• 9.378.921 stemmen

Life as We Know It (2010)

Komedie / Romantiek | 115 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Geregisseerd door: Greg Berlanti

Met onder meer: Katherine Heigl, Josh Duhamel en Josh Lucas

Releasedatum: 14 oktober 2010

Plot Life as We Know It

"A comedy about taking it one step at a time."

Wanneer de beste vrienden van Holly en Eric (Katherine Heigl & Josh Duhamel) tijdens een ongeluk om het leven komen, staat hun leven op de kop. Ze moeten namelijk niet alleen het verlies verwerken, maar ook het geadopteerde kind van hun vrienden onder hun hoede nemen.

avatar van Oor Tje

Oor Tje

Mooie film die me vermaakt heeft. Ja natuurlijk kun je aanstoot nemen aan de voorspelbaarheid maar dat had ik geen last van. Hoofdrolspelers Katherine Heigl en Josh Duhamel maakten van de combinatie drama en humor iets wat mij kon boeien. Muziek was goed van o.a. Pearl Jam en Amy Winehouse.

avatar van Number23

Number23

Verrassend veel positieve reacties vind ik. Vond het zeer cliche en zoetsappig verhaaltje met eigenlijk geen grappige momenten. Heigl kan dit soort films met haar ogen dicht, maar die Duhamel vindt ik maar niks

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

Aardig filmpje! Prima vermaakt. Het eind iets te lang dradig maar toch wel boeiend

avatar van Sutherland

Sutherland

Aangenaam verrast door deze romcom. Het sterke aan deze film is de manier waarop de drama en humor bij elkaar komen, en dat verraste me voor een(vooraf gedachte) standaard romcom. Maar dat is het zeker niet. En natuurlijk komen de nodige cliche's wel weer naar voren, maar anders dan bij bijvoorbeeld No Strings Attached, werkt het hier wel.

Katherine Heigl doet me steeds meer verrassen en Josh is gewoon prettig om naar te kijken.

avatar van mnrk

mnrk

Sutherland schreef:

Ik sluit me netjes bij de mening van "Sutherland" aan, en voeg alleen de soundtrack erbij ( die was ook in orde ).

avatar van Melvv

Melvv

Vermakelijke film, verder niets 'bijzonders'

avatar van Keane1983

Keane1983

Een aardige film die in het begin niet heel erg veel vaart kent en iets te veel side-story's niet niet allemaal even goed zijn uitgewekt (voorbeeld hiervan was doktor Sam.
Het verhaal is toch wel enigzinds orgineel te noemen, maar daar waar ik humor verwacht had, bleef deze jammer genoeg uit!!
Er zaten wel leuke stukjes in, maar hylarisch wordt deze nergens. Eerder een glimlach.
Drama heeft de overhand in dit verhaal.
Het acteerwerk is erg goed gedaan en vol overtuiging.
Ik wist qua verhaal niet waar naar ik ging kijken, dus vond bepaalde plot-wisselingen wel erg leuk gedaan overlijden van de vrienden, verkopen van het huis. Noem het stom, maar zo kijk ik veel films, niet van te voren weten wat je gaat zien.
De soundtrack vond ik goed, alleen deze werd soms iets te direct afgekapt. De score was mooi, maar wel iets te standaard.
Verder is deze film leuk om eens gezien te hebben, maar zal hier niet lang aan terug blijven denken.

avatar van rep_robert

Standaard romcommetje dat vlees noch vis is. De balans tussen de humor en de drama is ietwat onevenwichtig, waardoor de film niet helemaal overtuigend overkomt. De bijrollen zijn er overduidelijk voor de humor in gestopt, wat af en toe ook prima werkt. Echter hadden ze wel wat prominenter in de film gemogen, a la Knocked Up bijvoorbeeld.

Heigl en Duhamel zijn goed genoeg voor een film als dit, maar heb ze wel is leuker zien acteren.

Tussendoortje.

avatar van Amity

Amity

Mja, ben het wel met robert eens. Het had potentie voor beide kanten, maar kiest niet wat het echt wil. Daarom blijft het wat vlak. Jammer, had meer kunnen zijn. Mooi om naar te kijken iig

avatar van qwertzu

qwertzu

Erg leuke RomKom, heb hem net gekeken en was aangenaam verrast!

