Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Srđan Spasojević
Met onder meer: Sergej Trifunović en Ana Sakić
Gesproken taal: Duits, Servisch, Engels en Zweeds
Plot Srpski Film
"Not all films have a happy ending"
Ex-pornoster Milos leidt nu een normaal leven, samen met zijn vrouw en zoontje van vijf. Een onverwacht telefoontje van zijn ex-collega Layla, die nog steeds pornoster is, verandert alles. Milos heeft financiële problemen, dus stelt Layla hem voor aan Vukmir, een mysterieuze, machtige man binnen de pornowereld. Hij doet Milos een aanbod dat deze niet kan weigeren; de hoofdrol in zijn nieuwste film. Dit zou ervoor zorgen dat Milos zich voor de rest van zijn leven geen zorgen hoeft te maken over zijn financiën. Maar Milos maakt deel uit van een wel heel bizarre film...
Miloš
Jecina majka
Jecina baka
Doktorka
Stefan
Het is vooral leuk om NW's reacties te lezen bij de LOTR trilogie
Van zware hater tot fanboy
Dus niets is onmogelijk inderdaad!
Ben het verder wel eens met A&L zijn review.
Haha die berichten heb ik laatst teruggelezen toen ik de Lord trilogie herkeek. Echt hilarisch ja
hnmax1984
sorry hoor...is me toch echt TE ziek, vooral het einde...
1 ster voor de durf iets vernieuwends uit te brengen
Hehe, dat heeft eerder met volwassen worden te maken
. Ik kon voorheen nog al eens moeilijk om gaan met hypes. Al zal dat hier niet zo snel gebeuren, zet het maar alvast uit jullie hoofd
Ach, wie weet? Als jij de 40 gepasseerd bent en een buikje hebt, krijg je wellicht plots trek in die babyscene.
horlepiep
Jammergenoeg heb ik vantevoren deze pagina niet geraadpleegd...anders had ik het wel geweten. Het is een zeer walgelijke film.
Ik heb hem doorgespoeld doordat hij zo traag was....wat ik op een gegeven moment te zien kreeg is niet in woorden te omschrijven. Ronduit walgelijk!
Je moet een grote kronkel in je hoofd hebben om deze film te kunnen maken.
Het voegt niets toe...is niet vermakelijk en ZEKER GEEN KUNST.
Over kunst valt niet te twisten, het heeft immers alles te maken met smaak.
Deze film is echter smakeloos te noemen.
Niet kijken, niet kopen, niet huren, het is niet de moeite waard.
Op geen enkel vlak.
Fortune
Dit gaat zo'n film worden die ik standaard als cadeau ga gebruiken voor als er iemand jarig is.
Gefeliciteerd! heb gehoord dat dit een interessant filmpje is voornamelijk door de politieke statements die erin geworven zijn.
En dan wachten op de boze reacties.
Ook leuk voor kinderfeestjes (tot een jaar of 12), compleet met taart en kaarsjes.
Thorak
@horlepiep; dat vinden de mensen in Servië ook over de manier hoe zij behandeld worden door hun 'regering'. Deze film last gewoon goed zien hoe zij zich voelen en is in dat opzicht redelijk goed gelukt. Walgelijk? Ja, maar dat is het leven en de manier van hoe de inwoners van Servië behandeld worden!
De dingen die je te zien krijgt in deze film Kim hè niet waarderen, maar dan is gelijk ieder element van de film slecht? De manier van filmen en de toepassing van de muziek is weldegelijk zeer goed, of je de rest nou walgelijk vind of niet.
XfofaXX
Toch een ontgoocheling, ik had er meer van verwacht.
De eerste helft van de film was behoorlijk saai, ik verwachtte een vuile horrorfilm maar de hele opbouw was allesbehalve meeslepend en niet erg interessant. Qua gore maakt de tweede deel van de film wel veel goed, maar de (verschrikkelijke) dingen die de personages elkaar aandoen konden me niet raken omdat de hele film een opstapje leek om die paar gruwelijke scenes in beeld te brengen. De regisseur leek me gewoon erg gefascineerd door geweld en heeft daar dan een verhaal rond geschreven, ofzo.
De analogie met de situatie in Servie de laatste decennia vind ik vooral vergezocht. Net zoals het personage van de gekke regisseur in de film volhoudt dat je meer van porno kan maken door het kunst te maken, lijken de makers van Srpski film hun film te willen voorstellen als meer dan de film is, door een politieke boodschap bij de haren te trekken. Om de kijker werkelijk te kunnen overtuigen en raken van de verschrikking van zo'n bewind is er dus meer nodig dan een paar extreme scenes in je film te steken.
Wat positief overblijft zijn een paar leuke scenes waar je je ogen niet van kan afhouden (of net omgekeerd bij andere kijkers misschien), een goeie soundtrack, en uiteindelijk ook wel een gedurfd onderwerp. Er had alleen wat meer mee kunnen zijn gedaan.
- 2048 berichten
Ik lees hierboven: 'vanaf 30 augustus te huur'. Ik heb serieus grote twijfels of deze film wel in meer dan 2 videotheken wordt verhuurd
snix
Zeer grove pornografische film, met veel zieke personages. Deed mij persoonlijk denken aan hostel. Waar ik hostel een redelijke film vond omdat dit een soort nachtmerrie voor mij zou zijn, vind ik deze film erg smerig en bij vlagen te ver gaan. Met name vanwege het feit dat er kinderen en zelfs een baby bij betrokken worden.
