• 9.377.938 stemmen

Met onder meer: Vincent Cassel, Juliette Lewis en Michael Madsen

Gesproken taal: Engels, Spaans, Duits en Frans

Plot Blueberry

"The devil you know."

U.S Marshall Mike S. Blueberry probeert Wally Blount - de man die zijn vriendin vermoordde - te stoppen een voorraad goud in handen te krijgen die verborgen ligt in Indiaans territorium. Onderweg komt Prosit op zijn pad, een Duitse schurk die een aantal potten goud in de Superstition Mountains denkt te vinden...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Pastichio Rocker

Tsja, als je er niet voor open staat dan kun je er niks mee.

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Pastichio Rocker schreef:

Tsja, als je er niet voor open staat dan kun je er niks mee.

Hoe weet jij nou dat we er niet voor open stonden, ik stond er heel erg voor open. Het was alleen bereslecht uitgewerkt. Echt een misser en dat is jammer, jammer dat Cassel er aan meedeed.

Pastichio Rocker

Als je je eens wat meer verdiept in de indianenlegendes en spiritualiteit dan zul je merken dat ze er in de film niet heel ver vanaf zitten. Het einde van de film is misschien een beetje te veel van het goede maar de film zelf is er doorspekt van.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Pastichio Rocker schreef:

Het is juist ook het einde waar ik kritiek op lever.

avatar van scc

scc

Wat een ongelooflijk saaie film. Heel die film draait om hallucinaties onder het mom van dat 'overwin-je-innerlijke-demonen' cliche. En dat 2 uur lang! Meneer regisseur, bent u niet een klein beetje doorgeslagen????

Waar is de actie? Waar is de spanning? Waar is de eind- showdown met Micheal Madsen?

Ik heb de dvd gebroken en in de vuilnisbak gegooid. Heb hem gelukkig voor slechts Eur 1,50 op de rommelmarkt gekocht. Maar als ik eerder had geweten wat voor een wanproduct het was, zou ik hem zelfs niet kopen als men mij geld toe gaf!

Voor mij een dikke vette MIN 20 plus oneindig veel nullen sterren. Gauw vergeten, deze nachtmerrie. (Daar zijn de nachtmerries van Blueberry in deze ' film' niets bij...)

avatar van Jan W

Jan W

Ik ben al jaren fan van de stripserie Blueberry en was dan ook heel benieuwd naar deze film. In de film wordt zijdelings het verhaal gevolgd van De mijn van Prosit/Het spook van de goudmijn en ook de vriendschappelijke scenes tussen Blueberry en de indianen komen regelmatig terug in de stripserie. Voor de rest is het een totaal ander Blueberry verhaal dan ik verwachtte. Is dat erg? Nee, ik ben eigenlijk wel gecharmeerd van dit "nieuwe" verhaal. De broeierige sfeer, de queeste van Blueberry en de fantastische trip die de film laat zien. Helaas wat onevenwichtig maar dit is beslist geen slechte film.

avatar van vampyrmaiden

vampyrmaiden

hmpf, was wel leuk geweest als er van tevoren melding wordt gemaakt dat er 3 kwartier psychedelische beelden in zit, maar desalniettemin heb ik me wel vermaakt. De natuuropnames vind ik prachtig, het verhaal is wel goed maar had beter (dieper) uitgewerkt mogen worden. Het eind was een te lange trip vond ik, maar ik vond het gegeven dat dat hij er achter komt dat hij zelf het meisje heeft vermoord in die trip wel verrassend.
Niet meer als 1.5* toch, omdat er van deze film zoveel meer gemaakt had kunnen worden.

vampyrmaiden schreef:

Daar hoefde hij niet achter te komen met die trip hoor. Dat incident heeft hem gemaakt tot wat hij is. Ik bedoel, dit gebeurt al wanneer je net 5 minuten in de film zit.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Chuck Taylor schreef:

Misschien als je zelf wat paddestoelen gegeten hebt, zie je dit als spiritualiteit. Ik zag er helemaaál niks in.

Idem, Wat een verschrikkelijke film, Ik dacht eerst dat dit een eenvoudige western ging worden. Ik snakte echt naar het einde toe. Het eerste half uur was voor mij nog het beste.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

scc schreef:

Deze Blueberry collector is daar mee eens; helaas is de laagste score altijd nog *0,5. Da's nog te hoog.