Goede chemie tussen Katherine Heigl en Josh Duhamel, goed degelijk acteerwerk.

Gewoon een plezierige film om te kijken!

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Net als de persoon hierboven ben ik ook aangenaam verrast. Ik had geen grootse verwachtingen, aangezien het mij van tevoren weer een vrij standaard romcom leek.

En alhoewel een aantal zaken zeker standaard was, waren er zat dingen die boven de middelmaat uit sprongen. Het acteerwerk was prima, het verhaal stak (zeker voor een romcom) prima in elkaar en het was bij tijd en wijle erg grappig.

3,5*.

avatar van Jorne

Jorne

Het einde was voorspelbaar, maar de opbouw van de film vond ik knap gedaan

avatar van Ro_mien

Ro_mien

Omdat ik op voorhand geen al te positieve kritieken had gehoord van vrienden van me, had ik me niet te hard verheugd op deze film. Normaal gezien is dit soort films (romantische chickflick) helemaal mijn ding !

Misschien ook doordat ik me er helemaal niet op verlekkerd op had, is hij zo goed meegevallen?? Ik heb hem samen met mijn man gezien en zelfs hij (totaal niet into chickflicks) vond dat hij heel erg goed te pruimen was.

Grappig, romantisch, leuk, goed verhaal, heerlijke acteurs... Ja ja, deze film heeft het allemaal.

Zeker een aanrader als je van dit genre houdt.

avatar van Zeriel

Zeriel

Slaapverwekkend saai, voorspelbaar, oppervlakkig, bordkartonnen karakters, absoluut niet grappig noch dramatisch of interessant.......kortom tijdverspilling, niet aan mij besteed. Heb het een stief kwartiertje volgehouden, en mezelf bevrijd van dit geneuzel met de vooruitspoelknop op topsnelheid.

De enige reden dat de film hier goed scoort is volgens mij, dat de hoes al boekdelen spreekt en veel filmliefhebbers al vantevoren afschrikt , zodat vooral de harde-core rom-kom-junkies overblijven.

avatar van mfreak

mfreak

Wat een boeiende film. Ik snap niet waarom er zoveel negatieve reacties over zijn. Het laat ons allerdaags 'familie' leventje zien. Hoe het echt aan toe gaat. Ja er zit wel voorspelbaar slot aan maar daar irriteerde ik me echt niet aan. Noch heeft deze film mij weten te raken.

Ik vind deze film niet echt een genre hebben net als 'happuthankyoumoreplease'. Ik heb me prima vermaakt. Een goede cast met een goeie verhaal en ja een voorspelbaar eind, maar dat zijn toch alle films??? Een van de weinig niet voorspelbaar film die ik in jaren heb gezien was 'shutter island'...

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Wat een heerlijke feelgood movie!

Ik heb erg genoten van deze film. Katherine Heigl is echt heerlijk om te zien. Zowel om haar acteerprestaties en uiterlijk. Maar ook Duhamel paste prima in deze film. Erg goede chemistry tussen beide hoofdrolspelers. Het verhaal was ook erg boeiend. Ik vond het zeer interessant om te zien hoe ze met problemen en leuke dingen om gingen.

De film is wat voorspelbaar, maar dat maakt in deze film absoluut niks uit. Heb mij zeer goed vermaakt met deze film.

avatar van Yoeet

Yoeet

goede film! Josh duhamel vind ik het heel goed doen en het is ook nog een lekkerding.

Katherine Heigl is als altijd heel goed!

Beetje lang aan het eind, maar toch kijkt de film lekker weg.

leuk verhaal goed uitgewerkt en echt een feel good movie!

avatar van filmamator

filmamator

Afgezien van de clichés en de voorspelbaarheid van onder andere het plot, kan deze romantische-komedie best voor vermaking zorgen. Het verhaal is leuk bedacht en de cast leverde redelijk werk af. De personages kwamen nogal wat cliché over, en het einde had wel wat minder Amerikaans gemogen.

Redelijk.

avatar van Mavoe

Mavoe

Vond het een leuke film, maar absoluut geen komedie. Heb niet echt moeten lachen op een paar glimlachjes na. Ik vind het eerder een romantiek / drama.

Prima film die makkelijk wegkijkt.

