• 9.372.440 stemmen

Gesproken taal: Engels en Pools

Releasedatum: 6 juli 1989

Plot The Fly II

"Like Father Like Son"

Een paar maanden nadat Seth Brundle de dood vond door Veronica's geweer, baart zij zijn zoon, Martin. Seth's werkgever adopteert Martin, om zo zijn genen te kunnen gebruiken voor een superleger. Een paar jaar later is Martin volgroeid, ondanks dat hij pas vijf is, en de vlieg in hem begint wakker te worden. Met de hulp van zijn vriendin Beth probeert hij hulp te zoeken.

Martin Brundle

Anton Bartok

Stathis Borans

Dr. Jainway

10 year old Martin

4 year old Martin

avatar van dttom

dttom

Vond dat beest niet eng.

avatar van Blindfold

Blindfold

Deze was echt kont en krijg maar 1 ster van mij.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Kont?!! HAHAHAHA Die heb ik nog nooit gehoord!

avatar van Blindfold

Blindfold

Als je deze film gaat kijken, dan wordt je extreem goed geïnspireerd.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Ik heb 'm ooit gezien, maar vond 'm niet veel aan.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Gewoon minder goed als deel 1, 2,5 sterren. Jammer want het vervolg had wel beter kunnen zijn.

avatar van Sparkle

Sparkle

Overbodig vervolg. Als er nu een filmcommissie was die de vermelding "Overbodig" zou verplichten... dan nog zou het niks veranderen. Bij dit soort films weet je dat immers.

avatar van FisherKing

FisherKing

onbedoelde humor

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Totaal met Sparkle eens: overbodig.

avatar van GerwinF

GerwinF

Veel minder dan deel 1. Wel gave filmposter, maarjah daar stem ik dus niet voor

avatar van Hemdale

Hemdale

Veel en veel slechter dan deel 1 maar nog niet zo slecht dat de film in de flop 100 moet staan!

avatar van MWX

MWX

heb m laatst weer eens gezien maar deze film hoort 100% zekers in de flop 100. alleen al omdat ze door deze film deel 1 dijn hadden kapot gemaakt.

avatar van GerwinF

GerwinF

GerwinF schreef:

Veel minder dan deel 1. Wel gave filmposter, maarjah daar stem ik dus niet voor

Filmposter is helaas aangepast...deze is dus waardeloos

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Erg zwak vervolg. Stom uitgangspunt en beroerd acteerwerk. Tel daarbij op; een zeer saaie romance tussen twee jongeren, lelijke effecten en een stuk of vijftig nutteloze, trage en saaie scenes en je hebt een bijzonder matig vervolgfilmpje.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

OK, het is een stuk minder dan FLY I, maar het blijft voor mij een best genietbare prent. Ik heb al veel slechter gezien...

avatar van Charmed_2005

Charmed_2005

5* alleen al omdat mijn zusje er van janken moest

Begrijp de flop 100 notering ook niet zo.

Veel van de originele flaws zijn ook in deze terug te vinden. Derderangsacteerwerk, saai en voorspelbaar verhaaltje (niet meer dan een herhalingsoefening) en uiteindelijk duren beide films ook te lang.

Maar ook de positieve punten zijn hetzelfde. Leuke special effects, die helemaal niet onder hoeven doen voor deel 1. Deze is wat gorier, dat wel, maar vond ik op zich ook niet erg.

Wat mij hier nog het meest verveelde was dat ik naar een soort van Aliens meets The Fly zat te kijken. Qua setting, soundtrack en shots deed deze me veeleer aan de Alien reeks denken. Komt jammer genoeg nergens in de buurt van deze films, en is dus heel wat minder. Soort van slap aftreksel.

Hier en daar wel wat leuke scenes, genoeg gory dingen, al is het allemaal niet spectaculair. De eerste is nog steeds beter, maar zo'n groot verschil is er nu ook weer niet vind ik. Vind de algemene reacties dus (met flop 100 resultaat) toch wat overtrokken. 1.5*

avatar van djelle

djelle

Minder fantastisch dan Cronenberg's remake, niettemin een heel degelijke horrorfilm. Het verhaal is weliswaar wat flauwer en een lichtelijk geforceerd vervolg, maar de intensiteit is weer heel stevig. De meesterlijke score en enkele serieus ingrijpende scenes dragen hierbij toe (bv de stukjes met die gemuteerde hond). Ook de teleportaties blijven facinerend gebracht. De kers op de taart is opnieuw het ranzige gorespectakel met opvalllend goeie SFX. Spannend, hevig en heerlijk smeürig. 3,5*

finalman

bah, ik zou dit een mooie film gevonden hebben, als ze die hond niet erbij gedaan hebben. Ik leefde trouwens echt mee met die lijdende hond.

