Genre: Horror / Mystery
Met onder meer: Hitomi Kuroki, Rio Kanno en Mirei Oguchi
Gesproken taal: Japans
Releasedatum: 26 februari 2004
Plot Honogurai Mizu no Soko Kara
Yoshimi Matsubara is met haar ex-echtgenoot verwikkeld in een zware strijd over de voogdij van haar vijfjarige dochter Ikuko. Ondanks haar psychiatrisch verleden, hoopt ze sterker te staan door werk te vinden en een eigen appartement te huren. Door haar werk zal ze echter zo nu en dan haar dochter moeten verwaarlozen en bovendien blijkt er een grote vochtige plek te zijn op het plafond van het appartement en is de conciërge een oude, luie man. Naarmate haar verblijf vordert, begint de plek steeds groter te worden en Yoshimi vindt op het dak van het gebouw ook een rode kindertas die ze maar niet kwijt schijnt te geraken. Tevens begint Ikuko zich steeds vreemder te gedragen en krijgt ze een "denkbeeldig" vriendinnetje, dat misschien niet zo imaginair is als eerst lijkt.
Yoshimi Matsubara
Kamiya
Kunio Hamada
Young Yoshimi
Young Yoshimi's Teacher
Taalkundig klopte het precies van Anatolia. Het is een feit dat zij dat vond.
Anatolia
Het is een feit dat zij dat vond.
Nee, het is geen feit dat zij dat vond.
Het is een feit dat hij dat vond.
Ik dacht, ik pak ook even een mier...
pjotr
Taalkundig klopte het precies van Anatolia. Het is een feit dat zij dat vond.
[muggeziftmodus] Ja, dat weet ik wel maar '+ de acteurs waren beroerd.' werd niet gebracht als een mening. [/muggeziftmodus]
En nu maar weer terug naar de film.....
remorz
Heb net de film gekeken en ik vond em behoorlijk tegenvallen.
De film begint al met een enorm lange aanloop waarin je het moet doen met kleine elementen zoals het handje vasthouden in de lift en het steeds terugkerende tasje. Nu houd ik wel van een gedegen (spannings)opbouw, maar na een tijdje werd het gewoon saai. Dat tasje was op den duur ook niet eng meer, hoe vaak die ook terugkomt.
Er wordt niet echt gebruik gemaakt van schrik-effecten, althans niet visueel. Het geluid (met goede timing) zorgde voor enige schrikmomenten, maar omdat er visueel zo weinig gebeurd (een schim die juist uit beeld loopt, een vieze liftknop, het tasje-dat-hier-de-vorige-keer-toch-echt-niet-lag etc.) volgt de teleurstelling vrijwel gelijk na het schrikken. Bij de watertank zat ik toch wel even op het puntje van mijn stoel, en toen er van binnenuit deuken in geslagen werden viel ik er zelfs bijna af, maar over de hele film gezien is het te mager.
Ik vond de hoofdpersoon ook niet echt goed acteren, al moest ze ook wel erg veel moeite doen om een irritant en bovendien zeer ongeloofwaardig karakter neer te zetten(als je je kind kwijt bent, dan roep je haar. Hard. Wat je niet doet is haar naam mompelend het hele gebouw doorzwerven)(en als je haar dan terugvind, dan mag je haar best een standje geven). Het einde (vóór het tien jaar later geval) vormde voor mij slechts de climax van het ongeloofwaardige. Doet ze alles voor haar kind, vecht ze voor de voogdij blabla, laat ze haar kind achter. Wellicht dat hier enige dubbele laag/diepzinnige gedachte achter zit, ik zie m toch echt niet.
De dialogen vertonen hetzelfde ongeloofwaardigheidsgehalte. Met name de scene waarin Yukiko terugkomt in het appartement en haar moeder ziet. Na tien jaar. Niks gehoord en niks gezien. Zegt ze: 'Heb je al die tijd hier gewoond?'
Ik ga toch even een vergelijking maken, al vraagt de film daar niet om: Ringu bevat veel betere schrik/spanningselementen en zowel Ringu als The Eye hebben een stevigere bodem, namelijk een verhaal. En hoewel Dark Water (met name in de flashbacks) heel mooi in beeld werd gebracht, vond ik zelfs dat bij The Eye nog indrukwekkender.
Kortom, de film was een behoorlijke tegenvaller. Wellicht dat mijn verwachtingen inmiddels te hoog lagen, maar dat praat de film nog altijd niet goed. Desalniettemin zat ik ook niet de hele film onberoerd op de bank, en was ik af en toe ook onder de indruk van het gedegen camerawerk en kaderkeuze. Bij herziening kan er misschien nog een halfje bij, maar voorlopig blijft het een 2,5*
agent smith
zitten in deze film net zulke goeie schrikmomenten als in de meeste japanse horror films?
Anatolia
Ik vond de schrikmomenten niet bepaald goed. Maar omdat ik geen ervaring met andere Japanse horrofilms, kan je vraag niet beantwoorden.
