• 9.372.990 stemmen

Geregisseerd door: Diederik Ebbinge

Met onder meer: Hans Teeuwen, Jamie Grant en Ton Kas

Gesproken taal: Nederlands

Plot Gewoon Hans

De vader van de 17-jarige Katinka is fan van Hans Teeuwen. Het kleine huis van het gezin Vermeulen ademt hem: de tv schalt de hele dag shows van Hans Teeuwen, overal hangen posters en er slingeren tal van cd’s en dvd’s door de kamer. De Teeuwen-overdaad leidt tot angsten en waanbeelden bij Katinka. De psychiater adviseert haar Teeuwen in het echt te ontmoeten, omdat ze zodoende misschien het beeld dat ze zelf heeft gecreëerd kan bijstellen. Wanneer deze ontmoeting daadwerkelijk plaatsvindt, heeft dit precies het gewenste effect. Het gaat snel weer goed met Katinka en de nachtmerries, stemmen en verschijningen houden op. Dan nodigt Teeuwen het gezin uit voor een diner en een concert in de stad. In de loop van de avond wordt Katinka smoorverliefd op een volmaakte Hans Teeuwen. Maar is het de echte Hans Teeuwen?

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Een film vol verrassingen. In de eerste plaats zie ik enorm veel talent in de jonge Jamie Grant, die niet alleen een klassieke schoonheid is maar ook nog eens acteert op een hoog niveau. Ze weet zo mooi haar karakter aan te passen aan de situatie. Eerst van onzekere puber, tot de bijna gestoorde jonge meid, om te eindigen als een verleidster en om [spoiler uiteindelijk een heerlijk nuchtere veeg uit de pan te geven op het laatste moment]. Daarnaast verrast regisseur Diederik Ebbinge, een van de Vliegende Panters, met zijn volstrekt eigen gevoel voor humor. Denk aan een pijnlijke mix van drama en komedie. Gewoon Hans smaakt naar meer, en ik heb zo het gevoel dat een experiment als dit een mooi opstapje kan zijn naar een volwaardige film. En dan is er nog de grootste verrassing: Hans Teeuwen. Toegegeven, hij acteert bijzonder matig en doet te hard zijn best om zijn karakter vorm te geven, maar desalniettemin kudos dat hij zich in heeft gelaten met dit project. De film speelt een listig spelletje met waan en werkelijkheid, en toont de mens in zijn naakte vorm, zoekend naar liefde en genegenheid terwijl hij de eigen tekortkomingen projecteert op de andere mensen om hem heen. We trekken ons aan elkaar op middels bevestiging willen krijgen, liefde geven of ontvangen, elkaar bewonderen of juist walgen van elkaar. Deze film had beter uitgewerkt kunnen worden, maar dat neemt niet weg dat er een heleboel meer wel aan deugt.

avatar van Guinness

Guinness

Donkerwoud schreef:

. In de eerste plaats zie ik enorm veel talent in de jonge Jamie Grant, die niet alleen een klassieke schoonheid is maar ook nog eens acteert op een hoog niveau..

Ze speelt sinds dit seizoen ook in Flikken Maastricht

avatar van The One Ring

The One Ring

Best een fijne komedie over hoe we naar beroemdheden kijken. Gek dat mensen de vriendelijkheid van Teeuwen niet geloofwaardig over vonden komen, want dat lijkt me de bedoeling. Aanvankelijk moet de film het voor de humor vooral van Ton Kas hebben, maar de waanzin wordt in het hoofdplot met Teeuwen zelf langzaam opgebouwd, tot de lekker absurde locatie van Teeuwens huis. Helaas valt de film bij het einde compleet in duigen. De slotscènes, nadat Teeuwen probeerde te slapen met Katinka, werken voor geen meter. Ik zag deze film in het kader van een scenarioanalyse op de universiteit en daar zat een toelichting van de regisseur op het einde bij, maar dat is ook meteen de enige reden waarom ik snapte wat het doel er van was. Een vreselijke anticlimax op een verder toch wel geslaagde televisiefilm. En voor zo'n 45 minuten is het zeker de moeite waard.

avatar van dennis013

dennis013

Harstikke origineel en een leuke film om te kijken!

avatar van casualjaantje

casualjaantje

Dun, voorspelbaar verhaal met de nodige clichés. Vond de cast overigens, voornamelijk Jamie Grant, goed spelen. Grant gaat er nog zeker komen.

