• 9.377.370 stemmen

Geregisseerd door: Diederik Ebbinge

Met onder meer: Hans Teeuwen, Jamie Grant en Ton Kas

Gesproken taal: Nederlands

Plot Gewoon Hans

De vader van de 17-jarige Katinka is fan van Hans Teeuwen. Het kleine huis van het gezin Vermeulen ademt hem: de tv schalt de hele dag shows van Hans Teeuwen, overal hangen posters en er slingeren tal van cd’s en dvd’s door de kamer. De Teeuwen-overdaad leidt tot angsten en waanbeelden bij Katinka. De psychiater adviseert haar Teeuwen in het echt te ontmoeten, omdat ze zodoende misschien het beeld dat ze zelf heeft gecreëerd kan bijstellen. Wanneer deze ontmoeting daadwerkelijk plaatsvindt, heeft dit precies het gewenste effect. Het gaat snel weer goed met Katinka en de nachtmerries, stemmen en verschijningen houden op. Dan nodigt Teeuwen het gezin uit voor een diner en een concert in de stad. In de loop van de avond wordt Katinka smoorverliefd op een volmaakte Hans Teeuwen. Maar is het de echte Hans Teeuwen?

avatar van PascaL

PascaL

Wat een rommel... dacht al dat Hans zijn beste tijd had gehad... en ik had gelijk...

avatar van Mint Clansell

Mint Clansell

Jij verwachtte zeker een cabaretshow?

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Nee sorry, het deed niks met me. Een paar leuke, pijnlijke of interessante scènes, maar geen film die ik nog eens zou opzetten voor mijn plezier.

Hans Teeuwen blijft een held, dat wel.

avatar van SubzeroX

SubzeroX

leidsehoodie schreef:

Hans Teeuwen blijft een held, dat wel.

zo denk ik er eigenlijk ook wel 'n beetje over

ik ging deze film ook alleen maar kijken of omdat hans teeuwen erin zat maar die viel 'n beetje tegen.

ik vind bijvoorbeeld Theo maasen het toch leuker doen als acteur.

Maar op het podium mag ik Hans graag zien

avatar van domkey

domkey

Gewoon zwans.

avatar van kramersietse

kramersietse

Was een maand ofzo geleden op tv, en in eerste instantie dacht ik dat die Jamie Grant een jongen was, later kwam ik erachter dat het een meisje was, een heel jong meisje, dus toen zij later in de film onder de douche wegstapte heb ik mijn hoofd afgewend, dacht dit is gewoon kinderporno wat ze laten zien.

Lees ik later dat ze gewoon al 17 was. Heb ik dus haar borstjes gewoon gemist. Balen.

Voor de rest snapte ik absoluut de film niet, Persoonlijk vind ik dat Hans Teeuwen niet meer zoveel toevoegt op tv als ie met zulke kul als dit komt aanzetten.

Enkele jaartjes geleden was ie een hype, en terecht! Dat was ook zijn sterkste periode zowel in theater als op tv.

avatar van Mood Indigo

Mood Indigo

niet zo negatief beste mensen...

ton kas steelt de show, jamie Grant is great, en hans ?

ach ja je kent Hans he..die staat gewoon midden in

de nacht ..................................en............lol

avatar van huVILEub

huVILEub

Ik denk dat mensen iets te veel Hans Teeuwen verwachten.

avatar van zjandannybob

zjandannybob

Wat een super slechte film, Hans Teeuwen is niet geschikt voor acteerwerk. Typetjes kan hij leuk.

Jamie Grant als katinka, van haar zullen we wel nog meer zien. Verder niet de moeite waard om hem te kijken.

avatar van Jokeress

Jokeress

Ik snapte 'm ECHT niet... ->heeft Katinka nou al die tijd geacteerd dat ze op Hans viel, of verzint ze dat als begin van haar acteercarriere...?

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

ik snapte hem ook niet. dat er uberhaupt een film in het kader van die sufkut gemaakt moet worden. toppunt van narcisme.

avatar van aphexfreak

aphexfreak

Grappig dat mensen zo lang nadenken over het einde .

Wat mij betreft is dat gewoon ''afgekeken'' bij een doorsnee Lynch film.

Er kwamen wel meer Lynch elementen in voor.

Verder een leuke film met prachtig camerawerk en een sterke sfeer, leuk ook hoe Hans Teeuwen speelt met de verwachting van de kijker.

50 min was precies lang genoeg overigens, een langere speelduur had deze film geen goed gedaan.

avatar van kramersietse

kramersietse

Ik vond het toch meer afgekeken van een Ashtray film. Idd kwamen er wel meer Ashtray elementen in voor. Nee het hoogtepunt blijft toch James Grant die onder de douche vandaan komt.

Vader die hoteldebotel is van Teeuwen, dochterlief die eerst anti en later pro Teeuwen is. En dat willen ze dan in 50 minuten gaan steken. Ja, ja.

Volgens mij ging het met Teeuwen toch vrij aardig in de jazzmuziek? Laat ie zich daar op storten ipv dit soort gedrochten.

avatar van hellboy.ray

hellboy.ray

• 2056 berichten

Zeer slechte "film" met Hans Teeuwen.

Zelfs deze 50 minuten had ik beter kunnen besteden (dit gevoel had ik ook bij Hostel!)

Dit is echt alleen vermakelijk voor die hard Hans Teeuwen fans.

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

muhahah, ik vond m wel aardig. Lekker abstract op sommige momenten.

avatar van Remi

Remi

Troep.

Katinka, een meisje van 17, heeft nachtmerries van Hans Teeuwen en wordt erg bang van hem. Er wordt dus geadviseerd om Hans eens in het echt te ontmoeten. Uiteindelijk komen ze elkaar tegen en er ontstaat een klik als Hans Katinka en haar ouders uitnodigt voor een etentje en een show. Maar dan wordt Katinka verliefd...

Gewoon Hans begint al zeer irritant met die vervelende imitaties van andere mensen waar ik me al erger als ik ze op straat hoor van onbekende. Het is niet interessant en zeker niet grappig. Ik snap ook niet waarom dat hier wel amusant moet zijn.

Verder vind ik het verhaal flinterdun en kan er verder eigenlijk niks mee. Ik vind Hans Teeuwen leuk, maar dit amateuristisch filmpje kon zelfs Hans niet redden, zelfs zou hij zijn best doen. Enige pluspunt was Jamie Grant die het nog wel leuk bracht.

Verder komen er nog een of twee dramatische scènes voorbij en wat de komische elementen zouden moeten zijn, is me een raadsel.

Jammer dat het allemaal zo commercieel moest ten koste van Hans Teeuwen.

avatar van jacobz

jacobz

He Hansie, Hansie, weet je wat het is...

-rene van Gijp mode off-

avatar van belizard

belizard

Wel aardig. Ik vond dat het verhaal, voor deze verhaallijn, veel te serieus werd gebracht, bijvoorbeeld in de scene dat Hans Teeuwen van de trap viel was de muziek heel erg dramatisch, wat ik niet erg goed samen vind gaan.
Verder vond ik dat het best wel goed geacteerd was.

avatar van Nanne-1995

Nanne-1995

Het verhaal en het acteerwerk was absoluut niet al te best, maar elke keer wanneer ik Hans Teeuwen zijn kop zie, schiet ik weer in de lach.

avatar van SSS

SSS

SubzeroX schreef:

zo denk ik er eigenlijk ook wel 'n beetje over

ik vind bijvoorbeeld Theo maasen het toch leuker doen als acteur.

Maar op het podium mag ik Hans graag zien

Theo Maassen en Hans Teeuwen vergelijken is toch niet reëel, Theo heeft meerdere rolletjes gehad terwijl dit Hans eerste (korte) film was die notabene over hem ging.

huVILEub schreef:

Ik denk dat mensen iets te veel Hans Teeuwen verwachten.

