Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Dick Maas
Met onder meer: Egbert Jan Weeber, Bert Luppes en Huub Stapel
Gesproken taal: Duits en Nederlands
Releasedatum: 11 november 2010
Zaterdag 7 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Sint
"December 5 will never be the same..."
St. Niklas (Huub Stapel) is een in ongenade gevallen bisschop. Hij trekt in de middeleeuwen samen met zijn roversbende plunderend en brandschattend over het platteland. Als dorpelingen het recht in eigen hand nemen en de bloeddorstige Sint en zijn trawanten vermoorden, zweert Niklas wraak. Iedere keer bij volle maan op 5 december herrijzen Niklas en zijn bende uit de dood om zich te wreken. Deze sinterklaasavond is het volle maan. Frank (Egbert-Jan Weeber) en zijn vrienden worden op gruwelijke wijze geconfronteerd met Niklas en zijn bende.
Niklas
Moeder Frank
Chef
Van Dijk
Q Jones
Beste Nederlandse film vind ik ook Soldaat van Oranje heb hem ook 5 sterren gegeven volgens mij, maar ik vind Total Recall toch net iets beter al is dat wel appels met peren verglijken
Pruim
Ik moest bij deze film om de één of andere manier meteen aan Dod Sno denken. Een soortgelijk idioot plot dat mij geweldig aan staat. Ik ben dus zeer benieuwd!
Ben benieuwd of de soundtrack ook uit Sinterklaasliedjes bestaat.
Maar dan metal- en/of punkcovers. Lijkt me heerlijk; 'De zak van Sinterklaas' in hardcore punk-style
Bélon
Kunnen wij Nederlanders nou niet iets beters verzinnen?
Eh helaas niet. De staat van de Nederlandse filmindustrie vind ik ik vrij deplorabel. Films als "De Storm" zijn echt te slecht om internationaal te releasen. En er is ook ook veel TV ge-coproduceerde rommel waar de (internationale) honden geen brood van lusten. De winnaar van het Nederlandse filmfestival draaide eerder ongeveer 2 weken en is daarvoor bekeken door anderhalve man en een paardenkop.
Maar on-topic ik denk dat dit wel een nationaal succesje zou kunnen worden, het duo Stapel/Maas heeft in het verleden bewezen prima mainstream films te kunnen maken voor de Nederlandse markt (De Lift, Flodder, Amsterdamned). Kan best eens leuk worden.
rambam3
Ik kijk er naar uit! Hou zoiezo wel van Dick-Maas films. Kijken of onze Dick het nog een beetje kan.
Ben benieuwd!
dimi303
Openingsfilm op het komende Razor Reel Fantastic Filmfestival in Brugge van 31 Oktober tot 6 November.
Ja ik zie het nu ook. Verschillende onderdelen niet beschikbaar.
EDIT: let op; als je meedoet aan de prijsvraagactie abonneer je je automatisch op meerdere nieuwsbrieven.
dominion
leuk idee een horror film over sinterklaas die een zombie is die mensen uitmoordt
morgan_freeman
Vol verwachting klopt mijn hart, kan niet wachten tot Sint in de bios draat. Hopelijk eindelijk weer een ouderwetse horror en actie film van Dick Maas
Trailer zat goed in elkaar, al zegt dat tegenwoordig weinig meer, maar bovenal dat Huub Stapel de Sint speelt voorspelt veel goeds. Nu maar hopen dat de rest van de nederlandse acteurs het niveau niet teveel omlaag trekken. Maar het verhaal klinkt goed, en laat al die sinterklaasverenigingen maar zeuren over dat de pepernoten elk jaar eerder in de winkel komen te liggen, en niet over deze film.
CaptainTwisted
Echt, ik zit daar als eerste bij hoor. Wat BRILJANT!
Hans S.
Aai, wat een matige trailer zeg. De ene slechte tekst na de ander. Politieman; "Wij moeten wat doen als politie, wij zijn er om de burgers te beschermen!/De Sint is op vijf december vermoord en nu komt hij terug om wraak te nemen". Dit alles wordt zo knullig gebracht en het ziet er te flauw uit om er daadwerkelijk naar toe te gaan.
Het ligt er in de trailer al zo dik op dat er iets staat te gebeuren, alle mystiek omtrent de dader ontbreekt. Ook het gebruik van volle maan om een angstaanjagende gebeurtenis die eens in de zoveel tijd plaats vindt aan te kondigen is buitengewoon zwak en achterhaald. Ik voorspel dat dit een slechte film wordt, niet eentje zoals 'New Kids' waarvan je nog wel hoop hebt dat het een onsmakelijke film wordt die je kan bekoren, geen leuke pulp zoals 'Troll II". Sint wordt een vervelend filmpje, denk ik op basis van deze trailer... het idee is geinig, maar de uitwerking lijkt vooralsnog op niets.
dutchtuga
Zo, bijna een volledige recensie en dat op basis van een trailer. Knap
Hans S.
Zo, bijna een volledige recensie en dat op basis van een trailer. Knap
Hehehe, danku. Nee, dit is een verwachting met wat constateringen, ik denk dat dit gewoon een erg irritante film wordt. Maas scheen dit als niet als een 'grappig' horror-filmpje te willen presenteren, wat de trailer betreft is dat echt niet gelukt, doet erg denken aan zo'n semi-grappige Kerstman-horror. Laat ik de trailer maar het voordeel van de twijfel geven, ik hoor het wel ergens in midden november hoe deze film ontvangen wordt. Mijn voorspelling op basis van deze trailer is dat het niet veel goeds zal zijn,
Moviestar1979
De RCC gaat zich nu hiermee bemoeien.
Dit na aanleiding van klachten die ze hadden ontvangen.
Ik vind het allemaal behoorlijk overdreven.
Het wordt tijd dat men zich met belangrijkere zaken gaat bezighouden in dit land.
Moviestar1979
Klachten m.b.t. de reclamecampagne, en dat deze film niet geschikt is voor de jongere doelgroep. (Wat uiteraard al langer bekend was)
Die hele ophef dat de Sint nu wordt neer neergezet als een moordenaar.
Ik vind het allemaal gewoon belachelijk dat sommigen zich hier zo druk om maken.
mikey
Op de telegraaf site zijn er wat huilerige dames die zich zorgen maken over hun dochtertje en vervolgens met wormen en aarden aan komen zetten. Mhaw stelt ook weer niet zoveel voor.
Quido
Die reacties daar zijn echt legendarisch. Het hoogtepunt:

laundromat
Vétte poster gewoon. Dus wat een onzin.
Simon Smith (crew films)
Wel goed dat echt iedereen in Nederland straks weet dat de film eraan komt!
mikey
OW de zaak heeft het nos journaal op radio 2 al bereikt: het regent klachten bij de reklame waakhond.
NOS Headlines - Klachten over Sint-poster - Nieuws - headlines.nos.nl
Elineloves
Komt deze ook in België in de bioscoop?
In de Euroscoop wel.
notnotfun