• 9.375.227 stemmen

Met onder meer: Vincent Cassel, Juliette Lewis en Michael Madsen

Gesproken taal: Engels, Spaans, Duits en Frans

Plot Blueberry

"The devil you know."

U.S Marshall Mike S. Blueberry probeert Wally Blount - de man die zijn vriendin vermoordde - te stoppen een voorraad goud in handen te krijgen die verborgen ligt in Indiaans territorium. Onderweg komt Prosit op zijn pad, een Duitse schurk die een aantal potten goud in de Superstition Mountains denkt te vinden...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

Niet helemaal waar, Giraud (tekenaar van Blueberry) speelt een klein rolletje.

avatar van bert_vl

bert_vl

Een hele saaie film zonder verhaallijn (een hele vage dan) maar prachtige beelden. Heb me zeker vermaakt

avatar van as

as

blabla schreef:

Niet helemaal waar, Giraud (tekenaar van Blueberry) speelt een klein rolletje.

Waar /wie dan?

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

Hij staat niet in de credits, ik weet dus niet wie hij speelt.

In de extra's op de dvd is hij ook te zien in de kleding van zijn rolletje.

avatar van Waku

Waku

Merkwaardige western.

Er was geen touw aanvast te knopen.

Ik heb de twee uur dan ook niet gered.

Veel flashbacks.

Te weinig actie.

avatar van Moxomagic

Moxomagic

Hele wazige film zonder een kop en een staart. Mooie decors dat wel.

1,5* sterren

avatar van Bart_86

Bart_86

avatar van Rancid

Rancid

bennie jolink schreef:

Wil je een traditionele western zien waarin gewoon alle indianen door de stoere cowboys worden afgeknald, dan kan je altijd nog een john wayne film gaan kijken.

Pardon? Daar deed John Wayne dus helemaal niet aan mee. Sowieso zijn er weinig goede westerns waarin 'alle indianen door de stoere cowboys worden afgeknald'.

"hele vage trip-flim. Wel erg mooie effecten, en als je flink stoned bent is het wel spacen. Maar voor de rest niet veel bijzonders."

Tja, misschien moet ik dat dan nog maar eens proberen en dan opnieuw raten hehe.

avatar van Wouter

Rancid schreef:

Pardon? Daar deed John Wayne dus helemaal niet aan mee.

Niet....?

avatar van neo

neo

Het enige wat John Wayne niet deed was andere cowboys in de rug schieten (dat weigerder hij in zijn laatste film). Voor de rest maait ie zowel cowboy als indiaan achter elkaar neer.

avatar van Ruud 15

Ruud 15

Snapte niets van deze film.

Wat die met de strip te maken had al helemaal niet.

avatar van trebor

trebor

Had eigenlijk een "gewone" western verwacht. Vond het verhaal weinig voorstellen en dat gedoe met die indianen en geesten hoefde van mij niet. **

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Prima cast, maar 't verhaal.... trash.

Deze BLUEBERRY (Charlier/Giraud) -fan geeft- helaas-: 0.5*

avatar van aabh

aabh

teleurstellende film, geen vergelijking met de strip

avatar van swollenaer68

swollenaer68

Blijft apart hoe personen een film beleven. Ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat het publiek op deze site erg jong is gezien de aard van de reacties. Deze film is erg mooi gemaakt, de beelden zijn echt fantastisch als je er op let en er is oog voor detail. Het verhaal wordt aan het einde wat surrealistisch moet ik toegeven maar dat neemt niet weg dat het zeker geen prulfilm is. Gezien het gemiddelde cijfer naar mijn mening zeker ondergewaardeerd.

Ik heb er met plezier naar gekeken. Van begin tot eind....

avatar van Wouter

Maar wat een gemiste kans. Had Kounen de strip maar verfilmd.....

avatar van Macmanus

Macmanus

Zeg je voor de 100ste keer.

Anyway, ben het wel eens met het algemene matige gevoel.

Kounen was eigenlijk de enige reden waarom ik deze toch even moest zien. De man die Dobermann maakte en een paar heerlijke kortjes, kan toch nooit zo iets slechts maken? En hoewel het ook weer niet super slecht is, weet hij inderdaad geen overtuigende film af te leveren. Het ziet er wel leuk uit, maar het is allemaal nogal saai. Ik ben best wel een beetje een fan van Cassel, maar dat geforceerde amerikaans-engels spreken, is niet al te best. En hij kan daardoor niet goed in zijn rol kruipen zoals we dat van hem gewend zijn. Jammer. Het einde is het inderdaad het leukst, maar niet genoeg voor een voldoende.

99 francs en 8 lijken me leuker.

2.5 sterren hiervoor.

avatar van fritsje

fritsje

waaaardeloze flutfilm,geen touw aan vast te knopen ,alleen voor de regelmatige mooie landschapbeelden een halve ster!ga deze film vooral niet zien( of gebruik eerst een flinke dosis psychidelische spulletjes.)

avatar van Galantje0012

Galantje0012

goed beeldgebruik en best goede muziek. het is niet echt mijn genre en cassel heb ik al beter zien acteren! 2,5*

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Ik waardeer het wanneer een regisseur met iets anders wil komen maar dit was wat teveel van het goede.

avatar van WanderingStar

WanderingStar

Ik ben deze film gaan kijken vanwege het fragment op Youtube van dat stukje waar hij dat drankje heeft gedronken.

Ik heb dit jaar zelf zo'n soortgelijk drankje gedronken en het verbaasde mij hoe ze zo realistisch die graphics hebben kunnen na maken!!

Dus toen ben ik de hele film gaan kijken..

Vincent Cassel vind ik erg fijn om naar te kijken, dus het was op zich geen straf.. Maar Ik vond 't eerlijk gezegd wel een beetje 'n zwakkig cowboy verhaal. Heb 'n groot gedeelte van de film in spanning gezeten,maar dat was meer in afwachting van het moment dat die graphics te voorschijn zouden komen, dan vanwege de spanning in het verhaal..

avatar van DragQueen

DragQueen

Enigzins vage western, met prima acteerwerk van cassel en lewis. de rol van madsen brengt ook wat meerwaarde. het verhaal is daarbij niet echt denderend uitgewerkt, en het mist een echte rode draad. een pluspunt is wel het uitstekende camerawerk, en de prachtige beelden en vage shots. al met al een kleine 3 sterren.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

'Surrealistisch' en 'spiritueel' zijn twee woorden die bij me opkomen. Tsja, als stripverfilming minder geslaagd (Kounen verliest zich halfverwege te veel in de mooie plaatjes en spirituele ondertoon en verliest het originele verhaal uit het oog) en het einde is een slechte kopie van 2001: A Space Odyssey, maar uiteindelijk is het een film die je (mits spiritueel ingesteld of er voor open staat) wel aan het denken zet. Een waar visueel genot..

avatar van Lad

Lad

Ik lees nog steeds graag strips van hem, die ik heel goed vind.

Maar deze film is echt niet goed vind ik in vergelijking met de strips. Hij valt nog mee, maar ik vind hem gewoon wat wazig, een beetje onduidelijk.

Het is wel al een tijdje geleden dat ik hem gezien heb.

2,5 sterren.

avatar van Fza

Fza

Visueel erg indrukwekkend.

avatar van Bandit

Bandit

Heb alle albums van Blueberry dus had veel verwacht van deze miskleun. Jongens, jongens, dit haalt bij verre weg niet de kwaliteit van de strip. Fantasy-onzin slaat helemaal nergens op. Het minste wat ze hadden kunnen doen is een acteur kunnen kiezen die nog een beetje op Blueberry lijkt, Willem van Hanegem lijkt nog meer op Blueberry dan Vincent Cassel. Als er ooit een andere film komt dan graag Eric Roberts........ Bij deze krijgt Jan Kounen een regie-verbod.

avatar van fasca

fasca

bert_vl schreef:

Mee eens prachtige natuurbeelden en heel mooi in beeld gebracht.

Ook de muziek is goed gekozen, maar verder een wat wazige film.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Ken de hele strip niet, maar een film als deze zal je daar ook niet snel toe aanbrengen. Wat een wanvertoning deze film. Ik heb hem in huis gehaald vanwege de rol van Cassel, die het in mijn ogen nog redelijk doet. Hij zet een heel ander soort rol neer dan je van hem gewend bent, namelijk een ingetogen en rustige 'marshall', tegenover de heel aanwezige Cassel in andere films.

Het laatste deel van de film was het meest slecht. Visueel gepruts en gefantaseer, waar geen eind aan vast te knopen is. Belachelijk gewoon, waar was dit voor nodig?

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Chuck Taylor schreef:

Spiritualiteit, jeweets.

Maar het lijkt in de verste verte niet op de originele strips.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Pastichio Rocker schreef:

Spiritualiteit, jeweets.

Misschien als je zelf wat paddestoelen gegeten hebt, zie je dit als spiritualiteit. Ik zag er helemaaál niks in.