• 9.373.095 stemmen

Met onder meer: Kevin Kline, Susan Sarandon en Harvey Keitel

Releasedatum: 15 juni 1989

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot The January Man

"Catching a serial killer takes a seriously twisted cop."

Nick en Frank Starkey waren beide politieagent. Door een schandaal werd Nick destijds gedwongen ontslag te nemen. Nu een seriemoordenaar de stad onveilig maakt, doet de politie weer een beroep op hem. Hij onderzoekt de moorden en weet erachter te komen dat de volgende moord zal plaatsvinden in januari.

Nick Starkey

Alison Hawkins

Roger Culver

avatar van neo

neo

Moeilijke van deze film is dat het een parodie in feite is, maar dan eentje zonder echt enorm komische parodie. Het overdrijvende van politie chef Danny Aillo of het'' ineens heb ik het'' moment heel overdreven. Dit moet je gewoon allemaal niet te serieus nemen, maar echt grappig is het. Uitgezonderd het briljante einde, wat ik gister nog even heb gezien: Kline, Mastrantonio en Rickman wachten de moordenaar op en grijpen het slachtoffer dan net op tijd van de gang af. Alleen die blik van die vrouw al. Daarna wordt Mastrantonio als bate gebruikt, en terwijl Kline probeert de deur in te trappen, wat normaal in cliche films meteen lukt, nu dus niet.En dan wordt Kline alle trappen naar beneden gesleurd met de dader

avatar van JasonBourne

JasonBourne

Beetje een film-noir in een moderner jasje. Best vermakelijke zoektocht naar een seriemoordenaar met een komische noot. En Mary Elizabeth is best lekker ^^
@hdehoon ...Nou niet helemaal mee eens: Met een beetje stadskaart kan je toch wel een aantal stadsblokken selecteren die het sterrenbeeld maagd vormen. En het is niet moeilijk om de verdiepingen van die gebouwen als de notenbalken te zien...maar goed, de dader had een rijke fantasie voor een nobody....dat geef ik toe

avatar van Kondoro

Kondoro

“Ed, I think it'd be best if you don't come in the apartment.”

"You got it. I'm an artist. I'll watch the woman.”

Ik dacht leuk te zijn, en vooral om het feit dat ik de film ‘The January Man’ dan ook gewoon in januari ging kijken, prima toch? Echter wist ik totaal niet wat ik moest verwachten van deze film, toch schrok ik wel heel erg van die onwijs lage en slechte beoordeling wat eraan vastzit. Ik heb me er toch maar aan gewaagd, wie weet viel de film me toch nog wel mee maar eigenlijk was het al wel te verwachten, en was deze film gewoon echt oersaai. Ik lees het al in de comments hier beneden meermaals maar, eigenlijk faalt deze film op alle vlakken. Zowel de humor, het script noch het verhaal, niks was echt boeiend in deze film.

Ik hou mijn mening ook kort want veel woorden verdient een film als dit totaal niet hoor. Komedie was ver te zoeken, en alles wat neigde naar “humor” oogde en voelde toch heel erg geforceerd. Samen met een onwijs zwak script en een erg saai verhaal heeft de film mijn tijd weg moeten vreten en dat voelde ellelang aan, eentje om snel weer te vergeten!