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Pastichio Rocker schreef:

Ik vind niet dat er kan worden gezegd dat je iets meekrijgt van de spiritualiteit van de indianen. Je zit gewoon een uur te kijken naar een vage trip met psycho beelden. Dan kunnen jullie (degenen die deze film meer dan 2 sterren geven) zeggen dat wij dr niet voor open staan maar wij kunnen ook zeggen dat jullie zelf gewoon niet kunnen toegeven dat dit nergens op slaat en veel te bizar is.

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Mijn oordeel:

Ik vond de Blueberry strips altijd erg vet en hoopte iets soortgelijks te zien bij deze film. Maar wat viel dat tegen zeg. Wat een drama dit. Een vaag verhaal, slechts een klein deel echt gewoon een western en voor de rest allemaal poep gewoon.

Dat spirituele gezeik is echt niet normaal, het gaat helemaal nergens over. Duurt veel en veel en veel te lang, is raar en saai. Ik sta best open voor een wat serieuzere film met wat minder actie maar dit is echt bagger.

avatar van Film Pegasus

De film is zeer bedriegelijk. Heeft eigenlijk niets met western, met strips, met de strip Blueberry of wat dan ook te maken. Het verhaal is dan ook meer mystery zoals hier op MM ook benoemd wordt. Een cowboy opgegroeid door indianen die in een soort genezingsproces dezelfde trips meemaakt als Jim Morrison. Alleen waren de beelden van The Doors leuker om te zien dan de abstracte 3D-fragementen van Blueberry. Qua concept wel leuk idee, alleen is dat A slecht uitgewerkt en B, wat dit in hemelsnaam met de strips van Blueberry te maken heeft is mij een vraagteken. Uiteindelijk is de film te lang, te saai en lijken de acteurs van een andere wereld. Vincent Cassel is precies constant stoned en Madsen acteer enkel tegen zichzelf. Enige die nog wat meevalt is Juliette Lewis, al is haar karakter totaal niet uitgewerkt. Geen aanrader, waar volgens mij wel veel in had gezeten...

avatar van Hercules

Hercules

scc schreef:

Inderdaad.

avatar van eppo349

eppo349

niet te geloven wat een drama dat ze van mijn jeugdheld hebben gemaakt.

tjonge, draai ff een hele stripboek reeks waar jaren werk inzit in een goeie 2 uur om zeep.

avatar van cyberinus

cyberinus

De dvd van Blueberry kocht ik voor 1 euro! De film is een echte beleving. Kunstig camerawerk met prachtige beelden van de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt. De mengeling van de rauwe western en het psychidelische van de indiaanse sjamaan en zijn invloed op Blueberry (Vincent Cassel) is goed opgezet. De film mist echter wel echte spanning, je zit niet op het puntje van je stoel, maar hebt eerder de neiging je te laten meevoeren met de beelden. De beeldeffecten tijdens het slot zijn zeer kunstig in elkaar gezet. Maar ze geven niet echt het idee dat je in een andere wereld stapt, het doet eerder denken aan een geidealiseerde voorstelling van een dilerium met duidenden krioelende beestjes! Beehéhéjes! Het slot vond ik dan ook wat tegenvallen.

avatar van Stinkyweasel

Stinkyweasel

Mjah, hier had men zoveel meer van kunnen maken.

De Peyote-trip op het einde lijkt het enige idee dat de makers voor ogen hadden. Vervolgens daar dan een flauw verhaaltje rond verzonnen dat er niet echt toe doet, met hier en daar een knipoog naar de stripreeks.

Had men nu eens een scenario gebruikt dat bv. het tweeluik "de mijn van prosit" en "het spook van de goudmijn" iets letterlijk volgde... had een topper kunnen zijn. De strips zijn in ieder geval klasse.

Toch nog een 2 voor de vette effecten.

avatar van Stinkyweasel

Stinkyweasel

Film Pegasus schreef:

Het ligt er niet zo dik op maar eigenlijk is het een verfilming van het hele oeuvre van Giraud, dus ook hetgeen onder zijn pseudonym Moebius uitkwam. Psychedelische strips gedeeltelijk geïnspireerd door de tripervaringen van meneer tijdens zijn reizen door mexico en de states, waar hij referenties ging zoeken voor Blueberry.

avatar van Baggerman

Baggerman

Bah, wat een matige film!

Saai en een totale overkill aan computer-shit! Waar sloeg dit op? Lag er nog ergens een zootje niet gebruikt materiaal van Koyaanisqatsi of Poyanquatsie (of hoe die films ook heten!) dat men gratis mocht gebruiken? Of wilde de maker een wildwest-versie van 2001: A Space Odyssea maken?