Trouwens, kvind die Brundlefly niet echt dezelfde als deel 1. (die heeft precies tanden terwijl er in deel 1 geen was?)

avatar van Halcyon

Halcyon

Heb deze ooit tijdens een horrornachtje gezien, ik herinner me die ranzige larve nog die op een gegeven moment als "baby" wordt gebaard. Lekker vettig .

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Niet elke sequel hoeft altijd slecht te zijn.

Je hebt van die sequels die stukken minder zijn, maar ze kunnen toch voor veel kijkplezier zorgen.

Verder let je tijdens een speelfilm op heel veel dingen.

Ik vind het verhaal net zoals deel 1 best meeslepend.

Als ik hem ga vergelijken met deel 1, dan kom ik uit op toch nog een verrassende sequel die de moeite waard is.

Hij sluit netjes aan op zijn voorganger wat ook een pluspunt is.

2,5 *

finalman

opnieuw gezien en stem veranderd naar 1*.

avatar van Dogmeat

Dogmeat

Vond het een leuke film die ik in mijn jeugd meerdere malen gekeken heb. Vond de effecten voor die tijd erg goed, ook te bedenken dat alles met poppen is gemaakt. De muziek in de film is eigenlijk een van de sterkste punten. Ze weten uit de poppen vrij veel emotie te halen icm de muziek. Iets wat in die tijd nogal vaak mislukte en er vaak klungelig uitzag. De scene met de hond is erg sterk en geeft een goed gevoel voor drama.

Het is echter geen film die je moet vergelijken met films van nu, het gaat wat langzamer en de effecten zijn natuurlijk wat minder spectaculair. Maar je krijgt in deze film hierdoor wel enigzins sympathie met het karakter, iets wat je tegenwoordig wat minder snel hebt in horror films.

Vond het een lekkere wegkijkfilm, 3 sterren, en voor het gevoel van nostalgie maak ik er 4 van!

avatar van Theatertje

Theatertje

THE FLY II behoort tot de stomste sequels op een remake die ik gekend heb.

Theatertje schreef:

THE FLY II behoort tot de stomste sequels op een remake die ik gekend heb.

mee eens

avatar van Halcyon

Halcyon

Geen body-horror zoals alleen Cronenberg dat kan, maar toch een redelijk vervolg op de klassieker van de Canadese grootmeester. De focus ligt evenzeer op de menselijke drang naar vooruitgang en ook hier vergezeld van een romantische subplot. Tot dusver verwant met deel 1, al krijgen de horrorelementen naar het einde toe een iets overdreven gedaante. Men wil het allemaal iets te bombastisch doen - sommige scènes zijn wel lekker gory - maar over het algemeen komt het toch te gekunsteld over, wat maakt dat dit deel nergens de evenknie wordt van Cronenberg's The Fly.

avatar van Reinbo

Best aardige sequel, Kan zich natuurlijk niet meten met het origineel van Cronenberg, dus dat moet je ook niet verwachten als je deze gaat kijken. verder bevat de film genoeg sfeer en gore om een voldoende te scoren. Een stuk sterker dan de meeste vervolgen. 3*

avatar van namingway24

namingway24

Dit snap ik totaal niet. Als je hem met het briljante eerste deel gaat vergelijken komt deze er inderdaad matig uit. Maar qua vervolgen vind ik dit geen slechte film. Hij is wel wat minder subtiel, maar de special effects zien er goed uit en er zitten een paar ontroerende scènes in zoals de scènes met de hond.

Het laatste half uur is een lekkere creature feature met wat heerlijke gore momenten zoals die man die geplet wordt onder een lift. Het einde is minder treurig dan dat van deel 1, maar werkt goed en is lekker bevredigend (de bad guy krijgt uiteindelijk wat hem toekomt).

Niet slecht en geen flop 100 waardig.

avatar van DragQueen

DragQueen

Ik vond dit vervolg redelijk meevallen. ook al mag hij niet in de schaduw vertoeven van het eerste deel, er valt hier en daar toch wel wat te genieten. het verhaal is daarbij ook niet zo slecht als dat van de meeste vervolgen, en de film is best spannend bij vlagen. 2,5 sterren.

avatar van Vascago

Vascago

Een paar jaar nadat Seth Brundle de dood vond door Veronica's geweer, baart zij zijn zoon, Martin.

Lekker lange zwangerschap