- Home
Bekijk via HBO Max
Bekijk via CANAL+
Plot Bad Teacher
"She doesn't give an F."
Sommige docenten doen maar wat. Elizabeth (Cameron Diaz), bijvoorbeeld. Ze is meedogenloos, onaangepast en vloekt er op los. Ze drinkt, wordt regelmatig high en wil niets liever dan een rijke man aan de haak slaan, zodat ze kan stoppen met haar flutbaan. Als ze gedumpt wordt door haar verloofde, zet ze alles op alles om een rijke, knappe vervanger (Justin Timberlake) voor zich te winnen. Elizabeth gaat de strijd aan met haar overenthousiaste collega Amy (Lucy Punch) en gaat niet in op de avances van een sarcastische, onfatsoenlijke gymleraar (Jason Segel).
Elizabeth Halsey
Kirk
Sandy Pinkus
maxcomthrilla
Leuk!
Cameron Diaz is sowieso geknipt voor dit soort vlotte, ondeugende rollen. Fantastisch om te zien hoe onpedagogisch zij te werk gaat en zich alleen maar om zichzelf lijkt te bekommeren. Fijn ook, dat deze film niet het gebruikelijke stramien van Hollywood volgt, waarin een slecht hoofdpersonage spijt krijgt van zijn/haar daden en ineens helemaal veranderd. En Lynn is een noemenswaardig bijpersonage, een leuke variant op de nog immer gedenkwaardige Milton uit Office Space. Een 3,5*
Geweldig, af en toe komt er een komedie bovendrijven die best nog wel leuk is. Geen doorsnee romcom inclusief loverboy met Engels accent of een platte 'hahaha, hij heeft d*ck gezegd' American Pie achtige wannabekomedie. Dit deed me wat denken aan School of Rock met gewoon humor zonder meer die regelmatig een glimlach oplevert.
Cameron Diaz past wel in dit soort rollen. Ze heeft er duidelijk zelf ook veel plezier in. Timberlake begint ook wat meer variatie in z'n rollen te brengen al is weeral duidelijk dat hij het acteren nog niet helemaal gewoon wordt. Ook hier is het quasi een karikatuur geworden. Al kan dat bij komedie niet helemaal kwaad. De rest van de cast zit wel leuk in elkaar. Onopvallend en gelukkig vrij rustig naar Amerikaanse normen, wat de film aangenaam maakt om te volgen.
Verwacht van Bad Teacher niet de klassieker van 2011, ondanks de lage score hier viel de prent best wel mee. Komedie is al een moeilijk genre, en ik heb zeker gelachen. Missie geslaagd dus.
david bohm
Film die nogal over-the-top is, waarbij ieder lid van de cast zich aan over-acting schuldig maakt en die amper grappige momenten kent. Wel dapper van Cameron Diaz dat ze zich hier toch tamelijk verlept toont dat wel. Alles is één-dimensionaal in deze film, geen enkel karakter wordt ook maar een pietsje uitgediept. De film kruipt naar het vervelende en voorspelbare einde toe. Jammer, saaie bedoening.
Droogneuker.
Diaz als vuilbekkende lerares blijkt een goede keuze te zijn, in deze aardige maar nogal voorspelbare komedie. Het romantische staartje ziet een ieder in elk geval van een mijl aankomen. Timberlake, nota bene de ex van Diaz, is een iets minder goede keuze als haar droompartner.
Toch heeft de film een aantal platte maar geslaagde grappen in petto, waaronder een zeer grappige scène, waarin juist Timberlake de lach veroorzaakt als droogneuker. Die scène staat tevens model voor het uiteindelijke resultaat van de film, want ondanks een voldoende blijft het echte vuurwerk uit.
Goed.
Marlyvk
Gezien de trailer had ik me voorbereid op een avondje lachen, maar wat viel dat flink tegen.
Verhaallijn, was die er eigenlijk wel? Ja er was wel een doel waar naartoe werd gewerkt, maar dat vormt niet echt de hoofdlijn in de film. Eigenlijk draait alles om situaties die moreel eigenlijk te schandelijk zouden zijn. Daarbij worden twee extremen opgezocht: de extreem burgerlijke kant wordt belicht en de extreem maatschappelijk ongepaste vorm wordt geschetst. Verder bevat de film ook andere voorspellende typetjes.
