• 9.370.282 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Kerry Anne Mullaney

Met onder meer: Sandra Louise Douglas, Alton Milne en Sharon Osdin

Plot The Dead Outside

Een neurologisch virus breekt uit tot een pandemie en is druk bezig de wereldbevolking weg te vagen. Doordat het resistent is tegen vele soorten medicijnen is het bijna onmogelijk om het te stoppen. De verschijnselen zijn in eerste instantie psychologisch van aard: Men wordt volledig paranoïde en uiteindelijk zeer gewelddadig. April en Daniel hebben het tot nu overleefd en ontmoeten elkaar bij een boerderij ver van de beschaving. Dan verschijnt er een vreemdeling en deze blijkt zo mogelijk nog gevaarlijker dan het op de loer liggende virus.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

avatar van Matthiasc88

Matthiasc88

first to vote the film..

hmm ik dacht dat het wat kon worden, maar heeft me toch flink teleurgesteld... had die vreemdeling op een andere engere manier verwacht

donkere en chaotische film

avatar van eppy

eppy

wat een flop van een film zeg, zo puntloos als wat.

de twee hoofdrolspelers hebben totaal geen chemie, en wat de vreemdeling betreft die is totaal niet eng...

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1905 stemmen

De pakweg eerste 10 minuten had ik even het gevoel dat ik naar absolute bagger zat te kijken, maar toen werd ik toch wel gegrepen door het verhaal met zijn sobere, grauwe sfeertje.

Het verhaal(tje) moet zich afspelen in een apocalyptische omgeving, maar eigenlijk zie je daar niks van. Dus geen verwoeste steden of verlaten winkelstraten (zoals in The Road bijvoorbeeld). Het moet puur van de acteurs en de sfeer komen en eerlijk is eerlijk, dat vond ik bij vlagen best wel geslaagd. Ik ging het althans wel geloven.

De film kent een paar redelijk spannende momenten, maar soms overheerst de saaiheid ook even. En dan het einde...tsja, dat kwam een beetje afgeraffeld op mij over. Alsof het geld op was of de tijd was om.

Het was nooit echt een goede film hoor, maar hij zat wel op 2,5* koers. Maar het einde was zo onbevredigend slecht (welk einde eigenlijk... ) dat ik wel een dikke onvoldoende uit moet delen.

1,5*. Had meer ingezeten.

avatar van vcrrr

vcrrr

Het enige spannende aan deze film is de poster! Men had dit beter als 'drama' kunnen bestempelen van als 'horror'. Zonde van mijn tijd!

avatar van vcrrr

vcrrr

*van = dan

avatar van Degrak

Degrak

Donkere drama/horror indiefilm. Verwacht alleen geen zombieactie-spektakel. Het is een langzame film met idem acteerwerk. Door de rauwheid toch genoten.

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Erg oninteressant gebracht en vreselijke cameravoering. Het constant schuin houden van het beeld en die standaard blauwgrijze filter begonnen me enorm de keel uit te hangen.

De film lijkt nergens naar toe te gaan. Flashbacks moeten een geheim onthullen dat me weinig kon schelen. De personages zijn niet boeiend. Met name de vrouwelijke protagonist is erg irritant. Anderhalf uur is dan toch best lang. Allemaal een beetje een ongeïnspireerde bedoeling. Sommige stukken heb ik vooruit gespoeld. Ik houd van zombiefilms, maar niet van deze.

avatar van Boeikens

Boeikens

Niet spannend, sfeerloos en door de acteurs saai gebracht.

Gorevrij, en dat voor een zombiegenre

Zeer donker gefilmd en dat met die "vreemdeling" is al helemaal niets.

avatar van Alester

Alester

De verhaallijn van deze film is heel simpel: twee (later drie) mensen huiden zich schuil tegen geinfecteerden die je nauwelijks te zien krijgt. De karakters boeien voor geen meter, de man is een saaie kloot en die griet is irritant. Die tweede vrouw vult er niets aan toe. Dat blauwfilter werd ook vervelend. De film kabbelt met veel gemurmel vol. Ik heb hem niet afgekeken, 20 minuten voor het einde gaf ik er de brui aan, ik trok het niet meer.

avatar van joolstein

joolstein

Film die zich afspeelt op het Schotse platteland, zes maanden nadat een mysterieuze neurologische aandoening heeft geleid tot een catastrofale pandemie. Een op microbudget post-apocalyptische overlevingsfilm dus. Waarin geen zombies maar een virus / ziekte voor problemen zorgt. De 'geïnfecteerden' komen, ongeacht hoe ze worden gedood, niet meer tot leven! Heel veel maak het niet uit want er wordt vol ingezet op de dramatiek van een driehoeksverhouding. De kwetsbare relatie tussen April en Daniel en de bedreiging ervan als een andere overlevende opduikt. De kleuren in de film zijn grauw en grijs en zijn veelal opgenomen met een wankele camera. Door die camerabewegingen zijn er momenten waarop je nauwelijks kunt zien wie, wie is en bij de nachtelijke scènes is het nog moeilijker om iets te zien. De personages zijn niet interessant, ja zelf een beetje saai. En ondanks dat het geen lange film is, voelt het wel alsof hij veel langer duurt. De regisseur doet haar best maar om eerlijk te zijn, vond ik het een beetje een vervelende film.

avatar van Phantasm

Phantasm