• 9.372.269 stemmen

Geregisseerd door: Jacob Tierney

Met onder meer: Jay Baruchel, Emily Hampshire en Liane Balaban

Gesproken taal: Hebreeuws, Frans, Russisch, Engels en Duits

Plot The Trotsky

"The revolution begins in high school"

Kostschoolganger Leon Bronstein is de Canadese reïncarnatie van Leon Trotski. Dat hij net als de Russische revolutionair opgroeit in een Joods gezin, is slechts een eerste teken. In zijn kamer vol communistische parafernalia houdt hij zijn overeenkomsten met Trotski bij. Ook Bronstein wil in solidariteit tegen onderdrukking strijden. Zijn georganiseerde opstand in de kledingfabriek van de ‘landeigenaar’, ofwel zijn vader, leidt tot verbanning naar een openbare school. Daar treft een teleurgestelde Leon geen activistische leerlingen aan, maar makke schapen die de bizarre regels van het schoolbestuur gelaten ondergaan.

avatar van fivipat

fivipat

Zeer droogkomisch en onderhoudende film. Prachtige hoofdrol en geloofwaardig acteerwerk. Hier en daar tegen het eind zeer clichematig hollywoodachtige scenes, maar dat zal meen ik vanuit canadees perspectief met een grote knipoog zijn.

avatar van Billy-Pilgrim

Billy-Pilgrim

Geweldige feel good movie met een lading aan goede acteurs en een heerlijke plot. Ik kon op het laatste moment nog een ticket bemachtigen voor de laatste voorstelling op het IFFR. Dit is zoals fivipat al zei een zeer onderhoudende film. Het blijft interessant, mede doordat je ook met dat lijstje van Trotsky's leven in je achterhoofd zit denk ik. De onmogelijke relatie waarvan je weet dat dit zo'n soort film is waarbij dat dan toch ineens mogelijk wordt speelt ook een hele leuke rol in het geheel. Deze film wordt toch vooral gedragen door de fantastische performance van Jay Baruchel, Hij doet me nog het meest denken aan Napoleon Dynamite met communistische idealen. Ook de situaties met zijn vader 'de fascist' zijn hilarisch. Al met al een geweldige film die ik zeker nog eens wil zien.

avatar van voskat78

voskat78

Te zien in de Iron herring competitie op het Leids film festival 26 t/m 31okt

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Zeer leuke film! Origineel bedacht en leuk op gezet. Waar ik de eerste 15 minuten dacht dat het een zware film zou worden, werd het eigenlijk een luchtige! En was dat wel goed? bedenk ik me nou. Misschien was het net allemaal iets te luchtig om het een echte goede film te laten worden. Want waar ik in het begin dacht dat de hoofd persoon een moeilijk te doorgronden jongen zou worden, was het eigenlijk maar een gek geklede scholiertje met een kinderlijk gezicht die hij moeilijk op serieus kon zetten.

Maargoed, al met al was de cast leuk en aangenaam on naar te kijken, was het verhaal grappig en was het allemaal wel leuk in elkaar gezet.

Kijk hem gerust!

3.5

avatar van Hankieh

Hankieh

Lachen deze film!

avatar van gijsvogel

gijsvogel

Goed,

Geen doorsnee comedy, maar een met een leuk plot en uiteindelijk een aardige feelgood afloop.

Kijkt gemakkelijk weg en is ongecompliceerd.

Casting is echt prima gedaan, zeker met Jay Baruchel die hier prima de rol van het gedreven edoch aparte mannetje neerzet.

Er valt niet heel veel over deze film te zeggen omdat qua filmografie, muziek en montage dan wel weer een beetje het bekende werk is wat gewoon voldoet aan een goede filmavond als je een niet al te lastig dingetje wilt opzetten

avatar van Fortune

Fortune

leuke film.

Komedie die meer biedt dan een standaard verhaal en clichés. Een origineel verhaal met de perfect passende Jay Baruchel. Genoeg te lachen de hele speelduur en dus erg vermakelijk.

3.5

avatar van bobke90

bobke90

ik heb deze film met moeite uitbekeken. Wat is Jay Baruchel irritant. Man, in de film"she's is out of my league" zag ik hem graag spelen, maar in deze film suckt hij wel, de film zelf suckt ook en is totaal ongeloofwaardig.