Genre: Thriller / Horror
Geregisseerd door: Luis Llosa
Met onder meer: Jennifer Lopez, Ice Cube en Jon Voight
Releasedatum: 14 augustus 1997
Plot Anaconda
"When you can't breathe, you can't scream."
Een filmcrew vaart een rivier af om een mysterieuze stam te vinden voor een documentaire. Ze redden een man van een zinkende boot, die aanbiedt om hen te helpen met het zoeken. Hij is echter eigenlijk een slangenjager, die op zoek is naar een legendarische anaconda.
Terri Flores
Poacher
Anaconda (stemrol)
Voor mijn gewoon een dikke zeven dus 3.5*
garlic senior
Zelden zo’n slechte film gezien. Een slang die de meest houterige bewegingen maakt en daarnaast mensen opeet. Erg raar dat hij Jon Voight uit ging spugen, hij smaakte blijkbaar niet zo lekker.
Verder waren er ook nog watervallen die omhoog stroomden, een slang die na in de brand te hebben gestaan nog even een prooi probeert te pakken. Ik hou maar op, heb zelden zo veel ongeloofwaardigheden in een film gezien.
Verder is de film sfeerloos en totaal niet spannend. De acteurs deden het erg slecht, met name Ice Cube vond ik echt verschrikkelijk. Het tempo vond ik best aardig, de slechtheden kwamen snel voorbij en dat is wel zo prettig als je jezelf zo snel mogelijk wilt verlossen van een film als deze. 1 ster vanwege het redelijk snelle tempo waarin de beelden voorbij gingen.
maerk

