• 9.372.307 stemmen

The Courageous Heart of Irena Sendler (2009)

Biografie / Oorlog | 95 minuten

Genre: Biografie / Oorlog

Alternatieve titels: A Courageous Heart / The Warsaw Ghetto

Geregisseerd door: John Kent Harrison

Met onder meer: Anna Paquin, Nathaniel Parker en Michelle Dockery

Gesproken taal: Lets, Engels, Russisch en Duits

Plot The Courageous Heart of Irena Sendler

Het verhaal van Irena Sendler, een maatschappelijk werkster die deel uitmaakte van de Poolse ondergrondse tijdens de Tweede Wereldoorlog en werd gearresteerd door de nazi's voor het redden van het leven van bijna 2500 joodse kinderen, door hen weg te smokkelen uit het getto van Warschau.

Irena Sendler

Janina Krzyżanowska

Dr. Majkowski

Monsignor Godlewski

Ewa Rozenfeld

Dr. Janusz Korczak

Rabbi Rozenfeld

avatar van 606

Prachtige film en emotioneel verhaal.

Sterk geacteerd.

Alleen duitsers praten engels maar alleen als ze ver weg waren duits dat was jammer.

avatar van acrazylady

acrazylady

erg ontroerende film.

sterk geacteerd.

avatar van Mementos75

Mementos75

606 schreef:

Prachtige film en emotioneel verhaal.

Sterk geacteerd.

Ik snap niet waarom in een film duitsers perse duits moeten praten. Het is een verhaal en daarmee moet je een beetje inbeeldingsvermogen hebben. Net als je een boek leest. Zou toch jammer zijn als je bepaalde gedeeltes van het boek in duits zou moeten lezen.

avatar van Waku

Waku

Aangrijpend thema en het waargebeurde verhaal zou zeker voor een verpetterende indruk moeten zorgen.
Echter vond ik persoonlijk dat het acteerwerk zeer matig en geforceerd was, Practisch opgelezen vanuit het script.
Hierdoor kon ik niet echt emotioneel betrokken raken in dit hartverscheurende verhaal.
En dat is een beetje jammer.
Aan het slot komt de echte Irena Sendler nog even in beeld en dit is misschien wel het meest indrukwekkende en pakkende moment.
Wel een voldoende voor dit oorlogsdrama, al is het enkel en alleen maar door het verhaal wat dit vertelt.

avatar van armand 1

armand 1

Mooie aangrijpende flim en goed geacteerd.

avatar van BQB

BQB

Het verhaal van Irena Sendler, een maatschappelijk werkster die deel uitmaakte van de Poolse ondergrondse tijdens de Tweede Wereldoorlog en werd gearresteerd door de Nazi's voor het redden van het leven van bijna 2500 joodse kinderen, door hen weg te smokkelen uit het getto van Warschau.

Lange zin

avatar van RickZ

RickZ

Oorlogsdrama over poolse zuster die joodse kinderen redt. Aangrijpend en redelijk spannend.

avatar van Tarkus

Tarkus

Indrukwekkend verhaal, dat wellicht niet iedereen zal geloven, maar om de waarheid te benadrukken komt de echte Irena op het einde van de film wel even aan het woord, en dat maakt het geheel des te aangrijpend.

De vertolkingen zijn zeer goed, vooral Anna Paquin heeft me verbaasd, dit is de beste rol die ik al van haar heb gezien.

Ook de decors zijn prachtig, je waant je echt in het getto van Warschau.

Een film die ik iedereen warm aanbeveel, maar dat doe ik wel meer met zulke aangrijpende waargebeurde verfilmingen.

De prent zou van me 5 sterren hebben gekregen ware het niet dat men hier de fout maakt die zoveel wordt gemaakt, de Duitsers en Polen Engels laten spreken, een spijtige zaak die de geloofwaardigheid van filmen als dit ondermijnd.

avatar van patjenmgn

patjenmgn

Wat een bagger zeg, de personages, het acteerwerk, camerawerk en 'de duitsers' die duits en engels door elkaar praten... op geen moment heb ik mee geleefd met de personages. Alleen het einde (met de echte Irena, bracht wat emotie te weeg, maar verder één van de slechtste oorlogsfilms die ik gezien hebt...

avatar van Timmy757

Timmy757

Mooie film, sterk geacteerd, Anna Paquin vertolkt hier een prima rol. Echt een aangrijpende film die nog wel even blijft hangen. 4*.

avatar van m1701

m1701

Hele mooi film!