Het type humor is een soort waar ik van verwacht dat zelfs de echte tieners niet gecharmeerd zullen zijn. Misschien dat het in Amerika wel anders ligt, aangezien ongecensureerde scheldwoorden op tv e.d. daar nogal ongebruikelijk zijn.
Om eerlijk te zijn vind ik Cameron Diaz iets te oud worden om nog een sexy lerares te spelen. De rol is, gezien de rollen die ze in het verleden heeft gespeeld, haar natuurlijk wel op het lijf geschreven. Van Justin Timberlake als acteur ben ik niet gecharmeerd, maar ik moet eerlijk bekennen dat hij de rol als nerd goed weet neer te zetten, waardoor ik zelfs even vergeet dat ik in feite naar een muzikant aan het kijken ben.
Verder bevat de film geen geluid- of beeldeffecten. Zelfs muziek ontbreekt praktisch geheel.
Mijn algemene conclusie is dat het een goedkoop opgezette film met een ontzettend slecht verhaallijn is en waar een aantal bekende acteurs/artiesten in geplakt zijn, vermoedelijk om daarmee de populariteit van de film mee omhoog te krikken. Voor Amerikaanse begrippen bevat het grove humor, maar hier in Nederland denk ik dat daar weinig mensen om zullen lachen of rode oortjes krijgen.
Het is zeker geen film die ik nog eens zal kijken of iemand aan zal raden te gaan kijken.
john mcclane 2
wat me wel beviel was dat het mischien een film werd die wat grof begon
en uiteindelijk niet!! braaf eindigt. dat viel dus mee.
lekker incorrect en af en toe gelachen.geen hoogvlieger,maar vermakelijk.
martin&angela
Bad movie! Ik vond het echt helemaal niks, na ongeveer 3 kwartier maar uitgezet
Zeriel
Niet vervelend om te kijken, wat aardige momenten afgewisseld met onsmakelijke grappen. Blijkbaar is Cameron Diaz + Comedy = dan moeten er sperma-grappen gemaakt worden.
Die hele droogneukscene zo totaal niet grappig, en nergens-op-slaand, misschien dat Amerikanen zoiets leuk vinden, ik vond het vooral erg sneu.
Volgens mij ben ik de enigste die een heel grote fout in deze film heb gezien,gewoon lachwekkend
Vertel!
Captain Pervert
Niet een hele beste komedie, maar hier en daar best hard moeten lachen. Eigenlijk vooral om Jason Segel's sarcastische opmerkingen. Af en toe ook lekker grof qua taalgebruik. Goede speelduur (had niet langer moeten zijn).
2.5 sterren
Matige film over een lerares die er nogal met de pet naar gooit en eigenlijk meer op zoek is naar een rijke man. De film heeft een nogal voorspelbaar verloop, maar is redelijk vermakelijk. Ook valt er hier en daar zeker wel wat te lachen (ook al is de humor soms wat gemakkelijk). Verder doet Cameron Diaz het leuk en dat geldt ook voor haar 'tegenstander' Lucy Punch. Net geen 3.0 sterren.
LOTR-lover
Gewoon een middelmatige komedie maar wel vermakelijk genoeg om een paar keer goed te hebben gelachen. Het is makkelijk scoren met Cameron Diaz natuurlijk, die geknipt is voor zo'n rol. Met een andere actrice was deze film waarschijnlijk een stuk slechter uitgepakt. Nu vind ik het prima tussendoor vermaak voor een saaie avond.
K. V.
'k had eigenlijk maar weinig verwachtingen bij deze film, maar hij viel eigenlijk beter mee dan gedacht. 'k heb eigenlijk een aantal keren moeten lachen, ondanks dat het niveau niet altijd van het hoogste niveau was.
De cast deed het prima en zaten goed in hun rol. Verder zag het er goed uit en had het een vlot tempo.
Leuke film om mee te pikken voor een luie filmavond met het verstand op nul.
aspers
Dat ik dit zit te tikke, terwijl de film nog loopt.... Dat zegt denk ik wel voldoende.
Flauw, voorspelbaar en... Vooral heel erg voorspelbaar. Nope, zelfs 92 minuten zijn te veel coor deze 'komedie'.
baspls
Flauw, zeer slecht moraal en vreselijke schunnigheid.