Dat wordt uitgelegd in het begin. Ik betwijfel of Anaconda's dit in het echt ook doen maar toch: Er wordt gezegd dat Anaconda's mensen doorslikken, daarna uitspugen om ze te doden en vervolgens weer op te eten.
garlic senior
@maerk
Waarom slikte de Anaconda hem dan niet twee keer door?
maerk
Ja, daar heb je een punt! Blijkbaar vond ie het interessanter om achter J.Lo aan te gaan. Maarja...de film is erg ongeloofwaardig en dit slaat ook nergens op
DaDonDaDa
Zeker wel een goede film voor het jaar 1997... vond het destijds 1 van de beste films uitgebracht . Spanning en humor tegelijk
4 sterren om het gemiddelde wat omhoog te halen
Waardeloze film met waardeloos acteerwerk, waardeloze special effects en gebrek aan spanning. Wel aanwezig is de toen echt lekkere Jennifer Lopez. Enige reden dat ik de film af gekeken had toen.
Daarom geen 0,5 maar een heel punt liefst.
Daarom geen 0,5 maar een heel punt liefst.
Er zijn veel en veel mindere films in dit genre kijk bv eens naar Croc bij deze film had ik een leuke avond en had me goed vermaakt.
Ik ken Croc niet...maar misschien maar goed ook?
Ik kan overigens ook vaak zat wel lol hebben met een B film, maar zo erg als deze was...
Ik herinner me nog die scene met de slang door de fabriekspijp....nepper kan je het niet maken.
briek
Vermakelijk om naar te kijken maar ook niet meer dan dat. Jennifer Lopez mag dan wel een mooi verschijning zijn, maar Kari Wuhrer mag er toch ook zeker zijn, ze speelt wel minder lang mee in film.
Beiden kunnen wel niet acteren, maar het gaat hier om het uiterlijk.
LordOfTheRings2
met onder meer Jon Voigt, Eric Stoltz, Jonathan Pryce, Owen Wilson en Ice Cube valt de cast mee wat namen betreft, maar hun prestaties vielen wat tegen
Jennifer Lopez en Kari Wuhrer acteren slecht, maar zijn wel bijzonder aantrekkelijk en de laatste jaren is het babe-gehalte in een film van belang geworden
en de slang daar zwijgen we maar over...
maar de film zelf vond ik nog behoorlijk niveau, het was misschien allemaal wel wat voorspelbaar
2,5 * (mede dankzij de 2 dames in de film)
LordOfTheRings2
ik bekijk de film alleen maar voor Kari Wuhrer's benen
vond de film niet zo slecht als jij duidelijk vind
maar toegeven, Kari Wuhrer heeft inderdaad een mooi paar benen
Schiedammer
Ik vond dit best wel een aardig filmpje om een keer te zien maar meer ook niet. Ik had er eigenlijk wel wat meer van verwacht. Filmtechnisch is het ronduit slecht. Verhaallijn is heel simpel maar op de een of andere manier verveelt de film niet. Van de acteurs daar was ik nou niet echt kapot van. De effecten waren ook ronduit slecht. De beelden die in de film geschoten zijn die waren wel mooi en het geluid op dvd is ook goed (DVD 5.1). Je waant je echt in de jungle met al die geluiden om je heen. Het enige nadeel vond ik wel dat de track niet gelijk liep met de film. Kortom voor mij is de film 2,5* waard.
Jony-b
Deze film had ik voor het eerst gezien toen ik 9 was en vond hem toen dood eng.
Laatst nog een keer gekeken en toen was de engheid er wel zo'n beetje af en kwam het allemaal wel erg nep over, maar toch een 3 omdat de opzet en de sfeer van de film wel leuk zijn.
damianodebeste
Dat sommige mensen dit een goede film vinden zeg. Toen ik deze film keek was het ook precies wat ik er van verwachte een BAGGGERFILM.
Vermakelijke B-pulp met A-cast.
Van die A-cast valt overigens niet zo heel erg veel te verwachten. Evenmin van het verhaal. E.e.a. komt dan wel weer prima samen in een uiterst dom maar prettig huwelijk dat met de twee verplichte en écht verschrikkelijke vervolgen, te laat aan een einde kwam.
Een gillende slang, een Voight die flirt met Lopez, Cube die norser dan nors is en CGI die uit een N64 lijkt te komen, het zit er allemaal in. Evenals humor, bedoeld en onbedoeld. Bij deze film werkt het allemaal.
Goed.
paul83
Roerend eens met de reactie boven mij. Mensen die deze film serieus gaan beoordelen op verhaal/acteerprestaties/effecten hebben er blijkbaar helemaal geen verstand van.
Dit is echt een regelrechte B-film die zeer vermakelijk is. Zeker als je ze gaat vergelijken met de vervolgen, die zijn echt om te janken zo lelijk.
Verstand op nul en kijken maar.
dvd-me
Al zeker 6x gezien en als kleinere jongen vond ik het leuk, maar nu niet meer.
Warren Stantin
Typisch een film waar je naar moet kijken met het verstand op nul. Behoorlijk slecht en het verhaal is te bizar voor woorden, maar wel onderhoudend. Je verveelt je in ieder geval geen seconde.
aerts007
Zo over the top, maar leuk om eens te bekijken.
LEIDENAAR187
Heerlijke pulp met een fantastische Jon Voight!
Zowiezo veel bekende gezichtten met mensen als Owen Wilson,Ice Cube,en de lekkere Lopez,en de rest van de gezichtten in de film zijn ook geen onbekenden.
De slang ziet er vaak nep uit,maar zorgt toch voor een flinke portie spanning,en de sfeer is perfect!
Vascago
Haha net maar weer eens gekeken en hij wordt gewoon leuker elke keer als je kijkt. Gewoon cult dit. Heerlijke pulp zoals Leidenaar al zegt. Acteerwerk is niet best en de slang is zo nep dat je erom moet lachen. Ik vind het fantastisch. Wederom genoten en omdat ie elke keer weer leuker wordt een halve ster erbij: 4*
eltorro
Jammer dat de film zo laag gemiddelde heeft, de vervolgen zijn nou niet echt goed maar deze film vond ik echt goed. De special effecten zijn voor die tijd erg goed zelfs nu vind ik ze wel te vergelijken met de modernere films. Een nadeel is wel dat sommige stukken met de slangen, zijn gedaan met robots en die maken dus wel inderdaad houterige bewegingen. Het verhaal vond ik orgineel en goed in elkaar zitten. De acteurs acteren goed genoeg, en de omgeving is prachtig. De slangen in deze film leken ook erg goed op anacondas, wat niet het geval is bij het vervolg. 4,5* van mij
LEIDENAAR187
Je hebt een 5 gegeven hoor
eltorro
Anacondas spugen hun prooi uit als ze zich bedreigt voelen, zodat ze sneller uit de voeten kunnen komen.

Anaconda 4: Trail of Blood

El Cid
Historisch / Romantiek, 1961

Selena
Biografie / Drama, 1997
film bedrijfpredatorslangexpeditionhuman vs natureamazon rainforestjungleschepseljachtanacondakiller snake riverboatamazon river animal horror