Redelijk.

avatar van xxc

xxc

Ja, deze film is wel ontzettend origineel.. Dat kun je wel zeggen ja. Maar of het een film is waar je iets aan hebt? Die ik graag nog een keer zou willen zien? Nee, dan pas ik.

Hans teeuwen. Geweldige shows heeft die man. Niet alleen ik maar ook de rest van mijn familie vind deze man geweldig. Natuurlijk zijn wij allen niet zo geobserdeerd zoals je hier in de film zag.. Zo gek zijn we gelukkig niet.

Ja, mijn verwachtingen.. Ik wist eigenlijk niet echt wat ik moest verwachten.. Het is een 50minuten durige film, en het verhaal ging vooral om een fan van Hans teeuwen. Dat is alles wat ik wist. De meningen van mijn omgeving waren zo verschillend dat ik dus totaal niet wist wat ik moest verwachten.

Het is dat Hans Teeuwen in beeld kwam, anders had ik het nooit volgehouden deze film af te kijken.. Onnozel verhaal, lompe dialogen, de acteerprestaties kunnen een stuk beter.. Jammer.

Snel vergeten.. 1,5*

avatar van dit0rz

dit0rz

een korte film met hans teeuwen.

ik snap hier de meeste negativiteit niet zo.

de film zat vol met vreemd/grappige dialogen en ik vind het acteerwerk over het algemeen niet slecht.

het einde was behoorlijk onvoorspelbaar en ook weer erg vreemd.wel erg leuk dat hans tijdens die maaltijd zei dat hij sochtends net als iedereen bij de bakker stond

ook kan ik de vele verschillende sferen in deze korte film goed waarderen.

aangename korte nederlandse film

avatar van Ste*

Ste*

• 2071 berichten

Erg goed dit, maar viel ook te verwachten, uit de koker van Diederik Ebbinge.

Dialogen en situaties die uiterst realistisch en uit het leven gegrepen zijn, en juist daarom grappig zijn. Zoals de lookalike-wedstrijd en het diner met het gesprek over de kopieerapparaten, wat ik misschien wel de sterkste scene van allemaal vond.

En buiten dat vond ik hem ook écht spannend! Spannend in de zin van eng, en in de zin van absoluut niet voorspelbaar.

De uiteindelijke boodschap en het einde zijn een beetje ondergeschikt aan de rest van het verhaal vond ik. Ook vond ik het eigenlijk een beetje jammer dat Hans Teeuwen niet écht zichzelf is, maar een overdreven aardige versie, maar dat kan liggen aan het feit dat ik een echte Hans-fan ben.

Alsnog is dit echt een leuk en knap werkje, raar dat het gemiddelde zo laag is.

Zou eigenlijk 4,5 ster willen geven, omdat hij dat kwalitatief gezien eigenlijk best verdient, maar dat is misschien wat overdreven, voor een kort 'tussendoor'filmpje.

4*-4,5*

dit0rz schreef:

aangename korte nederlandse film

Ik dacht laat ik even de berichten doorlezen. En inderdaad filmpje wordt wel flink de grond in geboord. Volgende keer maar weer eens uit de kast halen. Misschien dat ik het dan begrijp. Ik vind Hans Teeuwen eigenlijk wel grappig, al ben ik er zeker geen fan van. Film is lekker kort, klopt.

avatar van Ste*

Ste*

• 2071 berichten

dit0rz schreef:

een korte film met hans teeuwen.

ik snap hier de meeste negativiteit niet zo.

eens, maar dan snap ik niet dat je zelf ook aardig laag stemt?

avatar van RuudC

RuudC

Fans van Hans Teeuwen zullen bedrogen uitkomen en dramaminnend Nederland zal er van smullen. Ik vond het eerlijk gezegd geen vervelend filmpje, maar uiteindelijk verkies ik show van Hans boven dit werkje. Met alle respect verder hoor, want het acteerwerk is goed en het verhaal is prima. Het enige moment waar ik echt van genoot is hoe Hans in Katinka’s dromen de kwelgeest uithangt. Daarmee neig ik toch meer naar de fans die een gewoon lekker lompe show willen zien en minder geïnteresseerd zijn in het trauma van Katinka. Het verloopt allemaal best leuk, maar de herzieningswaarde is laag.

avatar van dit0rz

dit0rz

Ste* schreef:

eens, maar dan snap ik niet dat je zelf ook aardig laag stemt?

ik vind 3 sterren niet laag,

en al helemaal niet voor een korte nederlandse film,

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Ik vind het een mooie en grappige film, alleen jammer dat het aan het einde de mislukte david lynch gaat uithangen.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Apart en orgineel. Teeuwen krijgt de kans om lekker los te gaan en flink te schmieren in de begin scénes. Tegen het eind aan overdrijft hij soms iets teveel. Het gezin vind ik erg goed acteren. Vooral Jamie Grant komt zeer natuurlijk over.

