• 9.371.888 stemmen

Code Name: Emerald (1985)

Oorlog / Drama | 95 minuten

Genre: Oorlog / Drama

Geregisseerd door: Jonathan Sanger

Met onder meer: Ed Harris, Max von Sydow en Eric Stoltz

Plot Code Name: Emerald

"Double agent. Double cross. Trained by the Americans. Trusted by the Nazis. One man holds the secret to the invasion of Normandy."

In april 1944 wordt een geallieerde agent naar Frankrijk gestuurd om een belangrijke persoon te bevrijden uit de handen van de Duitsers, die de plannen van D-Day in zijn hoofd heeft. Om zijn doel te bereiken krijgt hij hulp van een vriend die een officier is aan de Duitse kant.

Gus Lang

Major Seltz

Dieter Träger

avatar van neo

neo

goeie rol van ed harris !!

Jean Rene

Dit is geen aktiefilm, wel een romantische spionagefilm - en een uitzonderlijk sfeervolle film ( mooie lokaties in Parijs tijdens de 2e wereldoorlog, mooie muziek ) die veel indruk op me heeft gemaakt.

Goeie akteurs, veel bekende namen doen er aan mee, met name Max von Sydow en de Duitse akteurs Helmut Berger en Horst Buchholz die een indrukwekkende akteurprestatie neerzetten, en Ed Harris is weergaloos in de hoofdrol.

avatar van xenne

xenne

er komt idd nauwelijks aktie voor in deze film ; niet dat dit een minpunt zou zijn. maar het verhaal is nogal ongeloofwaardig en in de plot zitten er nogal wat gaten (op het einde gaat het plots heel snel) ... maar acteerprestaties zijn heel behoorlijk .... al bij al toch een vermakelijke film goed voor 3 sterren

de poster die hier bij de film staat werd trouwens nooit gebruikt omdat de regisseur hem te goed vond

Jean Rene

Ik zou het juist om willen draaien : De film is veel te goed voor deze poster, die de indruk geeft dat het om een nogal onnozele aktiefilm gaat, terwijl het dat nu juist niet is ; eerder een psychologisch drama.

Jean Rene

Er is inmiddels een andere poster geplaatst, dus het bovenstaande commentaar is al niet meer van toepassing.

( Het zou wel handig zijn als je berichten die je hebt geplaatst weer kon verwijderen, ook na lange tijd ! )

avatar van neo

neo

Dan is het alsnog toch interessant om te weten over de afgekeurde filmposter?

avatar van Mug

Mug

Jean Rene schreef:

Je kunt een alertmelding insturen, staat ook een optie "bericht niet meer van toepassing"

avatar van valerio2003

valerio2003

goeie film en ook best wel spannend 3*

avatar van Theunissen

Een actie film zou ik dit zeker niet willen noemen.

Het verhaal is niet slecht maar de film was niet echt spannend of boeiend. Ed Harris en Max von Sydow speelden vrij aardig. Leuk om eens gezien te hebben maar daarna ben je hem weer snel vergeten.

avatar van Tarkus

Tarkus

Vrij goede oorlogs-spionagefilm.

De rollen zijn goed vertolkt door toch enkele vrij grote namen van toen en nu.

Denk dat dit een van Ed Harris' eerste grote rollen moet zijn geweest, en hij brengt het er zeer goed vanaf hier.

Maar een film met Max von Sydow is eigenlijk nooit slecht.

Ondanks de wat oubolligheid van de film en het feit dat men hier alleen Engels spreekt (ook de 'Duitsers') toch een goede prent.

avatar van Darbie

Darbie

Verbazingwekkend dat in dit nietszeggende en uitermate saaie zogenaamde "W.O-2 drama" zoveel bekende acteurs meedoen.

avatar van Thorak

Thorak

Erg goede oorlogsfilm, weer eens wat anders dan de eeuwige slagvelden en massale oorlogsbeelden. Films als dit vind ik erg interessant omdat het eens een andere kant laat zien van oorlog. Aanrader vor mensen die hier van houden is ook 'Path to War', over de politieke kant van de Vietnam oorlog.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

De dubbelagent, werkt voor twee kampen maar is slechts trouw aan één. Altijd een interessant personage in thrillers en spionagefilms. Hier heet hij Gus Lang, codenaam "Emerald". Hij wordt naar Frankrijk gestuurd om te peilen of een jonge gevangen genomen soldaat met kennis van de details van de D-day plannen, zijn mond niet heeft voorbij gepraat bij de Nazi's. Ook de optie om hem eventueel uit de weg te ruimen om te voorkomen dat hij praat wordt naar voren geschoven.
Een sterk verhaal, speelt zich grotendeels af in Parijs, Ed Harris vind ik altijd goed in films, maar futloos gebracht door een onbekende regisseur. Er gaat niet de minste dreiging van de Duitsers uit, en de dubbelagent kan redelijk ongehinderd zijn werk doen. De spanning die zo'n film nodig heeft ontbreekt hierdoor. Niet echt slecht, ook niet echt goed.