Kwalitatief ook niets waard. 92 min verspilling van je leven.
sinterklaas
Wel een onderhoudend niemendalletje dat je zo nu en dan de nodige glimlach op je gezicht laat verschijnen, maar voor de rest is het allemaal een beetje een net te flauwe bedoening, over een zwaar gefrustreerde lerares die zich meer drukmaakt om haar borstvergroting en haar issues dan over alle leerlingen, wat daar ook al meteen ten koste van gaat. Een hele brutale juf dus waar de gemiddelde leerplichtambtenaar nachtmerries van krijgt. Helaas is het nog allemaal net iets te flauw en irritant uitgewerkt en Diaz is ook behoorlijk geforceerd op dreef. Net niet.
Kondoro
Bad Teacher
Tja, het had beter gekund. Ik vond Bad Teacher een soms saai opbouwende komedie film waar Cameron Diaz de ster was. Kwa uiterlijk is ze niet lelijk maar, ik kon maar niet aan haar personage wennen. Of dat nou moest of niet, ik vond haar niet leuk. Lucy Punch ken ik ergens van maar van wat.. Geen idee. Ze speelde wel ene leuk rolletje maar was ook niet van het. Tja... Dan komt Justin Timberlake er ook nog eens bij.. Kon er mee door maar, zo fantastisch was het nou ook weer niet hoor..... Het verhaal was oke te volgen, vond het alleen jammer dat ze erg vaak tijd sprongen maakte met 1 maand dan weer 3 maand etc. etc. Het concept was wel geinig. Het kon er allemaal wel door maar was nou niet echt bepaald de super film. Heb trouwens ook bar weinig gelachen, kon ze mijn mond hoeken maar niet omhoog krijgen, humor was dus niet echt super goed. Dus matig filmpje die je kan opzetten voor tussendoor.
Bweapon96
Ik was opzoek naar een simpele komedie film. En daarvoor heb ik deze uitgekozen, zonder dan ook maar een synopsis of trailer te hebben gezien. Ik heb er dan ook zeker spijt van! Dit is een typische vrouwenfilm dat helemaal nergens heen gaat. Er zit geen goed verhaal in, je ziet nergens geen vooruitgang, je hebt geen flauw idee wat het doel is. Behalve dat zij haar borsten wil vergroten en een man zoekt die dat voor haar kan betalen en ze gebruikt wiet voor de fun. Ik kan het ook zeker geen feelgood film noemen omdat er alleen maar in geklaag word van wat zij allemaal hebben wilt. Geen goed woord over te zeggen. Het valt trouwens onder komedie maar ik heb geen idee waarom dit onder komedie valt. Er valt namelijk helemaal niets te lachen…
Vinokourov
Sohee, wat een incoherente flauwe bullshit is dit. Geheel geschreven rond Cameron Diaz, maar die is echt niet bijzonder tof in deze komedie. Gelukkig maar 1,5 uur in speellengte...
Shadowed
Matig.
Bad Teacher was zo'n film die een goede komedie schijnt te zijn. Mis had ik toch maar beter de recensies op de sites kunnen lezen. Dit was niet goed. Zelden met een zuur gezicht naar een komedie zoals deze gekeken. Maarja.
Diaz was al helemaal niet goed, laat staan Timberlake. De kinderen waren 10x beter dan beide. Mijn god, het acteerwerk was flut. Kon er werkelijk niets mee. Segel daarentegen was beter, en dan af en toe moest had ik een glimlachje van de autowasscene. maar 1 scene kan voor mij geen goede recensie geven.
Het feit dat hij wel redelijk wegkijkt maakt mijn stem naar een 2,0. Maar dit is met stip geen aanrader.
Ferdydurke
Ja, dit kan ik best hebben, zo op z'n tijd.
Dit leek aanvankelijk niet goed te gaan, maar uiteindelijk weet men, tussen alle voor de hand liggende flauwiteiten door, toch voldoende droogkloterij á la Toren C, Smack the Pony of hoe al die ongein ook mag heten, er in te gooien, om het genietbaar te houden.
Bootwerkerblondine Diaz rocks, vind ik so wie so, maar met name ook Smith, Segel (gaandeweg) en Timberlake (die een overtuigende luldebehanger neerzet) dragen hun steentje wat dat betreft bij.
Je kan stellen dat hier een (nog) betere komedie in verborgen zit, dat men niet all out voor de totale anarchie gaat, maar laten we het er op houden dat Kasdan er in slaagt om het niet helemaal in zouteloze braafheid te laten ontaarden.
En als je er ook nog figuren als die (niet heel gefocuste) huisgenoot en die (niet heel enthousiaste) Abraham Lincoln impersonator in propt, dan heb je zeker mijn sympathie.
mjk87 (moderator films)
Geen moment grappig, echt geen moment. De film wil heel vulgair en grof en grappig zijn, maar faalt daardoor er juist in. Het is allemaal te overdreven terwijl een grap vaak vanuit een enigszins normale situatie het beste werkt. Dat begint al direct als Diaz met een peuk in de bek hard achteruit wegrijdt. Weinig subtiel aan, elke kans op een grap verdwenen. Of je moet volledig over the top gaan zoals in pak 'm beet Bad Santa, maar daarvoor blijft dit allemaal te braaf.
Het verhaaltje zelf, ach, dat is al zo vaak verteld, daar moet de film het ook niet van te hebben. Nu hoeft dat ook niet, maar dan moeten de grappen tenminste leuk zijn. Ook weinig verheffend geacteerd. Diaz doet haar ding maar ook niet meer en Timberlake heb ik nooit geweldig gevonden. Segel als gymdocent en die Amy Quirrel zijn nog wel leuk en de enige lichtpuntjes in deze draak. 1,0*.
Mescaline
Niet zo slecht als dat sommige reviews beweren, het is natuurlijk ook niks verrassends onder de zon maar wat verwacht je met een titel en een plot als dit? Clichés worden weinig ontweken maar Cameron Diaz doet het best aardig en de soundtrack is trouwens ook wel genietbaar!
Black Math
Ja aardig. Diaz doet het leuk als totaal ongeïnteresseerde lerares die alleen maar bezig is om geld voor de borstvergroting om rijke mannen te lokken binnen te harken. De film is verder gelukkig weinig moralistisch. Op een gegeven moment beseft ze wel dat er veel meer is dan haar doel, dat minder rijke mannen ook de moeite waard zijn, en dat het goed is om de leerlingen te helpen met hun problemen, maar gelukkig gaat hier geen cliché crisis aan vooraf, het gaat op vrij natuurlijke wijze. En terwijl Punch' karakter eigenlijk goed van karakter is, is het ook wel verfrissend om haar door de politie afgevoerd te zien worden.
Wat wel wat minder aan deze film is, zijn de bijrollen van acteurs die ik ken uit sitcoms zoals Marshall uit How I Met Your Mother, Phyllis uit The Office en Cameron uit Modern Family. Behalve de laatstgenoemde, die ook de kleinste rol heeft, vind ik deze rollen qua karakter erg lijken op de karakters die ze in de genoemde sitcoms spelen en dat doet toch altijd wat afbreuk aan de ervaring. 2,5*.
mrklm
Elizabeth Halsey [Cameron Diaz] is het type docent dat de tijd doodt met het vertonen van films als Stand and Deliver en Dangerous Minds en buiten het klaslokaal haar pijlen richt op knappe, rijke mannen. Nadat Mark [Nat Faxon] haar dumpt begint ze op een middelbare school onder leiding van Wally Snur [John Michael Higgins] waar ze in de eveneens nieuwe collega Scott [Justin Timberlake] denkt haar nieuwe ‘ideale man’ te hebben gevonden. Maar ze krijgt concurrentie van collega Amy [Lucy Punch], die alles vertegenwoordigt wat Elizabeth verafschuwt. Schoolkomedie leunt wel erg op karikaturen maar neemt zichzelf nooit serieus en zal daarom zelfs de meest verstokte onderwijzer hier en daar flink doen gniffelen. Verwacht geen diepgravende humor of scherpe maatschappijkritische satire, maar wel aangenaam leeghoofdig vermaak
tommykonijn
Zo'n film die ik eigenlijk altijd al wilde zien, maar die me dan toch iets te slecht leek om te huren of aan te schaffen. Dat leken zowat de enige (legale) opties toen deze film uitkwam. Inmiddels kunnen we alweer een tijdje streamen en is het dus ook gemakkelijker geworden om films uit te proberen.
Bad Teacher bevat een aantal behoorlijke missers. Op enige vorm van realiteit hoef je niet te rekenen; deze film speelt zich af in een sprookjeswereld. Elizabeth zou geen schijn van kans hebben in het onderwijs. Ouders, leidinggevenden en zelfs leerlingen zouden heel gauw korte metten maken met haar. Daarnaast is het bij vlagen moeilijk om sympathie voor haar op te brengen omdat ze ook wel écht fout te werk gaat, zoals bij het bemachtigen van de antwoorden van de toets. Enerzijds de bedoeling, anderzijds wil je natuurlijk toch ergens een beetje meeleven met het hoofdpersonage, hetgeen hier nauwelijks gebeurt. De bijrollen? Niet veel soeps. Jason Segal kan ermee door, maar Justin Timberlake en Lucy Punch zetten behoorlijk overdreven karikaturen neer die eigenlijk nooit grappig zijn. Ten slotte is de film écht een Amerikaanse komedie: alle clichés worden uit de kast getrokken en de humor is soms van een behoorlijk kinderlijk niveau.
