestelijk gehandicapte gezien. Naarmate de film vordert komt er wat meer spanning in, het laatste half uur heeft echt een superdreigende sfeer, erg mooi. 4 sterren.

avatar van neo

neo

ik vind hem ook fantastisch

Ongelooflijk hoe Billy Bob Thornton zich als een kameleon qua uiterlijk verandert en er steeds weer anders uit ziet. 't Is dat ik 't weet, want ik had 'm zelf nooit herkend in U Turn!

avatar van Goodfella

Goodfella

Hele mooie film. Niet alleen Billy Bob acteerd ontzettend goed, de rest van de cast kan er ook wat van. Helaas had de film in totaal wat weinig inhoud, maar dat mag de pret niet drukken. Indrukwekkend vond ik de scène aan het begin waarin Karl uitlegt wanneer hij de moord pleegde. Je ziet minutenlang eigenlijk hetzelfde shot, maar ik zat meteen middenin het verhaal.

avatar van gotti

fantastisch had billy bob thorton eerst helemaal niet herkend maar hij speelde het echt geweldig

avatar van Ramon K

Ramon K

Prachtige film met een geweldige Billy Bob Thornton, die alle tijd neemt om dit verhaaltje te vertellen. 4 sterren

avatar van jay73

jay73

Ik kwam totaal niet in deze film. Ik vond de acteerprestatie van BBT juist helemaaaal niet goed. Ik zag steeds een acteur die wanhopig probeerde een raar mannetje na te doen. Voor mij absoluut ongeloofwaardig.

Jammer want ik had een hoop moois verwacht.

avatar van EmDee

EmDee

Ik zag steeds een acteur die wanhopig probeerde een raar mannetje na te doen.
Waarom wordt dit bij BBT niet op waarde geschat en bv bij Dustin Hoffman wel?

avatar van dttom

dttom

jay73 vriend

avatar van jay73

jay73

Waarom wordt dit bij BBT niet op waarde geschat en bv bij Dustin Hoffman wel?

Sorry EmDee, misschien een beetje late reactie. Laat ik mijzelf verduidelijken: in DEZE film vond ik BBT niet geloofwaardig. In films als A Simple Plan en Monster's Ball vond ik hem juist wel heel erg goed. Ik heb dus niks tegen BBT (sorry dttom!), alleen tegen BBT in Sling Blade!! In deze film vond ik hem veeeel te geforceerd overkomen, niks natuurlijks aan, TE geacteerd, zeg maar. Goed m'n punt is wel duidelijk denk ik.

avatar van EmDee

EmDee

Sorry EmDee, misschien een beetje late reactie.
Haha, komt gewoon dik twee maanden later met een reactie. Man ik werd al ongerust.

Maar nu is mijn leven weer compleet.

avatar van SlingBlade

SlingBlade

Vond Billy Bob Thornton zeker wel briljant spelen. Mooi,indrukwekkend en realistisch verhaal,kan niet anders zeggen 5*

avatar van tovenaar

tovenaar

Ik had van jou niet anders verwacht SlingBlade

Mooi filmpje!

avatar van roerdomp61

roerdomp61

Tja... beetje versimpelde versie van Forest Gump. het eerste uur heb ik me wel geergerd aan het eentonige en eendimensionale spel van de hoofdrolspeler, maar ik vond hem toch de moeite waard 'm af te kijken.

Hij verdient door het bijzondere onderwerp toch 3,5*

Tja... beetje versimpelde versie van Forest Gump

vind dat deze film 30x meer diepgang bevat dan FG

avatar van SlingBlade

SlingBlade

vind dat deze film 30x meer diepgang bevat dan FG

Ben het dubbel en dwars met je eens,Jordy !!!

De Knip

Kan me niet herinneren een saaiere film gezien te hebben als deze.

Diepgang? Dialogen te over, maar wat een geblabla zeg!

Neen ik heb geen enkel moment ergens iets positiefs kunnen zien. Wat een kutzaterdagavond zeg, eerst Leaving Las Vegas en nu dit! Wel voor opgebleven, maar toch wel leerzaam: vroeger op bed gaan

1/2*

avatar van Armin

Armin

Ik denk dat films met wat meer actie en minder dialoog aan jouw beter besteed zijn (ook gezien je top 10)

avatar van gimli f

gimli f

Best een aardige, mooie film. Ik had eigenlijk iets anders verwacht, maar dit was goed te doen. Een rustige, enigszins poëtische film.

Verteld zonder opsmuk, zonder cliche's en sensationeel spel- en dat staat me nog het meest aan!

Er wordt mooi ingetogen gespeeld, en dat maakt het hele verhaal nog krachtiger.

Die Thornton zet trouwens een akelig goede licht gehandicapte man neer. Dat gezicht en die mond van hem- hoe echt!

avatar van Rascal

Rascal

Reckon to see this great movie.

Armin schreef:

Cynisch bedoeld lijkt me,

Usual Suspects, Big Lebowski, Time To Kill, Green Mile zitten nou niet echt vol met actie.

Voor de rest zijn mijn top 10 films ook niet vervuld van alleen maar actie.

Pulp Fiction, Festen, Reservoir Dogs staan ook hoog bij mij. Moet ik nog verder gaan?

DUS niet te snel oordelen meneertje

avatar van Hobbes

Hobbes

avatar van Armin

Armin

Was niet cynisch bedoeld, hoor. Was min of meer mijn conclusie na het lezen van jouw commentaar op de 2 eerder genoemde juweeltjes. Ben overigens wel enigzins verbaasd dat Festen jouw dan blijkbaar wel wist te boeien.

De Knip

Festen is wat toegankelijker dan Sling Blade.

En vooral amusanter, Sling Blade is wat mij betreft een gaapfilm met een irritante rol van BBT.

avatar van Redlop

Redlop

Hoezo is Sling Blade niet toegankelijk?

Maar goed...ik vond BBT fantastisch spelen. Grappig en soms ontroerend.

Eén van de beste acteerprestaties ever zelfs.

avatar van Redlop

Redlop

Na herziening nog beter.

I picked up a kaiser blade that was a layin'there by the screen door, some folks calls it a sling blade, I call it a kaiser blade..

avatar van Bonemans

Bonemans

Persoonlijk vind ik dit een TOP-Film ! Kan ook begrijpen dat er mensen zijn die hem wat saai vinden. Je weet eigenlijk niet wat je ermee aan moet. Liefhebber of niet, deze film zul je niet snel vergeten !

avatar van Saving Pvt. Pyle

Saving Pvt. Pyle

jay73 schreef:

Man, Tom Hanks en Dustin Hoffman speelden een geestelijk gehandicapt persoon. Billy Bob Thornton was het gewoon.

Een van de beste acteerprestaties die ook ooit heb gezien. Fantastische 'menselijke' film!