Acteerwerk van Paquin ook zeer overtuigend!

Had alleen iets meer diepgang verwacht, bleef soms

nog een beetje vlak. Film is zeker de moeite waard om te kijken.

Heel erg ontroerend.

avatar van Kuwiel

Kuwiel

Prachtige en ontroerende film ! de moeite waard !!!

avatar van aspro

aspro

ja,dit is een prachtige film en een waargebeurd verhaal werkelijk prachtig.

en dan op het laats nog een klein filmpje over de hoofd persoon zelf Irena Sendler.

ze ze als de ''vrouwelijke schindler''

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Waargebeurd sterk oorlogsdrama over de Holocaust, goed verfilmd en of de Duitsers nu Duits of Engels spreken, maakt de film er echt niet minder om:4,0

avatar van Catwoman1986

Catwoman1986

Erg goede film, goede verdeling tussen drama en spanning.

Ik vind het altijd wel tof als alle nationaliteiten hun eigen taal spreken, maar ik heb me er niet aan gestoord dat dat bij deze film niet zo was eigenlijk.

avatar van b00ts

b00ts

Aardige film. Echter niet voor in de bios. Meer iets voor de Avro om in mei uit te zenden.

avatar van ladybug

ladybug

Mooi verhaal, prachtig decor en kostuums.

Hoewel er zeer trieste en afschuwelijke dingen gebeuren,

heeft de film me helaas niet emotioneel geraakt.

Wat ik van te voren wel had verwacht, dus ben enigszins teleurgesteld.

avatar van Carl

Carl

Als film beslist onder de maat. Het eerste uur was een aaneenschakeling van huilende vrouwen en kinderen - zonder enige lijn in een wat eentonig verhaal.

ook werden de verkeerde emoties getoond op belangrijke plaatsen wat erg storend werkte, en de film bepaald niet tot een succes maakten.

dat duitse (film)soldaten anno 20009 ondertussen duits ipv engels bhoren te spreken, ist selbstverständlich.

In de loop van de film kwamen er wat mooie shots, bijvoorbeeld die locomotief die op het punt stond te vertrekken.

Al met al als film zwaar onder de maat. het waargebeurde verhaal had een betere film verdiend.

1,5

avatar van missl

missl

Mooi dat het een waargebeurd verhaal is, maar wel een slechte vertelling van het waargebeurde verhaal. De hele film is grauw en grijs, in het eerste deel zijn alleen maar mensen aan het huilen en het tweede deel hand van onwaarschijnlijkheden aan elkaar. Het kan wel zijn dat dit in het echt ook zo gebeurde maar voor een film vond ik het niet goed. Ook hoor je pas op het einde wat de vrouw daadwerkelijk heeft betekent en hoeveel ze heeft gedaan want dit werd gedurende de film niet duidelijk voor mij.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Niet zo bijzonder deze film. Het zoveelste verhaal uit de 2e w.o. En hoewel het waargebeurd is, en het best heel erg is wat er allemaal gebeurt is, vind ik het allemaal niet zo boeiend meer. Ik ben een beetje ongevoelig geworden voor dit soort verhalen. Het is allemaal 1 pot nat eigenlijk. De film zit wel goed in elkaar en er wordt ook goed gespeeld. Daarom toch nog (net aan) 3 sterren

avatar van BBarbie

BBarbie

Film legt helaas te weinig nadruk op het wanstaltige karakter van de Jodenvervolging en het onmenselijke leven in de Poolse getto’s tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het waargebeurde verhaal schetst vooral de interactie tussen de hulpverleners en de slachtoffers en mist daardoor een beetje het venijn van andere films over deze inktzwarte bladzijden in de recente geschiedenis.

Niettemin erg de moeite waard, al was het alleen maar opdat wij nooit vergeten tot welke beestachtige, het begripsvermogen overstijgende wandaden mensen in staat zijn.

avatar van Filmfan74

Filmfan74

In het begin deed deze film me niet zo veel. Het was de zoveelste oorlogsfilm en leek er absoluut niet bovenuit te steken. Maar toen er opeens een jongetje uit een trein wist te ontsnappen kreeg ik een brok in mijn keel en die ging niet meer weg. Ineens had het verhaal van deze vrouw me te pakken en begreep ik wat de film wilde vertellen.