Het verhaal is leuk maar af en toe een beetje vaag. Waarom werd Hans zo kwaad in bed? Ik vond Katinka's reactie in de eerste instantie al vreemd. En waarom vertrekt hij daarna uit zijn eigen huis om vervolgens de bakkerij overhoop te smijten?

avatar van Fryce

Fryce

Kon er niet echt blij van worden.

Dick2008 schreef:

Ik ben weinig op de hoogte van hedendaagse cabaratiers. Zo ook Hans Teeuwen, waarvan ik wel eens wat heb gezien maar toch meer ken van naam.

Toch erg grappige film, met als hoogtepunten bij de psychiater en als Hans op bezoek komt. Dat lekker extreme zoals kettingrokende moeder en pinda etende vader is ook hilarisch. Al vind ik 50 minuten wel voldoende omdat zodra Hans ze heeft uitnodigd de film wel achteruit gaat. Het einde is ook niet zo geslaagd, maar ja zie maar een passend einde te vinden.

Ik heb deze nu voor een tweede keer gekeken, gewoon omdat ik die op dvd heb. Dvd's die ik niet meer leuk vind, gaan de deur uit maar deze kan in de kast blijven.

Een film die wel oppervlakkig is en verder wat vreemde wendingen kent. Ik ben zelf nooit zo'n fan geweest van een bepaalde artiest, ... dat ik daarvan alles heb lopen verzamelen, maar het is grappig om dat in deze film te zien en hoe de omgeving daarop reageert, al blijft het daarin dus wat oppervlakkig. Toen Hans begon over "een schuur" moest ik wel aan het programma "mijn leven in puin" denken. Ik heb in mijn leven ook al heel wat lopen verzamelen maar voordat je het weet krijg je al gauw teveel, dus ook van dvd's, haha. Moet iedereen zelf weten natuurlijk, zolang je maar gelukkig bent.

Ik zie zelf wel wat psychologische punten in de film, maar of dat de bedoeling is van deze film weet ik niet. Door allerlei wendingen is dat ook helemaal niet duidelijk en natuurlijk kan je bij iedere film wat achter zoeken.

In deze film ook nog een klein rolletje van René van 't Hof.

Het einde van de film viel me nu erg mee, dat komt ook omdat dat de vorige keer al is uitgelegd. Ik vind hem dan wel weer erg de Hans lijken zoals ik hem zie, terwijl hij de rest van de film nogal ongewoon is en een echte heer. De opnamen in de villa zijn mooi gemaakt, maar ik vond het beursgedeelte met die verkopers en dat Hans op bezoek komt toch wel het leukste. Erg grappige film die op sommige momenten toch ook wel wat zielig is. De korte speelduur is een pluspunt om vaker te bekijken. 5.0

avatar van tattoobob

tattoobob

Hahahah best een leuke film ,een beetje vreemd maar wel lekker!!!

Wat hans ook doet ik kan er altijd wel om lachen....

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Het eerste kwartier is nog het beste, waar een heerlijke beklemmende sfeer wordt neergezet. Dat huishouden met de paffende mama, de weinig ruimte, de vreselijke inrichting en dan de dag met fans van Hans Teeuwen. Van die goedkope plastic stoelen in een triest zaaltje. Tragisch haast. En je weet: er bestaan echt dit soort mensen die hun hele leven laten afhangen van hun idool. Heerlijk hoe Ebbinge zo treffend een bepaalde sfeer neerzet (zoals hij later ook in Matterhorn zou doen) Jammer dus dat, zodra er verhaal inkomt, de film behoorlijk aan kwaliteit verliest.