Ik heb zelf eigenlijk ook een vraag. Wat betekent 'Honogurai Mizu no Soko Kara' precies? Letterlijk vertaald dus...
Honogurai = obscuur
Mizu = water
rest?
JayLunar
Honogura = Duister (dacht ik) of anders Donker
i = letter dat het woord ervoor bijvoeglijk maakt
Mizu = Water
no = woord dat het zinsdeel ervoor bezittelijk maakt
Soko = beetje moeilijk uit te leggen, Soko verwijst naar een plaats. Volgens mij betekent het "bij jou" of "daar bij jou"
kara = "van" of "afkomstig van"
Weet het absoluut niet zeker, maar volgens mij betekent Honogurai Mizu no Soko Kara: Het duistere water van bij jou.
Edit: Soko kan trouwens ook "bodem" betekenen; dan zou het worden: Van het duistere water van de bodem.
agent smith
is er ook een trailer ergens vandaan te halen? want ik zou wel wat meer van de film willen zien voordat ik hem ga huren/kopen
agent smith
laat maar, ik heb er al een gevonden...
ik ga hem gelijk huren als die er is
knabobaR
Tegenvallende film, niet echt eng, er zit wel een zeer goede scene in die al ook al eerder genoemd is:
Als ze in de lift zit met wat zij denkt dat haar dochtertje is maar dat toch niet is, dit is echt een geweldig stukje film
Verder te langzaam opgebouwd en te weinig spanning en zelfs enigzins voorspelbaar. Wel een leuk verhaaltje.
***
Zombie McGruder
Verder te langzaam opgebouwd en te weinig spanning
En dank je wel MTV.
knabobaR
En dank je wel MTV.
uuuh bedankt???
Beetje hypocriet hé, als je een film als Gerry zelf maar 1* geeft
agent smith
maar zitten hier net zulke goeie schrikomomenten als in the eye?
Zombie McGruder
Gerry is geen film, maar een remedie tegen insomnia.
Honogurai is traag, maar op een goede manier.
pjotr
maar zitten hier net zulke goeie schrikomomenten als in the eye?
GFM
Gister gekeken. ik ben er helemaal niet kapot van, een moeder met haar kind, die de hele tijd kwijt is en met een rood tasje in zeiknatte omstandigheden rondbanjert....tsja ik had het op een gegeven moment wel gehad met het roepen om Ikoko.. Zat welgeteld 1 schrikeffect in, en dat is voor mij bij zo'n film zeer belangrijk De "beklemmende" sfeer is op mij, op het einde na, totaal niet overgekomen
Ik had een soort ring verwacht maar wat mij betreft komt deze qua sfeer, horror, spanning en boeiend verhaal niet in de buurt...teleurstelling 2*
as
Ssst
GFM
ja! Ringu is namelijk niet the Ring zoals ik boven al aangeef, goede research trouwens....
pjotr
[mierenneukmodus] Je hebt Ringu (ookwel Ring) en The Ring - je had het er over dat je een soort Ring had verwacht....dus tja...[/mierenneukmodus]
Maar aangezien je het Japanse origineel ook al geen klap aan vond waarom had je dan gedacht dat de Japanse Dark Water op de Amerikaanse remake van Ringu zou lijken?
Dan kun je beter nog even wachten op de remake van deze film die zit er natuurlijk ook aan te komen...
GFM
[zeurnietzomanmodus] ik heb het in mijn betoog de naam ringu niet laten vallen en bedoelde The Ring, de engelse versie!!, wat ook op het hoesje van de dvd staat, ik heb het dus over de ENGELSE versie[zeurnietzomanmodus]
[Zuchtmodus]Daarnaast is het zo dat het van de MAKER van Ringu is, ik vond deze niet zo inderdaad....maar bij deze film moest ik volgens de hoes hetzelfde verwachten als THE RING (de Engelse Engels gesproken, in Amerka opgenomen versie)[zuchtmodus]
1. en jij gelooft wat er op zo'n hoes staat (ie, dat het op een Hollywood flickje lijkt) ?
2. The Ring is de Amerikaanse versie, niet de ENGELSE
amalfi
Ik had er echt meer van verwacht en tijdens het kijken heb ik ook gewacht. Geen spanning!
Tja, de film is mij behoorlijk tegengevallen.
Ik heb ook nauwelijks in spanning gezeten. Het is allemaal zeer voorspelbaar en cliché.
Het drama verhaal dat er doorheen verwoven zit is misschien wel origineel voor een horror film, maar deze is zo tam en saai en nauwelijks boeiend.
De spanning werd vooral gesuggereerd door de geluidseffecten. Maar in beeld was het dan vaak niet spannend. Van een paar druppels uit het plafond ga ik niet griezelen.
P.S.: De mods zijn het voor de verandering eens eens met elkaar.
Goodfella
De mods weten gewoon geen goede films te waarderen
Niet gegrepen door de sfeer en subtiele momenten kapp?

Hotel Mumbai

Den Skyldige
Thriller, 2018

Rimitto obu Suripingu Byuti
Drama, 2017
gebaseerd op boekouder-kindrelatienachtmerriewaterfamiliegeestchild custodynew apartment japanese horrorjapanese film