Als ze zelf aan het einde aan het woord komt is het helemaal compleet.

avatar van locomotion

locomotion

Op de een of andere manier heb ik altijd grote moeite om te geloven dat die Duitsers dit echt gedaan hebben. Niets menselijks is mij vreemd — maar dit is niet menselijk, dit is monsterlijk.

Groot respect voor mensen als Irena Sendler!

avatar van LauraArsenal

LauraArsenal

Een van de weinige oorlogsfilms die me echt raakt. Respect voor Irena Sendler, zo zijn er maar weinigen.

Prachtige film

avatar van scorsese

Matige film over een Poolse maatschappelijk werkster die het leven van veel kinderen wist te redden tijdens de tweede wereldoorlog. Ondanks of wellicht vanwege het waargebeurde verhaal een clichématige oorlogsfilm die zich afspeelt in het getto. Eentje in de categorie: allemaal al eens eerder en beter gezien. Een nipte 2.5 sterren.

avatar van Night's Watch

Night's Watch

Het verhaal van Irena Sendler was mij nog niet bekend maar is natuurlijk fantastisch, de tegenstelling van haar goedheid en de wrede oorlog komt mooi naar voren. De film is echter wel erg traag, en er geen enkele poging om van spannende situaties ook spannende scenes te maken. Dit word onder andere goedgemaakt doordat er niet alleen aandacht voor het straatleven van de getto is, zoals bij A Film Unfinished, maar ook voor hoe de families daar wonen en uiteraard voor de Poolse verzetstrijders. En dat Anna Paquin de rol van Irena fantastisch speelt werkt ook zeker in het voordeel.

avatar van Movsin

Movsin

De gruwel van de oorlog, de jodenvervolging, de deportaties en de massamoorden, alsook de mensen die zich tegen het onrecht hebben verzet, mogen nooit uit het geheugen verdwijnen, daarom verdienen dergelijke films veel respect, alleszins meer dan voor die komedie rond de man die voor het ganse drama verantwoordelijk was...

Helaas, is deze film rond Irena Sendler maar van een matig niveau. Op Anna Paquin na, is het acteren heel gewoontjes en is er, zeker het eerste halfuur, amper samenhang tussen de scènes en daarna zitten er toch ook wel wat onduidelijkheden in het vervolg van het verhaal. Het ontbreekt de film in zijn geheel, ondanks het trieste van het gebeuren en enkele aangrijpende scènes, aan echte expressiekracht.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Films over WO II blijven me op de een of andere manier toch fascineren. Deze film leek me ook wel interessant om te zien, het verhaal sprak me vooraf wel aan.

Achteraf kan ik niet anders dan concluderen dat het best een aardige WO II film is, maar nergens heb ik wat vernieuwends gezien.

Het is allemaal al eens eerder voorbijgekomen in andere films over deze periode, al moet ik wel zeggen dat de gruwelen van de nazi's je toch niet koud laten.

Qua acteerwerk is het goed te doen, geen extreem goede acteerprestaties o.i.d. Misschien dat de film wat langer had moeten duren om wat meer aan karakteruitdieping te doen, na anderhalf uur is het hele levensverhaal van Irena Sendler al verteld. Te kort naar mijn mening.

Het einde is mooi en ik geef dan ook een kleine drie sterren.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Ook de decors zijn prachtig, je waant je echt in het getto van Warschau.

Heb net het boek uit over dit verhaal.

En hoewel er veel overeenkomsten zijn met deze film zijn er ook grote verschillen in het verhaal.

Al is de opzet natuurlijk wel hetzelfde.

Maar je kan een boek van 320 bladzijden natuurlijk niet in een film van anderhalf uur vertellen, daarom dat het boek duidelijk veel beter en interessanter is dan de film.

Maar desondanks is deze prent zeer de moeite van het bekijken waard.

Ik lees trouwens zelden een boek die verfilmd zijn, maar ben wel blij dat ik het met deze heb gedaan.

Kan beiden warm aanbevelen.

P/s: Ik heb wel een ander boek gelezen dat het boek waarom deze film is gebaseerd en die in de begintitels staat vermeld.