Want de rest is nogal oninteressant en wat vaag (wat wil Ebbinge eigenlijk?) Een film noir maken? Jamie Grant is verder een mooi meisje, maar geen heel geweldig actrice dus de film dragen is haar lastig. Wel ziet ze er in haar jurk fantastisch uit, en dat lichte kleurtje werkt geweldig in die dansscène waar met behulp van belichting zij vaak als enige overblijft in een verder zwarte ruimte. Erg mooi. Wel leuke bijrollen van Ton Kas en een foute Porgy Fransen. Overigens gaat Ebbinge driemaal echt de fout in: bij de entree van Hans in huis (met die muziek), de entree in het kasteel (met het Rex van Mozart) en Hans naar boven de trappen op (met het Lacrimosa) - dat is gewoon pure kitsch zonder enig goed gevoel. Jammer, want Mozartmuziek bij het haardvuur werkt weer wel. 3,0*

avatar van Strawfoot

Strawfoot

Dat viel niet tegen. Deze korte film gaat over de relatie tussen fans en hun idool, in dit geval vertolkt door Hans Teeuwen. Men heeft een bepaald beeld van zo'n bekendheid die vaak niet overeenkomst met de werkelijkheid. De vader is een geobsedeerde fan die niet verder kijkt dan het cabaret repetoire dat Teeuwen op het toneel laat zien. Hij kopieert, leert hele stukken uit zijn hoofd, en laat zijn hele leven er door beheersen. Wanneer hij er achter komt dat Hans meer is dan dat (het Jazz-optreden) merk je direct dat dit buiten het beeld valt wat hij van zijn idool had.

Hans dacht in buitenstaander Katinka iemand gevonden te hebben die hem kon begrijpen, maar komt er ook achter dat het meisje zijn vriendelijkheid volledig verkeer interpreteert, en eigenlijk niet veel anders is dan haar vader.

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Als fan van de shows van Hans Teeuwen wilde ik deze films eens kijken.

Verrassend en grappig hoe totaal verschillend de film was van hoe ik Hans als cabaretier ken.

Hij is hierin zowat alles hoe we hem niet kennen, en dat vooral hield mijn aandacht erbij.

Het einde was een beetje vreemd en had ik meer van verwacht, maar het is zoals iemand hierboven al zegt, ik kan eigenlijk ook om alles lachen wat Hans doet dus het was een vermakelijk filmpje.

avatar van yesplease

yesplease

voorspelbaar verhaal

Moeilijk voor te stellen dat iemand dit verhaal kon voorspellen. Het plot is vrij bizar en door de korte duur niet te ver uitgesponnen.

avatar van flaphead

flaphead

Vanzelfsprekend gekeken als tussendoortje en dat is het enige juiste doel. Zoals verwacht is het natuurlijk geen hoogdraver als het gaat om verhaal, maar stiekem zitten er best geinige dingen in. Genoeg ongemakkelijkheid ook, het soort dat we kennen van zijn shows. Zeker zelfverheerlijking, maar bovenal zelfspot en dat maakt het mooi. Soms zelfs oprecht eng als hij voor het eerst ten tonele verschijnt in Katinka's kamer Voor de rest ook sympathiek. Natuurlijk vraag je je af waar het heen gaat en Teeuwen blijkt zeker een acteurtje in zich te hebben; naar einde toe weten we nog niet zeker of het nou een smerige kant opgaat (natuurlijk ingegeven door enkele van zijn typetjes/verhalen), maar daar is ineens een oprecht verbolgen Teeuwen. De laatste 5 minuten zijn dan eigenlijk niet zo geslaagd (buiten de gortdroge bakkerbestelling), maar daar moet je de film ook niet om kijken.

Voor 50 minuten, met weinig verwachting, vermakelijk zat.

Dk2008

Het geluid van de dvd is veel te zacht, het beeld verder goed. Om het verhaal te volgen maakt het verder niet uit. De film staat terecht in mijn lijst van favoriete films. Doet wat denken aan Van Warmerdam ook met die extreme humor. Als het niet Hans Teeuwen maar een andere belangrijke persoon was geweest had ik hem misschien net zo leuk gevonden.

Door overmatige belangstelling van haar vader ontwikkelt jonge meid angststoornis voor Teeuwen. Die haar aanbiedt om bij hem thuis te overnachten zodat ze kan zien dat de angst nergens voor nodig is.

De film heeft wat mindere momenten maar is wel erg gedetailleerd gemaakt. Vaak zijn het bij mij ook juist de kleine dingen die het hem doen. Teeuwen die keurig overkomt, verkoper op beurs die droog reageert, gezeur met prijsuitreiking, kettingrokende moeder die het eerst maar niks vindt, Tonny Eyck aan de piano en bij de bakker. Het slot met Katinka is ook mooi gedaan.