• 9.373.511 stemmen

Met onder meer: Eduardo Noriega, Angie Cepeda en Belén Rueda

Gesproken taal: Spaans

Releasedatum: 18 november 2010

Plot El Mal Ajeno

Diego is arts in een ziekenhuis op een afdeling met extreme gevallen. Hij is zo goed als immuun geworden voor het leed van zijn patiënten, onder wie Sara, die zwanger is en aan MS lijdt en de cynische Carlos die een been heeft verloren. Ondertussen ligt Diego zelf in scheiding en heeft hij een moeizame relatie met zijn dochter. Op een dag wordt Sara met een overdosis teruggebracht naar het ziekenhuis en haar partner geeft Diego de schuld van haar conditie.

avatar van Redlop

Redlop

Zeer beroerd verhaal met Jomanda-inslag dat ook nog oersaai gebracht wordt. 1,5*

avatar van stinissen

Mooie ontroerende film met prima acteer prestaties , de film wordt nooit vervelend en kijkt heerlijk weg een echte aanrader.

avatar van borasi

borasi

Mooi geacteerd en zeer vermakelijk!

Ik dacht: "Wat komt die vent me bekend voor....". Hij speelde ook in het fraaie Tesis van Alejandro Amenábar 15 jaar geleden alweer.

avatar van david bohm

david bohm

Bijzondere film met een vrij zwaar thema dat toch niet zo op de maag ligt. Een typische product van de Spaanse cinema. Sterk acteerwerk en hier en daar tamelijk bizarre ontwikkelingen die toch realistisch overkomen. Heftig.

avatar van Decec

Decec

Een goede dramafilm...

Goed verhaal...

Prima acteerwerk...

Geen bekende acteurs/actrices...

Mooi HD kwaliteit...

Maar geen moeite waard...

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1950 berichten

Ik vond dit een goede film. Een beetje bovennatuurlijk. Maar het wordt nooit ergens 'vaag'. De acteurs spelen stuk voor stuk uitstekend. De hoofdrol speler ziet er ook nog eens erg aantrekkelijk uit met zijn baard. Het speelt zich af in Madrid. Daar had ik wel wat meer van willen zien, want het is een prachtige stad.

avatar van chandor013

chandor013

veel over gehoord mijn vrouw verstaat de film vloeiend. nu ik nog

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Een mooi drama met af en toe een beetje een thriller achtig gevoel. Het mooie is dat ondanks het thema, de film toch niet te zweverig word. Dat vind ik knap gedaan. Het einde is heel heftig maar toch wordt het niet over dramatisch.

Je blijft van begin tot eind geboeid door het verhaal èn door het sterke acteerwerk van de gehele cast. De transformatie van Diego werd heel erg goed in beeld gebracht. Van afgestompte en ongevoelige arts tot iemand die eindelijk tot zijn eigen emoties komt. Ondanks het zware onderwerp is er soms een zweempje humor te ontdekken en dat werkt wel verfrissend. Vaderlief vond ik bijvoorbeeld soms nogal geestig.

En oef, wat is die Diego een mooie man !!!!

avatar van chandor013

chandor013

erg mooie dramatische film en zeer goed acteer werk echt een film waarbij je gaat nadenken.

je word er gewoon even stil van

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Was wel een redelijk leuk Spaanse familiedrama alias ziekenhuisdrama. Maar niet echt zoiets dat je gelijk behoorlijk raakt. Het verhaal is hier en daar nog wel redelijk goed maar soms ook wel te ver gezocht. De acteurs zijn daarintegen wel realistisch bezig. Maar dit is een beetje gesneden koek. Wel vond ik die Diego erg goed.

avatar van 93.9

93.9

Dit is typisch een voorbeeld van wat ik noem 'nep arthouse'.

Wat een draak!

avatar van arno74

arno74

Een bovennatuurlijk drama met erg vreemde regiekeuzes. Het script (spoiler: een man krijgt een gave wat uiteindelijk een vloek wordt) lijkt wel uit een horror gegrepen maar wordt hier op een drama losgelaten. Het subplot met Belén Rueda past ook niet lekker in de film. Kwalitatief hapert het nogal, o.a. qua script, regie, montage en geluid. Het heeft inhoudelijk wat weg van Amerikaanse en Duitse TV-drama's. De bijrollen zijn nauwelijks uitgewerkt en overtuigen weinig, zoals de arts in opleiding die met de hoofdrolspeler meeloopt en steeds overal met open mond naar moet staren.

Ook het verhaal over genezing via handoplegging weet niet te overtuigen. Hoe kun je in een film de kijker proberen te overtuigen met iets wat een oplichtingspraktijk is? De regie slaagt er in ieder geval niet in waardoor de film flink aan overtuigingskracht inlevert. Verder lijkt de film aanvankelijk een boodschap te willen meegeven maar wordt die poging gaandeweg opgegeven waardoor je uiteindelijk met een bizar verhaal achterblijft. Het lijkt wel alsof de regie op goed geluk van alles in het verhaal wou proppen in de hoop dat iets werkte.

Als we het subplot met Belén Rueda buiten beschouwing laten dan in het een film die qua opbouw uitnodigt om te blijven kijken, maar het stelde me uiteindelijk teleur. Een vreemde film. 1,5*

avatar van Robi

Robi

Een wonderbaarlijk verhaal van een arts die heel goed is in het genezen van zijn patiënten. De film bouwt langzaam op en het duurt ook wel even voordat je echt doorhebt wat er aan de hand is. Echt heel geloofwaardig is het ook weer niet. Maar de film zit wel knap in elkaar en er wordt mooi geacteerd zodat de kijker er wel goed bij betrokken wordt. Tegen het einde roept de film wel steeds meer vragen op, maar dat kan ook haast niet anders bij zo'n verhaal.

Ben wel benieuwd hoe ik erover denk als ik de film veel later weer eens zie.