Maar... Als het je lukt daar doorheen te kijken (of de verwachtingen vrij laag houdt), dan is Bad Teacher eigenlijk best een leuke film. Mij lukte dat in dit geval verrassend goed. Het is vooral leuk dat de film weinig terughoudend is, waardoor het heerlijk lomp blijft. Cameron Diaz vind ik vaak wisselvallig als actrice. Bloedmooi, maar soms ook bloedirritant. Leuk in een film als There's Something about Mary; afschuwelijk in What Happens in Vegas. Haar rol als slechte docente ligt haar echter wel. Zoals gezegd voel je (te) weinig sympathie voor haar, maar dat ligt voor mijn gevoel eerder aan het schrijfwerk dan aan Diaz. De chemie is er ook wel tussen haar en Clarke. Schaterlachen is er niet bij, maar enkele gniffelmomenten zaten er wel tussen. Eric Stonestreet en Thomas Lennon verdienen het ook wel om genoemd te worden wat dat betreft.
De film wist mijn aandacht goed vast te houden. Knap dat men zelfs na een pijnlijk onleuke scène (dat droogneuken) nog weet op te krabbelen. Echt vervelend werd het nooit. Echt hoogstaand ook niet. Ik twijfel tussen twee cijfers, maar ga voor het voordeel van de twijfel. Ik zou er nog graag aan willen toevoegen dat je voor deze film in de stemming moet zijn. Ik denk eerlijk gezegd dat de plotomschrijving en poster je in voldoende mate zouden moeten kunnen helpen beslissen of dat wel of niet het geval is.
TragieStar.*
23ste film van de Cameron Diaz marathon!
Ook al eens gezien, maar het blijft een leuke film. Diaz bewijst dat ze nog steeds de looks, maar ook het gevoel voor acteren niet is verloren. Ze doet het briljant! Ook de rest van de cast zijn wel leuke typetjes die iets leuks toevoegen. Het uitgangspunt van de film is leuk, maar het einde stelt toch wat teleur. Ineens in de film klaar en dan vraag je je af waar je nu naar hebt zitten te kijken. Het voelt niet als een afrondend verhaal waarbij echt iets teweeg is gebracht. Het zijn voornamelijk gewoon erg leuke grappige scenes die elkaar opvolgen en daar heb ik erg van genoten.
Beoordeling blijft staan.
Collins
Hoe de door Cameron Diaz gespeelde onderwijzeres Elizabeth Halsey ooit haar vakdiploma heeft gehaald is een van de ongerijmdheden die zich in Bad Teacher in een verontrustend tempo en op ongrappige wijze ophopen. Bad Teacher is een film over een onderwijzeres die een hekel heeft aan haar leerlingen, minirokjes draagt, haar benen op de lessenaar legt en haar leerlingen films laat kijken terwijl ze haar roes uitslaapt. Amusante elementen die waarschijnlijk genoeg stof opleveren om een korte trailer te vullen. Voor een veel langere speelfilm is die stof absoluut ontoereikend.
Dat de film niet goed is, ligt overigens niet aan Diaz, die haar best doet om van het magere materiaal nog iets te maken. Diaz, die er ondanks haar belachelijke rol in slaagt voldoende goodwill te kweken die mij ervan weerhoudt de film totaal af te kraken. Het enige dat verder nog vermeldenswaard is, is de rol van Jason Segel. Zijn personage is bescheiden aanwezig maar weet steeds net genoeg understatement in de film te pompen om de kijker even te laten glimlachen en de moed te geven vol te houden.

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Videoland voegt de geprezen Zweedse film 'Så som i Himmelen' toe aan het aanbod

Tip voor fans van de 'Outlander'-spin-off: de fantasyhitserie 'A Discovery of Witches' op Netflix

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie

Legendary
Drama, 2010

We're the Millers
Komedie, 2013
classroommanipulationleraarschoolleerlingmiddle schoolincompetence gold diggerworkplace comedy