Maar da's logisch als je Hans Teeuwen een van de hoofdrollen geeft.

avatar van Wouter

SSS schreef:

...?

Jezus Is een Palestijn (1999)

avatar van marc-philippe

marc-philippe

Een ZEER bijzondere film. Maf, surrealistisch... toch, hij heeft iets dat maakt dat ik blij ben de film gezien te hebben. Sommige momenten zijn bar slecht, of in ieder geval niet mijn stijl, maar als geheel.. de film ging niet vervelen.

maf, anders, afwijkend.. en tot het eind van de film zit je van 'huh?..' maar toch, juist om het abstracte, het kijken waard naar mijn idee.

avatar van DwergjeK

DwergjeK

Matige film, voorzover je het een film kunt noemen.. (50 minuten ong.)

Beetje merkwaardige film met een nog merkwaardiger rol van Teeuwen.

Je ziet gewoon dat ie moeite moet doen om sympathiek en gevoelig over te komen. .

Begint aardig, maar naar het einde toe heb je toch wel zoiets van "tja, wat moet ik er mee'.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Wist eigenlijk niks van deze prent, en was dan ook verrast dat 'ie zo snel afgelopen was. Verder ben ik het eens met mijn bovenbuur. Aanvankelijk wel redelijk leuk, maar naar het einde toe verwelkt Gewoon Hans toch in mijn ogen.

Teeuwen doet het niet slecht, en ook Jamie Grant is aardig. Velen hebben het hier over de visuele flair van dit filmpje, maar persoonlijk vond ik het allemaal erg doorsnee.

2,5* dan maar.

avatar van notnotfun

notnotfun

kos schreef:

Beetje merkwaardige film met een nog merkwaardiger rol van Teeuwen.

Spijker op de kop.

avatar van Dunder Mifflin

Dunder Mifflin

Remi schreef:

Troep.

Jammer dat het allemaal zo commercieel moest ten koste van Hans Teeuwen.

Nou ontzettend commercieel dit. Film die voor de publieke omroep is gemaakt zal echt niet veel geld binnen halen.

Net voor de tweede keer gezien en het blijft een toffe film. Het verhaal en daarmee het geheel is niet heel sterk, maar de scènes afzonderlijk zijn prachtig. Van het gesprek met de psycholoog met mooi cameraperspectief tot de aankomst bij het enorme kasteel. Hoogtepunt is het gesprek in het restaurant over kopieerapparaten en aidsweesjes.

avatar van Ruud R.

Ruud R.

Waardeloze Hans Teeuwen film

De film gaat over een vader die tot in het extreme fan is van Hans Teeuwen, daardoor staat ook het leven van de dochter op zijn kop. Zij groeit hierdoor nou niet bepaald op in een normaal gezin.

De film draait om het gezin (dochter en vader), dus je moet zeker geen film verwachten met nieuwe Hans Teeuwen grappen. Het woord drama is bij deze film volkomen terecht.

1 ster

avatar van revadebe

revadebe

Ruud R. schreef:

Waardeloze Hans Teeuwen film

Het is dan ook niet bedoeld als een cabaret-voorstelling, maar een film die op een leuke manier inspeelt op het imago van Hans Teeuwen. Zoals je zelf al zegt: de film draait niet om Hans, maar om de familie.

Vreemd dat zoveel mensen het vinden tegenvallen omdat Hans Teeuwen niet constant grappen maakt, dat mensen dit verwachten ligt meer aan hunzelf dan aan de film, want die heeft die intentie ook helemaal niet.

Bovendien zie ik deze film 10x liever dan een voorstelling van Hans Teeuwen, dus ja...

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

In het kort: beter dan Inception. Jammer dat de vader nogal te dik aangezet werd. Die Teddy beer was wel geloofwaardig, dah dan weer wel.