• 9.372.770 stemmen

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 21 april 2011

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot Contre Toi

Overmand door verdriet ontvoert een jonge man de briljante chirurge die hij verantwoordelijk houdt voor de dood van zijn geliefde. Tijdens haar gijzelperiode worden de twee tussen allerlei emoties gesleurd, van de tragische gebeurtenissen die tot de ontvoering leidden tot hun gevoelens van eenzaamheid en liefde.

Goedkope productie. Voor de oplettende kijker: zoek de microfoon!! Zelfs twee keer in beeld. Een typische Kirstin Scott Thomas rol. Toch heb ik me niet verveeld.

avatar van 009

ninamees12 schreef:

ik heb de micro meer dan 2 keer gezien hoor,

minstens 6 keer toch!!!

avatar van Koekebakker

Koekebakker

Een microfoon in beeld is doorgaans een projectiefout (geen productiefout). De operateur heeft de film dan niet goed gekadreerd.

avatar van CHEVAL

CHEVAL

Ook bij mij was de microfoon vaak in beeld. Zelfs nog veel vaker dan zes keer, bij bijna elke scene bungelde hij bovenin. Daardoor werd ik volledig uit de film gehaald, daarnaast was de film ook behoorlijk vlak en weinig verrassend.

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

het concept leek me best aardig, maar als ik de recencies zo lees bespaar ik me toch maar de moeite en ga ik hem niet bezien.

avatar van gauke

gauke

Doorsnee, clichématige, toneelachtige film over relatie slachtoffer-dader bij een gijzeling, eenzaamheid en de machtsfactor (psychologisch overwicht/evenwicht) die ontstaat. Het blijft allemaal wat vlak en na verloop van tijd minder boeiend.

avatar van stinissen

Redelijk psychologisch drama met zoals zo vaak een hele goede Kristin Scott Thomas die na de ontvoering last krijgt van het Stockholmsyndroom.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Beetje matige film.. kon er niet zoveel mee.

avatar van nightbreed

nightbreed

85 minuten? Vreemd, bij mij duurde de film precies 75 minuten.

avatar van Decec

Decec

Een goede dramafilm...

Redelijk verhaal....

Prima acteerwerk...

Bekende actrice (ook regisseur) Kristin Scott Thomas

speelt goed...

Wel spannend laatste slot...

Zeker aan het Stockholm-syndroon lijdt...

Mooi HD kwaliteit...

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Het verhaal sprak me ontzettend aan maar ik ben toch wel heel teleurgesteld in de uitwerking. Het is wat Orbit zegt. Ik kon er niet zoveel mee. Ik begrijp dat Kristin Scott Thomas aan het Stockholm syndroom lijdt maar het personage is zo ontoegankelijk dat ze zelfs te gesloten blijft voor de kijker. Ik zie totaal niet waar zij doorheen gaat en wat haar drijft om uiteindelijk toch naar de politie te stappen en hem te laten oppakken. Die overgang ging mij veel te snel.

Over het algemeen gezien vind ik dit een behoorlijk matige film waar veel meer in had kunnen zitten.

avatar van hangtangding

hangtangding

Ook deze film sprak me erg aan, zeker na het zien van de trailer.

Echter vond ik de film erg tegenvallen. Ik heb hem uitgekeken, maar ik had soms de neiging om hem maar gewoon uit te zetten. Ik vond hem erg saai.

Ik vind niet dat het Stockholm syndroom zo duidelijk naar voren komt.

Het had inderdaad veel beter gekund.

avatar van blurp194

blurp194

Redelijk sterk begin, daarna valt het plat. Aan het einde blijft er weinig over, en komt het al vaker gehoorde commentaar van 'goedkope productie' tot z'n recht. KST is gemiddeld gesproken wel een van mijn favoriete actrices, maar hier verdient ze geen oscar mee - de beweegredenen van haar rol blijven duister.

Jammer.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Ze zit opgesloten in een betonnen kamer terwijl ze zich afvraagt wanneer die vreemde man zijn gedachten verandert. De overgang van aartsvijanden naar lovers is best soepel gebracht en gelukkig zijn de scènes in het politiekantoor enkel vóór en na de gijzeling gemonteerd zodat je niet steeds hals over de kop terug in de werkelijkheid wordt geworpen. Scott Thomas speelt weer goed en samen met haar tegenspeler draagt ze dit drama. Speelduur is ook lekker kort gehouden zodat eventuele eenzijdigheid geen grote rol gaat spelen. De beweegredenen liggen vrij voor hand. Ze is ontvoerd en doordat ze geen uitweg heeft moet ze zich wel aanpassen. Op het einde wordt ze wakker door een droom en realiseert ze zich dat een rooskleurige toekomst niet verzekert is en besluit zo om de man toch maar op te sluiten (aangezien ze ook flink is toegetakeld). Doordat er iets teveel getelefoneert wordt en er vrij veel dezelfde soort situaties voorbij komen bereiken de Fransmannen hier geen abnormaal niveau maar het is zeker voldoende.

avatar van frans123

frans123

Een zeer vreemde film die een nare smaak achter laat.......Wat moet je met het verhaal?? Een slachtoffer die wakker schrikt van het Stockholm syndroom???Gelukkig duurde hij maar 75 minuten.( Ik weet een beter einde: als de polite naar haar huis gaat vinden ze de man dood...Zelfmoord,maar de politie verdenkt haar... Zij wordt aangeklaagd voor moord.....(goed he???)