• 9.376.801 stemmen

Geregisseerd door: Diederik Ebbinge

Met onder meer: Hans Teeuwen, Jamie Grant en Ton Kas

Gesproken taal: Nederlands

Plot Gewoon Hans

De vader van de 17-jarige Katinka is fan van Hans Teeuwen. Het kleine huis van het gezin Vermeulen ademt hem: de tv schalt de hele dag shows van Hans Teeuwen, overal hangen posters en er slingeren tal van cd’s en dvd’s door de kamer. De Teeuwen-overdaad leidt tot angsten en waanbeelden bij Katinka. De psychiater adviseert haar Teeuwen in het echt te ontmoeten, omdat ze zodoende misschien het beeld dat ze zelf heeft gecreëerd kan bijstellen. Wanneer deze ontmoeting daadwerkelijk plaatsvindt, heeft dit precies het gewenste effect. Het gaat snel weer goed met Katinka en de nachtmerries, stemmen en verschijningen houden op. Dan nodigt Teeuwen het gezin uit voor een diner en een concert in de stad. In de loop van de avond wordt Katinka smoorverliefd op een volmaakte Hans Teeuwen. Maar is het de echte Hans Teeuwen?

avatar van Mug

Mug

Zal uitgezonden worden op 30 december op de vaderlandsche zender.

Tipje van de sluier. Katinka's nachtmerrie: Hans Teeuwen verkracht haar teddybeer onder het uitroepen van haar naam.
Hilarisch, of toch een razzie-nominatie?

avatar van Prudh

Prudh

Na Dries Roelvink mag Hans Teeuwen zich eindelijk ook tot de overgeïdoliseerde sterren rekenen?

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Ik ga deze zeker kijken, ik heb Teeuwen(én Diederik Ebbinge) toch wel wat hoger zitten dan Roelvink, sorry Dries!

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Zei Ebbinge bij DWDD niet dat de film 50 minuten zou worden?

avatar van Brammaretto

Brammaretto

Ja dat zei hij idd.

Quido

De korte film Succes van Diederik Ebbinge was briljant. Ben benieuwd naar deze.

avatar van gotti

Die korte film van Ebbinge moest het vooral hebben van zijn lengte. Heel veel langer had het niet moeten duren. En of dat nou in z'n geheel aan hem toegeschreven kan worden is de vraag. De fysiek en mimiek van René van 't Hof was erg prettig in deze...

gotti schreef:

Dus was zijn scenario goed uitgebalanceerd en had het de juiste spanningsboog.

De fysiek en mimiek van René van 't Hof was erg prettig in deze...
Lijkt me dat ie in de casting ook een vinger in de pap had.

avatar van gotti

Komt nog bij dat Ebbienge dit natuurlijk al jaren deed met zijn Vliegende Panters.

En ja, ik weet dat ik er ooit laaiend enthousiast een stukje over schreef en uiteraard is het ook wel goed. Maar er moet nu niet gedaan worden alsof Ebbienge het grootste talent is dat er in de NL cinema rond loopt. Dan weet ik wel grotere talenten...

avatar van david bohm

david bohm

Ik vond het een fraai filmpje

avatar van huVILEub

huVILEub

Geweldig zinloze film!

Het gaat echt nergens over. Maar eerlijk gezegd goed gedaan. Bij komedies of zulke onzinnige films zeg ik dat niet snel, maar het camerawerk was mooi.

Opzich ben ik geen Hans Teeuwen fan, maar ik vond het echt een heel leuke film.

avatar van stephan73

stephan73

Erg leuke TV-film. Zoals ik al gedacht (en gehoopt) heb, niet een typische Hans Teeuwen film. Dus geen Teeuwen zoals iedereen hem in zijn shows kent, maar een totaal ander personage (rijk, sympathiek en best wel glad).

De cast is erg goed, maar wat me echt opviel was het camerawerk. Echt prachtig!

Een van de leukste Nederlandse films die ik de laatste tijd heb gezien!

avatar van Zinema

Kort maar smakelijk.

Onduidelijk ook.

Want wat Ebbinge precies wil zeggen met dit drama is mij niet geheel helder. Dat hoeft ook niet.

Dat Teeuwen ook een acteer-talent zou zijn, was niet lastig in te schatten. Ook Grant levert hier een uitstekend debuut af.

Al met al had ik zelf graag iets meer humor in de film gewild. Gelukkig maakte het hilarische diner een hoop goed, wat dat betreft. Ook cinematografisch gezien is de film puik.

