Genre: Actie / Thriller
Geregisseerd door: Dante Lam
Met onder meer: Leon Lai, Richie Jen en Vivian Hsu
Gesproken taal: Kantonees en Mandarijn
Plot For Lung
Tijdens het onderzoek naar de toedracht van de moord op een prostituee wordt de koppige detective Man Fong gekoppeld aan de sluwe, wereldwijze inspecteur Kei van de narcotica afdeling. Als er op de plaats van de misdaad DNA gevonden wordt van één van Man Fong's collega's, moet hij buiten de geëffende paden denken om de waarheid te achterhalen. Kei's griezelige gretigheid om te helpen begint inmiddels te stinken en al gauw moet Man Fong proberen te achterhalen wie er nu precies zijn vrienden zijn.
Manfred / Man Fong
Hoi
Huang Yong's wife
Ho Wing
ghostman
Deze film moet ik gewoon zo snel mogelijk zien ! De trailers zien er meesterlijk uit :
"Lam is making a case for himself as the Michael Mann of Hong Kong"
ghostman
Goede film , maar verwacht geen Michael Mann-productie ....
***0,74* / *****
ghostman
Men moet Michael Mann gewoon niet automatisch vergelijken met de cineasten die films over gedesillusioneerde cops maken . For Lung is een mooi film , maar hoe kun je deze film ( of andere films van Lam ) met Miami Vice vergelijken ? Dante Lam heeft enkele elementen van Michael overgenomen , maar hij gaat er op een verkeerde manier mee om . Er is echt niemand die de audiovisuele stijl van Michael Mann beheerst ...
Gelukkig niet ...
Mooie mix van het stijlvollere werk van Johnnie To en het wat hippere, slickere werk van Andrew Lau. Het resultaat is een vlot actiefilmpje dat er aardig mooi en stijlvol uitziet.
Actiescenes zijn sterk, er loopt een stelletje goeie acteurs rond in deze film en visueel is het genieten van begin tot eind. Erg knappe intro die daarna alleen maar verder gezet wordt.
Verhaaltje is erg simpel en niet meer dan een kapstok om enkele geweldige locaties aan te doen en daar wat vuurgeweld los te laten. Toch hoeven de dramatische scenes niet echt onder te doen, wat eigenlijk misschien nog het opvallendste is.
Normaal niet echt mijn genre, maar Lam weet zichzelf eindelijk naar een hoger niveautje te tillen. Heerlijk mix van stijlvol en actievol vermaak. Laat de volgende maar komen!
4.0* en een uitgebreide review
Niks bijzonder standaard actie/thriller.
Man, 2.5* komende van jou voor een Chinese film = wereldfilm!
J.T.O
Prima film, lekkere actie en overtuigend acteerwerk. Weet iemand hoe ze het begin, iedereen bevroren en zo met het beeld bewegend maken? Is het net als een plaatje modelleren en dat je daar met een camera doorheen gaat?
hannes64
- 1926 berichten
Ja, zeer lekkere actiefilm .
Grof, veel geweld.
Verhaal stelt echt niet veel voor, maar de ombouw erom heen is schitterend.
Word 1 van mijn favoriete misdaadfilms.
peterjohn
Laatste oosterse thriller/actie die ik gekeken heb, ik houd er mee op..Ik houd de personages niet uit elkaar..wat ik er van begrepen heb is het niks bijzonders, wel fraai verfilmd...2.5
RickZ
Chinese actiepolitiethriller met aardige gevechten en redelijk verhaal. Wel voldoende.
tal1b
best wel ok thriller, alleen jammer van wat toevalligheden zoals gereedschap naast het kooitje waar dat kind opgesloten zit, en brandslang bij 't vuurtje maar bijv. actie stukjes, en sommige camera beelden leuk gedaan.
Veni Vidi Film
Heel erg rommelig, het verhaal springt van de hak op de tak.
Matige film en moeilijk te verstaan Chinees.......volgens mij geen Mandarijn
Beetje Tony Scott achtige politiefilm. Stijlvol maar rommelig. Kijkt verder prima weg. 3,5*
Visuele flow.
Fijne misdaadthriller met uitstekend vormgegeven actie en prima acteerprestaties. De film kent een uiterst prettig visueel jasje en een lekker hoog tempo. Inhoudelijk wordt alles zeer simpel gehouden, hetgeen de algehele flow ten goede komt.
Zeer goed.
Insignificance
Fraai vormgegeven film die daarnaast met een aantal actiescènes best weet te imponeren, maar tegelijkertijd een plot meetrekt dat als een molensteen om de nek gaat hangen. Het misdaadgebeuren weet weinig indruk te maken, de hoofdrollen bestaan niet bepaald uit de grootste gangmakers en wat er allemaal achter schuil gaat, is nogal duf. De melodramatische elementen in het slot vormen dan ook de grootste afknapper.
FillumGek
Behoorlijk actiethriller die helaas wel wat rommelig is.
Visueel is de film sterk en elke scene is onderhoudend. De actie is vlot en de onderlinge confrontaties spannend. Vooral Ren vond ik erg goed spelen, doet me een beetje denken aan een jonge Anthony Wong.
Helaas is het verhaal wat rommelig. Soms springt de film van de hak op de tak en kon ik verschillende namen en personen niet goed meer plaatsen, of hun motieven. Wellicht wordt dat bij een herziening beter.
Een aantal actiescenes maakte zeker indruk en zagen er goed uit. De dood van die man die werd opgeblazen was op een of andere manier nog best schokkend. Ook de drama-elementen waren van een keurig niveau. Niet te geforceerd sentimenteel, maar erg natuurgetrouw en echt.
Leuk filmpje, die wel een kwartier korter had mogen zijn. Wanneer ik bij een herziening nog meer van het achterliggende plot ontdek kan ik deze met een gerust hart nog wat ophogen.
Leo1954
- 2073 berichten
Het is allemaal zo overdone, meer actie dan thriller. Vaart genoeg, aardig verhaal, jammer dat het ongeloofwaardig werd door al dat overdreven geweld en actie. Ik was blij dat ie afgelopen was.
Gang_Star
Mijn derde Dante Lam film tot dusver. Maar ook nu weet hij me niet volledig te overtuigen. Voor mij een beetje de gemiddelde actiethriller waarvan ik er in het genre betere van heb gezien, en waar deze Fire of Conscience toch een beetje bij verbleekt. Blijft wel over dat het een zeer degelijke film is, waarin een goede vaart zit met voldoende actiescènes. Maar helaas, de actie had voor mij niet dat beetje extra waardoor de film tot een hogere categorie genoemd mag worden. Verder een flinke dosis drama dat wel sterk werd uitgewerkt met als één van de hoogtepunten de man die vader zou worden, welke op straat stond en vol hing met granaten om vervolgens kapot geblazen te worden . Lam weet duidelijk vakkundig te werk te gaan, maar weet na drie films nog niet het gehoopte hoge niveau te behalen.

Fans door het dolle heen met nieuwe beelden van 'The Super Mario Galaxy Movie'

Chi Bi Part II: Jue Zhan Tian Xia