Vond wel dat het kindje in de film erg veel en lange huilscenes heeft. Vond het soms wat vervelend om naar te kijken. Had af en toe zoiets van: Pak dat kind nou even op!!

avatar van Tun-89

Tun-89

Helaas geen origineel verhaal,

en Katherine Heigl ben ik ook niet zo'n fan van.

Maar al met al een leuke Komedie kijkt lekker weg,

geen moment verveeld.

Kindje is ook erg grappig.

3 *

avatar van Starlady

Starlady

Leuke film!

avatar van hannavdsande

hannavdsande

Super leuke film, heb me goed vermaakt. En ik vond het een mooi verhaal

avatar van Rodger

Rodger

matig, en zeker niet de komedie die je verwacht..

Leuk voor 1x gezien te hebben..

2.**

avatar van dkamm

dkamm

Een erg goed gemaakte romcom. Katherine Heigl speelt wederom de sterren van de hemel. Bij vlagen ongeloofwaardig en klef maar dat hoort een beetje bij dit soort films. Als je gewoon niet al te kritisch kijkt kun je genieten van twee sterren die duidelijk chemistry hebben zoals te zien in de openings scene. Josh Duhamel speelt dat ie af en toe hard is maar is vooral lief en heerlijk om naar te kijken. Bij een romcom kan ik al snel mijn interesse verliezen maar deze film is goed gemaakt en blijft daardoor boeien. Aanrader.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een man en vrouw die elkaar niet kunnen uitstaan, de opvoeding van een baby op zich nemen, nadat diens ouders zijn overleden. Aangezien het hier wel degelijk een romcom betreft, wordt er maar heel kort stil gestaan bij de dood van de ouders. De scenes met de baby worden snel eentonig. Gelukkig is het tweede gedeelte een stuk beter, als de drama langzaam de boventoon gaat voeren. Katherine Heigl en Josh Duhamel doen het verder wel oke.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Na een paar "zwaardere" films te hebben gekeken had ik even behoefte aan wat luchtigs tussendoor en met deze film zat ik helemaal goed. Alles bleef best wel op de vlakte. Zowel het komische als het dramatische als het romantische. Het was allemaal nèt te oppervlakkig neergezet om echt een goede film te worden. De liefde tussen Holly en Eric, het verlies van de vrienden, de band met het kind, de karakters om de twee hoofdpersonen heen vond ik niet goed genoeg uitgewerkt,

Maar toch keek het wel lekker weg. Het bleef gewoon lekker luchtig.

avatar van BBarbie

BBarbie

Hartstikke voorspelbaar. Niet bij nadenken, gewoon kijken en je krijgt er vanzelf een goed gevoel bij. Goed medicijn om een chagrijnige bui of een regenachtige middag te overwinnen.

Wel bijzonder dat een eeneiige drieling gebruikt werd voor de peuter.

avatar van Bardie

Bardie

Zoals eerder gezegd erg voorspelbaar en clichématig. Wel vermakelijk om naar te kijken en in mijn ogen dan ook geen onvoldoende.

avatar van Fryce

Fryce

Prima te doen deze film. Gaat gevoelsmatig net even iets dieper dan de gemiddelde romcom. Maar blijft wel wat cliché.

avatar van soom

soom

Nee, ik ben niet onder de indruk. Of in elk geval, niet echt helemaal. Misschien kwam het, omdat ik tijdens het kijken erg met de Heineken Ontvoering bezig was in gedachten. Maar ik vond de chemistry ver te zoeken in bepaalde scenes, en de baby laten vallen, is iets waar ik diepe verontwaardiging bij voelde, zelfs als dat bedoeld was als ongelukje. Ik ervoer het niet als grappig. Zelf heb ik in elk geval bepaalde ideetjes over het moederschap, en baby's laten vallen, is gewoon geen grappig iets.. Zelfs niet in een komedie.

De chemistry was het best merkbaar bij de openingsscene, waar Messer niet doet wat Holly verwacht, en ook tijdens de eindscene, waar Messer Holly vertelt dat hij een gezin is, samen met haar, was er sprake van chemistry. Daartussen was het maar droevig gesteld met de chemistry, moesten ze duidelijk aftasten naar elkaars kunnen ofzo.

Nee, dit was niet echt de beste of de leukste romantische film ooit. Maar dankzij de eind en beginscenes kom ik toch net tot een 2.5* uit.