Goed.

avatar van Habiel

Habiel

Wat een klote einde!

avatar van lykathea

lykathea

Gewoon enorm vermakelijk waarbij vooral het begin een paar hilarische scènes kent.

avatar van timbo_

timbo_

Geniaal 25 stemmen in vijf minuten

avatar van John  Frusciante

John Frusciante

Ik vond Jamie Grant echt irritant en slecht acteren

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Ik snap niet echt wat er irritant aan Jamie Grant zou moeten zijn. Maarja, ieder z'n smaak.

Jammer dat Carice van Houten's cameo van zeer korte duur was..

avatar van IcU

IcU

Waar slaat het laatste zinnetje in de tekst hierboven op? 'Maar is het de echte Hans Teeuwen?'

Aangename verassing. Zapte er langs en ben blijven hangen. Gelukkig maar de eerste 5 minuten gemist. Ik heb mij zeer vermaakt en vond het camera- en montage werk zeer goed. Mooi muziek gebruik en er werd erg prettig geacteerd.

avatar van wwelover

wwelover

Hele opvallende film, met allemaal leuke twists. Voor een film van 50 minuten vind ik het verhaal erg sterk en ik heb me erg vermaakt. En Hans kan ook prima acteren. Ik vond het camera werk en de muziek overigens ook erg sterk. Ook leuk om Carice even te zien, maar ik moet zeggen die Jamie Grant speelde echt onwijs goed en ziet er overigens ook nog eens goed uit. Vind het wel gedurft om naakt in een film te gaan op haar leeftijd.

avatar van efacsen

efacsen

Jamie Grant komt leuk en lief over , goed gecast. Geinige film zonder echte boodschap leuk.

avatar van Kippie.

Kippie.

Op het begin was het nog te begrijpen, maar de clou ontgaat mij op het einde. Kan IEMAND het uitleggen?

avatar van david bohm

david bohm

Quido schreef:

Requiem van Mozart

YouTube - Mozart Requiem

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Erg leuk hoe dit verhaal over vallen en opstaan schakelt tussen komedie, drama en zelfs thriller. Moet zeggen dat het beter bevalt dan verwacht. Jamie Grant komt niet lekker uit de verf wanneer ze spreekt, maar maakt het goed met haar uitstraling.

Apart ook hoe Teeuwen je op het verkeerde been wilt zetten en speelt met z'n showelement waarin hij een pedofiel nadoet. Juist op het moment dat je verwacht dat hij over de schreef gaat, dekt hij haar toe met de deken. Vooral het moment daarvoor komt hij echt onbetrouwbaar en zelfs eng over. Gheghe. Goed dus.

Daarna kantelt het verhaal 180 graden en is hij zelf de eenzame opgejaagde, en volgt tot verrassing weer een komische noot, maar dat komt misschien omdat ik het al grappig vind om hem 'een halfje bruin en een kréntenbol' te horen zeggen.

Twee mooie scenes die trouwens in het oog springen: de dansscene met de witte jurk en de toekijkende Hans, deed me zelfs een beetje denken aan David Lynch (net als het einde). En de scene waarin ze bij het haardvuur zitten met Mozart's Requiem in D, wel lijkt het behoorlijk afgekeken van The Big Lebowski.. Mooie belichting ook.

Absoluut leuk om gezien te hebben, ook zijn voorkeur voor jazz. Door het switchen met de humor (en het lauwe optreden van de moeder) komt het wel vrij betekenisloos over en het einde vind ik een beetje geforceerd.
De Tomtom was erg leuk trouwens
3,5 - 4*

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Quido schreef:

Volgens mij "Requiem".

Requiem

Het einde zag ik totaal niet aankomen zeg!

avatar van revadebe

revadebe

Ten eerste: ik ben absoluut geen Hans Teeuwen-fan, integendeel juist. Maar deze film vond ik best sterk, met Hans Teeuwen in een verdacht andere rol dan we van hem gewend zijn, sterker nog: de 'normale' Hans Teeuwen in de film was enger dan de Hans Teeuwen in de nachtmerries.

Die Jamie Grant debuteerde best goed, en is bovendien een knap meisje. Hopelijk biedt dit debuut haar een springplank voor meer films.

Mooie locaties vond ik ook (jazz-club, kasteel, restaurant) en die ontknoping was best sterk, al laat die wel wat vraagtekens achter natuurlijk...

avatar van skitz0frenix

skitz0frenix

Kort maar krachtig, bijna non-stop gelachen. De acteerprestaties zijn behoorlijk slecht maar het verhaal is geniaal.

avatar van robertus65

robertus65

Leuk en origineel verhaal, met weer een grappige Ton Kas en een prettig ogende hoofdrolspeelster, maar de film ontspoorde op het eind. Hoort misschien in de categorie Theeuwen humor.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Ik heb me kapot gelachen bij deze film! Nederlandse films bevallen me steeds meer.