Genre: Drama / Komedie
Met onder meer: Hans Teeuwen, Jamie Grant en Ton Kas
6,6 (450)
Gesproken taal: Nederlands
Plot Gewoon Hans
De vader van de 17-jarige Katinka is fan van Hans Teeuwen. Het kleine huis van het gezin Vermeulen ademt hem: de tv schalt de hele dag shows van Hans Teeuwen, overal hangen posters en er slingeren tal van cd’s en dvd’s door de kamer. De Teeuwen-overdaad leidt tot angsten en waanbeelden bij Katinka. De psychiater adviseert haar Teeuwen in het echt te ontmoeten, omdat ze zodoende misschien het beeld dat ze zelf heeft gecreëerd kan bijstellen. Wanneer deze ontmoeting daadwerkelijk plaatsvindt, heeft dit precies het gewenste effect. Het gaat snel weer goed met Katinka en de nachtmerries, stemmen en verschijningen houden op. Dan nodigt Teeuwen het gezin uit voor een diner en een concert in de stad. In de loop van de avond wordt Katinka smoorverliefd op een volmaakte Hans Teeuwen. Maar is het de echte Hans Teeuwen?
Zichzelf
Katinka
Mother
Father
Jury
Carice van Houten
Psychiatrist
Mug
Zal uitgezonden worden op 30 december op de vaderlandsche zender.
Tipje van de sluier. Katinka's nachtmerrie: Hans Teeuwen verkracht haar teddybeer onder het uitroepen van haar naam.
Hilarisch, of toch een razzie-nominatie?
Prudh
Na Dries Roelvink mag Hans Teeuwen zich eindelijk ook tot de overgeïdoliseerde sterren rekenen?
Meneer Bungel
Ik ga deze zeker kijken, ik heb Teeuwen(én Diederik Ebbinge) toch wel wat hoger zitten dan Roelvink, sorry Dries!
Quido
De korte film Succes van Diederik Ebbinge was briljant. Ben benieuwd naar deze.
Die korte film van Ebbinge moest het vooral hebben van zijn lengte. Heel veel langer had het niet moeten duren. En of dat nou in z'n geheel aan hem toegeschreven kan worden is de vraag. De fysiek en mimiek van René van 't Hof was erg prettig in deze...
Quido
Komt nog bij dat Ebbienge dit natuurlijk al jaren deed met zijn Vliegende Panters.
En ja, ik weet dat ik er ooit laaiend enthousiast een stukje over schreef en uiteraard is het ook wel goed. Maar er moet nu niet gedaan worden alsof Ebbienge het grootste talent is dat er in de NL cinema rond loopt. Dan weet ik wel grotere talenten...
huVILEub
Geweldig zinloze film!
Het gaat echt nergens over. Maar eerlijk gezegd goed gedaan. Bij komedies of zulke onzinnige films zeg ik dat niet snel, maar het camerawerk was mooi.
Opzich ben ik geen Hans Teeuwen fan, maar ik vond het echt een heel leuke film.
stephan73
Erg leuke TV-film. Zoals ik al gedacht (en gehoopt) heb, niet een typische Hans Teeuwen film. Dus geen Teeuwen zoals iedereen hem in zijn shows kent, maar een totaal ander personage (rijk, sympathiek en best wel glad).
De cast is erg goed, maar wat me echt opviel was het camerawerk. Echt prachtig!
Een van de leukste Nederlandse films die ik de laatste tijd heb gezien!
Kort maar smakelijk.
Onduidelijk ook.
Want wat Ebbinge precies wil zeggen met dit drama is mij niet geheel helder. Dat hoeft ook niet.
Dat Teeuwen ook een acteer-talent zou zijn, was niet lastig in te schatten. Ook Grant levert hier een uitstekend debuut af.
Al met al had ik zelf graag iets meer humor in de film gewild. Gelukkig maakte het hilarische diner een hoop goed, wat dat betreft. Ook cinematografisch gezien is de film puik.
Goed.
lykathea
Gewoon enorm vermakelijk waarbij vooral het begin een paar hilarische scènes kent.
matthijs_013
Ik snap niet echt wat er irritant aan Jamie Grant zou moeten zijn. Maarja, ieder z'n smaak.