Met moeite uitgekeken! Geen wonder dat deze film in de 1 euro-bak ligt!

avatar van leandero

leandero

Ik ben al geen fan van Western movies en ik verwachte niet erg veel maar hij was bij de actie van 5 VOOR 5 euro weten jullie wel ?

Dus ik dacht : deze ga ik eens kijken .... ik heb hem na een half uur afgezet wat een zwakke film ..... jullie zullen wel zeggen van : ja je moet de hele film kijken anders kun je geen normale conclusie trekken maar ik vond hem zo slecht dat ik hier een uitzondering voor maakte.

Dan vind ik 1* nog best genareus van mezelf....

avatar van Mr. Teeuwen

Mr. Teeuwen

Ik denk mijn favoriete film! Echt super gruwelijk visueel materiaal en zeer diep in het spirituele dimensiegebeuren. Maar dat dan echt briljant in elkaar gezet! Alsof je naar hele spectaculaire bijna-dood ervaringen zit te kijken. Met daarbij een prachtige diepe verhaallijn.

Zelf heb ik toevallig ook ervaring met het nemen van ayahuasca en kan bevestigen dat het werkelijk zo heftig kan zijn als wat je in deze film ziet. Dat soort realiteitservaringen kun je daarmee serieus beleven. Is geen geloof, dat is gewoon werkelijk zo...

Misschien geeft dat de film ook wel extra lading voor mij.. dat het een juiste weergave is van andere bewustzijnsdimensies die je kunt nemen na het drinken van die exotische drank... Mensen die daar sceptisch tegenover staan keuren de film denk ik af op grond van het ontbreken van de ervaring met dergelijke ratio-overstijgende dingen. Daarbij is dit onderwerp iets dat zich voorbij de grenzen van de westerse cultuur bevindt. Maar dat maakt het voor mij juist interessanter en geeft het meer diepgang.

Het is een van mijn absolute favorieten

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Hij viel me echt ontzettend mee, het weet de fun van Blueberry te kruisen met een psychedelische trip van jewelste. Het had misschien niet in deze franchise gehoeven, maar op zich heeft het wel iets.

Pastichio Rocker

De enige minpunten zijn het gebrekkige Engels van Vincent Cassel en dat het nog maar weinig met de Blueberry comics van doen heeft.

avatar van aerts007

aerts007

Wat een kutfilm.Flower power in the west.

mayhemblik

Heb me niet verveeld hoewel zijn drugs reisjes me wel de keel uit begonnen te hangen.

Ik had zoiets van nou weet ik het wel.

Dus toch een beetje verveeld.

avatar van Woolf

Woolf

Ik had me bij een Western iets anders voorgesteld. De sfeer in de film sprak me nog wel aan. De film vond ik erg rommelig, zeker in het begin. De hallucinaties duren te lang. Als je daar toch zoveel tijd voor uittrekt dan hadden ze wel wat veelzijdiger gemogen. Het is allemaal erg veel van hetzelfde.

avatar van Woolf

Woolf

[quote="Baggerman

Juliette Lewis blijf ik toch ook een spuuglelijk wijf vinden! Stick to playing retards, lady! [/quote]

Woolf schreef:

[quote="Baggerman

Wat erg dat bij sommige mensen het acteertalent van vrouwen niet eens meetelt maar alleen het uiterlijk. Ik raad je aan om in plaats van films te kijken de playboy of iets dergelijks te gaan bekijken. Want om een paar siliconen meer of minder geef je waarschijnlijk niet. [/quote]

Mooi getypt Woolf, mijnheer Baggerman geniet waarschijnlijk meer van gefotoshopte nep vrouwen.

Maar ja ieder zijn meug.

avatar van Baggerman

Baggerman

mayhemblik schreef:

Maar ja ieder zijn meug.

Pardon? Leg me geen woorden in de mond! Maar Juliette Lewis vind ik nu eenmaal spuuglelijk, irritant èn ze kan ook nog eens niet acteren (alleen als debiele of white trash asociale personen komt ze overtuigend over).

IK kan zo een aantal niet-gefotoshopte actrices opnoemen die ik wel èn mooi vind èn goed vind acteren!

mayhemblik

Aha, nu zeg je dat ze niet kan acteren, kijk dat is een ander verhaal.

Maar wat je eerst typte kwam over alsof spuuglelijke "wijven" niet mogen acteren en ik vind dat uitelijk er niet toe doet.

Nou dat was het dan tot een volgende keer.