Thorak
Wat valt er niet aan te snappen? Hij laat weten dat Videotheken sowieso tegenwoordig niet echt meer veel verhuren omdat de videotheek aan het uitsterven is.
Duh...
Bij de meeste videotheken hier (die 2 die we nog hebben) is de film verhuur nog maar een kleine bijverdienste.
maurice32
heb de versie van 1 uur en 43 min gezien , niet veel anders dan die van 100 min
Yamato
Geen flauw benul hoe ik deze film moet beoordelen. Ik betrapte mezelf erop af en toe op mijn nagels ver in mijn huid te zetten om de drang te moeten overgeven te verdrukken. Na de opbouw had ik hoop op een bedrukkende sfeer die je als kijker ontgoocheld achterlaat maar doordat de beelden zó ver van mijn werkelijkheid af staat aanschouwde ik het stuk duidelijk van een afstand waar je normaalgesproken als kijker hoopt te worden opgezogen in het verhaal. Enkele beelden zullen mij de rest van mijn leven blijven achtervolgen maar als geheel vond ik dat de film te veel op bepaalde gruwelijke beelden leunde. Het voelde alsof de regisseur aanvankelijk enkele scènes heeft bedacht en de rest van de film als een soort kapstok vorm heeft gegeven waar hij die scènes aan kon ophangen.
Misschien bedenk ik me nog maar ik zet de film aanvankelijk op 2* voor de knappe manier van filmen, goed acteerwerk en de goed bijpassende muziek. Toch vind ik ook dat de muziek meer had moeten worden ingezet gedurende de hele film zodat je aandacht niet verslapt.
Yamato
Ik zat nog even aan deze film te denken en ik realiseerde me net dat ik tijdens het kijken van de film het direct aannemelijk vond dat er inderdaad een publiek was voor een dergelijk soort porno. Dat is eigenlijk best wel ziek en misschien wel kenmerkend voor onze tijd. Via internet kom je in contact met allerlei dingen die je nooit had willen zien en waarvan je je anders niet had kunnen voorstellen dat mensen het opwindend konden vinden.
sinterklaas
Dat komt omdat mensen teveel pindakaas kopen. Word hopelijk geen grauwe toekomst voor de echte dvd-verzamelaars. (zoals ik)
Thorak
Dat heeft er zeker wel invloed op, maar is zeker niet de voornaamste reden. Veel videotheken konden al niet meer rondkomen ruim voor de pindakaas explosie. Wat voor mij de reden is geweest om niet meer naar een videotheek te gaan was dat de kosten van huren tov kopen veel te hoog werd. Daarnaast ook te vaak beschadigde dvd's en daarvoor ook al VHS banden heb gekregen.
Er zijn overigens genoeg muzikanten die door de mogelijkheid van het downloaden hun cd verkoop omhoog hebben zien gaan!
Downloaden word iets (lees veel) te vaak als zwart schaap aangemerkt en als reden gegeven om de prijs kunstmatig hoog te houden.
Kijk nou naar digitale boeken, die zijn qua kosten gigantisch veel goedkoper dan 'echte' boeken, maar de prijs is bijna even hoog!
Thorak
Tja dat heb je wel vaker met dvd's die in Nederland nog niet uit zijn....
- 2048 berichten
Serieus? Brengen ze het hier gewoon ongecensureerd uit? Zou me verbazen
Nederland doet niet zo moeilijk over extreme films hoor. Was een kwestie van tijd. Er is abosluut markt voor deze titel en dan is er wel een label dat daarin springt. Ben benieuwd wie.
- 2048 berichten
Dat Nederland makkelijk is met extreme films ,maar dit staat op het randje van pornografie (en dan sadistisch ook) Maar dan met een mainstream release. Toch wel vet dat ze dat doen.
wwelover
Hele zieke film, waarin ik het verhaal niet zo slecht vind, maar hetzelfde als wat ik met Antichrist had, ik hoef de beelden niet te zien. Visueel is het best een goed geslaagde film, want het zag er vaak vrij strak uit. De intro was perfect. Maar het was zo ranzig uiteindelijk, en dat trek ik toch niet zo. En zelfs al die mooie vrouwen konden dat niet goed maken. De hoofdpersoon speelt wel vrij sterk. En ik geef de film wel een voldoende voor het verhaal. Maar ik ga hem nooit meer kijken!
Heftige en compromisloze film waarin een ex-pornoster, die inmiddels een gezinnetje heeft, nog voor één laatste klus wordt gevraagd. De film heeft een goeie opbouw en weet een nachtmerrie-achtige sfeer te creëren (o.a. door een goeie soundtrack). Tijdens het laatste gedeelte gaan alle trossen los, en bevat de film een aantal behoorlijk zieke scenes. Redelijk deprimerend van toon, maar door de vorm en het plot blijf je je wel beseffen dat het je naar een film zit te kijken (wat het dus minder realistisch maakt).

Gruwelijke horrorfilm 'A Serbian Film' verschijnt ongecensureerd op Blu-Ray

Qing Mei Zhu Ma