Jammer dat Carice van Houten's cameo van zeer korte duur was..
IcU
Waar slaat het laatste zinnetje in de tekst hierboven op? 'Maar is het de echte Hans Teeuwen?'
Aangename verassing. Zapte er langs en ben blijven hangen. Gelukkig maar de eerste 5 minuten gemist. Ik heb mij zeer vermaakt en vond het camera- en montage werk zeer goed. Mooi muziek gebruik en er werd erg prettig geacteerd.
wwelover
Hele opvallende film, met allemaal leuke twists. Voor een film van 50 minuten vind ik het verhaal erg sterk en ik heb me erg vermaakt. En Hans kan ook prima acteren. Ik vond het camera werk en de muziek overigens ook erg sterk. Ook leuk om Carice even te zien, maar ik moet zeggen die Jamie Grant speelde echt onwijs goed en ziet er overigens ook nog eens goed uit. Vind het wel gedurft om naakt in een film te gaan op haar leeftijd.
efacsen
Jamie Grant komt leuk en lief over , goed gecast. Geinige film zonder echte boodschap leuk.
Kippie.
Op het begin was het nog te begrijpen, maar de clou ontgaat mij op het einde. Kan IEMAND het uitleggen?
david bohm
Requiem van Mozart
Bottleneck
Erg leuk hoe dit verhaal over vallen en opstaan schakelt tussen komedie, drama en zelfs thriller. Moet zeggen dat het beter bevalt dan verwacht. Jamie Grant komt niet lekker uit de verf wanneer ze spreekt, maar maakt het goed met haar uitstraling.
Apart ook hoe Teeuwen je op het verkeerde been wilt zetten en speelt met z'n showelement waarin hij een pedofiel nadoet. Juist op het moment dat je verwacht dat hij over de schreef gaat, dekt hij haar toe met de deken. Vooral het moment daarvoor komt hij echt onbetrouwbaar en zelfs eng over. Gheghe. Goed dus.
Daarna kantelt het verhaal 180 graden en is hij zelf de eenzame opgejaagde, en volgt tot verrassing weer een komische noot, maar dat komt misschien omdat ik het al grappig vind om hem 'een halfje bruin en een kréntenbol' te horen zeggen.
Twee mooie scenes die trouwens in het oog springen: de dansscene met de witte jurk en de toekijkende Hans, deed me zelfs een beetje denken aan David Lynch (net als het einde). En de scene waarin ze bij het haardvuur zitten met Mozart's Requiem in D, wel lijkt het behoorlijk afgekeken van The Big Lebowski.. Mooie belichting ook.
Absoluut leuk om gezien te hebben, ook zijn voorkeur voor jazz. Door het switchen met de humor (en het lauwe optreden van de moeder) komt het wel vrij betekenisloos over en het einde vind ik een beetje geforceerd.
De Tomtom was erg leuk trouwens
3,5 - 4*
narva77 (crew films)
Volgens mij "Requiem".
Het einde zag ik totaal niet aankomen zeg!
revadebe
Ten eerste: ik ben absoluut geen Hans Teeuwen-fan, integendeel juist. Maar deze film vond ik best sterk, met Hans Teeuwen in een verdacht andere rol dan we van hem gewend zijn, sterker nog: de 'normale' Hans Teeuwen in de film was enger dan de Hans Teeuwen in de nachtmerries.
Die Jamie Grant debuteerde best goed, en is bovendien een knap meisje. Hopelijk biedt dit debuut haar een springplank voor meer films.
Mooie locaties vond ik ook (jazz-club, kasteel, restaurant) en die ontknoping was best sterk, al laat die wel wat vraagtekens achter natuurlijk...
skitz0frenix
Kort maar krachtig, bijna non-stop gelachen. De acteerprestaties zijn behoorlijk slecht maar het verhaal is geniaal.
robertus65
Leuk en origineel verhaal, met weer een grappige Ton Kas en een prettig ogende hoofdrolspeelster, maar de film ontspoorde op het eind. Hoort misschien in de categorie Theeuwen humor.
AddictedToMovies
Ik heb me kapot gelachen bij deze film! Nederlandse films bevallen me steeds meer.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime